Ο διάλογος ανάμεσα σε ένα σκυλάκι και ένα γατάκι

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν μιλούσαμε για ποιήση με ρεαλισμό θα πρότεινα το "ακαμψία":rolleyes: αλλά δεν το τολμώ εδώ:D
Kαι ομως αυτη ειναι η πιο σωστη λεξη! Οι γατες "παγωνουν" μπροστα στον κινδυνο...

mhtsakos93

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
56
0
αθηνα
Μητσάκο πρέπει να'σαι καλό παλικάρι απ'ότι καταλαβαίνω....
Τι....όργανο παίζεις?
παιζω μπασο καμια σχεση αλλα το γουσταρω το ρεμπετικο ασχημα ... και το σονγ μοιαζει με τα καβουρακια λιγο ... πολυ λιγο ;)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
παιζω μπασο καμια σχεση αλλα το γουσταρω το ρεμπετικο ασχημα ... και το σονγ μοιαζει με τα καβουρακια λιγο ... πολυ λιγο ;)
κανε παραθεση στη ποστ που αναφερεσαι να δω τα μετρα να δω κι εμενα αν μου καθεται αυτο που λες...ενδιαφερων ο μουσικος σου συνδιασμος, αν κατσει, με βρισκει συμφωνη!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
κανε παραθεση στη ποστ που αναφερεσαι να δω τα μετρα να δω κι εμενα αν μου καθεται αυτο που λες...ενδιαφερων ο μουσικος σου συνδιασμος, αν κατσει, με βρισκει συμφωνη!!!
Βρήκαμε "Μπουμπου" για το ρεμπέτικο??????:-({|=

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εννοώ θα κάνεις μόνο διεύθυνση ορχήστρας (γιατί φαίνεται ότι το κατέχεις)...ή θα τραγουδήσεις κιόλας?

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ο μητσακος καθετοποιημενα θα το παρει ολο...
Δικη του θα ειναι η διασκευη...
Οπως δικη του κ η εμπνευση...
Τη τσαχπινια του γατιου μονο να αποδωσει σωστα...
Εκει κρυβεται το μυστικο....

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Καλα παιδιά φοβερό θέμα.
Γέλασαμε πάρα πολύ.
Μιλάμε για ταλεντάρες οχι αστεία.
Γράψτε κι άλλα.
Μήτσο περιμένουμε το άσμα σου.
Να το ακούσουμε και να ρίξουμε και καμιά στροφή.
Μπράβο ποιητές και πάλι μπράβο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όλα μέσα από τα μάτια μου μοιάζουν παιχνίδι..
τα χρώματα θαρρείς πιο ζωηρά
Ανθρώπων ανία ασπρόμαυρο ξενύχτη
εγώ με το ποντίκι χορεύω βαλς

και όταν έχω κέφια τρίβομαι στον σκύλο
τεντώνομαι και δείχνω τα νύχια μου ξανά
μα είναι η ζωή μου ατελείωτο χουζούρι
ακόμα και τα αυτιά του μου δίνουνε χαρά

πολλές φορές του δίνω λίγο την προσοχή μου
όχι πολύ μα λίγο χαζός και μπουνταλάς
αυτή είναι η ζωή μου να με υπηρετούν
σκύλος και ανθρωπάκος
παιχνίδια ξενοιασιάς

αχαχαχαχαχα τι θεματάρα είναι αυτή..??!!!! :D

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αν και παληό αυτό το θέμα,έπαθα πλάκα και συγχρόνως πέθανα στα γέλια απο τα φοβερά στιχάκια!!!:D:D
Δεν το περίμενα να υπάρχουν τέτοια ταλέντα στο στίχο!!! Ολα ήταν υπέροχα,και θα έπερεπε να γινόταν βιβλίο!!!;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελευταια μιλησαμε πολύ για γατες. Ηρθε λοιπον η ωρα να δουμε τι … αποκομισαμε!

Η κορη μου πηγαινει 5η δημοτικου και η δασκαλα στο μαθημα της γλωσσας τους εβαλε να γραψουν μια ασκηση/εκθεσουλα με τον τιτλο που εχει αυτό το τοπικ!

Το προβλημα είναι ότι ο διαλογος πρεπει να είναι σε μορφη ποιηματος, να εχει δηλαδη ομοιοκαταληξια!

Το «ποιημα» πρεπει να παραδοθει αυριο το πρωι, οπότε ο χρονος πιεζει!

Απελπισμενος πατερας εγω, καλω ολες τις ποιητριες και τους ποιητες αυτης της κοινοτητας να μας βοηθησουν με τις θαυμασιες ιδεες τους!

Ευχαριστω εκ των προτερων!
O:)
Είναι με τα καλά της η δασκάλα; Και τι θα κάνουν τα παιδιά που δεν έχουν ταλέντο στην ποίηση; Μήπως πρέπει να ζωγραφίσουν όλοι κιόλας και θα βαθμολογηθούν με βάση τον Πικάσο;

Συμβουλή μου θα ήταν να γράψετε ένα κείμενο σε ελεύθερο στίχο, εκτός βέβαια κι αν πρέπει να γράψετε σε στυλ ποιηματακίου ημερολογίου. Θα σας έλεγα να γράψετε συμβολικό και κυνικό ποίημα με θέμα τη Realpolitik και πρωταγωνιστές το σκυλάκι και το γατάκι σε κάτι που φέρνει ανάμεσα σε Μακιαβέλλι και Αίσωπο, αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα το εκτιμήσει η δασκάλα...

Πρέπει οπωσδήποτε να έχει ομοιοκαταληξία; Αν έτσι πρέπει οπωσδήποτε και γενικά για ποίημα, σας συμβουλεύω να κάνετε αυτό που κάνω κι εγώ όταν πρέπει να μεταφράσω ποίημα από τ' αρχαία: διαβάζω κάποιο σύγχρονο ποιητή που να μ' αρέσει και μετά μου έρχονται οι ιδέες βροχή, σε σημείο δηλαδή που να μου βγαίνουν οι αρχαίοι λυρικοί ποιητές και επιγραμματοποιοί σα Σίλλερ στα γερμανικά και σαν τα σονέτα του Σαίξπηρ στα αγγλικά. Στα νέα ελληνικά μου βγαίνουν κάτι σαν ποίηση του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, πάντα σε ελεύθερο στίχο. Οπότε για κοιτάξτε Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα, διαβάστε λίγα ποιήματά τους και μετά, όταν θα έχετε έρθει στο απαραίτητο mood, θα σας βγει και το ποιήμα με το σκύλο και τη γάτα.

Ιδέα: δε γράφετε φαντατικό διάλογο μεταξύ Ήρας και γατακίου; Θα έχετε και μεγαλύτερη έμπνευση φαντάζομαι... :)

Edit: τώρα είδα ότι είναι παλιό το θέμα. :) Τι έγινε τελικά;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