Ο "παλιός" Γερμανικός Ποιμενικός

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οχί όμως τα "demo dogs"/μέντορες που μένουν στην σχολή μόνιμα και χρησημοποιούνται για μαθήματα και εκτροφή.
Δηλαδή ισχυρίζεσαι πως...
πρώτα εκπαιδέυεις τον σκύλο για οδηγό τυφλών χωρίς να τον έχεις στειρώσει? Βλέπεις πως είναι ο σούπερ-ντούπερ και αποφασίζεις να τον κρατήσεις για demo-dog κι έτσι δεν τον στειρώνεις, αλλά τον κρατάς για γεννήτορα?
Και παρόλα αυτά είσαι σίγουρη(ος) πως ο σούπερ-ντούπερ σκύλος δεν θα σου παρουσιάαει ποτέ απόκλιση εκτελεσιμότητας (εντολών/εκπαίδευσης)λόγω ορμονικής λειτουργίας?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
OXI παιδάκι μου. Απλώς λέω πως η κάθε σχολή (Οδηγών Τυφλών) που σέβεται τον εαυτό της έχει α) δικό της ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ με βάση καλούς σκύλους που δούλευαν τέλεια.

και β) σκύλους μέντορες που είναι ΠΑΝΤΑ στη σχολή και σαν δείγματα αλλά και σαν βοηθοί στις εκπαιδεύσεις των πελατών. ΜΕΡΙΚΟΙ από αυτούς ζευγαρώνουν κι όλας.

Το να παρουσιάσει "αδιαθεσία" είναι μέσα στο πρόγραμμα και γι αυτό δεν έχει καμία σχολή μόνο ΕΝΑ Demo Dog.

liajoe

Well-Known Member
Βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά μετα την μετακόμηση,
βρήκα φωτό του Ντίζελ, στα 5 χρόνια, 72 εκ. / 65 κιλά :)

Attachments

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλα εχω παθει πλακα!!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτα τα αρκουδακια!!!!!!!
Ειναι γιγαντες!!!!!!!!:D:D:D:D

lefteris

New Member
12 Φεβρουαρίου 2009
1
0
Καλησπερα και μπραβο για το πολυ ωραιο forum σας , ειμαι καινουριος και ειμαι ενα βήμα πριν την αγορα σκυλου :) αλλα ειμαι και πολυ προβληματισμενος .

Ισως το topic να ειναι λιγο παλιο αλλα πηρα αφορμη απο alt shepherd hund ( η καπως ετσι το λεει η μανα μου στα γερμανικα ) .

Τα θεματάκια που αντιμετοπίζω ειναι τα εξης:

1)Ενα παρομοιο Γ.Π ειχε η μητερα μου στην γερμανια και ειναι υπεροχο ζωο , για αυτο το λογο αναρωτιέμαι .. γνώριζετε αν μπορω να βρω και εγω ενα ?( οπου εχω ρωτησει ακομα και μερικοι κτηνιατροι αγνοουν την υπαρξη του.

2)Ας πουμε τωρα οτι τελικα καταφέρνω και βρίσκω ενα κουταβάκι τι άναγκες εχει η συγκεκριμένη ράτσα δλδ , εκτος απο την καθημερινή ασκηση , εκπαίδευση-καθοδήγηση και τις αναγκεσ που εχουν τα σκυλια , θα μπορούσε ενα τετοιο σκυλι να μένει μεσα στο σπίτι η αναγκαστηκά πρεπει να εχω αυλή ( εχω λιγο πιο κατω απο το σπιτι παρκάκι , αλλα το θέμα ειναι αν μπορει να ζήσει τις ωρες που ενας ανθρωπος ειναι στο σπίτι μεσα στο σπίτι ).:confused:

Οποιος μπορει να με βοηθήσει σε αυτα μου τα ερωτήματα :-|γιατι λατρεύω τα σκυλια αλλα όσο ζουσα με τς γονείς μου και έπερνα αποφαση για ενα σκυλο η νευρική κρίση στη μητερα μ ερχόταν στο δευτερολεπτο :):maria: Τελος παντων σας ευχαριστω ολους πολλοι προκαταβολικα ;)

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Ο χαρακτήρας τους ήπιος ενώ η παρουσία τους έδειχνε
ένα σκύλο "βασιλιά", που με περισσότερη "καθοδήγηση" παρά εκπαίδευση,
γινόταν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας
Ακρίβως αύτο είναι ένας σκύλος επίσεις στα σχόλεια σας σύγκράτω το κάνει τα πάντα μέχρη κύνηγι είναι πιο μέγαλοσοωμος και με χόντρα κοκκάλα αρχόνιτκος βάσιλιας και με εκλήκτικο Ταπεράμεντο , μαλλόν ένα τετόιο ζώο ψάχνω , απλά στο θέμα Γ.Π. δεν μπόροσα να το εκφράσω έχει καποίς να μου πρώτηνει κάτι πώς μπόρω να βρω !!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Altdeutsche schäferhund(Langhaar)λεγονται στα γερμανικα αλλα γιατι δεν ξερει κανενας.
Στην Γερμανια μετα τον πολεμο χωριστηκαν σε δυο στρατοπεδα οι ανατολικοι κρατησαν το ισιο και μικροτερο σε σωμα μοντελο, οι δυτικοι το χαμηλοκωλο μεχρι που το ξεφτυλισαν εντελως,το παλιο δεν σημαινει ουσιαστικα αυτο το μακρυτριχο,το παλιο ειναι το κοντο λεπτο και ισιο σχετικα λυκοσκυλο οπως οι Blondi του Χιτλερ το οποιο συνεχιζουν ακομη οι ανατολικογερμανοι.
Αυτο το μακρυτριχο ειναι ξεχωριστη ρατσα ας πουμε, το λενε και απλα μακρυτριχο,και υπαρχει παραγωγη,και ειναι λιγο πιο ηρεμο απο το κανονικο

Dog_Nick

Member
14 Ιουνίου 2009
21
0
Athens-Greece
Πολυ ομορφα σκυλια θα ηθελα και αλλον εναν αλλα που να κατση στο διαμερισμα αλλα οταν θα φυγω απο την Αθηνα σιγουρα θα αποκτησω εναν παντα τους αγαπουσα απο τοτε που εβλεπα εκεινη την Αυστριακη σειρα τον ΡΕΞ!

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=00hsvOxO4wM"]YouTube - Kommissar Rex intro[/ame]

liajoe

Well-Known Member
O Νούμπούκ, είναι "παλιός" Γερμανικός Ποιμενικός, 5 μήνων και
ανήκει στην σχολή σκύλων οδηγών τυφλών VBM της Ελβετίας.

Μπορώ να σας πω ότι αυτό το αλεπουδίσιο βλέμμα του υπόσχεται πολλά ;)
Έχει τρομερή περιέργεια, θέλει βλέπει και να παίρνει μέρος σε ότι κάνεις και
τρομερή θέληση για εργασία και η εφευρετικότητα που εχει μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Είναι όμως και πάρα πολύ αγαπησιάρης, λατρεύει τους ανθρώπους, το χάδι και το μασάζ :p

Attachments

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κουκλος ειναι ο Νούμπούκ Λία :)
Ειναι απο την παλια καλη οικογενεια που διατηρειτε τοσες γενιές και τοσα χρονια?
Πότε θα αρχισει να εκπαιδευεται για οδηγος?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog