Ορφανό κουταβάκι

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Καλημερα σε ολους και καλως σας βρηκα!Με λενε Ιωαννα.Την Παρασκευη μου εφεραν 2 κουταβακια που βρηκαν την Τεταρτη 2 κοριτσια,πεταμενα σε γκρεμο,κλεισμενα σε τσουβαλι!!Τα μωρακια ηταν 3, 2 ημερων περιπου,το ενα κοριτσακι πεθανε στον δρομο(απο σκουληκια ειπε ο γιατρος που τα ειδε πριν μου τα φερουν) και το αλλο πεθανε προχτες,Κυριακη.Ενω φαινοταν πολυ ορεξατο στα 2 πρωτα γευματα αρχισε να μειωνει την ποσοτητα που ετρωγε και μεσα σε μολις 2 γευματα σταματησε να τρωει εντελως και τελικα την εχασα.Μου εχει μεινει ο μικρος,που ηταν και ο πιο αδυναμος και του χρωσταω να ζησει!Εχτες το βραδυ εντελως ξαφνικα αρνιοταν να φαει και ισα που κουνιοταν,τον τυλιξα σε κουβερτουλα τον πηρα αγκαλια και λιγο μετα σαν να ξαναζωντανεψε προσπαθουσε να θηλασει,του εκανα γαλα και ηπιε 35ml ενω επινε στο χαλαρο 45.Απο εκεινη την ωρα ειναι αρκετα αδυναμος δεν τρωει με την ιδια ορεξη οπως τις προηγουμενες μερες ολο το βραδυ εχει φαει μολις 20ml(απο τη 1 μεχρι τωρα) κλαιει συνεχως και εκανε και διαρροια,η κοιλιτσα του ειναι πρησμενη(οπως και της αδερφουλας του πριν φυγει) και ενω του εδωσα με την συμφωνη γνωμη του γιατρου banminth δεν εχει βγαλει σκουληκια,και προφανως ποναει!Παιδια τα φωτα σας!!!Ειμαι πολλες ωρες εδω μεσα σαν επισκεπτης διαβαζοντας οτι σχετικο βρηκα και αποφασισα να εγγραφω για να ζητησω τη βοηθεια σας.Πρωτη φορα μου τυχαινουν τοσο μωρα και τα εχω παιξει!!Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Τα 2 μωρακια,αυτο με το πιο πολυ μαυρο ειναι το κοριτσακι που εχασα,και ο αλλος ειναι ο μπεμπης που παλευει να ζησει

Attachments

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γαλα μονο ειδικο για κουταβια καθε 2-3 ωρες ταϊσμα και να ειναι χλιαρο. Αλλο γαλα μπορει να επιδεινωσει την διαρροια. Ο γιατρος το ειδε η απλα σε συμβουλεψε τηλεφωνικα; Αν οχι καλο ειναι να το δει αμεσα γιατι η ηλικια ειναι πολυ κρισιμη μακρια απο τη σκυλα μανα. Τo banminth σε μερικες μερες θελει επαναληψη.

ΥΓ. Οταν λες διαρροια ειναι νερο εντελως; γιατι εφοσον δεν τρωει στερεα τροφη μαλακα θα ειναι τα κοπρανα ετσι και αλλιως.

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Ειδικο του δινω,αυτο που εχει κ μπουκαλακι μεσα,οσες μερες τον εχω,απο εχτες σπρωχνει το μπουκαλι ενω κανει κινησεις θηλασμου,σαν να μην του αρεσει το γαλα(το οποιο μεχρι εχτες εξαφανιζε σε δευτερολεπτα) και πιπιλαει τα δαχτυλα μου.Τον ταιζω μαξιμουμ ανα 3 ωρες,αν ζητησει νωριτερα του δινω.
Τα ειδε απο κοντα ο γιατρος,τα ζυγισε κιολας(1 κιλο μπεμπαρος!!) εδωσε το γαλα και την παστα,που κανονικα ηταν να παρει σημερα,αλλα επειδη ηταν πολυ πρησμενος και ακεφος μου ειπε να την δωσω εχτες που μιλησαμε.Τερμα νερο,ελαχιστη ποσοτητα κ μονο μια φορα αλλα εκανε.Επισης πριν κανα μισαωρο εκανε κακα γαλαζοπρασινα(ενα πολυ περιεργο χρωμα βασικα,προς το πετρολ,εχω κ φωτο αλλα ας μην σας αηδιασω!) και μετα που ξαναεκανε και δεν ηταν διαρροια και ειχαν χρωμα το κανονικο το μουσταρδι.Γενικα κανει πολλες φορες κακα του,στανταρ μετα απο καθε γευμα αλλα και αναμεσα στα γευματα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να επιβιωνουν τοσο μικρα κουταβακια. Καλη τυχη ευχομαι και να διαψευσεις τον κανονα. Διαβασε αυτο , θα σε βοηθησει νομιζω.

Και εχε στο μυαλο σου 3 σημαντικα πραγματα. Ζεστη πολυ ( εαν εχεις σομπα χρησιμοποιησε τη), τριψιμο στην κοιλια, συχνο ταισμα με υπομονη και επιμονη.

https://www.dogforum.gr/community/threads/Σκουπιδο-κούταβα-2-3-ημερών.19408/

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να επιβιωνουν τοσο μικρα κουταβακια. Καλη τυχη ευχομαι και να διαψευσεις τον κανονα. Διαβασε αυτο , θα σε βοηθησει νομιζω.

Και εχε στο μυαλο σου 3 σημαντικα πραγματα. Ζεστη πολυ ( εαν εχεις σομπα χρησιμοποιησε τη), τριψιμο στην κοιλια, συχνο ταισμα με υπομονη και επιμονη.

https://www.dogforum.gr/community/threads/Σκουπιδο-κούταβα-2-3-ημερών.19408/
Το εχω διαβασει,ευχαριστω!(Τη Λαρα την αγαπησα,η δικη μου η γαιδαρα ουτε να τον βλεπει δεν θελει!! :/ )
Απο ζεστη αλλο τιποτα!!Το κακο ειναι οτι εχω ξυλοσομπα μονο και πρεπει να ειμαι συνεχως απο πανω να μην σβησει και παγωσει ο μικρος,κοινως λιγο η σομπα λιγο το ταισμα λιγο το αγχος με τις συνεχεις μεταπτωσεις του μικρου,εχω ξεχασει τι παει να πει υπνος :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Είναι άθλος αυτό που προσπαθείς να πετύχεις και σου αξίζουν χίλια μπράβο, έτσι κι αλλιώς (y)

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, ψάξε να ψωνίσεις μια ηλεκτρική θερμοφόρα. Θα σου λύσει τα χέρια.

Καλή επιτυχία. Μακάρι να ζήσει ο μικρούλης και να διαψεύσει πράγματι, τον κανόνα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εύχομαι να τα καταφέρει ο μικρός, στρώσε κάτι ζεστό καμιά παλιά κουβέρτα ...εκτός αν έχεις έτσι την κούτα για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Έχεις ακόμα πολύ μπροστά σου και αν όλα πάνε καλά θα το κρατήσεις εσύ το σκυλί ;

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Είναι άθλος αυτό που προσπαθείς να πετύχεις και σου αξίζουν χίλια μπράβο, έτσι κι αλλιώς (y)

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, ψάξε να ψωνίσεις μια ηλεκτρική θερμοφόρα. Θα σου λύσει τα χέρια.

Καλή επιτυχία. Μακάρι να ζήσει ο μικρούλης και να διαψεύσει πράγματι, τον κανόνα!
Ανεργια και χαρα,δυστυχως!!
Εντωμεταξυ μολις τον ταισα...θελει να με τρελανει,τελειωσε!!!55ml με την μια ηπιε!!Πως εξηγειται αυτο;;;Τη μια να ειναι τοσο καλα(οπως τωρα πχ) που να λεω θα ζησει σιγουρα και την αλλη να ειναι τοσο χαλια που να φοβαμαι οτι δεν θα την βγαλει καθαρη ουτε την επομενη ωρα;;Στις 8 που τον ταισα ηπιε 25ml και αυτα με αγωνα να πιπιλαει το μπουκαλι αντι για εμενα,και τωρα πριν καλα καλα τον βαλω στη σωστη θεση το αρπαξε και το κατεβασε ολο!!(ασχετο,ανοιξε τα ματακια του!! :love: )

