Ο άτυχος/τυχερός Λορέντζο (Λάμας) για υιοθεσία

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ήρθε η ώρα να σας συστήσω τον Λορέντζο... Αν είχε ονοματεπώνυμο θα λεγόταν Λορέντζο Λάμας, γιατί έχει λάμες στα 2 του σπασμένα ποδαράκια. Οι σκύλοι όμως δεν έχουν ονοματεπώνυμο και οι λάμες σε λίγο καιρό θα φύγουν και δεν θα έχει λόγο να τις θυμάται. Έτσι παραμένει σκέτος Λορέντζο.
Άτυχος είναι γιατί είτε γεννήθηκε αδέσποτος, είτε κάποιοι "φρόντισαν" να γίνει αδέσποτος και έτσι κατέληξε στο δρόμο όπου χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.
Τυχερός είναι γιατί αυτό συνέβη ένα βράδυ έξω από το εξοχικό μιας κοπέλας, την ειδοποίησε ο σκύλος της και έτσι τον εντόπισε και ο μικρός βρέθηκε σε καλά χέρια.
Τον έτρεξε σε γιατρό ο οποίος διέγνωσε συντριπτικά κατάγματα στα δύο δεξιά του ποδαράκια και του έκανε εγχείρηση για να βάλει τις λάμες οι οποίες θα πρέπει να αφαιρεθούν σε περίπου 3 μήνες. Από την επόμενη μέρα της επέμβασης, ο Λορέντζο φιλοξενείται σπίτι μου για την απαραίτητη περίθαλψη μέχρι να πάρει τα πάνω του και να βρει οικογένεια.

Έχει περάσει μια βδομάδα από τότε και ο μικρούλης είναι κάθε μέρα και καλύτερα. Ο γιατρός είπε ότι η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και το νεαρό της ηλικίας του θα τον βοηθήσει να αναρρώσει γρήγορα. Είναι ακόμα κούταβος, μόλις 7 μηνών. Αν και σε αυτή την κατάσταση δεν λέρωσε ποτέ μέσα στο σπίτι, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι τις πρώτες 1-2 μέρες με περίμενε να τον κουβαλήσω στην αυλή για να κάνει την ανάγκη του. Πλέον περπατάει και βγαίνει μόνος του! Μάλιστα τα κάνει μόνο στο χώμα, οπότε όταν με το καλό συνέλθει εντελώς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την τουαλέτα του. Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, πολύ συνεργάσιμος στα διάφορα που του κάνω (χαπάκωμα, σιρόπι, καθάρισμα στα ράμματα), υπερχαδιάρης, έτοιμος ανα πάσα στιγμή να λιώσει στα πατώματα με την κοιλιά διαθέσιμη για χάδια, μοιράζοντας φιλιά.

Όταν του μιλάω η ουρά του κάνει ελικοπτεράκια και έρχεται με χαρά όσο γρήγορα μπορεί, κουνώντας το κεφαλάκι του με το χωνί που δυσκολεύεται να κουμαντάρει με τρόπο που θυμίζει εκείνα τα κιτς ψεύτικα σκυλάκια που βάζουν στα αυτοκίνητα και κουνάνε τα ξεβιδωμένα τους κεφάλια στο ρυθμό του μποτιλιαρίσματος. Ο Λορέντζο όμως δεν έχει τίποτα κιτς επάνω του! Έχει αντίθετα μια ξεχωριστή εμφάνιση, είναι από εκείνα τα ανεπανάληπτα ημιαιμάκια που όσο και να σπας το κεφάλι σου δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις από που κρατάει η σκούφια του. Είναι μόνο 12,5 κιλά, έχει απαλό πιτσιλωτό τρίχωμα και ένα μουτράκι που θυμίζει ρακούν. Τα όρθια αυτάκια δεν παίρνω όρκο ότι θα παραμείνουν έτσι, τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει την κατιούσα λόγω χωνιού. Ας του μείνει μόνο αυτή η αλλαγή που θα θυμίζει τι πέρασε, γιατί κατά τα άλλα νομίζω ότι θα τα πάει περίφημα και σε λίγο καιρό τίποτα δεν θα μαρτυράει την τωρινή του ταλαιπωρία!

Είναι ένα πραγματικά υπέροχο σκυλάκι, πανέξυπνος, κοινωνικός με σκυλιά και ανθρώπους, ξέρει να μένει μόνος του όταν χρειάζεται χωρίς να γκρινιάζει και όποιος τον υιοθετήσει θα κουραστεί να απαντάει σε όσους τον ρωτάνε σε ποια σπάνια ράτσα ανήκει. Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι πρόκειται για τυχερό/άτυχο ρακουνόσκυλο του δρόμου, μια άλλη ότι είναι απλά ανεπανάληπτος! Όποιος αποφασίσει να τον υιοθετήσει θα είναι πραγματικά τυχερός και δεν το λέω μόνο γιατί τον έχω κατασυμπαθήσει.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον Λορέντζο από κοντά, μπορεί να επικοινωνήσει στα 6944243447, 6980749299, [email protected]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Με την τελευταία φωτό, πολύ γελάω κάθε φορά που την βλέπω :)

Ειρήνη μου, να πω και δημόσια πόσο πολύ σ' ευχαριστώ για όσα κάνεις για τον μικρούλη. Είσαι άγγελος. Σε καλύτερα χέρια δεν θα μπορούσε να βρίσκεται. Γι' αυτό όσο περνάνε οι μέρες, είναι και πιο χαμογελαστός :)

