Οταν ο σκυλος μας...."ασπριζει"!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι ενω ενα απογευμα παιζαμε με το Ροκυ,συνειδητοποιησα οτι η μουσουδα του αρχισε να...ασπριζει!!! Ο κανιβαλακος μου αρχισε να μεγαλωνει,δε τολμω να πω να γερναει,γιατι ακομα εχουμε καιρο γι αυτο!!
Κι ομως,αν σκεφτουμε οτι ηταν δυο χρονων οταν τον πηραμε απο τη φιλοζωικη,φετος εφτασε 6 χρονων!!!!
Το λεω και δεν το πιστευω...μα πότε περασαν τα χρονια??? Ωρες ωρες οταν τον κοιταζω που κοιμαται στη μαξιλαρα του,φερνω στο νου μου ολες αυτες τις λαχταρες κι τα παιχνιδια που εχουμε ζησει μαζι,και γελαω,ενω αλλες φορες συγκινουμαι!!
Ο Ροκυ αλλαξε τη ζωη μου,εμαθα απο αυτον,εμαθε κι εκεινος απο εμας,δεθηκαμε και λειτουργουμε σαν αγελη!! Ενας τρυφερος σκυλος στο σπιτι που τρελλαινεται για χαδια και παρεα,ενω εξω τελειως διαφορετικος.Μαλιστα τωρα τελευταια εχει γινει καχυποπτος με τους ανθρωπους,ενω παλαιοτερα δεν το ειχε αυτο,και φυσικα δεν ξεχναει να δειχνει ποιος ειναι ανωτερος σε καθε συναντηση μας με αρσενικους.(αφηνω τις γατες γιατι πιστευω οσα χρονια και να περασουν αυτο δεν το διορθωνει με τιποτα).

Θελησα να σας εξομολογηθω τις σκεψεις μου αυτες,οταν ξαφνικα ειδα τη μουσουδιτσα του να ασπριζει,και να σκεφτω οτι ολα αυτα τα χρονια που ειναι μαζι μας,και οσα φυσικα θα ακολουθησουν,θα ειναι απο τα ωραιοτερα της ζωης μου!!!:)

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
έλα έλα 6 χρονών είναι τζόβενο ακόμη !!!! μη σε πιάνει άγχος από τώρα =)

ΥΓ : Να γιατί πολλοί τελικά επιλέγουν λευκά σκυλιά :confused: :p

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
τα ατιμα τα χρονια, γρηγορα που περνανε..
κι εγω μια απ τα ιδια με το παγκάκι μου, εδω και καιρο πρωτοεβγαλε ασπρες τριχουλες..
δοκιμασα τα παντα, χρωμοσαμπουαν, βαφες, του κακου :(
τελικα συμβιβαστηκα.
Να τον χαιρεσαι για πολλα ακομη χρονια !

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
τα ατιμα τα χρονια, γρηγορα που περνανε..
κι εγω μια απ τα ιδια με το παγκάκι μου, εδω και καιρο πρωτοεβγαλε ασπρες τριχουλες..
δοκιμασα τα παντα, χρωμοσαμπουαν, βαφες, του κακου :(
τελικα συμβιβαστηκα.
Να τον χαιρεσαι για πολλα ακομη χρονια !
δηλαδη ο κουλης ειναι κατι σαν το σιβας τωρα..
δε mature choice

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το σιβας ειναι για εντριβη.. μιλαμε για Μακάλαν 18άρι πιουρ μαλτ και βαλε . Γουλια και δεκαευρο :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλέ "κούταβος" είναι ακόμα!!!! μην σκέφτεσαι τέτοια

Να και ένα θετικό στο να έχεις ασπρόσκυλο,,,,, δεν βλέπεις άσπρες τρίχες τις έχεις επάνω σου συνέχεια!!!!!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αυτο ξαναπες το!!!!

Τελικα ειστε τυχεροι οσοι εχετε ...ασπροσκυλα!!!! :p
viviana και εγώ πριν απολίγες μέρες παρατήρησα οτι και η Συλβια έχει ασπρίσει αισθητά...6 χρονών και αυτη...Σφίχτηκα αρκετά, ένιωσα ότι μεγαλώνει, και δυσκολευτηκα να το διαχειριστώ μέσα μου.
Αλλά έχω καταλήξει ότι αυτή ακριβώς η ηλικία (5 +) είναι η καλύτερη και για μας τους ανθρώπους και για την σχέση μας με τον σκύλο.

Εχει ωριμάσει, ο χαρακτήρας έχει διαμορφωθεί πλήρως και το δέσιμο που έχουμε αποκτήσει μετριέται με μαγικές στιγμές και όχι με τα χρόνια!
Να τα χαιρόμαστε για πολλά χρονια ακόμα!!

Phantom11

Active Member
10 Μαρτίου 2014
29
3
Εμενα ο δικος μου παρολο που κυριαρχει το μαυρο πανω του, η μυτουλα ειναι ασπρη και οταν καποιος με ρωταει την ηλικια του, νομιζουν ειναι μηνων ακομα :p. Αρε τον μπαγασα απο 2 μηνων τον εχω και Σεπτεμβριο κλεινουμε τα 9, σχεδον δε θυμαμαι τον εαυτο μου χωρις τον Rocky.:xD:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
O μεγαλος μας ασπρισε... πολυ τα τελευταια 2 χρονια. Στεναχωριεμαι οταν το βλεπω... Ευτυχως που παραμενει κατσικοσκυλο ακομα και μετα τα 10 του.

• Like
Reactions: elverg

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Περηφανα γηρατεια! Ποσο στεναχωρο ειναι να ξερεις οτι ο σκυλος σου
εχει ζησει το μεγαλυτερο μερος που του αναλογει. Και πως εσυ πρεπει
απλα να συμβιβαστεις με το γεγονος οτι θα τον χασεις που οχι μονο θα
σε πονεσει αλλα θα σε τσακισει κιολας. Βαδιζουμε τα 10 προς τα 11
νιωθω ηδη εναν κομπο στο λαιμο. Μπορει να μην εχει ασπρισει
γιατι ειναι ανοιχτοχρωμος, αλλα εχουν αλλαξει πολλες συνηθειες του.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πρεπει να το αποδεχτουμε ολοι οτι κι αυτα ωριμαζουν και μεγαλωνουν μαζι μας,κι οτι το καλυτερο που εχουμε να κανουμε τελικα ειναι να περναμε οσο το δυνατον καλυτερα μαζι τους!!

Ειρηνη τα σκεφτομαι κι εγω αυτα και με πιανει σφιξιμο στο στομαχι...αστα!!

Αμαλια ποιος σκυλος ειναι αυτος?? Κουκλος ειναι...ναι οντως φαινονται οι ασπρες τριχες του! Ειναι και μαυροσκυλο βλεπεις και κανει μπαμ!:)

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
μέχρι πριν ένα χρόνο είμουν απο τους τυχερους και όλα μου τα σκυλούνια πηγαιναν 14 + τα έβλεπα να ασπρίζουν, να θολώνουν τα μάτια τους , να σκεφτονται δύο και πολυ παραπανω φορές να σηκωθουν και να τρεμουν τα πίσω τους πόδια μετα την βόλτα και μαυριζα καθε φορά το ίδιο μεχρι που εχασα την Ναόμι μου στα 4 της χρόνια και εκτίμησα τα γλυκά γεράματα και στον επόμενο που θα ασπρίσει θα του κάνω παρτυ :(

• Like
Reactions: LaCat

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
μέχρι πριν ένα χρόνο είμουν απο τους τυχερους και όλα μου τα σκυλούνια πηγαιναν 14 + τα έβλεπα να ασπρίζουν, να θολώνουν τα μάτια τους , να σκεφτονται δύο και πολυ παραπανω φορές να σηκωθουν και να τρεμουν τα πίσω τους πόδια μετα την βόλτα και μαυριζα καθε φορά το ίδιο μεχρι που εχασα την Ναόμι μου στα 4 της χρόνια και εκτίμησα τα γλυκά γεράματα και στον επόμενο που θα ασπρίσει θα του κάνω παρτυ :(
Πολυ λυπαμαι για τη σκυλιτσα σου...τοσο μικρη????
Οντως τελικα στη ζωη άλλα περιμενουμε να συμβουν σαν δεδομενα,κι αλλα γινονται..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
γιαυτό σας λέω είναι ευλογία τα γεραματα στον σκύλο μας και ευκαιρία να τον κακομαθουμε και άλλο :rolleyes:
περισσότερες αγκαλιές , περισσότερα μεζεδάκια και περισσότερες φορές να κανουμε ότι δεν βλεπουμε όταν κανουν τις ζαβολιές τους :)

• Like
Reactions: LaCat

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Tα σκυλιά είναι ευτυχισμένα γιατί δεν ξέρουν ότι θα πεθάνουν, δεν τους νοιάζει αν γερνάνε, δεν διαλέγουν ταίρι σε σχέση με την ηλικία , δεν τους νοιάζει η εξωτερική τους εμφάνιση, θέλουν μόνο το παρόν τους να είναι καλό. Να τρώνε καλά, να πηγαίνουν μεγάλες βόλτες, να παίζουν, να έχουν αγάπη. Αν κάτι από αυτά το αναβάλλουμε για αύριο αυτό είναι κακό γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν π.χ. "αγάπη μου βόλτα μεγάλη θα σε πάω αύριο μην μου στεναχωριέσαι" φυσικά και θα στεναχωρηθεί γιατί το αύριο δεν του λέει τίποτα.
Ζούμε λοιπόν το τώρα μαζί τους έντονα όπως και αυτά και κρατάμε την στεναχώρια που γερνάνε για εμάς, αυτά δεν τα αφορά. (θα τα αφορούσε αν ζούσαν σε αγέλες και δεν τους παρείχαμε τα πάντα).
Και ας μην ξεχνάμε ποτέ τα ηλικιωμένα αδέσποτα τα οποία όντως η ηλικάι τους επηρεάζει και ας τα βοηθάμε όπως μπορούμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie