Ο σκύλος μου με δάγκωσε κανονικότατα...

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλησπέρα σας,

δεν ξέρω πραγματικά τι να πω και τι να κάνω, το μόνο που ξέρω είναι ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλω βοήθεια.

Για να σας θυμίσω, ο σκύλος μου είναι ένα μαλτέζ 4 ετών και τον έχω ένα μόλις μήνα. Η κοπέλα που τον είχε δεν μπορούσε να τον φροντίζει άλλο κι έτσι τον πήρα εγώ. Δεν γνωρίζω τίποτα για το παρελθόν του σκύλου - συμπεριφορά, αντιδράσεις, πως ζούσε, αν έστω οι ίδιοι προσπάθησαν να τον μάθουν τα βασικά - το μόνο που ξέρω και μου είπε η κοπέλα ήταν ότι δεν ακούει και τους τελευταίους μήνες ζούσε εκτός σπιτιού.

Σ' αυτόν τον ένα μήνα αυτά που κατάλαβα ήταν ότι ο σκύλος δεν είχε καμία εκπαίδευση αλλά γενικά ήταν υπάκουος. Άρχισα να του μαθαίνω εντολές και γενικά ανταποκρινόταν. Προσαρμόστηκε γρήγορα στο πρόγραμμα φαγητού-βόλτας-τουαλέτας και είναι αρκετά ανεκτικός σε πασπατέματα π.χ. βούρτσισμα, τσίμπλες, γιατρό. Εκεί που εντόπισα πρόβλημα είναι στο ότι δεν μπορώ να του πάρω κόκκαλο ή φαγητό απ΄το στόμα. Προσπαθώ να του μάθω το "άστο" με όχι πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά παρόλα αυτά πάντα το άφηνε έστω και με γρυλίσματα, δεν υποχωρούσα ποτέ. Στο δρόμο τα μάτια μου 14 γιατί αρπάζει ό,τι βρει από κάτω.

Χτες το βράδυ στη βόλτα έγινε το ίδιο. Άρπαξε κάτι από κάτω και με το που τον είδα τον άρπαξα να του το πάρω λέγοντας παράλληλα έντονα "μη" και "άστο". Είμασταν στη μέση του δρόμου και επειδή ερχόταν αμάξι τον πήγα συρτό στην άκρη. Από εκεί και πέρα δεν τα θυμάμαι ακριβώς πως έγιναν αλλά νομίζω όπως προσπαθούσα να του το πάρω μου έπιασε το χέρι, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΑΓΚΩΜΑ και εκεί εγώ πάγωσα... πραγματικά πάγωσα απ΄τον πόνο γι΄αυτό και δεν τα θυμάμαι καλά. Ευτυχώς ήμουν μαζί με το φίλο μου (ο οποίος δεν κατάλαβε ότι με είχε δαγκώσει) και του είπα πάρτον. Τον σήκωσε ψηλά και του φώναξε, εκείνη την ώρα εγώ δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Γυρίσαμε σπίτι και τον έβαλα να κάτσει σε μια γωνία χωρίς να κουνήσει. Δεν κοιμήθηκε στο δωμάτιο μαζί μου αλλά στο σαλόνι και όλη μέρα σήμερα είναι σε μια γωνιά. Δεν ξεμυτίζει κι αν προσπαθήσει του ρίχνω ένα βλέμμα και σταματάει. Ψυχρή και αυστηρή.

Και επειδή όπως καταλάβατε τα έχω χαμένα με το όλο περιστατικό, ζητώ τη βοήθεια και τη συμβουλή σας. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αντιδράσω διαφορετικά εκείνη τη στιγμή, σίγουρα έχω κάνει λάθη αλλά αυτό είναι κάτι που τώρα δεν μπορώ να το αλλάξω. Το θέμα είναι τι κάνω από εδώ και στο εξής...

