Οι κίνδυνοι του internet!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Ενα θέμα λίγο off forum, ή ίσως και όχι.

Με αφορμή και τα τελευταία κρούσματα, ίσως κακόβουλων δημοσιεύσεων, έντεχνα καλυμμένων, τουλάχιστον στα ανεπιτήδευτα παιδικά μάτια και μυαλά, προβληματιστήκαμε πολύ, για το αν πρέπει και με ποιό τρόπο, να χτυπήσουμε ένα καμπανάκι κινδύνου.

Προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν αρνητική, με την έννοια, ότι δεν νοείται ανήλικος, να μην επιβλέπεται στην χρήση του υπολογιστή του, από τους κηδεμόνες του.

Με λίγα και καλά λόγια λοιπόν, μεγάλη προσοχή σε όσα διαβάζετε. Ιδίως τα πιτσιρίκια-μέλη του φόρουμ, που δύσκολα μπορούν να καταλάβουν, τι κρύβεται πίσω από όμορφα λόγια και φωτό χαριτωμένων κουταβιών.

Δεν είναι όλα όσα βλέπετε, αθώες δημοσιεύσεις.

Σε καμμία περίπτωση, δεν απαντάτε σε κανενός είδους αγγελία και δεν υποκύπτετε σε κανενός είδους συνάντηση, με τον οποιοδήποτε άγνωστο που γνωρίζετε μόνο μέσω ενός nickname, χωρίς την συγκατάθεση των γονιών σας, όσο καλή εντύπωση κι αν νομίζετε ότι σας έχει κάνει.

Οι καιροί μας είναι πάρα πολύ πονηροί και επικίνδυνοι και το διαδίκτυο ένα σημαντικότατο εργαλείο, που μπορεί όμως πολύ εύκολα, στα ακατάλληλα χέρια, να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Και οι μόνοι που μπορούν να σας προστατεύσουν, είναι οι γονείς σας.

Κανείς άλλος και σίγουρα όχι εμείς, ως μέλη του φόρουμ, όσο καλή θέληση και να έχουμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι αν πέσει στην αντίληψή σας, κάποιου τύπου "παρενόχληση", να προσπαθήσουμε με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουμε, να επιβεβαιώσουμε την υποψία κινδύνου. Τίποτα παραπάνω.

Γι'αυτό...πιτσιρίκια...τα μάτια σας δεκατέσσερα :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.270
Ευχαριστούμε mareco. Είναι υπερ-θέμα που αφορά όλα τα ειδικότερα υποθέματα του web, οπότε καλύπτει και αυτό το φόρουμ κατά την άποψή μου και καλώς υπάρχει εδώ. Θα γίνει στίκυ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Ενα θέμα λίγο off forum, ή ίσως και όχι...

2. Οι καιροί μας είναι πάρα πολύ πονηροί και επικίνδυνοι και το διαδίκτυο ένα σημαντικότατο εργαλείο, που μπορεί όμως πολύ εύκολα, στα ακατάλληλα χέρια, να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Και οι μόνοι που μπορούν να σας προστατεύσουν, είναι οι γονείς σας.

3. Κανείς άλλος και σίγουρα όχι εμείς, ως μέλη του φόρουμ, όσο καλή θέληση και να έχουμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι αν πέσει στην αντίληψή σας, κάποιου τύπου "παρενόχληση", να προσπαθήσουμε με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουμε, να επιβεβαιώσουμε την υποψία κινδύνου. Τίποτα παραπάνω.
1. Είναι σαφώς μέσα στα πλαίσια του forum (μιάς και είναι διαδικτυακή κοινότητα)... και σε ευχαριστούμε πολύ, mareco!

2. Εξαιρετικά επικίνδυνο και όχι μόνο για τα παιδιά... τα παιδιά, (είναι πιθανόν να) μπορούν να τα προστατέψουν οι γονείς τους...

Τους ενήλικους, όμως, δεν μπορεί να τους προστατέψει κανείς άλλος... είτε το θέμα αφορά κίνδυνο ζωής ή/και διασυρμού προσωπικότητας, είτε αφορά κίνδυνο απάτης.

3. Εμείς, ως μέλη, σίγουρα διαθέτουμε πενιχρά μέσα επιβεβαίωσης των ενδεχομένων παρενοχλήσεων... και, σίγουρα, δεν διαθέτουμε τον χρόνο για παρόμοιες επιβεβαιώσεις...

Παρόλα αυτά, υπάρχει, πάντα και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... όπου μπορούν να τίθενται υπόψη περιπτώσεις που διαφεύγουν από τις δικές μας δυνατότητες...

Νικόλ32

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
56
1
Πάρα πολύ ωραίο θέμα και πολύ επίκαιρο..
Πήγα και εγώ να την πατήσω πρόσφατα με ένα μέλος του φόρουμ που έλεγε ότι έδινε σε υιοθεσία ενα αδέσποτο σκύλο αλλά τελικά όλα ήταν μούφα αφού δεν είχε βρει ποτέ του σκύλο και έβαζε φωτος από internet:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Δυστυχώς δεν την πατάνε μόνο παιδιά. Στο τελευταίο μουφοθέμα υιοθεσίας με τον γπ την πάτησα κι εγώ και του έφτιαξα άλμπουμ όπως έχω κάνει αρκετές φορές και το ανέβασα στο προφίλ μου στο fb.
Καλά κάνεις και ανεβάζεις τέτοιο θέμα να είμαστε όλοι πιο επιφυλακτικοί.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μπραβο για το θεμα mareco και πιστευω οτι οντως πρεπει να γινει sστικυ. Πρεπει να αρχησουμε να γινομαστε πιο καχυποπτοι και το λεω και στο εαυτο μου γιατι μεχρι χτες που αποκαλυφθηκε ο αλλος δεν το περιμενα οτι καποιος θα το εκανε αυτο. Οποτε τα ματια μας 14 και το μυαλο μας να γινει λιγο πιο πονηρο. I.Kyveli ολοι την πατισαμε μην νιωθεις "τυψεις". Το αντιθετο εσυ εκανες οτι μπορουσες.

antonis6

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2012
31
0
Thessaloniki
Το θέμα αφορά σε όλα τα forum γενικά, σίγουρα δεν είναι off και καλό θα ήταν σε όλα να είναι sticky!

Πιο συγκεκριμένα πιστεύω θα έπρεπε να γραφτεί και κάποιο παράδειγμα και όχι απλά και αόριστα να μην εμπιστεύεται ο κόσμος ένα nickname, κι αυτό γιατί τα μούφα θέματα με τις αγγελίες δε θα τα βρεί ο πιτσιρικάς που θα γραφτεί ένα μήνα μετά π.χ. ώστε να υποψιαστεί.

Το να βάζει κάποιος αγγελίες υιοθεσίας που δεν ισχύουν, μου κάνει πολύ περισσότερο σαν ¨δολωμα¨ για κάποια συνάντηση με οποιονδήποτε σκοπό (όχι και τον καλύτερο θα έλεγα), παρά για χαβαλέ.

Ευχαριστούμε captain obvious θα μου πείτε, αλλά δεν περνάει από το μυαλό όλων και δη των πιτσιρικάδων όπως έγραψε η mareco"...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δυστυχως οι γονεις που επιτηρουν τα παιδια τους σωστα οχι μονο στο θεμα ιντερνετ αλλα και γενικοτερα , τεινουν να γινονται ολο και λιγοτεροι καμια σχεση με τις εποχες οσων ειναι 25-30 + και δυστυχως οι κινδυνοι εχουν πολλαπλασιαστει .

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ειδικά με το ιντερνετ ομως, ένα παιδι, πολλες φορές, είναι πιο ικανό από τους γονείς του και μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον "ελεγχο". Κι ειδικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δυστυχώς ο ελεγχος μεταφράζεται από τον έφηβο σαν περιορισμός κι όχι σαν προστασία τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περίεργα. Και δεν φταίνε απαραίτητα οι προθέσεις και οι ικανότητες των γονιων...

Πολύ καλό θέμα και συμφωνω που έγινε sticky

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Έχω καραμέλες,θέλει κανείς να έρθει στο βανάκι μου να πάμε στο υπόγειο που τις έχω αποθηκευμένες να του δώσω???

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πιστεύω πως σε κάθε ιστότοπο θα πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο θέμα ώστε να γίνεται μια υπενθύμιση και να κρατάμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, μια επιφύλαξη!!!

Να μην δίνει κανένας τα προσωπικά του στοιχεία οπουδήποτε στο διαδίκτυο και αν για τον άλφα-βήτα λόγο κανονιστεί ραντεβού τότε να γίνει σε δημόσιο χώρο και πάντα να έχει ενημερωθεί κάποιος με ποιον θα συναντηθεί και που!!!
Για κάποιους είναι γελοία και αυτονόητα αυτά αλλά για κάποιους άλλους ενήλικους ή ανήλικους είναι ασήμαντα ή και άγνωστα!!

Γι αυτό να θυμάστε και να κρατάτε πάντα μια πισινή!!!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Συμφωνώ με την αναγκαιότητα του θέματος. Κάποτε υπήρχε και μια πολύ επιτυχημένη διαφήμιση-κοινωνικό μήνυμα για αυτό στην τηλεόραση. Η μόνη μου αμφιβολία έγκειται στο ότι απαιτεί ψάξιμο από το παιδί για να το διαβάσει. Αν όμως πάνω δεξιά η πάνω αριστερά σε κάθε παράθυρο του site, που άνοιγε κανείς, αναβόσβηνε ένα εικονίδιο ή μια πινακίδα που θα απευθυνόταν στα παιδιά και θα λειτουργούσε σαν link σε αυτό το θέμα ή σε κάποια αντίστοιχη ενημέρωση, θα ήταν πιο πιθανό να διαβαστεί.