Ο πόλεμος της κονσέρβας-κροκέτας!

Gingle

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
19
0
θεσσαλονικη
ο λαζαρακος εκτος που θα παθει ουρολοιμωξη, μου εχει κανει τα νευρα κροσσια με το θεμα του φαγητου!
σκετη κροκετα δεν τρωει, σκετη κονσερβα αναλογα τα κεφια, αναμικτη κατασταση αν γουσταρει! βαρεθηκε και το μενου μακαρονι η κριθαρακι ειτε με κονσερβα ειτε με κροκετα!
τον εχω αφησει και νηστικο αλλα δεν μπορω να πω οτι επιασε ιδιαιτερα!
απ την αλλη αν με δει να τρωω το οτιδηποτε του τρεχουν κυριολεκτικως τα σαλια!
σημερα το πρωι απο τα νευρα μου του παρατησα το πιατο στο πατωμα και εφυγα για την δουλεια. το μεσημερι που γυρισα το ειχε γλειψει ολο αλλα απο αντιδραση, πιστευω, ειχε κατουρισει σ ενα μικρο χαλακι που εχω κι οχι στην πανα. ουτε για τον εαυτο μου δεν σκεφτομαι τοσες εναλλακτικες φαγητου!
με εχει κουρασει αυτη η κατασταση! ειναι 10 μηνων πια και θα πρεπε νομιζω να το εχουμε λυσει το θεμα του φαγητου! (και του.... τσισιου εκτος σπιτιου)
καμια ιδεα;;;:confused:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παλιά, δοκιμασμένη, κλασσικη συνταγή: Βάζεις την μισή από τη συνιστόμενη ημερίσια ποσότητα κροκέτας στο πιάτο του*, του το αφήνεις στο πάτωμα για 30 λεπτά (με το χρονόμετρο, μην ξεχαστείς!). Αν φάει έχει καλώς, αν όχι, στο μισώρο, σηκώνεις το πιατάκι και το ξανακατεβάζεις στην επόμενη προκαθορισμένη ώρα φαγητού.

Συνεχίζεις ακολουθώντας το πρόγραμμα αυστηρα και χωρίς να τον λυπηθεις. Γιατί, αυτός σε λυπάται? Μια χαρά σε εκπαιδεύει!
Μην ανησυχείς, θα πεινάσει κάποια στιγμή και θα φάει. Είναι και αρκετά μεγάλος και δεν πρόκειται, νομίζω, να επηρρεαστεί η ανάπτυξή του.

ΜΗΝ λυγίσεις! Μπορείς και θα τα καταφέρεις!

*μισή ημερήσια ποσότητα το πρωί και μισή το βράδυ=1 ημερίσια ποσότητα

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Για μενα το μιισαωρο ειναι παρα πολυ. 15-20 λεπτα αρκουν.
Και αν εχεις κανα στραβοξυλο σαν την δικια μου το πιατο μαζευεται μετα απο λιγοτερο απο 5 λεπτα. Και εξηγω.
Και οι 2 δικες μου εχουν μαθει οτι οταν φωναζω ελατε να φατε ειναι ωρα φαγητου και ερχονται στην κουζινα για να φανε.
Η μια ειναι πολυ ευκολη και τρωει κανονικα και απροβληματιστα. Η αλλη ειναι παραξενομυστηρια και κανει ναζια.
Για αρκετο καιρο ημουν ακριβως στην ιδια κατασταση με σενα (εκτος απο τα τσισα) και με εκπαιδευε κανονικα. Τωρα πλεον την φωναζω για φαγητο αν δεν εμφανιστει γιατι βαριεται το πιατο σηκωνεται, αν ερθει και απλα μυρισει και μου γυρισει την πλατη το πιατο σηκωνεται.
Τωρα λογο καλοκαιριου εχει επιλεξει να τρωει μονο το βραδυ παρολα αυτα και το πρωι την φωναζω για μαμ.

Αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα υγειας που να επηρρεαζει την ορεξη του κανει απλα ναζια και ειναι στο χερι σου να το κοψεις. Επελεξε τι ειδους τροφη θελεις να δινεις και μεινε σε αυτη. Ουτε προσμιξεις ουτε εναλλαγες για να μην βαριεται το κακομοιρο...
Να πεθανει απο ασιτια δεν προκειται.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
O Λαζαρακος τι σκυλος ειναι;
Τα γευματα τα κρατας σε σταθερη βαση ωραριου απο τοτε που ηρθε σπιτι ή αφηνεις να τρωει όποτε θελει;
καθε πότε αλλαζεις τροφη;
Κροκετα επεμεινες να φαει ή οταν ειδες οτι δεν του αρεσε,αλλαζες με αποτελεσμα να το εκμεταλλευτει;
Τι κροκετα δινεις;
Ο σκυλος,οπως πιθανον θα ξερεις,οπως τον μαθεις.Ομως πρεπει να επιμεινεις και να υπομενεις διοτι αλλιως μαλλον "θα σε μαθει"εννοωντας οτι θα σε εμπαιζει παρα θα τον μαθεις εννοωντας θα τον εκπαιδευσεις διατροφικα.......................
Οσο σε σκαει και περνα το δικο του,τοσο λαθος θα συνεχιζεις και χωρις καθαρο μυαλο και τακτικη.
Ο σκυλος ζει σε αγελη και μαλλον δεν ειναι δευτερος στην ιεραρχια,απ'οτι διαβαζω και λες...
Καλωσηρθες,βλεποντας και 1ο ποστ σου :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το μισαωρο ειναι πολυ,οπως λεει κ η μαρια.τεταρτο με το ρολοι.αν δεν....δεν.....το βραδυ παλι.αν παλι δεν.....δεν.....αυριο!!!!προσεχε ομως μην πεσεις γιατι οταν ξαναπαρεις την αποφαση να δουλεψεις το ιδιο σεναριο,θα ειναι πιο δυσκολο κ δεν θα βγαλει πουθενα.αν υπαρχει μια περιπτωση να στρωσει ,θα ειναι τωρα!επισης,παρε καποια φαση το πιατο του κ κανε πως τρως απο εκει...ισως πιασει...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
χαχαχαχαχα!!!!καλα ρε,δεν το ταιζεις το μικρο??????ντροπη!!!!!!!!!τουλαχιστον τρωει ο σκυλος!!!!
Κριση ρε φιλε...δεν εχεις παρει χαμπαρι;Οτι βρουνε τρωνε...χαχαχαχα :don:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Εχε υποψην σου οτι η ολη διαδικασια μπορει να κρατησει απο λιγες μερες μεχρι αρκετο καιρο.
Εγω με την Baroque την πατησα πολυ ασχημα και για ενα μηνα τουλαχιστον με ειχε σηκω σηκω κατσε κατσε με το θεμα του φαγητου και ας μου τα ελεγαν τα παιδια εδω μεσα οτι βαδιζω λαθος δρομο.
Μετα κατεληξα στο να εχω την τροφη της συνεχως στην διαθεση της. Και αυτο μεγα λαθος. Αλλο ενας μηνας χαμενος με ναζια.
Τελικα για το δικο της καλο (και δικο μου) πηρα δραστικα μετρα και εγινα χοντροπετση. Αν φαει εφαγε. Αν δεν φαει κακο του κεφαλιου της. Την επομενη φορα.
Πολυ σημαντικο επισης να υπαρχει συγκεκριμενη ωρα που θα τρωει. Δεν χαλασε ο κοσμος αν καποιο γευμα δεν δωθει στην ωρα του. Αλλα θα πρεπει να τηρειται ωρα συσσιτιου σαν του στρατου.

Δεν ξερω τι τροφη ταιζεις. Εγω κατεληξα στην καλυτερη κατα την γνωμη μου απο αποψη συστατικων ξηρα που μπορει να σηκωσει η τσεπη μου και εμεινα εκει. Αν ο σκυλος σου ειναι μυστηριος στο θεμα του φαγητου οπως η δικια μου δεν μπορεις να κρινεις αν του αρεσει η τροφη ή οχι βαση του ποσο ορεξατα την τρωει. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να διαλεξεις μια καλη τροφη, να επιμεινεις στο θεμα του ωραριου και του τροπου ταίσματος και να τσεκαρεις πρακτικα μετα απο κανα μηνα και με εξετασεις μετα απο καποιους μηνες αν ταιριαζει στον σκυλο σου η συγκεκριμενη

Gingle

Member
14 Δεκεμβρίου 2010
19
0
θεσσαλονικη
παιδια σας ευχαριστω ολους!
αν εχει πεισμα 1 φορα ο μικρος μαλτεζος εγω εχω 10!
εχε χαρη που με πετυχε σε ευαλωτη περιοδο!!!! θα ανασυνταχθω ομως που θα παει.....