Σημειωτέον, το χέρι μου έχει πρηστεί και δεν μπορώ να λυγίσω δείκτη και μέσο οπότε ούτε να οδηγήσω, 2 αντιβιώσεις πρωί-βράδυ και αντιτετανικός ορός... Είμαι παράλογη που αυτήν την ταλαιπωρία τη θεωρώ το μικρότερο κακό στο όλο σκηνικό; Γιατί το πραγματικό πρόβλημα για μένα είναι η συμεριφορά του σκύλου μου ή/και η δική μου που φτάσαμε να γίνει αυτό. Δε μπορώ να βγάλω απ' το μυαλό μου από χτες το βράδυ ότι αν στη θέση του μαλτέζ ήταν μεγαλύτερος σκύλος τώρα θα έκλαιγα το χέρι μου... Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις ελαφρά.

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα για να μπορέσετε να καταλάβετε την κατάσταση, αν θέλετε να ρωτήσετε το οτιδήποτε ευχαρίστως να απαντήσω, πραγματικά την έχω ανάγκη τη συμβουλή σας και ευχαριστώ προκαταβολικά.

υγ: Δεν έχω δική μου σύνδεση σπίτι και αυτή είναι προσωρινή και πέφτει συνέχεια οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσω να απαντήσω άμεσα ή να ανεβάσω το παρόν θέμα καν..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχην, μη σκέφτεσαι ότι αν είχες μεγαλύτερο σκύλο θα έκλαιγες το χέρι σου...Μαλτεζ έχεις οπότε κλαις το δάχτυλο μονο..:D:D
Δεύτερον, θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με ένα εκπαιδευτη καλό να σε κατευθύνει για το πως θα το αντιμετωπίσεις. Ο σκύλος είναι ήδη 4 χρονών και προφανως το κακόμοιρο δεν έχει περάσει και πολύ καλά..και αν μας λες ότι δεν ήξερε ούτε τα βασικά...φαντάζομαι ότι για κοινωνικοποίηση να μη το συζητάμε..
Μην τρελλαίνεσαι...γιατι το γεγονός ότι σε άλλα πράγματα έχει δέιξει καλή συμπεριφορα και ότι μαθαίνει γρηγορα, αυτο είναι μία καλή ένδειξη ότι με σωστες συμβουλες θα το λύσεις και αυτο.
Κάτσε να μιλήσουν και οι υπόλοιποι που θα σου δώσουν και πιό σωστες συμβουλες εκπαιδευσης, εγω ήθελα να σε ανεβάσω ψυχολογικά..!!:):):)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΕΠιθετικότητα έχει δείξει σε άλλες περιπτώσεις πέρα από το να φυλάει φαγητό;

Όπως και να χει το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με έναν εκπαιδευτή!

Αυτός θα σας καθοδηγήσει να δουλέψετε σε ζητήματα κυριαρχίας και να μην φυλάει τα πράγματά του!

Ίσως χρειαστεί να κάνετε και κάποιες εξετάσεις να δείτε μην υπάρχει κάποια παθολογική κατάστασεις που οδηγεί σε επιθετικότητα!

Εφόσον δεν κρύβεται κάποια παθολογία πιστεύω ότι με δουλεία θα πάνε ολα καλά και θα ξεπεράσετε το πρόβλημα!

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Σ' ευχαριστώ πολύ πραγματικά, η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο και μου έχει πέσει πολύ βαρύ κυρίως γιατί δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω...

Το συμπέρασμα που βγάζω και είμαι σίγουρη πλέον είναι ότι στο προηγούμενο σπίτι του τον άφηναν να κάνει ότι ήθελε. Και τώρα που το θυμήθηκα μου είπε ότι του άφηνε την τροφή το πρωί αν δεν την έτρωγε όλη και λέρωνε μέσα στη διάρκεια της μέρας, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ σε μένα με το πρόγραμμα που είχαμε εξαρχής.

Να είσαι καλά :) πράγματι η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα...

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Επιθετικότητα δεν δείχνει πουθενά αλλού, ούτε καν στο φαγητό που του βάζω. Μόνο στις "λειχουδιές" και να το εξηγήσω: του έμαθα να κάθεται να περιμένει να του βάλω την τροφή στο μπωλ και μόλις του πω "εντάξει" να πηγαίνει να τρώει. Μια φορά που όρμηξε πριν του πω του πήρα το μπωλ χωρίς κανένα πρόβλημα όύτε γρύλισμα ούτε τίποτα. Μετά το έκανε σωστά και πήρε πολλά μπράβο βέβαια.

Στα κόκκαλα είναι διαφορετικά, εκεί γίνεται πολύ κτητικός με γρυλίσματα όπως και όταν αρπάζει κάτι στο δρόμο.

Ευχαριστώ Φοίβο

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μίλησε με εκπαιδευτή.

Πιστεύω πως πολλά πηγάζουν από το γεγονός ότι ΔΕΝ είναι σκύλος σου. Οχι ΑΚΟΜΑ. Είναι μόλις ένα μήνα μαζί σου.
Βιάστηκες να τον θεωρήσεις δικό σου κι αυτό ήταν λάθος.

Δεν έχεις κερδίσει ακόμη το δικαίωμα να του επιβάλλεσαι έντονα (αυτό θα το κτίσεις σιγά, σιγά με την βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτή).

Ο σκύλος έχει ξαναδαγκώσει και είναι απαράδεκτο που δεν σου το είχαν πει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μίλησε με εκπαιδευτή.

Πιστεύω πως πολλά πηγάζουν από το γεγονός ότι ΔΕΝ είναι σκύλος σου. Οχι ΑΚΟΜΑ. Είναι μόλις ένα μήνα μαζί σου.

Δεν έχεις κερδίσει ακόμη το δικαίωμα να του επιβάλλεσαι έντονα (αυτό θα το κτίσεις σιγά, σιγά με την βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτή).

Ή τουλαχιστον να σε εχουν ενημερωσει για την κτητικοτητα του οταν εχει ενα κοκκαλο ή τρωει κατι απο κατω. Απαραδεκτοι!
Συμβουλεύσου αμεσα εναν εκπαιδευτη να δουλεψετε το σκυλι πολυ για να μην εχεις και αλλες δυσαρεστες εκπληξεις!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Μίλησε με εκπαιδευτή.

συμφωνω κι εγω σε ολα...
υπομονή κι επιμονή....

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καλημέρα σας!

Πάνω σε αυτό που λες Dr.Zhivago στην συγκεκριμένη περίπτωση ποια θα ήταν η σωστή αντίδραση από μέρους μου; Ξέρω πως το πιο σωστό θα ήταν να τον έχω προλάβει να μην το αρπάξει από κάτω αλλά αφού το άρπαξε εγώ τι θα έπρεπε να κάνω;

Επίσης, η μετέπειτα συμπεριφορά μου είναι σωστή ή κάνω τα πράγματα χειρότερα; Ούτε χτες τον άφησα να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου και εξακολουθώ να είμαι εντελώς ψυχρή, ούτε χάδια ούτε σημασία. Σήμερα να τον αφήσω; Να τον πλησιάσω δείχνοντάς του ότι είναι έντάξει;

Το πρώτο που μου πέρασε απ΄το μυαλό όταν έγινε αυτό ήταν ο εκπαιδευτής για να πω την αλήθεια... Έχω υπομονή και δε θέλω να κάνω του κεφαλιού μου, για το καλό και των δυο μας. Και βέβαια αν έχετε εσείς κάποιον να μου προτείνετε θα το εκτίμούσα, παράλληλα θ' αρχίσω να ψάχνω κι εγώ.

