σημερα κλεινω ενα μηνα με την αγαπη.
για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...
.
ο ορφεας ταλαιπωρηθηκε (και μαζι του κι εγω) για μια ολοκληρη εβδομαδα απο διαρροιες... εκανα ο, τι περνουσε απο τα χερια μου μηπως και λυνοταν το προβλημα αλλα ανταποκριση απο το στομαχι του δεν ειδα. τι σταδιακη μεταβαση στην τροφη που τελικα θα του εδινα (arden grange senior), τι ρυζι σκετο, τι ρυζι με κοτοπουλο βραστο, τιποτα απο ολα αυτα δεν επιασε... παντα ημουν σε επικοινωνια με τη γιατρο του. ωσπου το βραδυ του σαββατου (ο ορφεας ειχε ερθει σπιτι κυριακη πρωι), πηρα τηλεφωνο τη γιατρο απελπισμενος και της ειπα οτι πρεπει να κοπει αμεσα και να παρουμε πιο δραστικα μεσα. μου συστησε το flagyl και απο τοτε δεν ξανακοιταξαμε πισω
.
ο χαρακτηρας του δεν εχει αλλαξει καθολου απο τις πρωτες του μερες στο σπιτι. ειναι το πιο ηρεμο σκυλι που εχω γνωρισει. τις μερες του τις περναει στον καναπε ή στο κρεββατακι του (αναλογα με το που βρισκομαι) και γενικα δεν τον καταλαβαινεις οτι υπαρχει. ποτέ δεν εχει γρυλισει σε μενα ή σε αλλο σκυλο, ειναι φουλ κοινωνικος με τους υπολοιπους σκυλους που θα συναντησουμε, αδιαφορος αλλα δεκτικος με τους ανθρωπους και γενικα τη φωνουλα του την ακους σπανια.
παιχνιδιαρη δε θα τον χαρακτηριζα, προσπαθειες μου να παιξουμε εχουν αποτυχει παταγωδως, ολο αυτον τον καιρο τον εχω δει μονο μια φορα να παιζει εξω με ενα μεγαλο μπουκαλι απο νερο (ας ειναι καλα τα σκουπιδια!). πραγμα που δεν επαναληφθηκε δυστυχως.
αλλα χαρακτηριστικα του ειναι οτι ειναι ζητιανακος με το φαγητο που τρως και εκει μπορει να γινει λιγο επιμονος αλλα στην πορεια του περναει.
το κακο του ομως ειναι οτι βουταει πραγματα απο κατω στη βολτα... στην αρχη μου ειχε δημιουργησει ενα προβλημα, αλλα τωρα τον εχω συνεχως το νου μου και πια ειμαι ενα βημα πριν απο αυτον στις βολτες (if you know what i mean) και δεν αφηνω και τη μουσουδα του να χωνεται σε περιεργους θαμνους.
ειχαμε και δυο ατυχα περιστατικα στο σπιτι την πρωτη του εβδομαδα. μου λερωσε δις και απο τοτε οταν λειπω στη δουλεια περιοριζεται σε χωρους εκτος σαλονιου.
το δεχτηκε ομως πολυ καλα και δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα με γαυγισματα ή λερωματα. εχω αδειασει μια αποθηκουλα που εχω και την εχω μετατρεψει στην κρεββατοκαμαρα του και μενει ελευθερος σε χωρους που δε με απασχολει και τοσο αν θα λερωθουν.
το μεγαλυτερο του "προβλημα" ειναι οι γατες με τις οποιες εχει απιστευτο κολλημα... δε νομιζω ομως οτι μπορω να κανω κατι για να αλλαξει στην ηλικια που ειναι. απλα ειμαι πολυ-πολυ προσεκτικος στη βολτα.
σκεφτομαι να του αλλαξω την τροφη που του δινω στο αμεσο μελλον. ο ορφεας αν και απο την αρχη δε θα τον ελεγες υποσιτισμενο δε θα τον ελεγες και καλοταισμενο.
η τροφη που τρωει ειναι τροφη ουσιαστικα συντηρησης και ελαφρια για σκυλους ηλικιωμενους μεν αλλα καλοταισμενους δε. το αποτελεσμα ειναι οτι ενα μηνα μετα, εχει στρογγυλεψει λιγο, αλλα οχι οσο θα ηθελα και σκεφτομαι οτι ειναι λαθος και λιγο ματαιο να αυξησω την ποσοτητα σε μια light ουσιαστικα τροφη. και πεταμα χρηματων.
θελω η τροφη που θα τρωει να πιανει τοπο για να το πω αλλιως. σκεφτομαι να του δινω την adult της arden. στο κατω-κατω, δε γνωριζουμε και αν ο ορφεας ειναι πραγματι senior. κι εγω συνεχιζω να πιστευω οτι δεν ειναι.
θα ηθελα να ακουσω τις οποιες γνωμες/ αντιρρησεις σας πανω σ' αυτο.
αυτα και ελπιζω να συνεχισουμε ετσι
.