Ο σκύλος μέσα ή έξω από το σπίτι?

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους! Έχουμε δυο κορούλες 5 και 3 ετών και αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε την οικογένεια κι άλλο! Το πρόβλημα είναι ότι ούτε η γυναίκα μου ούτε εγώ έχουμε εμπειρία από σκύλους, οπότε έχουμε να απαντήσουμε αρκετά ερωτήματα, με πρώτο την επιλογή ράτσας.

Το βασικό μας κριτήριο είναι .......

Από φίλους που έχουμε μέχρι στιγμής ρωτήσει μας έχουν προτείνει labrador retriever και golden retriever. Κάθε σχόλιο/εμπειρία πάνω σε αυτά ή κάθε άλλη πρόταση θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Γιώργος
Αγαπητέ φίλε george_g,

Είμαστε μια οικογένεια με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την δική σου, δηλαδή δυο παιδιά 5 και 2 ετών, ενώ έχουμε αποφασίσει να αποκτήσουμε σκύλο (αρσενικό Labrador).

Η απόφασή μας δεν ήταν εύκολη δεδομένων των ίδιων θεμάτων και σκέψεων που αντιμετωπίζεις κι εσύ, και συζητάνε πολύ γόνιμα και τα υπόλοιπα παιδιά στο thread που έχεις ανοίξει.

Η άποψή μου συμφωνεί με αυτή των περισσοτέρων, ότι δηλαδή είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά να είναι μεγαλύτερα, κ.λ.π., κ.λ.π. Επειδή όμως έχω μεγαλώσει από 3 ετών με boxer θα σου πω την άποψή μου. Δεν υπάρχουν τελικά ασφαλή ηλικιακά όρια, ούτε για τα παιδιά ούτε για τον σκύλο.

Το χειρότερο συναίσθημα φόβου το έχω ζήσει με μικρόσωμο αλλά ιδιαίτερα νευρικό ζώο. Εξάλλου, το μεγαλόσωμο ζώο δύσκολα θα το προσεγγίσεις αν δεν νοιώθεις ασφαλής. Την πατάς συνήθως με τα μικρόσωμα που υποτιμάς το νεύρο τους και σε δαγκώνουν με συνοπτικές διαδικασίες όταν έχουν τα νεύρα τους.

Έχουμε καταλήξει στο λάμπραντορ επειδή έχει στατιστικά ιστορικό ήπιας και μαλακής συμπεριφοράς με τα παιδιά και επ’ουδενί δεν θα άφηνα μόνα τους τα παιδιά, όχι με σκύλο, αλλά και μόνα τους να παίζουν έξω στον κήπο!

Το αν θα μένει ο σκύλος μέσα στο σπίτι είναι ένα θέμα που έχουμε σχεδιάσει να λειτουργήσει ως εξής: την ημέρα μέσα/έξω, το βράδυ έξω στο σπίτι του. Ενδεχομένως, να κοιμάται και το βράδυ μέσα, εφόσον όλα λειτουργήσουν καλά για όλους!

Η οικογενειακή κουβέντα για το αν και πότε θα πάρουμε σκύλο, είχε διάρκεια 1-1,5 χρόνο δεδομένου ότι όλα τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν (και δεν έχουν) την ίδια εξοικείωση με τα ζώα ενώ ακριβώς επειδή αντιμετωπίζουμε τον σκύλο σαν μέλος της οικογένειας θέλαμε να είμαστε σίγουροι για την επάρκεια της οικογένειας σε resources. Βέβαια, κι επειδή και σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη τα resources είναι πάντα limited, η απόφαση για την ένταξη ενός ζώου, και ιδιαίτερα ενός σκύλου, στην ζωή της οικογένειας είναι όπως η απόκτηση ενός παιδιού. Το σκέφτεσαι με τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου, με συναίσθημα και με λογική, αλλά στο τέλος αποφασίζεις με την καρδιά. Και αφού γίνει, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω! Ούτε να το επιστρέψεις!

Οπότε, μετά από σκέψη χρειάζεται πράξη! Αν δεν υπάρχει πράξη, ίσως σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο δούλεμα στο συλλογικό μυαλό της οικογένειας και του καθένα ξεχωριστά.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο!

Last edited by a moderator:

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
Το σκυλι καλο ειναι να κοιμαται μεσα!!!
Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό. Αλλά για ποιόν λόγο? Για να αισθάνεται όμορφα μαζί με τους ανθρώπους του? Για να φυλάει καλύτερα το σπίτι και την οικογένεια? ή και τα δυο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί είναι αγελαίο ζώο και ο προορισμός του είναι να ζει μαζί με την αγέλη του (στην προκείμενη περίπτωση με τους ανθρώπους του) και όχι στην απομόνωση της ταράτσας, τους μπαλκονιού και της πυλωτής. ;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ασε που με την εξαρση λεισμανιασης που υπαρχει στην ελλαδα το σκυλι ειναι πιο προστατευμενο μεσα.. να μην πω για φολες κλπ:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό. Αλλά για ποιόν λόγο? Για να αισθάνεται όμορφα μαζί με τους ανθρώπους του? Για να φυλάει καλύτερα το σπίτι και την οικογένεια? ή και τα δυο?
Για ποιον λογο να κοιματε εξω?

Υπαρχουν αποιροι λογοι που το σκυλι πρεπει να κοιματε μεσα..,οπου αφορουν την ασφαλεια του αλλα και για ψυχολογικους λογους..
H ειναι μελος της οικογενειας η δεν ειναι..(Αλλα θα βγουμε εκτος τοπικ..)

Το σκυλι με λιγα λογια πρεπει να κοιματε μεσα..

Επισης μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κρουσματα οπου εχουν αποδειχτει λαμπραντορ που εξελίχτηκαν σε πολυ επιθετικα..
Ειναι πολυ καλυτερα καποιος να προτιμησει golden..

Οποτε για ολα παιζει ρολο απο που θα το παρουμε το σκυλι..
Ποσο ενημερωμενοι ειμαστε..
και ενας καλος εκπεδευτης οπου θα αναλαβει την σχεση παιδιων και σκυλου..
Αλλα και εμας σε σχεση με τα δυο..
Ο εκπεδευτης θα μαθει και εμας πως να συμπεριφερομαστε στο σκυλι και τα παιδια ετσι ωστε να υπαρχει μια σωστη συνύπαρξη.
Θελει μεγαλη προσοχη γιατι η ηλικια των παιδιων ειναι πολυ μικρη..
Aν ο ιδιοκτητης ειναι ασχετος οπως θα κανει ενα μικρο σκυλι νευρικο..ετσι θα κανει και ενα μεγαλο οπου εκει μπορει να αποβει μοιραιο..

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
Για ποιον λογο να κοιματε εξω?

....

Επισης μην ξεχναμε οτι υπαρχουν κρουσματα οπου εχουν αποδειχτει λαμπραντορ που εξελίχτηκαν σε πολυ επιθετικα..
Ειναι πολυ καλυτερα καποιος να προτιμησει golden..

......
Aν ο ιδιοκτητης ειναι ασχετος οπως θα κανει ενα μικρο σκυλι νευρικο..ετσι θα κανει και ενα μεγαλο οπου εκει μπορει να αποβει μοιραιο..
Οπότε αυτό που ισχυρίζεσαι , αν καταλαβαίνω καλά, είναι ότι όσοι έχουν παιδιά δεν πρέπει να υιοθετούν σκυλιά συγκεκριμένης ράτσας ή αν τα αφήσουν να κοιμηθούν έξω αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα? Συζητάμε για αρκετά περιστατικά επιθετικών λαμπραντόρ ή συζητάμε για φήμες ή και καταστάσεις με εξαθλιωμένα σκυλιά που τους την έστριψε?

Ακόμα, θέλω να ρωτήσω πόσο σχετικός πρέπει να είμαι για να αποκτήσω σκύλο? Δηλαδή, σε λίγο θα χρειάζεται και πτυχίο Πανεπιστημίου για να αποκτήσει κανείς σκύλο. Ήμαρτον...! Εννοείται ότι αν συμπεριφέρεσαι απάνθρωπα ή αδιάφορα στον σκύλο σου μάλλον και αυτός θα σε αντιμετωπίσει το ίδιο, αλλά...επειδή θα αφήσω τον σκύλο έξω ή θα τον στραβοκοιτάξω (όπως στραβοκοιτάζω ή με στραβοκοιτάζουνε όταν κάνω κουτουράδες), αυτός θα σηκωθεί και θα με φάει!!??

Ε, άμα είναι έτσι τότε να μην υιοθετήσω ούτε μυγάκι!!! J

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
γιατι να τον αφησεις εξω επιμενω...
εκπαιδευση δεν εχω κανει ποτε στο σκυλι μου αλλα με εκπαιδευει αυτο μια χαρα..
δεν ξερω για τα ποιο μεγαλα σκυλια οπως π.χ. ροτβαιλερ (θα κολυωμουν να παρω καποιο γιατι με την πολυ εκπαιδευση δεν τα παω καλα, ειναι για αλλους ιδιοκτητες ποιο τσαμπουκαδες και αυστηρους).. αλλα το βασικο ειναι να αγαπας και να το σεβεσαι.. οποτε ακομα και οτι τον θετεις σε κινδυνο υγειας με τα καλαζαρ η οτι θα τον εχεις πιο ευτυχισμενο αν ειναι μεσα δεν ειναι αρκετο? η αληθεια ειναι οτι το πιο πιθανον ειναι να μη σε φαει.. εδω δεν τρωνε αλλους κιαλλους.. αλλα αφου ειχες σκυλακι και αφου το σκεφτεσαι να το βαλεις μεσα, απλα καντο!! Θα ηθελα να μου εξηγησεις τι θα πει μεσα αν πανε τα πραγματα καλα για ολους? Τι σημαινει αυτο? και τι ειναι το κακα? Επισης επισημαινω οτι επειδη εχω ενα προγραμμα και τρεχει εδω και 2 μερες και κωλοβαρω στη δουλεια εχω τρελο χρονο για αναλυση.. οποτε σε λιγο θα παρω πτυχιο ντογκφορουμιτη αντι για διδακτορικο :p:p:p:p:p :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ακόμα, θέλω να ρωτήσω πόσο σχετικός πρέπει να είμαι για να αποκτήσω σκύλο? Δηλαδή, σε λίγο θα χρειάζεται και πτυχίο Πανεπιστημίου για να αποκτήσει κανείς σκύλο. Ήμαρτον...!
ΝΑΙ! Ήμαρτον με τους άσχετους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι "εντάξει σκυλί είναι μωρέ... θα το ταίζω, θα το πηγαίνω και καμιά βόλτα σιγά τα ωά". Δεν το λέω για σένα.
ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ! ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ! Για ζωντανό πλάσμα μιλάμε! Για άλλο είδος απ' το δικό μας με τελείως διαφορετικές ανάγκες.
Το 80% (και λίγο λέω) των δεσποζόμενων σκύλων στην Ελλάδα ΔΕΝ ζουν καλά γιατι οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν γνώσεις, ΟΥΤΕ και όρεξη να μάθουν!

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
ΝΑΙ! Ήμαρτον με τους άσχετους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι "εντάξει σκυλί είναι μωρέ... θα το ταίζω, θα το πηγαίνω και καμιά βόλτα σιγά τα ωά". Δεν το λέω για σένα.
ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ! ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ! Για ζωντανό πλάσμα μιλάμε! Για άλλο είδος απ' το δικό μας με τελείως διαφορετικές ανάγκες.
Το 80% (και λίγο λέω) των δεσποζόμενων σκύλων στην Ελλάδα ΔΕΝ ζουν καλά γιατι οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν γνώσεις, ΟΥΤΕ και όρεξη να μάθουν!
Καταλαβαίνω τι θες να πεις και αντιλαμβάνομαι ότι ο τρόπος που γράφεις δείχνει την ανησυχία σου για το μην κακοπέσει το ζώο, κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, η σχέση μας με ένα ζώο, όπως και όλες οι σχέσεις, ώριμων θέλω να πιστεύω ανθρώπων, ξεκινούν με γνώση αλλά και πνεύμα θετικό. Με όρεξη για συνύπαρξη διαφορετικών αναγκών αλλά και σεβασμό απέναντι σε αυτή τη διαφορετικότητα. Από εκεί και πέρα το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση.

Δεν φτάνει μόνο να είσαι συνεπής ή μόνο το ζώο να είναι καλόβολο. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, και εδώ έρχομαι και λέω α) αφενός η γνώση και η ώριμη σκέψη είναι πολύ σημαντικά σε μια τέτοια κίνηση, αφετέρου χρειάζεται και ένα θετικό πνεύμα ότι δεν θα μας πνίξουν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις και ότι θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε τις ανάγκες του ζώου στην ζωή μας και β) πρέπει να είσαι 100% ξεκάθαρος από την αρχή για το πως μπορείς να συμπεριφερθείς αν τα πράγματα πάνε καλά ή αν τα πράγματα πάνε στραβά!

Μπορεί να διαβάζομαι κάπως ωμός, όμως νομίζω πως τα αδέσποτα που έχουν γεμίσει την περιοχή μου, έχουν την ίδια γνώμη μαζί μου! Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ (π.χ. ευθανασίες, κ.α.): είναι πολύ πιο τίμιο αν για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο να γνωρίζω από πριν ποιος φίλος ή τοπικός θεσμός θα μπορούσε να υιοθετήσει το ζώο που σήμερα υιοθετώ εγώ παρά να αμολήσω ένα σκύλο έξω και ο σώσων εαυτώ σωθήτω (και το συζητάω για την υγεία του σκύλου και όχι τη δική μου)!

Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής, ειδικότερα δε σε θέματα που αφορούν ζωές, και δεν θα μου άρεσε να εκθέτω σε κίνδυνο αθώες ψυχές.

Αυτά από εμένα!

ΥΓ. Αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον τα γραφόμενα θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις από τους hardcore φιλόζωους, όμως εγώ προσπαθώ απλά να εντάξω πραγματικά πιθανά σενάρια στη ζωή μου, χωρίς να πληγώσω κυρίως το ζώο.

Ευχαριστώ.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αγαπητε Βασιλη,
συμφωνω μαζι σου οτι ολες οι σχεσεις ξεκινουν με τις καλυτερες των προθεσεων αλλα ενδιαμεσα τα εκαστοτε οντα ως πολυπαραμετρικες υπαρξεις μπορει να βρεθουν σε εκ διαμετρου διαφορετικα μονοπατια απο τα αναμενομενα..:cool:
Ωστοσο για να μιλησουμε πιο πρακτικα!!! ορισμενες σχεσεις ειναι μονοδρομος. Το να παρεις ζωακι δεν ειναι σαν να περνεις κουζινα.. ειναι σαν να υιοθετεις ενα παιδακι -μιας και παρομοιαζεις τη σχεση των ζωων με τη σχεση με τους ανθρωπους-. Οσο και αν τα λες ωραια και πολυπλοκα εμενα μου κανει λιγο σε θα κανω παιδι αλλα επειδη ειμαι ευαισθητος θα κοιταξω απο πριν τα ορφανοτροφεια να δω σε ποιο θα το αφησω αν δεν μπορω να το μεγαλωσω και οχι να το αφησω στο δρομο..
Το σκυλι το παιρνεις μονο αν θες το κρατησεις.. ολα τα αλλα ειναι φιοριτουρες και βερμπαλισμοι -εεε?- οι πιο πολλοι εδω εχουν και απο μια ζορικη στιγμη να σου διηγηθουν.. οποτε αν φοβασαι οτι δε θα τα καταφερεις.. μην παρεις..
θα κανεις τη ζωη σου δυσκολη και το σκυλακι σου που θα σε αγαπησει δυστυχισμενο.. δυστυχως στη φυση τους ειναι να δενονται με τα αφεντικα τους χωρις να το αναλυουν οπως εσυ
Αννα

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι και ΤΟΣΟ επιστήμη πια να υοθετήσεις ένα ζώο σίγουρα αλλά από την άλλη υπάρχει μεγάλου πρόβλημα υπερπληθισμού του είδους και επίσης άπειροι σκύλοι που υποφέρουν και άπειρες οικογένεις που υποφέρουν λόγο του σκύλου τους (ή της άγνοιάς τους αν θέλεις).

Εγώ που ναι, δεν το θεωρώ και τόσο πολύ επιστήμη να πάρεις ένα σκύλο για φίλο των παιδιών σου (το κάνουν άνθρωποι δεκάδες χιλιάδες χρόνια) προσωπικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έπαιρνα σκύλο χωρίς να είναι από καλό εκτροφείο και να γνωρίσω τους γονείς του προσωπικά.

Ξέρω Γκόλντεν (κούκλο καθαρόαιμο) φονιά κι ανισόροπο και Λαμπραντόρ επίσης.
Η ράτσα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εγγύηση για ΤΙΠΟΤΑ.

Υπάρχουν πολλοί σκύλοι με απαίσιο χαρακτήρα (κληρονομικά και μόνο) και πολλοί που δεν είναι αρκετά σταθεροί στον χαρακτήρα να είναι με παιδιά (για τον ίδιο λόγο).

Αν βιάζεσαι κι εσύ τόσο πια πολύ -τουλάχιστον γνώρισε τους γονείς του μελλοντικού σου κουταβιού από κοντά.

Αν δεν κάνεις τίποτα άλλο (δεν μελετήσεις περί κληρονομικών ασθενειών της φυλής ή δεν μελετήσεις να βρείς καλό εκτροφέα που προσέχει τι ζευγαρώνει (με πολλούς τρόπους) ίσως ο σκύλος σου θα σου φάει άπειρα λεφτά σε γιατρούς αλλά τουλάχιστον δεν θα φάει τα παιδιά σου.

Η Αθήνα έχει μιριάδες Λαμπραντόρ (και κανα δυό πολύ καλά εκτροφεία). Κανόνισε να πάρεις ένα με τύφο ή μόρβα (και "ζαβό χαρακτήρα) από πετ-σοπ.

Όχι δεν είναι επιστήμη. Ούτε το να κάνεις παιδί είναι.
Το θέμα είναι πόσο έξυπνος είσαι τελικά. Κοινή λογική είναι τα περισσότερα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οπότε αυτό που ισχυρίζεσαι , αν καταλαβαίνω καλά, είναι ότι όσοι έχουν παιδιά δεν πρέπει να υιοθετούν σκυλιά συγκεκριμένης ράτσας ή αν τα αφήσουν να κοιμηθούν έξω αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα? Συζητάμε για αρκετά περιστατικά επιθετικών λαμπραντόρ ή συζητάμε για φήμες ή και καταστάσεις με εξαθλιωμένα σκυλιά που τους την έστριψε?
Αυτο που ισχυριζομαι ειναι οτι οσοι εχουν παιδια μικρης ηλικιας ,να ειναι ακομα για περπερισσοτερους λόγους ενημερωμένοι..
Tα σκυλιά που θεωρείς εσύ εγγύηση για παιδια, από κτηνιατρικές πηγες σου λέω ότι δεν είναι..
Τώρα αυτό μπορεί να οφείλεται σε λόγους μη καλής εκτροφής...
Για αυτό τον λόγο προσέχουμε πολύ από που θα το πάρουμε..

Τώρα έχω την εντύπωση ότι διακρίνω μια ειρωνεία στο θέμα του να μείνει μέσα..
Αν εσύ παίζεις με την ασφάλεια του σκυλιού σου ,παιζοντας με λέξεις όπως ψυχολογικά τραύματα.. ,με βγάζεις σε συμπέρασμα ότι δεν έχεις καταλάβει ότι το σκυλί είναι αγελαίο ζώο και ζει με τους ανθρώπους κυριολεκτικά..
Mε το να το απομονώνεις σε ένα μπαλκόνι μονο ένα σωστά ισοροποιημενο σκυλί δεν καταφέρνεις να έχεις..
και αν αυτο νομιζεις οτι δεν σε αφορα..,εγω σου λεω οτι σε αφορα και εσενα και τα παιδια σου αμεσα..

Ακόμα, θέλω να ρωτήσω πόσο σχετικός πρέπει να είμαι για να αποκτήσω σκύλο? Δηλαδή, σε λίγο θα χρειάζεται και πτυχίο Πανεπιστημίου για να αποκτήσει κανείς σκύλο. Ήμαρτον...! Εννοείται ότι αν συμπεριφέρεσαι απάνθρωπα ή αδιάφορα στον σκύλο σου μάλλον και αυτός θα σε αντιμετωπίσει το ίδιο, αλλά...επειδή θα αφήσω τον σκύλο έξω ή θα τον στραβοκοιτάξω (όπως στραβοκοιτάζω ή με στραβοκοιτάζουνε όταν κάνω κουτουράδες), αυτός θα σηκωθεί και θα με φάει!!??

Ε, άμα είναι έτσι τότε να μην υιοθετήσω ούτε μυγάκι!!! J
Ολα παίζουν ρολο..και ο τρόπος που θα μαλώσεις το σκυλί σου..και αν το απομονώνεις και όλα..!!!
Μην ξεχνάς ότι πολλά σκυλιά που επιτίθονται δεν ξύπνησαν μια ωραία μέρα και το κάναν..
Εσύ από αγνοια μπορεί να κανεις λάθη..
Για αυτό είναι πολύ σημεντικό να απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτές..

Ενα θετικό υπάρχει στην περίπτωση σου , ακόμα και αν έχεις κάνει τα λάθη , σου όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών σου ..
Αν το σκυλί προϋπήρχε των παιδιών και μετά τον ερχομό τον απομόνωνες θα είχες πολύ σοβαρά προβλήματα..
Τα πάντα μετράνε..
Κανεις δεν είπε ότι είναι απλή υπόθεση να έχεις σκυλί..
Είναι μεγάλη ευθύνη..
και θέλει προσοχή..
Απλά όταν το κίνητρο μας είναι η αγάπη μας για αυτά , τότε τα πάντα μοιάζουν να ειναι παιχνίδι..;)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταλαβαίνω τι θες να πεις και αντιλαμβάνομαι ότι ο τρόπος που γράφεις δείχνει την ανησυχία σου για το μην κακοπέσει το ζώο, κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, η σχέση μας με ένα ζώο, όπως και όλες οι σχέσεις, ώριμων θέλω να πιστεύω ανθρώπων, ξεκινούν με γνώση αλλά και πνεύμα θετικό. Με όρεξη για συνύπαρξη διαφορετικών αναγκών αλλά και σεβασμό απέναντι σε αυτή τη διαφορετικότητα. Από εκεί και πέρα το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι μια πολυπαραγοντική εξίσωση.

Δεν φτάνει μόνο να είσαι συνεπής ή μόνο το ζώο να είναι καλόβολο. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, και εδώ έρχομαι και λέω α) αφενός η γνώση και η ώριμη σκέψη είναι πολύ σημαντικά σε μια τέτοια κίνηση, αφετέρου χρειάζεται και ένα θετικό πνεύμα ότι δεν θα μας πνίξουν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις και ότι θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε τις ανάγκες του ζώου στην ζωή μας και β) πρέπει να είσαι 100% ξεκάθαρος από την αρχή για το πως μπορείς να συμπεριφερθείς αν τα πράγματα πάνε καλά ή αν τα πράγματα πάνε στραβά!

Μπορεί να διαβάζομαι κάπως ωμός, όμως νομίζω πως τα αδέσποτα που έχουν γεμίσει την περιοχή μου, έχουν την ίδια γνώμη μαζί μου! Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ (π.χ. ευθανασίες, κ.α.): είναι πολύ πιο τίμιο αν για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο να γνωρίζω από πριν ποιος φίλος ή τοπικός θεσμός θα μπορούσε να υιοθετήσει το ζώο που σήμερα υιοθετώ εγώ παρά να αμολήσω ένα σκύλο έξω και ο σώσων εαυτώ σωθήτω (και το συζητάω για την υγεία του σκύλου και όχι τη δική μου)!

Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής, ειδικότερα δε σε θέματα που αφορούν ζωές, και δεν θα μου άρεσε να εκθέτω σε κίνδυνο αθώες ψυχές.

Αυτά από εμένα!

ΥΓ. Αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον τα γραφόμενα θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις από τους hardcore φιλόζωους, όμως εγώ προσπαθώ απλά να εντάξω πραγματικά πιθανά σενάρια στη ζωή μου, χωρίς να πληγώσω κυρίως το ζώο.

Ευχαριστώ.
Μα δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο .. , αλλα πανω απο ολα πρεπει για το καλο του ζωου που εχεις αναλαβει ,να ενημερωνεσαι και σε πιθανα λαθοι να ακους..
Πες μου για ποιο λογο θεωρεις οτι κανεις καλο με το να κοιμιζεις το σκυλι εξω .. ?

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τα παιδια του forum treasure πιστευω οτι αναφερονται στις χειροτερες περιπτωσεις σκυλων ή σχεσεων παιδιων με σκυλους, για να σου πουν να εχεις κατα νου οτι συμβαινουν και αυτα.
Η λαρα μου δεν ειναι ρατσας και οταν με υοθετισε και για 4 μηνες δεν εμπαινε και δεν κοιμοταν σπιτι.Βεβαια εχω κηπο και ο χωρος που κοιμοταν ειναι υμιυπαιθριος και τον ειχε διαλεξει μονη της.Δεν επαθε τιποτα αντιθετως εμαθε πολλα.
Εγω δεν εχω παιδια, αλλα στο σπιτι μου ερχοντε τακτικα παιδια και θα σου αναφερω ενα συμβαν.
Ερχετε ενας φιλος με την 2 ετων κορη του και καποια στιγμη χανουμε και παιδι και σκυλι.Βρισκουμε τη λαρα να εχει στριμωξει στον τοιχο τη μικρη με τα μπροστινα ποδια πανω στους ομους της και να τη γλυφει στη μουρη.Το παιδι ειχε τρομαξει και εγω ΦΡΙΚΑΡΑ.Ο πατερας ομως του παιδιου αρχισε να γελαει, κατεβασε το σκυλο με χαδια και το παιδι το θεωρησε παιχνιδι και αρχισε να γελαει και αυτο.Το αποτελεσμα ειναι οτι η λαρα και η μικρη ξεπατωθηκαν στο παιχνιδι μεχρι τις 2 τα ξημερωματα (αφυσικη ωρα και για τα 2) και το σκυλι αφου ειχε παρατηρησει εμας εκοβε το δρομο του παιδιου οποτε πηγαινε προς τις σκαλες για να μην πεσει.Ασε που κοντεψε να παθει εξαρθρωση σιαγονας γιατι ανοιγε τοσο πολυ το στομα οταν το παιδι εβαζε μεσα το χερι του προσπαθωντας να μην το πονεσει.
Να επαναλαβω οτι εγω στην αρχη ειχα αγχωθει μεχρι θανατου αλλα ο πατερας του παιδιου με εκραξε.
Αυτο ηταν ενα θετικο παραδειγμα απο εναν ανθρωπο που τοτε δεν ειχε την παραμικρη ιδεα για σκυλια.Μην αμφισβητεις ομως και τα αρνητικα που σου αναφερουν καποιοι.Συμβαινουν και αυτα.

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!

Επειδή δεν θέλω να θίξω κανέναν προσωπικά, μάλλον δυο-τρεις φίλοι εδώ μέσα έχουν ήδη βγάλει τα περίστροφα και πυροβολούν αδιακρίτως!!!

Κανείς δεν είπε ότι το σκυλί είναι κουζίνα ή ότι μπορεί να παρομοιαστεί με υιοθεσία από ορφανοτροφείο ή, ή, ή ......! Ακόμα δεν είπα ότι θα έπαιρνα ποτέ σκυλί από pet-shop ή από άσχετο άνθρωπο χωρίς να έχω δει τους γονείς, κ.λ.π., κ.λ.π. Έχω στοιχειωδώς ασχοληθεί με το θέμα για να γνωρίζω τα των Puppy Mills, κ.ο.κ.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι ορισμένες ράτσες δεν είναι πιο ‘σκληρές’ ή πιο επιθετικές από κάποιες άλλες, αν έχει διαβάσει κάποια πράγματα!

Εκεί που απλά θέλω να καταλήξω είναι στο γεγονός ότι όσο κι αν διαβάσεις σχετικά άρθρα, όσο κι αν ψάξεις, δεν υπάρχει λοιπόν κανείς να σου υπογράψει ότι αν πάρεις κάποιο ζώο από τον Α ή τον Β ειδικό και καλό εκτροφέα με πραγματικά pedigree πιστοποιητικά, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδειχτεί ο σκύλος προβληματικός?

Επομένως, επειδή κάποιοι τυχαίνει να έχουν παιδιά, και καλώς ή κακώς στο τέλος της ημέρας ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών, της οικογένειας και του σκύλου (με πρώτη προτεραιότητα την υγεία των παιδιών), τότε φιλτράρεις την κίνηση απόκτησης ζώου. Διαβάζεις, ψάχνεις για σωστούς εκτροφείς, μαθαίνεις τα συν και πλην κάθε ράτσας, κ.λ.π., τις υποχρεώσεις σου απέναντι στην ψυχή που θα υιοθετήσεις και κυρίως αν πραγματικά το θες.

Άρα εξετάζεις και τα πρακτικά αλλά και τα θέλω σου, δηλαδή την ανάγκη συνύπαρξης με ένα σκύλο. Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι η συνύπαρξη με ένα σκύλο είναι μια ευεργετική εμπειρία για όλη σου τη ζωή, και σου μαθαίνει ουκ ολίγα πράγματα. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται και η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να υποστηρίξει αυτή την απόφαση!

Αυτά προς το παρόν!

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Δεν έχω ειρωνική διάθεση απέναντι σε κανέναν και καμία!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com

Επομένως, επειδή κάποιοι τυχαίνει να έχουν παιδιά, και καλώς ή κακώς στο τέλος της ημέρας ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών, της οικογένειας και του σκύλου (με πρώτη προτεραιότητα την υγεία των παιδιών), τότε φιλτράρεις την κίνηση απόκτησης ζώου. Διαβάζεις, ψάχνεις για σωστούς εκτροφείς, μαθαίνεις τα συν και πλην κάθε ράτσας, κ.λ.π., τις υποχρεώσεις σου απέναντι στην ψυχή που θα υιοθετήσεις και κυρίως αν πραγματικά το θες.
Αυτό είναι το "διδακτορικό" που λέγαμε :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Treasure, κάνεις πολύ καλά που συζητάς τους προβληματισμούς σου πριν πάρεις το σκύλο! Αυτό είναι γνώρισμα ενός υπεύθυνου μελλοντικού ιδιοκτήτη! :-D

Παρεμπιπτόντως, οι διαφωνίες μην σε στεναχωρούν! Είναι το βασικό συστατικό ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου! ;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
εγω παντως περιστροφο δεν εχω.. και της μολοτωφ μου της εχουν απαγορευσει..χεχεχε γκρουμφ..Σωστα τα λες.. αρκει να μελετησεις πριν.. και οχι μετα.. σδεν ξερω για εξαιρεσεις αλλα γενικα τα σκυλια ειναι οσο ηρεμα τα κανεις και ειναι αυτο που ειπε ο κοτσιδας.. να εισαι χαλαρος.. αν το να τρομαξει το παιδι σου μια φορα το θεωρησεις δειγμα για αναλυση.. εσυ δημιουργεις προβλημα.. ειδεσ τι ωραια που το χειριστηκα ο φαδερ του παιδιου? Χαλλαρααα που λεν και τα καρντασια χαλλαρα αλλα και υπευθυνα:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