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Άλλη μια ιστορία διάσωσης από τους αγγέλους των αδέσποτων. Αν δεν υπήρχατε και εσείς κορίτσια, και κάμποσα άλλα παιδιά που κάνουν τόσο μεγάλο έργο , δεν θα είχαν καμία ελπίδα τα αδεσποτάκια.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Βρε παιδιά γιατί με βάζετε σε πειρασμό πρωινιάτικο... αφού δεν έχω χώρο η γυναίκα....
Θέλω να το βουτήξω και να μην το ξαναφήσω ποτέ! :(

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Κούκλος ο μικρός,τρελλή φάτσα...μακάρι να μπορούσα να τον πάρω...την ατυχία μου μέσα...εύχομαι να βρεί ενα καλό σπίτι...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο γιατρός είδε χθες το βράδυ τον Λορέντζο για τον δεύτερο έλεγχο μετά την εγχείρηση. Είπε ότι πηγαίνει πάρα πολύ καλά και την άλλη βδομάδα θα βγάλει τα ράμματα.
Αν κάποιος μπαίνει σε σκέψεις υιοθεσίας, ας κάνει έναν κόπο να τον γνωρίσει από κοντά. Θα του φύγουν όλες οι αμφιβολιές, είναι όπως λένε όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει πραγματικά ακαταμάχητος! :)

Αν έχετε facebook και θέλετε να βοηθήσετε στην προώθηση, εδώ μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
μακαρι να πανε ολα καλα για το σκυλουκο!!! και μονο που φαινεται πιο χαρουμενος στις τελευταιες φωτος αυτο τα λεει ολα!!!

κατι διαδικαστικο:
προωθηση απο το fb προφανως εννοεις να κανω share... δεν ειναι κατι αλλο, ε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
απίστευτο σκυλάκι :love:
πραγματικά φαίνεται καταπληκτικός!
καλή του τύχη και εννοείται πως κοινοποίησα!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Λορέντζο πήγε σήμερα στο γιατρό για να βγάλει τα ράμματα. Μαζί με τα ράμματα έβγαλε και το ελισαβετιανό και έτσι μεταμορφώθηκε επιτέλους από αυτοκινούμενο χωνί σε σκύλο :D

Ο γιατρός δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την πορεία του μικρού. Μάλιστα είπε ότι μπορεί να αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνει και για χαλαρές κοντινές βόλτες, κάτι όμως που θα καθυστερήσει λίγο ακόμα ώστε να εμβολιαστεί.
Μέχρι να κάνει τα εμβόλια του θα κάνουμε εξάσκηση στο λουρί εντός σπιτιού. Δεν πρέπει να είχε ξαναβάλει κολάρο και λουρί ποτέ, του φαίνονται εντελώς ξένα... Κι όμως άρχισε ήδη να μπαίνει στο νόημα, μόνο με τις 2-3 φορές που έχουμε πάει στο γιατρό. Οπότε πιστεύω ότι θα το μάθει κι αυτό πολύ γρήγορα, είναι άψογος μαθητής :)

Είναι πάντα αλάνθαστος στην τουαλέτα του, έχει αρχίσει να ακούει το όνομα του, το έλα και το μη. Το κάτσε δεν το έχω ξεκινήσει, δεν είχε και πολύ νόημα ως τώρα γιατί δεν τον βολεύει ιδιαίτερα σαν στάση.
Αν και έχει πάρει πολύ τα πάνω του και έχει πλέον δυνάμεις να κάνει χαρές σε όλους τους ανθρώπους, να παίζει με άλλα σκυλιά κλπ, εξακολουθεί να είναι πολύ βολικό σκυλάκι που σημαίνει ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας του και δεν ήταν ήσυχος μόνο λόγω ταλαιπωρίας.
Όλες αυτές τις μέρες έχω ακούσει μόνο ένα γουφ, κι αυτό ήταν προς συμπαράσταση στον δικό μου που βγήκε στην αυλή να διώξει μια γάτα.
Είναι αυτοκολλητάκι, πάντα πρόθυμος για χάδια και παρέα αλλά όχι σε σημείο εμμονής. Ξέρει να μένει μόνος του είτε σε crate είτε απομονωμένος σε δωμάτιο αν χρειαστεί.
Από αύριο θα έχω και νέες φωτό. Τα αυτιά του τελικά από ότι φαίνεται ξεπέρασαν την καταπίεση στο χωνί και δεν άλλαξαν πορεία :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πολύ χαρούμενος και ερωτεύσιμος τυπάκος. Σε κάνει συνέχεια να γελάς. Εχει ήδη ξεχάσει το τι έχει περάσει [α ρε Ειρήνη...θεά...] και νομίζει ότι μπορεί να κάνει καλύτερα, ότι κάνουν τα άλλα σκυλάκια. Η πλάκα είναι, ότι όντως μπορεί !!!! Χαρά θεού ο μπαγάσας :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ένα βιντεάκια από τη "χωνάτη" περίοδο :D

[video=facebook;10150338734236913]http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150338734236913&oid=139571302788324&comments[/video]

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Και άλλο ένα, πιο πρόσφατο :)

[video=facebook;10150338746276913]http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150338746276913&saved#!/video/video.php?v=10150338746276913[/video]