Ο.Σ.Ε και σκύλοι.

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Εγώ τον δικό μου 4 χρονών μαντραχαλο ακόμα κουταβάκι τον βλέπω!:D:D:D Να τον βάλω και εγώ μέσα στο τρένο?!?!?:p
Γιατι έτσι ρε γμτ... Ζητάω πολλά?!?!? να μετακινούμαι με το σκυλάκι μου θέλω μόνο!
Εξάλλου είναι και το άλλο... Λένε στον ΟΣΕ οτι η απαγόρευση αυτή υπάρχει γιατί κάποιοι έχουν αλλεργία στα σκυλιά...
και ρωτάω τώρα εγώ, τα σκυλάκια μέσα από τα κλουβάκια τους δε μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε κάποιον?!?!?:eek::eek::eek:

Εκτος κ αν πιστεύουν οτι τα κλουβάκια κλείνουν αεροστεγώς... κάτι σαν τα τάπερ δηλαδη...!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον στον ΟΣΕ εχουν μπερδεψει την αλλεργια με την κριση πανικου που πιανει καποιους.

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Το ποι πιθανό είναι αυτό!
και μάλιστα το σχετικό με την αλλεργία το άκουσα και εδώ στο φορουμ και από τον οσε στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις πληροφορίες του ΟΣΕ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Υποθέτω ότι μπορεί κανείς να είναι αλλεργικός στους σκύλους, αλλά νομίζω ότι υπερβάλλουν στον ΟΣΕ. Οι γάτες προκαλούν περισσότερες αλλεργίες, μάλιστα ιδιοκτήτες σπιτιών μπορεί να πούνε σε νοικάρηδες ότι εντάξει ο σκύλος, αλλά όχι γάτες λόγω αλλεργιών. Το πρόβλημά τους είναι ότι έτσι και αδειάσει το σπίτι ενδέχεται, λέει, ακόμα και μετά το καθάρισμά του να πάθει αλλεργία ο αλλεργικός επόμενος νοικάρης!

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Σάρα καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που έχουν αλλεργία! Το θέμα είναι οτι αλλεργική αντιδρασή μπορούν να πάθουν από οποιοδήποτε μέγεθος σκύλου! Δε προστατεύονται από το κλουβί μεταφοράς....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Το πρόβλημα είναι ένα:.......πάρτε τα βρωμόσκυλά σας απο τα πεντακάθαρα τρένα μας!!!:paja1:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΑΡΑ μεγαλόσωμα σε σκευοφόρο (ΟΠΟΥ υπάρχει αλλιώς απαγορεύονται) και μικρόσωμα σε κουτί μεταφοράς μέσα στην καμπίνα.

Αλλεργία ή όχι δεν έχει σημασία (πολλοί λίγοι εξάλλου παρουσιάζουν συμπτώματα αλλεργίας χωρίς επαφή άρα ακόμα και έτσι λογικό το επιχείρημα - αν και δεν ήταν αρμοδιότητα της υπαλλήλου να εξηγήσει τον κανονισμό)

Σημασία έχει να δείς αν υπάρχει κάποιο δρομολόγιο με σκευοφόρο (και αν είναι νόμιμο να μην υπάρχει) για να μπορείς να μετακινείσαι με τον σκύλο σου αλλιώς ξέχνα το.

Orestios

New Member
11 Μαϊου 2009
4
0
Αθήνα
Σε επικοινωνία που είχα πριν λίγη ώρα με τον ΟΣΕ (1110).
-"Ενδιαφέρομαι να ταξιδέψω με τη σκυλίτσα μου"
-"Είναι μεγαλόσωμη?"
-"Όχι. 2,5 κιλά. Γιατί ρωτάτε?"
-"Μας έχουν πει κι άλλες φορές ότι είναι μικρά και...."
-"Δεν έχω κάποιον λόγο να μην πω την αλήθεια. Διάβασα στα FAQ ότι επιτρέπονται κατοικίδια και θέλω να ταξιδέψω για (τόπος άφιξης)"
-"Μπορείτε μόνο στις γραμμες ταχείας προτεραιότητας (αυτές που αργούν)"
-"Για το Ιντερσίτι?"
-"Απαγορεύεται"
-"Δεν το γράφει στο σάιτ"
-"Το αναφέρει ο κανονισμός του Οσε"
-"Ευχαριστώ"

Σημειώνω ότι στο σάιτ του ΟΣΕ δεν αναφέρει τον νέο κανονισμό του για απαγόρευση στο Ιντερσίτι σκύλων, αλλά το αναφέρει άλλο σάιτ.
Ο ΟΣΕ παραπαίει. Με αναγκάζει να στραφώ στο αεροπλάνο για να εξυπηρετηθώ. Έχει το μονοπώλιο και αυθαιρετεί. Χωρίς να ψηφιστεί κάποια νέα διάταξη αλλάζει τον κανονισμό όπως νομίζει και όπως το επιθυμεί. Εφ'όσον δεν άλλαξαν οι νόμοι πως αλλάζει ο κανονισμός?
Δυστυχώς το ίντερνετ δεν βοηθά πολύ στην εύρεση των νόμων (ΦΕΚ, κτλ.). Πληροφορίες μέσω δικηγόρου μόνο. Εκεί μας έφτασαν. Φταίω να τους τραβήξω μια αγωγή για αυθαιρεσία και παρανομία?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αλλά θα σου στοιχίσει. Εκτός αν είσαι δικηγόρος. Έχω γνωστό μου δικηγόρο που τώρα που συνταξιοδοτήθηκε κάθεται και τραβάει αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου και πάντοτε κερδίζει. Και μετά τους τραβάει αγωγές επί των αγωγών για τα καθυστερούμενα. Το ζήτημα όμως είναι ότι τον παίρνει να το κάνει αφού δεν πληρώνει δραχμή για τα δικηγορικά...

Orestios

New Member
11 Μαϊου 2009
4
0
Αθήνα
Τελικά ταξίδεψα με την Ίρις με την athens airways(+12 ευρώ ναύλος). H εταιρία επιτρέπει μέχρι 2 ζώα στην καμπίνα επιβατών, ενώ η Ολυμπιακή ένα. Για την Aegean δεν ξέρω, έχει ακριβά εισιτήρια και δεν την προτίμησα.
Στο αεροδρόμιο προορισμού περιμένωντας να με παραλάβει συγγενικό πρόσωπο συνομίλησα με Ελληνίδα που μένει πολλά χρόνια στην Ιταλία και περίμενε να έρθει η ώρα να επιβιβαστεί στην πτήση επιστροφής. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα με το τρένο και μου είπε πως το ίδιο είχαν προσπαθήσει να κάνουν στην Ιταλία αλλά ξεσηκώθηκαν οι φιλοζωϊκές και πήραν πίσω το μέτρο. Εκεί ο σιδηρόδρομος είναι βασικό μέσο μεταφοράς βλέπετε και η φιλοζωϊκή συνείδηση δεν περιορίζεται μόνο στο τάϊσμα αδέσποτων από διάφορους γραφικούς. Anyway, με την καθοδήγηση κολητού φίλου δικηγόρου περιμένω να λάβω επίσημη απάντηση από τον Πανελληνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο αρχικά και να κινηθώ ανάλογα προς αναζήτηση του ριμαδιασμένου ΦΕΚ. Ο ίδιος μου είπε πως έτσι και το βρούμε θα μπορώ να πάρω μέσα στην καμπίνα όλα τα αδέσποτα και ας βγάζουν οι εταιρίες όσους κανονισμούς θέλουν. Αφού δεν πάει ο μωάμεθ στο βουνό θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ.
Αληθεύει ότι στην Γερμανία τα ζώα θεωρούνται φορολογούμενοι πολίτες? Τόσο ΦΠΑ πληρώνουμε όταν αγοράζουμε τροφές και διάφορα παρελκόμενα αλλά..... πού να δεήσει η πολιτεία!
Και επιτέλους στα πλοία γιατί άλλαξε με προεδρικό διάταγμα το καθεστώς μεταφοράς σκύλων? Για τα τρένα δεν γίνεται τίποτα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Φυσικά και γίνεται αρκεί να τρέξεις και να ταλαιπωρηθείς. Ή/και να τραβήξεις μηνύσεις. Στη Βιέννη που είχα ζήσει για μερικούς μήνες κάποτε επιτρέπονταν τα σκυλιά στα μέσα μαζικής μεταφοράς αρκεί να τους φοράγανε φίμωτρο και να τους είχανε με το λουρί. Είχα δει σκύλους, μεγάλους μάλιστα, πολλές φορές στο μετρό. Άλλωστε πώς αλλιώς θα μπει ο μεγάλος σκύλος μέσα? Το Μουφ ζυγίζει (υποτίθεται) 25 κιλά, πού να το κουβαλήσω? Επίσης όσες αλλεργίες κι αν προκαλέσει το Μουφ που είναι κατοικίδιο συντροφιάς, άλλες τόσες θα προκαλέσει και το service dog για τυφλούς κλπ. Εννοείται ότι ΔΕΝ υποστηρίζω να απαγορευτεί το τελευταίο, αλλά δεν μπορούν να φάσκουν και να αντιφάσκουν περί ζώων.

Νομίζω ότι το αν θα μπαίνουνε ζώα μέσα στο τρένο αφορά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όχι μόνο τις χώρες-μέλη.

Orestios

New Member
11 Μαϊου 2009
4
0
Αθήνα
Σάρα, αν εσύ βαριέσαι να κουραστείς δεν ισχύει το ίδιο για άλλους. Είμαστε χορτάτοι από τους βιαστικούς νεοέλληνες που περιμένουν να γίνει χθές η δουλειά τους και οι ίδιοι να μην κουνήσουν δακτυλάκι.
Υπάρχει χρόνος και χρειάζεται μεθοδική δουλειά.
Στο US οι νόμοι για τους σκύλους είναι ομοσπονδιακοί ή πολιτειακοί?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οι νόμοι είναι και ομοσπονδιακοί (Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Γεωργίας) και πολιτειακοί (π.χ. νόμοι για εμβόλια, κυρίως λύσσας), καθώς επίσης και της κομητείας που μπορεί να αποφασίσει ό,τι της καπνίσει εφόσον δε βαίνει κατά των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων ή δεν είναι αντισυνταγματικοί οι νόμοι της. Π.χ. υπάρχουν κομητείες που αποφασίζουν ότι δεν μπορείς να βγάλεις αστείρωτο σκύλο από την επικράτεια της κομητείας. Άλλες αποφασίζουν ότι απαγορεύουν την υιοθεσία εκτός κομητείας ή εκτός πολιτείας. Το ποιος θα σε βουτήξει και θα σου χώσει πρόστιμο αν δε μαζεύεις τα κακάκια του σκύλου σου εξαρτάται από το πού λέρωσε ο σκύλος σου. Αν είναι στο πάρκο εξαρτάται σε ποιον ανήκει το πάρκο διότι μπορεί να ανήκει και στο δήμο που όμως συνήθως αστυνομεύεται από την κομητεία σε κάτι τέτοια, δηλαδή από το γραφείο του σερίφη.

Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράματα, το ξέρω, αλλά ως τώρα τα βλέπω να δουλεύουν όσο είναι δυνατό. Τους παπυμιλάδες τους κυνηγάει η κομητεία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog