Ορφέας ένα Akita inu

georgeg

New Member
3 Φεβρουαρίου 2011
4
0
Ηράκλειο
Γεια σε όλη τη παρέα. Πρόσφατα ανακάλυψα το dogforum και έχω να πω τα καλύτερα για την προσπάθεια αυτή. Είμαι και εγώ λάτρης των σκυλιών και πριν δυο χρόνια πήρα ένα Akita inu τον Ορφέα.

Attachments

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
καλως τον! καλη διαμονη στο φορουμ φιλε μου, και να σου ζησει ο σκυλαρος! πες μας κ αλλα ομως, απο που τον πηρες, χαρακτηρα, συνηθειες κλπ αν θες, να τον χαρουμε και εμεις περισσοτερο!

georgeg

New Member
3 Φεβρουαρίου 2011
4
0
Ηράκλειο
Τον πήρα από ένα pet shop στην Αθήνα, απ΄ ότι έχω διαβάσει δεν είναι η και η καλύτερη επιλογή για να πάρεις σκύλο, αλλά αυτό ειλικρινά δεν με νοιάζει γιατί έχω δεθεί απίστευτα μαζί του. Τώρα ο Ορφέας είναι 2 χρονών και θέλω να τον ζευγαρώσω αλλά εδώ στην Κρήτη (Ηράκλειο) δεν έχω βρει θηλυκό αν και το έχω ψάξει αρκετά. Είναι ένα σκυλί με απίστευτο χαρακτήρα. Από μικρός έμαθε πολύ εύκολα και γρήγορα να προσαρμοσθεί μέσα στο σπίτι χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ εκδηλωτικός και συναισθηματικός με την οικογένεια αλλά βαριέται σχετικά εύκολα. Είναι πολύ προστατευτικός με την οικογένειά μου αλλά μόνο με αυτήν. Δεν ανέχεται από τρίτους (φίλοι κλπ) να του συμπεριφέρονται όπως εμείς. Είναι τέλειος φύλακας και αυτό το έχω διαπιστώσει με πραγματικά περιστατικά. Γαβγίζει μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος ή όταν περνούν αδέσποτα έξω από το σπίτι. Παλιότερα είχα σκύλο τον είχα προσωπικά εκπαιδεύσει (έχω διαβάσει δυο βιβλία για την εκπαίδευση σκυλιών) και τον είχα κάνει ρομπότ σήκω...κάτσε..φέρε.. κλπ. Η εκπαίδευση του Ορφέα είναι κάτι το διαφορετικό. Μαθαίνει πολύ εύκολα αλλά και βαριέται γρήγορα. Είναι σαν να σου λέει... τόμαθα πάμε παρακάτω... και σου το δείχνει με τον τρόπο του γιατί αυτή η ράτσα φαίνεται να έχει χαρακτήρα. Δεν είναι όμως πολύ φιλικός με μικρά παιδιά, χρειάζεται προσοχή όταν έχεις πολύ κόσμο στο σπίτι και μαδάει αρκετά όταν τον έχεις μέσα στο σπίτι με υψηλές θερμοκρασίες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ενώ διάβαζες ότι δεν είναι τα πέτσοπ η καλύτερη επιλογή για να αγοράσεις σκύλο(βασικά είναι η χειρότερη by far)
δεν έπεσε το μάτι σου ότι το αμέσως χειρότερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ζευγαρώσει το σκυλί που πήρε απο πετσοπ?

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
αντε παλι...χαχα! τρεχουν αρκετα θεματα σχετικα, νομιζω οτι ειναι ασκοπο να γινει το ιδιο κ εδω! διαβασε τα αν θελεις! απο κει και περα, γιατι μωρε να το ζευγαρωσεις? καντου μια στειρωση και θα εισαι κομπλε! καλυτερα και για το σκυλι, δε θα τρεχει πισω απο καθε θυληκο με οιστρο! εγω μολις γινει 8μηνων , θα τον στειρωσω! πιστεψε με και η γιατρος μας ετσι ειπε και απο οσο διαβασα και εδω,και με κουβεντες που ειχα ειναι η καλυτερη λυση!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλη σου μερα! Αφου εχεις κανει τον κοπο και εχεις διαβασει 2 βιβλια για την εκπαίδευση του σκύλου, κάνε έναν κόπο και διάβασε σε παρακαλώ τα λινκς που έχει βάλει η Berna, ειναι πολυ σημαντικο!
Ειναι τεραστιο λαθος να ζευγαρωσεις το σκυλι σου, ειναι πολυ λογικο να μην το ξερεις, αλλα εφοσον ήρθες μεχρι εδώ, μην τα παρατησεις τώρα, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ!
Φιλικα :)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες και να τον χαιρεσαι τον Ορφεα σου....και εγω θα σου πω να διαβασεις πολυ και αν σου φαινονται ολα καπως στην αρχη μην βιαστεις ψαξου και ενημερωσου,σκεψου 2-3 φορες μετα....και παρε την αποφαση σου!!!Παντα φιλικα και με την καλυτερη προθεση ολων μας...