Όσον αφορά στην προηγούμενη οικογένειά του, επειδή δε γνωρίζω πως τον αντιμετώπιζαν, πιθανόν να είχε συμβεί κάτι τέτοιο όπως λες αλλά αν ισχύει αυτό που πιστεύω - ότι τον άφηναν να κάνει ό,τι ήθελε - τότε λογικό είναι να έχει αυτή την αντίδραση ο σκύλος. Το σίγουρο είναι ότι ο σκύλος ήρθε σε μένα με πολύ συνοπτικές διαδικασίες (και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση) και το λέω αυτό γιατί σε σύγκριση με τηλέφωνα που είχα πάρει για άλλα σκυλιά, μου είχαν κάνει κανονική ανάκριση - και χίλια μπράβο γι΄αυτό!! Απλά θεώρησα ότι καιγόταν να δώσει το σκυλί και επειδή η επικοινωνία έγινε μέσω καταφυγίου δεν το ψείρισα όπως θα έκανα σε άλλη περίπτωση. Αυτά πληροφοριακά και μόνο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πάντως μην του κρατάς μούτρα. Δεν το εισπράττει έτσι όπως το θέλεις εσύ, οπότε είναι περιττό. Δεν θα καταλαβαίνει τι γίνεται. Μέχρι να πάρεις επαγγελματικές οδηγίες, μην του στερείς την αγάπη που του έχεις. Είναι κρίμα και για τους δύο και δεν προσφέρει και τίποτα. Κατάπιε τον θυμό σου, βάλε σε μια άκρη του μυαλού σου το συμβάν και προσπάθησε να περνάτε τις μέρες σας όμορφα. Μην απογοητεύεσαι. Θέλει τον χρόνο του και επαγγελματική αντιμετώπιση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης, η μετέπειτα συμπεριφορά μου είναι σωστή ή κάνω τα πράγματα χειρότερα; Ούτε χτες τον άφησα να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου και εξακολουθώ να είμαι εντελώς ψυχρή, ούτε χάδια ούτε σημασία. Σήμερα να τον αφήσω; Να τον πλησιάσω δείχνοντάς του ότι είναι έντάξει;
Καλέ μην κρατάς μούτρα στο σκυλί! Ενα λεπτό μετά απο την πράξη (και πολύ βάζω), ο σκύλος δεν κάνει καμία σύνδεση αναμσεα στην πράξη και τις συνέπειες της... Τελείωσε το ζήτημα. Ξεκόλα και φρόντισε τώρα να μην ξανασυμβεί. Συνιστώ κι εγώ επαγγελματική βοήθεια. Εδω ότι γίνει θα πρεπει να γινει σταδιακά με υπομονή κι επιμονή.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Για όνομα του Θεού... ΝΑΙ! Μην του κρατάς μούτρα!
Το μόνο που κάνεις είναι να χαλάς κι άλλο τι σχέση σας.

Τα πήγαινες μια χαρά μέχρι τώρα. Είχες αρχίσει να του δείχνεις με έμμεσους τρόπους (χωρίς να ρισκάρεις δάκτυλα) ποιός είναι το αφεντικό. Έτσι θα συνεχίσεις.
ΕΜΜΕΣΗ επιβολή. Ένας εκπαιδευτής μπορεί σε αυτή τη φάση να σου μάθει πολλά "κόλπα" για να του επιβάλλεσε χωρίς κόντρα.

Ένα από αυτά είναι να του βάλεις φίμωτρο και να του κόψεις τα νύχια (ξέρεις πως; ). Να τον αναγκάσεις να το υπομείνει αυτό (θέλει δε θέλει) όπως και ένα ΚΑΛΟ χτένισμα. Πάντως ΠΟΤΕ δεν κάνει να μένεις θυμωμένη μαζί του, ότι και να κάνει. Να τον επιβραβεύεις με κάθε ευκαιρία (και ας τον έχεις μαλλώσει για να κάτσει να του κόψεις τα νύχια, μόλις τελειώσεις να του δώσεις λιχουδιά!).

Δεν δείχνεις αυτοπεπίθηση αν κρατάς κακίες...

Σε ένα μήνα θα κάνεις βασική υπακοή ΜΕ τον σκύλο (ποτέ μόνος του ο εκπαιδευτής) και όλα θα είναι εντάξει.

Μην αφήσεις ΠΟΤΕ τον σκύλο αυτόν να κοιμηθεί στο δωμάτιό σου. Ούτε να ανεβαίνει στα έπιπλα. Είναι κυριαρχικός (μην "δίνεις θάρρος στον χωριάτη" γιατί παίρνει αέρα).

Last edited:

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά..

Άρα ήταν λάθος που τον άφησα από την αρχή να κοιμάται στο δωμάτιο μου... Στο κρεββάτι μου βέβαια δεν ανεβαίνει, είναι κάτι που του το έκοψα απ΄την αρχή κι όταν λείπω κλεινω το δωμάτιο γιατί όταν έλειπα ανέβαινε.
Οκ πλέον στο σαλόνι μόνιμα.

Το βούρτσισμα το έχει μάθει και κάθεται. Σε κάποια δύσκολα σημεία μόνο τσινάει και αυτό που κάνει είναι να απομακρύνει με τα χέρια του τη βούρτσα ή να "δαγκώνει" απαλά το χέρι μου, όχι δάγκωμα δηλαδή απλά το βάζει μέσα στο στόμα του. Κατευθείαν του λέω "μη" και σταματάει αμέσως και αρχίζει και με γλύφει. Και όταν κάθεται ήσυχος πάντα τον επιβραβεύω.

Νύχια όχι δεν ξέρω να κόβω αλλά θα συμβουλευτώ τον κτηνίατρο.

Λάθη κάνω ακόμα όπως βλέπω και πιθανόν να κάνω και στο μέλλον, τουλάχιστον όμως προσπαθώ και για να πω και την αλήθεια, παρόλο που είχα σκυλιά στο παρελθόν, τα πράγματα που διάβασα εδώ μέσα (και είναι πάαααααρα πολλά) με βοήθησαν να αποφύγω πολλά σφάλματα στη συμπεριφορά μου που παλιότερα αγνοούσα.

Συνεχίζω ήπια λοιπόν όπως έκανα μέχρι τώρα και τα υπόλοιπα με τον εκπαιδευτή.
Και με εσάς εννοείται, δεν το γλιτώνετε το πρήξιμο!(για να ευθυμήσουμε και λίγο....)

ευχαριστώ ειλικρινά:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μην αφήσεις ΠΟΤΕ τον σκύλο αυτόν να κοιμηθεί στο δωμάτιό σου. Ούτε να ανεβαίνει στα έπιπλα. Είναι κυριαρχικός (μην "δίνεις θάρρος στον χωριάτη" γιατί παίρνει αέρα).
Συμφωνω σε όλα..εκτος από το θέμα του δωματίου...και το κρεβάτι..και τους καναπέδες..
Αυτο είναι θέμα ιδιοκτήτη..εμένα και οι δύο αν θέλουν ανεβαίνουν και κοιμούνται στους καναπέδες γιατι έμενα ΔΕΝ με ενοχλει...όπως επίσης, αν δεν τους αισθάνομαι να κοιμούνται δίπλα στο κρεβα΄τι μου δεν μπορω να κοιμηθώ...
Αλλά, εσυ μιλας για τον συγκεκριμένο σκύλο...ο οποίος όμως από ότι κατάλαβα κυριαρχικότητα έδειξε ΜΟΝΟ στο θέμα του φαγητού... και όχι κάπου αλλού..:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το έπιασες Νoela. Για τον συγκεκριμένο σκύλο πας γυρεύοντας αν του επιτρέπεις να ανεβαίνε στα έπιπλα.

Γενικώς πάντως, δεν περιμένουμε να μας δείξει κυριαρχικότητα ή κτητικότητα ένας σκύλος για να του απαγορέψουμε τα έπιπλα/κρεββάτια. Σε κάποιες φυλές προσέχουμε (προκαταβολικά) για να έχουμε. Είναι πολύ καλύτερα για τον σκύλο να έχει σταθερούς κανόνες από μικρός.

Σε φυλές που συνήθως δεν έχουν τέτοια θέματα (Γκόλντεν, Μαλτέζ) έχουμε την επιλογή να το ρισκάρουμε, και να αφαιρέσουμε το "πριμ" των επίπλων αργότερα. Είναι όμως δίκαιο αυτό;

Το θέμα με αυτήν την τακτική είναι το οτι είναι πολύ πιο δύσκολο μετά (συνήθως πρέπει να κλείνουμε και πόρτες, μην ανεβαίνουν "ύπουλα") και άδικο (την μία να επιτρέπεις κάτι που αύριο απαγορεύεις).

