Ο Ηθοποιος...σκυλος μου

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Εεερμμ... ναι... Κόφι Ανάν...

βλέπεις όταν ήταν μικρός, του έμοιαζε πιο πολύ. Ήταν όλος καφέ σκούρο, με λίγο πιο ανοιχτό μουτράκι, και μου θύμιζε το Γ.Γ. του ΟΗΕ την περίοδο που είχε αφήσει μουσια... Ειλικρινά! Είχε μία σοφία το βλέμμα του. Φυσικά ο συνωνόματος πήρε και Νομπελάκι... Ο Κόφι δεν το ξέρει γιατί αλλιώς θα ζηλέψει και θα θέλει και αυτός μεγαλεία και τιμές! χεχε...
(πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξω ένα τοπικάκι με φωτογραφίες του να τον δείτε :) )
(αντικειμενικά από τα πιο όμορφα σκυλιά.... είπε η μαμά "κουκουβάγια" για το "κουκοβαγάκι" της! χεχεχε)

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Τώρα θα αξιοθώ αυτές τις μέρες να του μάθω και άλλα κόλπα. Πηδάει και πάνω από το χέρι μου, ή το πόδι μου, αλλά το ξέχασα να το κάνουμε... Αυτές τις μέρες του έκανα το heel, αλλά σε όλο το παρκάκι, τώρα θα προχωρήσουμε και σε άλλα. (αν μου'ρθει καμιά έμπνευση δλδ για νέα εντολή)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Χαχαχα ακου εμοιαζε στον Κοφι Αναν!:p Παντως ειναι υπεροχος, ζηλεψαμε πολυ!:D Και τελεια φατσα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χριστινα, το να μαθει μια νεα εντολη το λες με τετοιο τροπο λες και είναι το πιο απλο πραγμα στον κοσμο :D:paja1:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Βασικά... η κάθε νέα εντολή παίρνει ένα 10λεπτο το πολύ.
Οπότε δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο.

Αυτές που παίρνουν πιο πολύ είναι όσες αλλάζουν "διαδραστικό μέσο". Δλδ αν απο εκεί που κάνει πράγματα μόνο με τον εαυτό του, ξαφνικά προσπαθήσεις να του μάθεις να πηδάει από πάνω από το πόδι σου...ε, τότε εκεί μπορεί να σου πάρει παραπάνω, ή να χρειαστεί να "σπάσεις" το κόλπο σε "στάδια" ή να πας σε κάτι ενδιάμεσο/προπαρασκευαστικό κλπ.
Γενικά το βρίσκω πολύ εύκολο, αρκεί να είσαι ... εφευρετικός. (και εγώ αυτή την περίοδο μάλλον προβληματισμένη είμαι με άλλα στη ζωή μου, παρά ορεξάτη για εφευρετικότητες)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτό που θα σε ρωτησω ηταν επισης ένα θεμα που συζητήθηκε προσφατα σχετικα με IQ των σκυλων.

Όταν λες ότι μια εντολη θελει 10 λεπτα, για σενα και τον δικο σου σκυλο φυσικα, τι εννοεις Χριστινα?
10 λεπτα για να την εκτελεσει σωστα για πρωτη φορα ή για να την εμπαιδωσει?
Θα την εκτελεσει παλι αυριο με την πρώτη και χωρις μερικες υπενθυμισεις?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ΒΗ εννουσα!!!!:D:Dοντως διαβαζοταν σαν βιδακι!!!:D:Dετσι για την εμπειρια,το θεαθηναι κ το χαρτι,κυπελο φυσικα...γιατι οχι!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
(μήπως να πάμε σε κανα τόπικ για κλικερ? μη μας βρίσουν εδω??)

Λοιπόν, 10 λεπτά, τι εννοω?

Καταρχάς να πω ότι ο Κόφι δεν είναι από τα πιο έξυπνα σκυλιά που έχω δει. Καθότι έχουμε δικά μας 3 σκυλιά και ένα ακόμη που φιλοξενούσαμε μέχρι να βρει σπίτι (βρήκε την Παρασκευή! γουιιι), και γενικότερα έχω συναναστραφεί πολλά άλλα, μπορώ να πω με τα βεβαιότητας ότι δεν είναι από τα πιο έξυπνα. Είναι "κανονικός" ΑΛΛΑ πρόθυμος. (πολύ βασικό)

Αν λοιπόν πρόκειται για εντολή ίδιας "διαδραστικής δυσκολίας" με αυτά που περίπου ξέρει, τότε είναι ένα 10λεπτο περίπου στο να την έχει ολοκληρώσει μία φορά και να μπορεί να την επαναλάβει όχι με φωνητική εντολή, αλλά με κινητική εντολή και με ανταμοιβή στο τέλος της ολοκλήρωσης.
Ένα πολύ "θεαματικό" τρικ που κάνουμε είναι το "Α" και "Β". Πάνω σε χαρτί ζωγραφίζουμε το Α και το Β και μετά μαθαίνουμε στον σκύλο πού να πάει αναλόγως με το τι λέμε. Φυσικά ο σκύλος δεν αναγνωρίζει το σύμβολο στο χαρτί, αλλά αναγνωρίζει και θυμάται το σημείο ως προς τον χειριστή και τον ίδιο. (πρέπει να πάμε σε τόπικ για κλίκερ για να γίνω πιο αναλυτική). Αυτό πχ. εμάς μας πήρε πολύ πιο πολύ. Όμως κάτι που θέλει προσοχή είναι ο υπερβάλλων ζήλων ο δικός μου να μην ξεπεράσει τη δική του προθυμία και όρεξη. Πρέπει να ξέρεις δλδ πού και πότε σταματάς και κάνεις κάτι άλλο.

Δέσποινα... χεχε... φαντάζομαι σκηνικό και ενώ όλοι θα είναι με τα ποιμενικά και όλα τα άλλα εκπαιδεύσιμα ρατσάτα, θα σκάσω μύτη εγώ με τον κοπροπατσαβούρη. Χαχαχα.... Κοίτα να σου πω, αν στην Ελλάδα το όλο θέμα της εκπαίδευσης ήταν πιο ανεπτυγμένο και πιο προσιτό οικονομικά, τότε ειλικρινά θα έκανα πιο πολλά πράγματα με τον σκύλο μου σε οργανωμένο επίπεδο. :)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν λοιπόν πρόκειται για εντολή ίδιας "διαδραστικής δυσκολίας" με αυτά που περίπου ξέρει, τότε είναι ένα 10λεπτο περίπου στο να την έχει ολοκληρώσει μία φορά και να μπορεί να την επαναλάβει όχι με φωνητική εντολή, αλλά με κινητική εντολή και με ανταμοιβή στο τέλος της ολοκλήρωσης.
....................
Όμως κάτι που θέλει προσοχή είναι ο υπερβάλλων ζήλων ο δικός μου να μην ξεπεράσει τη δική του προθυμία και όρεξη. Πρέπει να ξέρεις δλδ πού και πότε σταματάς και κάνεις κάτι άλλο.
Καλημερα :)
Χωρις να θελω να γινω πιεστικός, θα ηθελα να ζητησω απο την Χριστινα ή την διαχειρηση του φορουμ να ανοιξει νεο θεμα βασισμενο στην παραπανω παραθεση.
Νομιζω θα εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον.

Ευχαριστω

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
(μήπως να πάμε σε κανα τόπικ για κλικερ? μη μας βρίσουν εδω??)

Δέσποινα... χεχε... φαντάζομαι σκηνικό και ενώ όλοι θα είναι με τα ποιμενικά και όλα τα άλλα εκπαιδεύσιμα ρατσάτα, θα σκάσω μύτη εγώ με τον κοπροπατσαβούρη. Χαχαχα.... Κοίτα να σου πω, αν στην Ελλάδα το όλο θέμα της εκπαίδευσης ήταν πιο ανεπτυγμένο και πιο προσιτό οικονομικά, τότε ειλικρινά θα έκανα πιο πολλά πράγματα με τον σκύλο μου σε οργανωμένο επίπεδο. :)
ισα ισα που θα ειναι πολυ ωραιο να παρεις διακριση αναμεσα σε ρατσατα κ ειδικα σε εργασιακους σκυλους.
το αθλημα ειναι για ολους κ απ την στιγμη που ολα αυτα τα κανεται για παιχνιδι γιατι να μην παρετε κ επιβραβευση παρεουλα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog