ο ορφεακος πριν απο περιπου απο 2 μηνες μολυνθηκε απο σταφυλοκοκκο.
πρωτο δειγμα ηταν μια περιεργη πληγη στα πισω αριστερα του δαχτυλα σαν απο κατι να ειχε τσιμπηθει ή σκιστει. μια πολυ μικρη πληγη στην οποια τις πολυ πρωτες μερες δεν ειχα προσεξει και δεν εδωσα τη σημασια που επρεπε... σκεφτηκα στην αρχη οτι θα ειχε σκιστει σε φυτα ή και ακομα απο δικο μου πατημα (μου συμβαινει καμια φορα θες απο δικο μου ατσουμπαλο περπατημα ή απο τον ορφεα που μου κοβει το δρομο χωρις να προσεχω).
τον πηγα στη γιατρο του οπου μου ειπε οτι μαλλον ειναι αγανο. του το καθαριζα με hibitane και περιμενα για να δω βελτιωση.
εμφανιστηκε αλλη μια σε αλλο του ποδι στα δαχτυλα. εβαλα fucidin και κατοπιν celestoderm-v με garamycin. οι πληγες εδειχναν να υποχωρουν. εμφανιστηκε ομως μια φλεγμονη ψηλοτερα στο ποδι. πηγαμε για εξετασεις.
πρωτη μου σκεψη ηταν καλαζαρ...
καναμε καλλιεργεια γιατι το δειγμα του αιματος απο την πληγη ψηλα δεν ηταν παρηγορο και βρηκαμε σταφυλοκοκκο. στους μηκυτες και στο καλαζαρ ηταν αρνητικος. ειχε κανει να πω εδω και ολοκληρωμενες αιματολογικες στα μεσα της ανοιξης και ηταν μια χαρα σε ολα του.
πηραμε αντιβιωση (augmentin) και καναμε μπανια με malaseb. οι πληγες εξαφανιστηκαν.
ομως..., στην πορεια εβγαλε ενα δερματικο στο πανω μερος του δεξιου ματιου του. κατι σαν πληγη με διαμετρο περιπου του ενος λεπτου του ευρω η οποια δε λεει να εξαφανιστει ή να υποχωρησει μεχρι τωρα. περα απο καθαρισμους με ορό και hibitane, της εχω βαλει πανω αρχικα dexamytrex και στη συνεχεια mupirocin. η πληγη παραμενει.
την εχω βγαλει δυο φωτο για να τη δειτε κι εσεις:
την πρωτη φορα που το ειδε η γιατρος φοβηθηκε για καρκινωμα ή κατι παρομοιο, ομως δεν ειναι. δεν υπαρχει καποιος ογκος απο πισω της και δε δειχνει καποια εντονη δυσφορια ή πονο ο ορφεας, περαν μιας φυσιολογικης ενοχλησης. η πληγη επισης δεν εχει μεγαλωσει ή υποχωρησει σε μεγεθος. τις τελευταιες 10 μερες φαινεται να ειναι σε υφεση αν μπορω να πω κατι τετοιο, σα να εχει σβησει με καποια εννοια. καποια ικανοποιητικη απαντηση δεν εχω παρει απο γιατρο και καλως εχοντων των πραγματων θα την αφαιρεσουμε με εγχειρηση αυτη την εβδομαδα αφου κανουμε και υπερηχο.
γνωμη μου ειναι οτι ειναι καποιου ειδους δερματικο το οποιο μολυνθηκε απο το νυχι του ορφεα με το οποιο τριβει καμια φορα το κεφαλι του.
εχετε ξανασυναντησει εσεις κατι παρομοιο; εχετε καμια ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο;