Οι πρώτες αγωνίες...

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Γενικα ειμαι αγχωδης ανθρωπος..Και προσπαθω να μην το παρακανω με τον Spike.

Το Σαβατο που μας ερχεται θα κανει το 3ο του εμβολιο.Που σημαινει οτι μετα απο αυτο (+ 1 εβδομαδα) μπορουμε αφοβα να κανουμε τις βολτες μας και τις δραστηριοτητες μας εκτος σπιτιου.

Μετα το 2ο εμβολιο που ειχαμε κανει στις 06/08 ο γιατρος μας ειχε πει οτι μπορουμε να γνωρισουμε στο σκυλι τι ειναι το λουρι , και ο εξω κοσμος αλλα με πολυ προσοχη.

Οπως και το καναμε..μικρες βολτουλες (ο γυρος του τετραγωνου ας πουμε) διαρκειας 10-15 λεπτων.

Το θεμα ειναι ομως οτι εγω στη βολτα γινομαι λιγο 'υστερικος' οταν τρωει - μυριζει κατι ο Spike.(Σε σχεση με την Ανδριανα πχ).Η οταν συνανταμε αλλο σκυλι..Παντα το μυαλο μου παει στο κακο με συνεπεια να ειμαι στην τσιτα και φοβαμαι μην το μεταδωσω αυτο στο παιδι...

Οταν συνανταμε αλλους με σκυλακια η πρωτη μου ερωτηση ειναι για τις φολες και αν εχει ακουστει κατι στην γειτονια ( Ανω Πατησια-Πλατεια Παπαδιαμαντη). Οι πιο πολλοι μου λενε οτι ειμαστε φιλοζωη γειτονια γεματη γατουλες..(πραγμα που δεν θα συνεβαινε αν υπηρχαν φολες κλπ).δεν ξερω αν ισχυει αυτο βεβαια..

Αγχος νο 2..κουνουπια-σκνιπες-καλαζαρ!!!

Ο Γιατρος μας ειπε autan...η Ανδριανα μου λεει να βαζουμε ενα φυτικο της apivita..και γω αυτο κανω..Πριν την βολτα και γενικα το απογευμα,αγκαλια ο μικρος και φσττττ στο χερι μου και μετα χαδια πανω του...Δεν του πολυαρεσει αλλα ειναι για το καλο του.

Δεν ξερω γενικα φοβαμαι αρκετα..(μην χτυπησει στο σπιτι ενω κανει τις τρελες του,μην χτυπησει τα ποδαρακια του οταν χοροπηδαει σαν τρελο μη το ενα μη το αλλο.)

Η παρεα και η Ανδριανα μου λενε να χαλαρωσω..i am trying but...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαι εχουν δικιο! :) Μεταφερεις το αγχος σου στο κουταβι. :D;)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χαχαχαχα! Λοιπόν, τώρα θα στο παίξω ψύχραιμη κατόπιν εορτής γιατί κ γω έτσι ήμουν όταν ήταν κουτάβι η δική μου. Αν παρέχεις στο κουτάβι σου ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει ό,τι είναι εκεί έξω -που το κάνεις - άστο και να χαρεί το "εκεί έξω". Κ θα μυρίσει το περιβάλλον - είναι αυτό που κάνει ενδιαφέρουσες τις βόλτες - κ θα παίξει με άλλα σκυλάκια - γιατί μέσα από το παιχνίδι θα γίνει καλύτερο σκυλί. Εγώ τα έκανα πάνω μου όταν έβλεπα μια σταλιά κουταβάκι να παίζει με ενήλικο Μεγάλο Δανό πχ, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα θαραλλέο σκυλάκι που δεν φοβάται να συναναστραφεί σκυλιά οποιουδήποτε μεγέθους! Το καλαζάρ είναι φόβος όλων μας, αλλά εγώ προσωπικά είμαι με αμπούλες - σκαλιμπορ - αντικουνουπικά από τον Απρίλη κ κτ παραπάνω δν νομίζω να παίρνει! χεχε! Είσαι σε καλό δρόμο. Χαλάρωσε κ enjoy!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Είμαι έτσι ακόμη παρόλο που μεγαλώσαμε κάπως. Σκέφτομαι συνέχεια κακά πράγματα που μπορεί να συμβούν, φόλες, συστροφές, και διάφορα αλλα, προσπαθώ να ηρεμήσω και τα καταφέρνω κάπου κάπου αλλά αγχώνομαι πολύ γιατί είναι μικρός τρελός αγαθός και απροστάτευτος και πρέπει όλα να τα σκέφτομαι πριν συμβούν..Εντάξει είμαι υπερβολική αλλά τι να κάνω !!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σηκώνεσαι τη νύχτα να δεις αν...αναπνέει...., ε..., έχεις...δρόμο μπροστά σου....:D:D

Πάντως, καλά σου λένε...
Χαλάρωσε και απόλαυσε την κουταβοπερίοδο....με ότι αυτή συνεπάγεται..., γιατί εκτός από...ζόρια, για μένα είναι από τις καλύτερες...
(ήταν που μπορούσα να τα παίρνω αγκαλιά...Τώρα πια...χμμ...μάλλον...αυτά με παίρνουν...:p)

Και πάντα, αυτό που αισθανόμαστε εμείς, "περνάει" και στο σκύλο...(θες νεύρα, θες άγχος, θες λύπη ή χαρά...οτιδήποτε...).

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σηκώνεσαι τη νύχτα να δεις αν...αναπνέει...., ε..., έχεις...δρόμο μπροστά σου....:D:D
.
Το κάνεις κ συ αυτό;;; ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!! Κ τν νύχτα πολλές φορές κ τώρα με την ζέστη που ξαπλώνει στο πλακάκι σαν λιπόθυμη πάω κ ακουμπάω την κοιλίτσα της να σιγουρευτώ!!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Το ...έκανα...όταν ήταν κουτάβια...
Τα δικά μου πια είναι η Ρούνη 3+ ετών και ο Άρης 2+...
(όχι ότι καμιά φορά και τώρα δεν ελέγχω αν...ανεβοκατεβαίνει η ...κοιλίτσα..., αλλά πια δεν ξυπνάω μέσα στη νύχτα...:p)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγώ ναι... Πέρα από την πλάκα μου έχει μείνιει τραύμα που προσπαθώ να ξεπεράσω το ότι μέχρι να κλείσει χρόνο η μικρή μου είχε πάθει δηλητηρίαση, τροφική δηλητηρίαση, κολλίτιδα ΚΑΙ αιμορροίδες (!) που δεν ήξερα καν ότι μπορεί να την πάθουν τα σκυλιά. Ευτυχώς όλα οκ τώρα, είναι υγιέστατη -μόνο η κολλίτιδα θέλει προσοχή-αλλά με τόσα που έχουμε περάσει μαζί την έχω έννοια κ καλά που είναι...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω παλι ξυπναω μεσ τα αγρια μεσανυχτα και βλεπω τον Ντιεγκο πανω απο το κεφαλι μου και με κοιταει... λετε να τσεκαρει αν αναπνεω ?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Amaliaz...το μόνο σίγουρο....
Φαίνεται κι εσύ...."μικρή"...θα είχες περάσει διάφορα...κι έχει την ...έννοια σου....:D:D

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εκτος και αν ο σκυλος σας ροχαλιζει. Τοτε με μια τυπικη αφουγκραση μπορειτε να ξερετε, χωρις αναδιπλωση ή ακομη και απομακρυνση απο το κρεββατι του υπνου...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Amaliaz...το μόνο σίγουρο....
Φαίνεται κι εσύ...."μικρή"...θα είχες περάσει διάφορα...κι έχει την ...έννοια σου....:D:D
Μπα τα περναω ολα απο την μερα που τον απεκτησα:D

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ κούταβο έχω και είμαι διαρκώς από πάνω του αλλά πραγματικά θα πρέπει να χαλαρώσεις γιατί περνάς τη νευρικότητα και τον όποιο φόβο σου στον σκύλο. Για παράδειγμα, εγώ τον πάω να παίξει με άλλα σκυλάκια στο πάρκο που είναι όλα εκεί πέρα ελεύθερα και τρέχουν γύρω γύρω και χοροπηδάνε το ένα πάνω στο άλλο (εννοείται οτι είναι και οι ιδιοκτήτες τους εκεί). Στην αρχή, λοιπόν, τον είχα δεμένο στο λουρί του γιατί φοβόμουν να τον λύσω παρόλο που ήταν πάντα υπάκουος και ποτέ δεν έκανε βήμα να φύγει από το πλάι μου. Με τον τρόπο μου αυτόν, τον έκανα όχι μόνο να μην μπορεί να τρέξει και να παίξει κι εκείνος με τα άλλα σκυλάκια (αφού ήταν δεμένος) αλλά και να φοβάται να δεχτεί παιχνίδια. Κι έτσι, παρότι έτρεμα ολόκληρη, τον έλυσα και απομακρύνθηκα μερικά βήματα (ενώ εξακολουθούσα να τρέμω :p ). Ε, δεν μπορείς να φανταστείς τι παιχνίδι έκανε!Το ευχαριστήθηκε κι εκείνος κι εγώ. :) Και φυσικά όταν τον φώναξα ήρθε κοντά μου (και πόσο περήφανη ένιωσα, δεν λέγεται! :) ).

Σίγουρα όλοι έχουμε τους φόβους μας, αλλά πρέπει να παλεύουμε να τους ξεπερνάμε για να έχουμε υγιείς και χαρούμενους σκύλους. :)

11 Μαϊου 2011
23
0
Το κάνεις κ συ αυτό;;; ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!! Κ τν νύχτα πολλές φορές κ τώρα με την ζέστη που ξαπλώνει στο πλακάκι σαν λιπόθυμη πάω κ ακουμπάω την κοιλίτσα της να σιγουρευτώ!!!
χαχαχαχαα!!!:D
Εγώ τι να πώ που ξυπνάω το βράδυ και ο ASFE αντι να είναι δίπλα μου:zzzz:.......είναι δίπλα στον Spike και του μετράει τους σφυγμούς!!!:dohh:

11 Μαϊου 2011
23
0
Εγω παλι ξυπναω μεσ τα αγρια μεσανυχτα και βλεπω τον Ντιεγκο πανω απο το κεφαλι μου και με κοιταει... λετε να τσεκαρει αν αναπνεω ?

χαχαχαχαχαα!!!!!:D:D:D:D
Φοβερό!!!!Αυτό το έκανα εγώ μικρή στους γονείς μου!!!!Πωπω...πόσες φορές είχα κατατρομάξει τον πατέρα μου!!!!!:eek:

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Γυρισαμε απο την κλασσικη μινι βολτα μας...

Πολυ σκουπα (καποιος το χε πει σε καποιο ποστ) ρε παιδια..Τα παντα μυριζονται και αστραπιαια μπαινουν στο στομα του..Απο φιλαρακια,πετραδακια,βλακειουλες απο δεντρα,γοπες απο τσιγαρα κλπ κλπ..

Ψυχοφθορο!!! πφφφ

Ερωτηση (ναι ειμαι ασχετος)

Οι φολες και ολα τα συναφη πως μοιαζουν?:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