Γι' αυτό τον λόγο δεν θα επέτρεπα εγώ ποτέ σε κανένα κουτάβι (άσχετα με τη φυλή) να μου ανέβει στο κρεββάτι. Δεν βλέπω τον λόγο. Στο δικό τους "βιβλίο κανονισμών" το γράφει ξεκάθαρα πως πρέπει να σέβονται τον αρχηγό όταν κοιμάται -ΚΑΙ τον χώρο του.
Μόνο καναπέ θα επέτρεπα (σε σκύλο χωρίς κυριαρχικές τάσεις).

Μερικές φορές με την "καλοσύνη" κάνουμε μεγαλύτερο κακό.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σε φυλές που συνήθως δεν έχουν τέτοια θέματα (Γκόλντεν, Μαλτέζ) έχουμε την επιλογή να το ρισκάρουμε, και να αφαιρέσουμε το "πριμ" των επίπλων αργότερα. Είναι όμως δίκαιο αυτό;

Γι' αυτό τον λόγο δεν θα επέτρεπα εγώ ποτέ σε κανένα κουτάβι (άσχετα με τη φυλή) να μου ανέβει στο κρεββάτι. Δεν βλέπω τον λόγο. Στο δικό τους "βιβλίο κανονισμών" το γράφει ξεκάθαρα πως πρέπει να σέβονται τον αρχηγό όταν κοιμάται -ΚΑΙ τον χώρο του.
Μόνο καναπέ θα επέτρεπα (σε σκύλο χωρίς κυριαρχικές τάσεις).

Μερικές φορές με την "καλοσύνη" κάνουμε μεγαλύτερο κακό.
Δεν έχω κανένα λόγο τη μια να τους αφήνω και την άλλη να τους το απαγορευω...
Εφόσον έχω κάνει την επιλογη να τους αφήνω να ανεβάινουν σε κρεβάτια και καναπέδες, τότε δεν έχω και λόγο να τους το απαγορέυσω ξαφνικα..
Όσο για το "βιβλίο" των κανονισμών...εμέις το έχουμε γράψει...ας μη το ξεχνάμε αυτο.
Είμαι τυχερη γιατι έχω διαλέξει μία φυλή 'βούτυρο' σε τέτοια θέματα...οπότε προσαρμόζω ανάλογα στη καθημερινότητα τους και το "βιβλίο των κανονισμων"!!! :):):)

nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Καταρχήν καλημέρα!

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο με το θέμα κρεββατιού-δωματίου να ρωτήσω κάτι:

Εγώ που ΔΕΝ τον άφηνα να ανέβει στο κρεββάτι μου, κοιμόταν όμως σε δικό του κρεββατάκι στο δωμάτιο μαζί μου και τον άφηνα να ανέβει σε καρέκλες στο σαλόνι, στην ουσία έκανα μισή δουλειά;; Του έδωσα μπερδεμένο μήνυμα;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όχι καλέ... απλά τους σκύλους που μας έχουν δαγκώσει τους "μειώνουμε" ακόμη περισσότερο (δεν απαγορεύουμε μόνο το κρεβάτι και τα έπιπλα αλλά και το δωμάτιό μας).

Κατερίνα, όταν αναφέρθηκα σε κανόνες, εννοούσα καθαρά τους δικούς τους σε αγέλη (τους κανόνες στο DNA του σκύλου) όχι τους κανόνες που επιβάλλουμε οι άνθρωποι (που είναι και διαφορετικοί σε κάθε σπίτι!).

Δεν έχεις λόγο να αλλάξεις τους κανόνες περί κρεβατιού, αλλά αν σου γρύλιζε ένας σκύλος σου (για να κάνεις χώρο) ή άρχιζαν να ψιλοκαβγαδίζουν για την καλύτερη θέση στο κρεβάτι, θα ΕΙΧΕΣ λόγο. Αυτό λέω απλά. Πως εγώ προτιμώ να προνοώ και το θεωρώ και πιο δίκαιο για τους σκύλους.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ευτυχως...που με τα συγκεκριμένα σκυλιά..δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα..
Καταλαβάινω το θέμα "κυριαρχιας' πάντως..και συμφωνω!!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul