Οστεοαρθρίτιδα;

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
αυτο προσπαθω να σκεφτομαι..αλλα οταν τον βλεπω να με κοιταζει μεσα στα ματια οταν δεν μπορει να σηκωθει και πεφτει..ειναι σαν να μου λεει μην με βασανιζεις..εκει θα ηθελα να μπορουσε να μου μιλησει..να μου πει τι να κανω!
φταει μαλλον το οτι δεν ημουν προετοιμασμενη για μια τετοια κατασταση..ισως δεν συνειδητοποιησα οτι μεγαλωσε ,οταν επρεπε..δεν ξερω
χρονο θα δωσω σιγουρα..σε ευχαριστω και παλι για τη συμβουλη

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μαρία συγγνώμη που θα στο πω αλλά συνέλθε γιατί μπορεί να σε πάρει από κάτω...
Ο σκύλος σε θέλει εκεί!
Κανε του την ζωή εύκολη,μην τον στρεσσάρεις με την στάση που κρατάς!Γι'αυτό σταμάτα να σκέφτεσαι και ΒΟΗΘΑ τον!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Έχω την εντύπωση οτι με την τροφή κ τα αντιφλεγμονώδη θα δεις διαφορά μέσα σε 5-10μερες αρκετή ο δικός μου που εχει δυσπλασία μεσα σε 3-4μερες πάταγε το ποδι του κανονικά μετα την διατροφή κ τα αντιφλεγμονώδη ηταν σε πιο αρχικό σταδιο κ σε αρκετά πιο μικρή ηλικία αλλα νομίζω οτι κ ο δικος σου θα ανταπεξέλθει μια χαρα..Φυσικα φαντάζομαι οτι δεν ειχες δει τα συμπτώματα για να φτασει στο σημειο να σέρνει τα πισω του ποδια κ να μην εχεις καταλαβει κατι λιγο πιο νωρις.
Όταν βλέπουμε κατι στο σκυλο που μας κανει εντύπωση αν δεν θελουμε να τον παμε στο γιατρο τουλάχιστον τον παίρνουμε τηλέφωνο κ του λεμε οτι μας εχει κανει εντύπωση( δεν λεμε σκυλος ειναι δεν εχει τπτ)! Συγνώμη για τον τροπο μου αλλα το ακούω πολυ συχνά τελευταία αυτο το "σκυλος ειναι δεν εχει τπτ" ! Σου εύχομαι περαστικα !

mariaef

Member
21 Απριλίου 2011
23
0
δεν χρειαζεται να ζητας συγγνωμη..φυσικα και αργησα..και τωρα το πληρωνω ή καλυτερα το πληρωνει ο σκυλος..δυστυχως το να αργουμε να παμε σε γιατρο ειναι γενικοτερη νοοτροπια της οικογενειας μου..
με την ανταποκριση του δικου σου φοβαμαι οτι δεν μπορει να γινει συγκριση..εφοσον μου λες οτι ηταν και σε μικροτερη ηλικια αλλα και σε μικροτερο βαθμο δυσπλασιας..ελπιζω να ανταπεξελθει και ας αργησει

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κοιτα λιγο αυτο.
www.handicappedPets.com

Αυτος ο ιμαντας στηριξης βοηθαει πολυ στο περπατημα,στο λεω γιατι ειχα επι 12 χρονια αναπηρο σκυλακι.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα γιατί η σκυλίτσα μου διαγνώσθηκε με οστεοαρθρίτιδα την προηγούμενη εβδομάδα και θα ήθελα την άποψη σας.

Το σκυλί είναι ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό 10 ετών και ζυγίζει 35 κιλά και πριν κάποιες μέρες ξεκίνησε να κουτσαίνει στο πίσω αριστερό πόδι. Βγάλαμε ακτινογραφίες στα ισχία και διαπιστώθηκε η πάθηση, επίσης και οι δυο αρθρώσεις είναι γεμάτες οστεόφυτα.
Εκτός από τα αντιφλεγμονώδη, δίνω συμπληρώματα γλυκοζαμίνης/χονδροιτίνης (οsteoflex) και ω3 και μάλλον θα δοκιμάσουμε κολλαγόνο και σερραπεπτάζη. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο συμπλήρωμα που θα βοηθούσε?

Έκανα μια έρευνα για κτηνιατρικές τροφές ειδικές για τις αρθρώσεις, έχει δοκιμάσει κάποιος? Aν ναι, είχαν αποτέλεσμα? Σκέφτομαι να δοκιμάσω για 1-2 μήνες μήπως βοηθήσουν.

Σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο του χειρουργείου αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει και μια ελαφριά καρδιοπάθεια (θα κάνουμε υπέρηχο καρδιάς την επόμενη εβδομάδα) και δεν ξέρω αν στην ηλικία που είναι θα κάνει καλό ή κακό. Εσείς θα το επιχειρούσατε?

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Να σου πω την αλήθεια 10 ετών δεν θα προχωρούσα σε μεγαλόσωμο σκύλο σε χειρουργείο...Έχει αργή ανάρρωση και μάλλον αξίζει να το πας πιο συντηρητικά. Έδινα στην Λούση μου τροφή για οστεοαρθροίτιδα, της royal canin την mobility αλλά και την J/d της hills και είχα δει σχετική βελτίωση.
Όσο για τα συμπληρώματα μην το παρακάνεις και του καταστρέψεις το στομάχι και το συκώτι, δώσε μια εξειδικευμένη τροφή χωρίς κανένα και παρακολουθώντας τα αποτελέσματα πράτεις ανάλογα.

• Like
Reactions: Kahlan

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
@I.Kyveli Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω την royal canin. Παρατήρησες μεγαλύτερη βελτίωση με κάποια από τις δυο που δοκίμασες ή ηταν το ίδιο? Η Λούση είναι μεγαλόσωμο σκυλάκι?

Πιθανότατα έχεις δίκιο για το χειρουργείο και για τα συμπληρώματα, απλά έχω αγχωθεί πολύ στη σκέψη ότι μπορεί κάποια στιγμή να μείνει το σκυλί ανάπηρο και να πονάει και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
@I.Kyveli Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω την royal canin. Παρατήρησες μεγαλύτερη βελτίωση με κάποια από τις δυο που δοκίμασες ή ηταν το ίδιο? Η Λούση είναι μεγαλόσωμο σκυλάκι?

Πιθανότατα έχεις δίκιο για το χειρουργείο και για τα συμπληρώματα, απλά έχω αγχωθεί πολύ στη σκέψη ότι μπορεί κάποια στιγμή να μείνει το σκυλί ανάπηρο και να πονάει και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Ήταν μεγαλόσωμη και ήταν και χοντρή δυστυχώς. Όταν αδυνάτισε λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε παρατήρησα μεγάλη βελτίωση στα πόδια της. Αλλά και απο την τροφή είχα δει σημαντική βελτίωση, δεν θυμάμαι δυστυχώς αν κάποια ήταν καλύτερη.

• Like

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκύλος μου είναι 11 ετών, ένα ισχύο δεν το έχει (επέμβαση FHO πριν δύο χρόνια λόγω ατυχήματος), το άλλο ισχύο έχει το μαύρο του το χάλι (οστεόφυτα και συνεπώς δυσπλασία), οστεόφυτα στη μέση, και επίσης και στους δύο αγκώνες.

Τροφή ταΐζω μπαρφ. Αποφεύγω συτηρά γιατί μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, συνεπώς αποφεύγω την ξηρά τροφή γενικότερα.

Από συμπληρώματα δίνω: γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη (Flexadin), σωλομέλαιο, κουρκουμά, βιταμήνη C (Ester C). Δεν δίνω αντιφλεγμονώδη.

Πολύ σημαντικό είναι να διατηρείς το βάρος του, δηλαδή ο σκύλος πρέπει να είναι κανονικός προς αδύνατος. Αν έχει παραπανήσια κιλά να τα χάσει οσονούπω.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ο σκύλος να βγαίνει βόλτες. Χαλαρές βόλτες, με λουρί, χωρίς τρέξιμο και κατσικιές και παιχνίδια με άλλα σκυλιά γιατί μπορεί πολύ εύκολα να τραυματιστεί.

Εμείς βγαίνουμε μια βόλτα μισή ώρα το πρωί και το απόγευμα η βόλτα κρατάει περίπου μία ώρα. Επίσης έχει δύο μικρότερες δεκαπεντάλεπτες βόλτες μέσα στην ημέρα. Πάντως όπως είπαν και οι άλλοι παραπάνω, βλέπε τον σκύλο σου, θα δεις όταν κουράζεται και πότε πρέπει να επιστρέψετε. Για σκυλιά με αρθριτικά προτείνονται μικρότερες, αλλά περισσότερες βόλτες μέσα στην ημέρα. Αλλά ο σκύλος πρέπει να βγαίνει βόλτες!

Τώρα που είναι ακόμη ζεστός ο καιρός μπορείς να τον πηγαίνεις να κολυμπήσει στη θάλασσα (ή κάποιο άλλο νερό, εμείς πχ έχουμε συντριβάνι :D ).

Επίσης υπάρχουν φυσιοθεραπείες και ασκήσεις για τις αρθρόσεις, τον σκύλο μου τον έχουν βοηθήσει αρκετά.

• Like
Reactions: Kahlan and l.Kyveli

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
@Scalpel & @Berna , σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Μάλλον αυτό θα κάνω, συντηρητικά και βλέπουμε. Χθες το βράδυ βέβαια κάποια στιγμή μάλλον είχε ξαπλώσει περίεργα και δεν μπορούσε να σηκωθεί, τη βοήθησα αλλά έκλαιγε από τον πόνο :(

Berna, εύχομαι ο σκυλάκος σου να είναι καλά για πολλά πολλά χρόνια ακόμα :)

Δεν ήξερα για τα σιτηρά, θα εξετάσω και το ενδεχόμενο της μπαρφ τότε πέρα από την κτηνιατρική τροφή.

Αντιφλεγμονώδη δίνω μόνο τώρα για μερικές μέρες που πονάει πολύ, μετά θα μείνει μόνο με τα συμπληρώματα. Του τα δίνεις συνεχόμενα ή κάνεις παύσεις ενδιάμεσα?

Ιδιαίτερα παραπανίσια κιλά δεν έχει, είπαμε με τον κτηνίατρο της βέβαια να την πάμε από τα 35 στα 31-32 για να είναι προς το αδύνατο.

Βόλτες βγαίνουμε πρωί και βράδυ και την παροτρύνω να κινείται και μέσα στο σπίτι ή στην αυλή περπατώντας απλά. Ή ίδια βέβαια παρά το ότι κουτσαίνει έχει διάθεση να παίξει και άν περάσει και κανένα άλλο σκυλί απέξω τρέχει και στο παράθυρο να κόψει κίνηση :D Τη θάλασσα δεν τη συμπαθούσε ποτέ, αλλά θα προσπαθήσω τώρα με λιχουδιές να την κάνω να μπει, καλά που είναι λαίμαργη και τρώει τα πάντα.

Θα ρωτήσω και για φυσιοθεραπεία. Τις ασκήσεις να υποθέσω σου έχουν δείξει και πέρα από τις θεραπείες του με τον φυσιοθεραπευτή, κάνετε και στο σπίτι?

Σε ξένο φόρουμ για λαμπραντόρ διάβασα και για αυτό το σκεύασμα. Δεν ξέρω βέβαια πως θα το βρω, αλλά τι γνώμη έχετε? Αξίζει δοκιμή? Θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο της.

http://www.cartrophen.com/for-vets/what-is-cartrophen-vet/

Υ.Γ. Συγνώμη για τις ατελείωτες ερωτήσεις, μάλλον έχω αγχωθεί πολύ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
@Scalpel & @Berna , σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Μάλλον αυτό θα κάνω, συντηρητικά και βλέπουμε. Χθες το βράδυ βέβαια κάποια στιγμή μάλλον είχε ξαπλώσει περίεργα και δεν μπορούσε να σηκωθεί, τη βοήθησα αλλά έκλαιγε από τον πόνο :(

Berna, εύχομαι ο σκυλάκος σου να είναι καλά για πολλά πολλά χρόνια ακόμα :)

Δεν ήξερα για τα σιτηρά, θα εξετάσω και το ενδεχόμενο της μπαρφ τότε πέρα από την κτηνιατρική τροφή.

Αντιφλεγμονώδη δίνω μόνο τώρα για μερικές μέρες που πονάει πολύ, μετά θα μείνει μόνο με τα συμπληρώματα. Του τα δίνεις συνεχόμενα ή κάνεις παύσεις ενδιάμεσα?

Ιδιαίτερα παραπανίσια κιλά δεν έχει, είπαμε με τον κτηνίατρο της βέβαια να την πάμε από τα 35 στα 31-32 για να είναι προς το αδύνατο.

Βόλτες βγαίνουμε πρωί και βράδυ και την παροτρύνω να κινείται και μέσα στο σπίτι ή στην αυλή περπατώντας απλά. Ή ίδια βέβαια παρά το ότι κουτσαίνει έχει διάθεση να παίξει και άν περάσει και κανένα άλλο σκυλί απέξω τρέχει και στο παράθυρο να κόψει κίνηση :D Τη θάλασσα δεν τη συμπαθούσε ποτέ, αλλά θα προσπαθήσω τώρα με λιχουδιές να την κάνω να μπει, καλά που είναι λαίμαργη και τρώει τα πάντα.

Θα ρωτήσω και για φυσιοθεραπεία. Τις ασκήσεις να υποθέσω σου έχουν δείξει και πέρα από τις θεραπείες του με τον φυσιοθεραπευτή, κάνετε και στο σπίτι?

Σε ξένο φόρουμ για λαμπραντόρ διάβασα και για αυτό το σκεύασμα. Δεν ξέρω βέβαια πως θα το βρω, αλλά τι γνώμη έχετε? Αξίζει δοκιμή? Θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο της.

http://www.cartrophen.com/for-vets/what-is-cartrophen-vet/

Υ.Γ. Συγνώμη για τις ατελείωτες ερωτήσεις, μάλλον έχω αγχωθεί πολύ.

Το σκεύασμα που βρήκες φαίνεται πολύ καλό αλλά θα πρέπει να μιλήσεις όντως με τον κτηνίατρο γιατί είναι ενέσιμο και να του πεις να το βρει εκείνος αν φυσικά συμφωνεί να το δοκιμάσετε.
Στο pallini kennels υπήρχει και νομίζω υπάρχει ακόμη πισίνα μικρού μεγέθους για φυσιοθεραπείες, συνήθως για αποκατάσταση μετά από εγχειρήσεις αλλά δεν χάνεις τίποτα να δεις αν ενδύκνειται και στην δική σας περίπτωση.
H barf θα βοηθούσε πολύ από την άποψη ότι τα 2-3 κιλά που θέλεις να χάσει θα τα έχανε χωρίς να το καταλάβει..Εγώ δεν είμαι γενικά υπέρ της διατροφής αυτής και δεν την έχω ακολουθήσει αλλά το φόρουμ έχει πολύ καλό υλικό για να μελετήσεις αν θέλεις να το κάνεις. Απέφυγε τις έτοιμες...βάζουν πολύ κόκκαλο και ταράζουν το έντερο σε πολλά ευαισθητα σκυλιά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ είχα παρατηρήσει διαφορές όταν το Χάσκι μου ήταν 13 χρονών με τη Royal. Παρότι δίναμε καθημερινή μάχη για να τη φάει, αναγκαζόμουν να βάζω μια μικρή ποσότητα και στον άλλο μου σκύλο ώστε να ζηλέψει, κάναμε το αεροπλανάκι, καλοπιάσματα, τσιρίγματα κλπ κλπ υπήρξε διαφορά. Όχι κάτι κραυγαλέο αλλά θυμάμαι ότι είχε βοηθήσει κι επειδή ήμουν άνεργος τότε αυτά τα 80,00 ευρώ σχεδόν που είχε τότε η τροφή ήταν σχεδόν δυσβάσταχτα, όταν παράλληλα έπρεπε να αγοράζω και τη Belcando για τον άλλο σκύλο.

Δεν ξέρω αν θα προχωρούσα ελαφρά την καρδία σε εγχείρηση σε αυτή την ηλικία.

Προσπαθήστε να χάσετε και κάποια κιλά Και μην του βγάζεις το άγχος σου.

• Like

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Το σκεύασμα που βρήκες φαίνεται πολύ καλό αλλά θα πρέπει να μιλήσεις όντως με τον κτηνίατρο γιατί είναι ενέσιμο και να του πεις να το βρει εκείνος αν φυσικά συμφωνεί να το δοκιμάσετε.
Στο pallini kennels υπήρχει και νομίζω υπάρχει ακόμη πισίνα μικρού μεγέθους για φυσιοθεραπείες, συνήθως για αποκατάσταση μετά από εγχειρήσεις αλλά δεν χάνεις τίποτα να δεις αν ενδύκνειται και στην δική σας περίπτωση.
H barf θα βοηθούσε πολύ από την άποψη ότι τα 2-3 κιλά που θέλεις να χάσει θα τα έχανε χωρίς να το καταλάβει..Εγώ δεν είμαι γενικά υπέρ της διατροφής αυτής και δεν την έχω ακολουθήσει αλλά το φόρουμ έχει πολύ καλό υλικό για να μελετήσεις αν θέλεις να το κάνεις. Απέφυγε τις έτοιμες...βάζουν πολύ κόκκαλο και ταράζουν το έντερο σε πολλά ευαισθητα σκυλιά.
Ναι την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε για τον υπέρηχο στην καρδιά θα του αναφέρω και για τις συγκεκριμένες ενέσεις, αν τελικά τις δοκιμάσουμε και έχουν αποτέλεσμα θα ενημερώσω σχετικά και εδώ.

Καλά που το ανέφερες για την πισίνα! Θα επικοινωνήσω με pallini kennels. Στο σάιτ τους γράφει για υδροθεραπεία άρα υπάρχει ακόμα.

Βarf είχα δοκιμάσει και παλιότερα, αλλά τότε είχα 3 σκυλιά και δεν ήταν καθόλου εύκολο να την συνεχίσω από άποψη οικονομική αλλά και χρόνου, μιας και την έφτιαχνα μόνη μου. Δεν έχω όμως αποφασίσει αν είμαι υπέρ ή κατά, αν βοηθούσε ωστόσο θα το έκανα.Έτοιμη δεν θα έπαιρνα όντως.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Εγώ είχα παρατηρήσει διαφορές όταν το Χάσκι μου ήταν 13 χρονών με τη Royal. Παρότι δίναμε καθημερινή μάχη για να τη φάει, αναγκαζόμουν να βάζω μια μικρή ποσότητα και στον άλλο μου σκύλο ώστε να ζηλέψει, κάναμε το αεροπλανάκι, καλοπιάσματα, τσιρίγματα κλπ κλπ υπήρξε διαφορά. Όχι κάτι κραυγαλέο αλλά θυμάμαι ότι είχε βοηθήσει κι επειδή ήμουν άνεργος τότε αυτά τα 80,00 ευρώ σχεδόν που είχε τότε η τροφή ήταν σχεδόν δυσβάσταχτα, όταν παράλληλα έπρεπε να αγοράζω και τη Belcando για τον άλλο σκύλο.

Δεν ξέρω αν θα προχωρούσα ελαφρά την καρδία σε εγχείρηση σε αυτή την ηλικία.

Προσπαθήστε να χάσετε και κάποια κιλά Και μην του βγάζεις το άγχος σου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και φθηνή η τροφή αλλά αν βοηθάει κάπως θα το βολέψω...

Εγχείρηση μάλλον δεν ενδείκνυται στην περίπτωση μας, οπότε θα προχωρήσουμε έτσι με δίαιτα κλπ

Σ'ευχαριστώ που το ανέφερες, μάλλον χειρότερα τα κάνω με το άγχος που με έχει πιάσει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συνεχόμενα. Ενδιάμεσα έχω κάνει παύσεις μόνο για να δωκημάσω κάτι άλλο. Εχω δοκιμάσει και YuMove και Green Lipped Mussel, αλλά βρήκα πως με Flexadin πάει πολύ καλύτερα. Αλλα σκυλιά ίσως να τα πάνε καλύτερα με άλλα συμπληρώματα οπότε θέλει λίγο ψάξιμο.

Ναι, τις ασκήσεις μάς τις έχουν δείξει και τις κάνουμε καθημερινά στο σπίτι.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.302
Μέλη
20.063
Νεότερο μέλος
Emmyg