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Εύχομαι να τα καταφέρει ο μικρός, στρώσε κάτι ζεστό καμιά παλιά κουβέρτα ...εκτός αν έχεις έτσι την κούτα για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Έχεις ακόμα πολύ μπροστά σου και αν όλα πάνε καλά θα το κρατήσεις εσύ το σκυλί ;
Ειναι απο την πρωτη μερα η φωτο,φλις του εχω,που τις βαζω εναλλαξ,πλυνε βαλε.
Οχι,αν τα καταφερει ο μικρος θα ψαξω για ενα καλο σπιτακι,μαζι με τα κοριτσια που τον βρηκαν,η αληθεια ειναι οτι τον εχω ερωτευτει αλλα δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να στηριξω αλλο σκυλακι δυστυχως

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μπορει να πινει λιγοτερο οταν τον ποναει η κοιλιτσα του. Λιγο μετα το τάισμα να του κάνεις μασαζακι να τον βοηθάς να ανακουφιστείτο.
Για ζέστη κ μια θερμοφορα αν εχεις κανει δουλεια απλα να χεις το νου σου να την αλλαζεις....

Μπραβο σου κοριτσι μου....

• Like
Reactions: IoannaCookie

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Διαβασε για το μελι καμια φορα δινεται λιγο κ προληπτικα γιατι τα κουταβια κανουν πολυ ευκολα υπογλυκαιμιες.. μπεαβο γιαυτο π κανεις!

• Like
Reactions: IoannaCookie

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
καταρχας χιλια μπραβο .... ευχομαι ολα να πανε καλα....

Ενα τρικ που χρησιμοποιησα για ζεστη οταν δεν ειχα κατι αλλο. Ζεστανα τις κλασσικες παγοκυστες που περνουμε στα ψυγειακια, αυτα τα πλαστικα τουβλα. Τις εβαλα σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια σε κατσαρολα στο ματι (μη λιωσουν και ολας) και μετα εμεναν για ωρες αρκετα ζεστες.

Last edited:

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Μπορει να πινει λιγοτερο οταν τον ποναει η κοιλιτσα του. Λιγο μετα το τάισμα να του κάνεις μασαζακι να τον βοηθάς να ανακουφιστείτο.
Για ζέστη κ μια θερμοφορα αν εχεις κανει δουλεια απλα να χεις το νου σου να την αλλαζεις....

Μπραβο σου κοριτσι μου....
Του βαζω μπουκαλια με ζεστο νερο,δεν κανουν;;;

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Διαβασε για το μελι καμια φορα δινεται λιγο κ προληπτικα γιατι τα κουταβια κανουν πολυ ευκολα υπογλυκαιμιες.. μπεαβο γιαυτο π κανεις!
Ειχα δωσει στην αδερφουλα του...δεν βοηθησε,ισως ηταν πολυ αργα :(

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
καταρχας χιλια μπραβο .... ευχομαι ολα να πανε καλα....

Ενα τρικ που χρησιμοποιησα για ζεστη οταν δεν ειχα κατι αλλο. Ζεστανα τις κλασσικες παγοκυστες που περνουμε στα ψυγειακια, αυτα τα παλστικα τουβλα. Τις εβαλα σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια σε κατσαρολα στο ματι (μη λιωσουν και ολας) και μετα εμεναν για ωρες αρκετα ζεστες.
Εξυπνο!Θα το δοκιμασω,ευχαριστω!!

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Κατα τα αλλα πριν λιγο μιλησα με τον γιατρο του,του ειπα για τα περιεργα κακα και με ρωτησε κατευθειαν αν εβγαλε σκουληκακια,να εβγαλε το φαρμακο;;Και αν ειναι ζωηρος,που τωρα ειναι και μαλιστα πολυ!Ειπε να τον παρακολουθουμε και βλεπουμε...
Τα κοριτσια,η μια δηλαδη θελει να τον πουμε Σπυρο,απο το χωριο που μενω,εγω προτιμω το Τεντυ...δεν του ταιριαζει;;;(η φωτο για να σας επηρρεασει υπερ μου!! :p)

Attachments

IoannaCookie

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2018
72
411
33
Ασχημα τα πραγματα,εκανε καταπρασινα κακα...λοιμωξη!!Το απογευμα θα ξεκινησουμε αντιβιωση και ο Θεος βοηθος!Εχω στενοχωρηθει απιστευτα,το παλευει τοσο πολυ ο κακομοιρης και ολο κατι παει στραβα :(

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Γιατρος θα το καταλάβει. Απλα ειναι τα γενικα συμπτώματα αυτα (πρασινα κακα με ή χωρις διάρροια). Δινεται ειδικη αγωγη για να ελεγχθει η εξαρση.