Γεια σας.ημουν στο χωριο μου αυτες τις μερες-χωριο της Δ.Φθιωτιδας-προχτες γυρισα & θελω να μου πειτε την γνωμη σας για ενα θεμα που συμβαινει ταχτικα στα σκυλια στα χωρια,ειδικα,της επαρχιας.Ενας σκυλακος γειτονακος της ξαδερφης μου[θηλυκο ειναι],ειδα οτι ηταν σε μερες οιστρου.ηταν κανονικα σε επαφη με αρσενικα[κολημα δηλαδη].την ειδα τουλαχιστον 2-3 φορες να γινεται αυτο,οσο ημουνα στο χωριο & πιθανα να συνεχιζεται ακομα...Οπως γνωριζετε,εκει στην επαρχια δεν υπαρχει ιδιαιτερα ενδιαφερον για τα σκυλια τους για γιατρους,στειρωσεις,εμβολια κλπ....τα εχουν στις αυλες τους ελευθερα & αυτα γυριζουν,βολταρουν στην γειτονια,στο χωριο & μετα επιστρεφουν στο σπιτι...Αυτο,λοιπον,το θηλυκο σκυλακι της ξαδελφης μου,εχει γεννησει αλλη μια φορα,νομιζω οτι ειχε κανει τεσσερα.απο αυτα κρατησανε το ενα μονο.τα αλλα-καταλαβαινετε-στο πυρ το εξωτερο,τα πεταξανε,οπως κανουν ολοι σχεδον στα χωρια. Την ρωτησα την ξαδερφη μου για την επερχομενη εγκυμοσυνη,αλλα,μου λεει,<<και που να βρω διακοσια ευρω για στειρωση; δεν εχω χρηματα...>>μαλιστα λεω,πανε & αυτα για το πυρ το εξωτερο...αν ειχα & εγω χρηματα,θα βοηθουσα,αλλα δυσκολα....Τελος παντων,ρωτησα την αλλη μερα σε ενα κοντινο χωριο-κωμοπολη-οπου υπαρχει ενας κτηνιατρος-παλι καλα-& μου λεει θα κοστισει 140 ευρω...μαλιστα λεω...μετα,σκεφτηκα την υπηρεσια του Δημου[Δημαρχειο],να δω τι <<παιζει>>εκει με αυτες τις περιπτωσεις,αδεσποτα-στειρωσεις.Μου ειπε ο υπευθυνος αντιδημαρχος,οτι θα πρεπει την στειρωση να την πληρωσει η οικογενεια στην οποια διαμενει ο σκυλος,εμεις δεν εχουμε κονδυλια για τετοια...μαλιστα λεω...οποτε,σκεπτομαι,το προβλημα θα υπαρχει,θα διαιωνιζεται & αν τυχαινει καποιος να εχει λεφτα,εχει καλως,διαφορετικα τα κουταβακια θα ριχνονται στον Καιαδα....αυτα φιλοι μου...σκεπτομαι,αλλα λυση δεν βλεπω γι αυτη τη σκυλιτσα που θα γινει μαμα σε κανα 2 μηνες,υποθετω...αν καποιος φιλος εδω μεσα εχει καποια καλη προταση,με χαρα θα την ακουσουμε.σας ευχαριστω για την υπομονη σας.