Οδηγός του ΟΑΣΑ ζήτησε από τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό

Status
Κλειδωμένο θέμα

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Μια είδηση που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται viral στο ελληνικό ίντερνετ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτισμού, παιδείας και ανθρωπιάς από την οποία πάσχει η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά στους ανθρώπους με αναπηρία που -δυστυχώς για αυτούς- ζουν μέσα σε αυτήν.

Ένας οδηγός λεωφορείου, πιο συγκεκριμένα ένας οδηγός της γραμμής 461 με κατεύθυνση από την οδό Παπανικολή προς το σταθμό μετρό Χαλανδρίου, απαίτησε από μια τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της και, όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός, ο σκύλος δεν φορούσε το απαιτούμενο φίμωτρο.

Για κακή του τύχη, ωστόσο, η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, η ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», η οποία όχι μόνο δεν κατέβηκε από το λεωφορείο αλλά, όταν ο οδηγός αποφάσισε να πάει το όλο θέμα στα άκρα και να καλέσει την αστυνομία (!), η κ. Γκέρτσου αποφάσισε να φτάσει και η ίδια στα άκρα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Και, φυσικά, ο νόμος αλλά και η κοινή λογική ήταν με το μέρος της. Αν και αντί για «φυσικά» θα έπρεπε να γράψουμε «ευτυχώς», καθώς απ' ότι φαίνεται ακόμα και τα πιο προφανή δικαιώματα, όπως αυτό ενός τυφλού ανθρώπου να μπορεί να επιβιβάζεται σε ένα ΜΜΜ συνοδεία του εκπαιδευμένου σκύλου-οδηγού του, δεν είναι και τόσο «προφανή» στην Ελλάδα.

Το καλύτερο από όλα; Όταν η κ. Γκέρτσου κέρδισε επάξια το δίκιο της, οι συνάδελφοι του οδηγού στον ΟΑΣΑ άρχισαν να την παίρνουν τηλέφωνο παρακαλώντας την να ξεχάσει το περιστατικό και να μην ζητήσει επιβολή διοικητικού προστίμου, επειδή ο οδηγός είναι πολύτεκνος. Γιατί, ως γνωστόν, το να έχεις παιδιά είναι πιο σημαντικό από το να μην έχεις την όρασή σου και να αντιμετωπίζεσαι ως πολίτης Γ' κατηγορίας για αυτό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έζησε η κ. Γκέρτσου και η σκυλίτσα της, Μέη, το μεσημέρι της Δευτέρας (9/5) παρακάτω.

«Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω. Επειδη λοιπόν, ο οδηγός λεωφορείου καλεσε την αστυνομία (κι οχι εγώ οπως επρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα σε 4-5 αστυνομικούς που μπλόκαραν το λεωφορείο στη σταση, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τιποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ‪#‎οασά‬ στον οποιο παρεπειπτοντως, ειχαμε απευθύνει επιστολή, ενα μήνα πριν.

Ειρωνία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου - οδηγού της σχολής "Λάρα" να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων... Πάμε λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλεφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός εχει παιδιά, αρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διοτι αναφέρθηκε στη Μέη κι οχι σε εμενα, λες κι εγω τον σκυλο - οδηγό τον εχω για πλάκα. Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπον πως το επάγγελμα της, ειναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν ειναι επιλογή κανενός. Δεν δέχομαι ρατσισμό από αποψη γαμω το κερατό μου. Πως αν ηταν αλλος ανθρωπος με απωλεια ορασης θα ειχε βαλει τα κλάματα και θα ειχε φυγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα ποδια. Κι εγώ, ωφειλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν.

Μετά, ανέλαβε ο δοιηκητής ο οποιος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρεπει να δινουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ κλπ. Του απαντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχιδια κι οχι οταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ιδιος καλεσει) κι αποδυκνειται πως ο οδηγός εχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής. Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, δοιηκητικό πρόστιμο κι επεται συνέχεια διοτι η μυνηση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για καποιο λογο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε εναν σκυλο - οδηγο-τυφλών...»

Πηγή: The Huffington Post

ΥΓ: Τελικά η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια...

Last edited:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ο οδηγός αμ δεν ήταν ενημερωμένος για τον νόμο αμ φώναξε και την αστυνομία χωρίς να προειδοποιήσει... Και μόλις κατάλαβε ότι τον περιμένει νίλα άρχισαν οι προσπάθειες να σώσει το τομάρι του...
Για τους αστυνομικούς δεν το συζητώ καν...

• Like
Reactions: d-friend

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
K στους αστυνομικους δεν πρεπει να υπαρξουν κυρωσεις?
επι της ουσιας...δεν παρεμποδιζουν το ιδιο τους το εργο...
τι παρανοια ειναι αυτη?

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Συγχαρητήρια στον οδηγό ολόψυχα! Προς τα που οδεύει αυτή η χώρα; Σίγουρα προς το χειρότερο...

Συγχαρητήρια και στον ΟΑΣΑ! Για τους οδηγούς που μας αναγκάζει να τρώμε στην μάπα...

Και βέβαιο ο άξεστος ο οδηγός ότι ''είναι πολύτεκνος'' δεν το σκεφτόταν όταν έκανε την μαλακία του, μετά όμως στήνουμε κώλο κυριολεκτικά προκειμένου να αποφύγουμε το αγγούρι. Πέφτουμε και κλαίμε στα πατώματα. Και στοιχηματίζω πως μια χαρά τον ξέρει τον νόμο περί αναπήρων με σκυλιά-οδηγούς στα ΜΜΜ, απλά είναι το κλασσικό στυλάκι ''τσαμπουκά'' και ψευτομαγκιάς του Ελληνάρα. Πούλησε όμως ''νταηλίκι'' γιατί προφανώς πίστευε πως δεν θα φτάσει στα άκρα η κατάσταση και δεν θα κατέληγε όπως κατέληξε. Οι περισσότεροι ανάπηροι άνθρωποι εξαιτίας του ρατσισμού που δέχονται νιώθουν εξαιρετικά ευάλωτοι και ανήμποροι συναισθηματικά και δεν διεκδικούν τα δικαιώματα τους ως πολίτες...με γνώμονα αυτό, βρήκε πάτημα ο ''κύριος'' αλλά τελικά δεν του βγήκε, κρίμα...

Μπράβο στην κοπέλα για την στάση της!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτα τα περι «αξεστου» οδηγου που πουλησε «νταηλίκι» που τα ειδες; Εγώ άλλα βλεπω!

Διάβασα πολύ προσεκτικά το κείμενο που ανάρτησε η ίδια η παθούσα το οποίο ειναι λογικο να ειναι μονομερές.
Παρ όλα αυτα, πουθενα δεν λεει ότι ο οδηγος της φερθηκε ασχημα ή προσβλητικα, παρα μονο ότι της ζητησε να κατεβει, γιατι ο σκύλος δεν είχε φιμωτρο, οπως λανθασμενα (κακώς, κάκιστα διότι έπρεπε να γνωριζει) πιστευε ότι χρειαζόταν και όταν αρνηθηκε, κάλεσε την αστυνομία για να διευκρινιστει επί τόπου ο νόμος, θεωρώντας ότι είχε δικιο!
Το να καταλήγεις στο τμημα, να ζητας την ποινική δίωξή του για «ρατσιστική» συμπεριφορά και να κατηγορεις τους αστυνομικούς υπηρεσίας που προσπαθουσαν να επικρατησει η σωφροσύνη και η νηφαλιότητα, μου δείχνει απανθρωπιά, εμπάθεια και υπέρ του δέοντος εκδικητικότητα.

Last edited:
  • Like
Reactions: vkop and matilda

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.409
10.597
Athens
Αυτα τα περι «αξεστου» οδηγου που πουλησε «νταηλίκι» που τα ειδες; Εγώ άλλα βλεπω!

Το να καταλήγεις στο τμημα, να ζητας την ποινική δίωξή του για «ρατσιστική» συμπεριφορά και να κατηγορεις τους αστυνομικούς υπηρεσίας που προσπαθουσαν να επικρατησει η σωφροσύνη και η νηφαλιότητα, μου δείχνει απανθρωπιά, εμπάθεια και υπέρ του δέοντος εκδικητικότητα.
Στο τμήμα τους κατέληξε ο οδηγός αν διάβασα σωστά.
Οι αστυνομικοί υπηρεσίας προσπαθούσαν να κάνουν τι - να καλμάρουν την κατάσταση για να γλιτώσει το πρόστιμο ο κακομοίρης πολύτεκνος?

Πολύ καλά έκανε η Γκέρτσουκατά την άποψή μου. Να δοθεί δημοσιότητα και μεγάλη διάσταση, ώστε να μάθουν όλοι τι σημαίνει σκύλος-οδηγός, τι σημαίνει να παρκάρεις στις θέσεις αμεα, τι σημαίνει να κλείνεις τις ράμπες κλπ. Δυστυχώς μόνο με τον κακό τρόπο μαθαίνουμε.

Να θυμίσω και το διεθνές ρεζιλίκι που φάγαμε πριν 4-5 χρόνια, όταν ξένη τουρίστρια με μειωμένη όραση πήγε να μπει στο μουσείο Ακρόπολη και αρνήθηκαν την είσοδο στο σκύλο-οδηγό, ενώ τις έφεραν και αναπηρικό καροτσάκι. Η γυναίκα ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και πρώτη φορά της συνέβαινε αυτό.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens

Διάβασα πολύ προσεκτικά το κείμενο που ανάρτησε η ίδια η παθούσα το οποίο ειναι λογικο να ειναι μονομερές.
Παρ όλα αυτα, πουθενα δεν λεει ότι ο οδηγος της φερθηκε ασχημα ή προσβλητικα, παρα μονο ότι της ζητησε να κατεβει, γιατι ο σκύλος δεν είχε φιμωτρο, οπως λανθασμενα (κακώς, κάκιστα διότι έπρεπε να γνωριζει) πιστευε ότι χρειαζόταν και όταν αρνηθηκε, κάλεσε την αστυνομία για να διευκρινιστει επί τόπου ο νόμος, θεωρώντας ότι είχε δικιο!
@epial
Για εμένα δεν υφίσταται οδηγός λεωφορείου που καθημερινά έρχεται σε επαφή και επικοινωνεί με τόσο κόσμο, να μην γνωρίζει έναν τόσο βασικό νόμο για ανάπηρους ανθρώπους που μπορούν κάλλιστα να είναι ανάμεσα σε αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΜΜΜ για να μετακινηθούν. Και όχι μόνο αυτό, καλεί και την αστυνομία από πάνω. Ας μην πιανόμαστε τόσο από τις λέξεις και ας μην αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ακριβώς όπως το παρουσιάζουν τα media. Γιατί δεν βγαίνουν και όλα στην ''φόρα''...προφανώς για να κινήθηκε νομικά η κυρία λες να μην δέχτηκε κάποιου είδους ρατσιστική συμπεριφορά; Λες να υπερβάλλει; Για ποιο λόγο να το κάνει, έχει αυτή προσωπικά να κερδίσει κάτι; Άλλωστε παρά την επιμονή του οδηγού να αποβιβαστεί από το λεωφορείο δεν το ''τράβηξε'' η ίδια καθόλου παραπέρα το όλο θέμα ενώ θα μπορούσε να ισχυριστεί πως την ανάγκασε να αποβιβαστεί με το τάδε επιχείρημα το οποίο δεν ισχύει και δεν στηρίζεται από τον νόμο. Παρ' όλα αυτά ΔΕΝ το έκανε. Και αυτός που είχε το άδικο την έσυρε μέχρι το Α.Τ.
Στο Ελλαδιστάν τα έχουμε δει όλα πια... Μου λες ότι δεν υπήρξε ρατσισμός στο συμβάν και ήταν μια απλή παρεξήγηση που έφτασε σε ακραία όρια από πλευρά της κα Γκέρτσου. Και επίσης το άλλο...από που κι ως που ήταν τόσο σίγουρος ο οδηγός για τον νόμο που απαιτούσε να αποβιβαστεί η κυρία με τον σκύλο-οδηγό; Από που κι ως που (αυτό ισχύει για τον καθένα από εμάς, όχι μόνο για τον οδηγό) απαίτησε και επέμενε να πράξει η κυρία σύμφωνα με τα λεγόμενα τα δικά του; Το point μου εδώ είναι πως 1) όφειλε έτσι και αλλιώς να γνωρίζει τον νόμο αλλά αφού δεν, 2) ποτέ μα ποτέ δεν θα έπρεπε με τέτοιο ''πάθος'' να απαιτήσει τον αποβιβασμό ανάπηρου πολίτη ενώ δεν ήταν ο ίδιος σίγουρος πως οι ισχυρισμοί του επιβεβαιώνονται όντως από τον νόμο. Και μην μου πεις ότι ''απλά νόμιζε ότι είχε δίκιο''... δύο σενάρια υπάρχουν και τα δύο έχουν να κάνουν με ρατσιστική συμπεριφορά: 1) δεν γνώριζε το νόμο και το ήξερε καλά αυτό, παρ' όλα αυτά επέλεξε να απαιτήσει και να επιμείνει...2) τον γνώριζε και τον αγνόησε επιδεικτικά επιλέγοντας τη συμπεριφορά του 1). (ρατσιστικές συμπεριφορές λέγονται και οι δύο)

Και πάλι μπράβο από εμένα στην κυρία Γκέρτσου που έδωσε δημοσιότητα και επιτέλους έκανε το βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπήρων στο Ελλαδιστάν. Να μάθουμε επιτέλους οι αμόρφωτοι (έστω με τον άσχημο τρόπο αφού δεν γίνεται αλλιώς) ότι αναπηρία δεν είναι Γ' κατηγορία αλλά ισάξιος πολίτης.

• Like
Reactions: myEnzo

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
μου δείχνει απανθρωπιά
Απανθρωπιά είναι να βλέπεις έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να περπατήσει ευθεία μόνος του, και να του φωνάζεις τους μπάτσους ακόμα κι αν είχες δίκιο για τον νόμο.
Μην τα γυρίσουμε και τούμπα Epial στην προσπάθεια να κρίνουμε δίκαια!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eίπα εγω πουθενα ότι δεν οφειλε ο οδηγός να ξερει τον νόμο; (οπως τροποποιήθηκε, διότι ο νέος μονο διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται φίμωτρο)
Ειπα εγω να μην δοθει δημοσιότητα;
Του επεβληθη λοιπόν διοικητικό προστιμο!
Την κατα τη γνωμη μου ανυπόστατη, εκδικητική και εμπαθη προθεση μηνυσης για ρατσιστικη συμπεριφορα (εκμεταλευόμενη την αναπηρια της) και τα απαξιωτικα σχολια εις βαρος των αστυνομικών που προσπαθουσαν να την συνετίσουν ως προς αυτο, σχολίασα. (ειδικά εφ όσον δεν φαινεται να της συμπεριφερθηκε αγενώς γιατι αυτο θα ήταν το πρώτο που η ιδια θα είχε γραψει)
Δηλαδη πιστεύετε ότι ο οδηγός ζητουσε να έχει φιμωτρο ο σκύλος, επειδη ήταν τυφλή;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Της αρνήθηκαν τη πρόσβαση στα ΜΜΜ , όχι εξαιτίας κάποιας ανομίας εκ μέρους της. Τι στον κόρακα είναι αυτό αν όχι διάκριση;(ο όρος ρατσισμός χρησιμοποιείται τελικά σαν ομπρέλα είτε μιλάμε για διακρίσεις/επιθέσεις βάσει ''ράτσας'' είτε εθνικότητας, είτε εμφάνισης κλπ)
@epial ?
Δεν χρειαζεται να το κάνουν επειδή δεν θέλουν τον τυφλό στο λεωφορείο τους. Αρκεί που το κάνουν επειδή δεν θέλουν τον απαραιτητο σκύλο-οδηγό του τυφλού.

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αν χρειαζοταν φιμωτρο (οπως πιστευε ο οδηγος) και το σκυλι δαγκωνε μεσα στο λεωφορείο εναν επιβατη, ποιος θα εβρισκε τον μπελα του και μαλιστα ασχημα;
Δεν της φερθηκε σκαιά. Δεν την έβρισε. Δεν την δεχοταν στο λεωφορείο διότι πιστευε ότι η ελλειψη φιμωτρου εχει να κανει με την ασφαλεια των επιβατων των οποίων εχει την ευθύνη!
Που ειναι η ρατσιστικη συμπεριφορά από τον συγκεκριμενο που ισχυριζεται ότι υπέστη η κυρία;

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@epial

1.ήσουν μπροστά?
2.έχεις κανει τυφλός έστω και για μια μέρα?
3.έχεις συναναστραφεί με Ελληνα δημόσιο υπάλληλο που δε ξέρει τη δουλειά του?

το "εκμεταλευόμενη την αναπηρια της" που είπες ειναι ΝΤΡΟΠΗ

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
1) δεν ημουν μπροστα, αλλα πηρα το δυσμενέστερο σεναριο για τον οδηγο, αφου βασιστηκα μόνο σε όσα εγραψε η ίδια.
2) Εξυπναδιστηκη ερώτηση και απαξιώ να σου απαντησω
3) Σαφέστατα αλλα αν καποιος κανει μια μαλακία δεν θα προσπαθήσω να τον τιμωρησω και για όλες τις χοντρες μαλακιες που εχω υποστει τοσα χρόνια

Που την βλεπεις τη ΝΤΡΟΠΗ; Δεν ειναι αλήθεια; Εγινε κατι διαφορετικό; Δεν ισχυριζεται ότι ειναι ρατσιστής ο οδηγός απέναντι στους τυφλούς;

Last edited:

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
αυτα που έγραψε εκεινη πέρασε από το μυαλό σου ποτέ οτι ενδεχομένως και να την τιμουν?απαξιεις ΕΣΥ που κατηγορείς έναν άνθρωπο τυφλό που ζει σε αυτό το μπουρδέλο που χουμε για κράτος,με αυτές τις νοοτροπίες που έχουν οι πολίτες αυτού του μπουρδέλου,που καβαλάνε με τα αμάξια πεζοδρόμια,τα οποια ετσι κ αλλιως ειναι σπασμένα,ερχεσαι ΕΣΥ να κατηγορήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο για απανθρωπιά, εμπάθεια και υπέρ του δέοντος εκδικητικότητα οταν πράττει το αυτονόητο?κανε μας τη χάρη μαστορα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν ξερεις ή δεν μπορεις να συζητάς και γι αυτο μετέρχεσαι πλαγιων μεθόδων που αποσκοπούν στο θυμικό και οχι στη λογική!
Δεν θα εμπλακώ μαζι σου κι ας προσπαθεις να με φορτισεις...

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Επισης,εσύ δεν είσαι που έλεγες ότι ξερωγω αν μπει καποιος στο σπίτι σου μπλα μπλα δεν πρέπει ο σκύλος να τον σκίσει μπλα μπλα οτι υπάρχουν νόμοι μπλα μπλα που πρέπει να τηρούνται επίσης μπλα μπλα?Εδω όχι?δεν υπάρχουν νόμοι?το νόμιμο δικαίωμά της δεν ασκει?ή μήπως όχι?Η μήπως θα κάτσει να υποστεί τον εξευτελισμό από έναν απαίδευτο οδηγό λεωφορείου επειδή την είδε Τσακ Νόρις και έκανε το δικό του?Δύο μέτρα και δύο σταθμά?

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ,ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ,εμπλέκομαι εγώ μαζί σου
Κατι τέτοιες νοοτροπίες μας έφεραν όλους στα σκατά που είμαστε σήμερα,ΝΤΡΟΠΗ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Μα πραγματικά epial θα συμφωνήσω με sea mol, νομίζω στη προσπάθεια σου να είσαι δίκαιος ξέφυγες..Ο τύπος πήγε για μαλλί και βγήκε γουλί. Έκανε τον καμπόσο και φώναξε αστυνομία , ένας ξερόλας και μισός, που δεν είχε κάνει τον κόπο να μάθει τι ισχύει στο μέσα στο οποίο είναι ο κυβερνήτης και υπεύθυνος αυτός για τους επιβάτες του...Τόση ήταν η γελειότητα του και η ξερολίαση του που δεν του πέρασε από το μυαλό μήπως βρε παιδί μου η τυφλή δεν είναι και βλαμένη μαζί και ξέρει τι λέει; Για τους αστυνομικούς να μη μιλήσω...Που θα έπρεπε να την ωθήσουν να κάνει μήνυση και όχι να προσπαθούν να καλύψουν τον ακατάρτιστο οδηγό. Δεν του ζήτησε κανείς να μάθει το συνταγμα απέξω...Τους νόμους που αφορά τον χώρο εργασίας του να ξέρει. Και να μη τα βάζει με ανθρώπους που προσπαθούν να μετακινηθούν με αξιοπρέπεια σε μιά πόλη φτιαγμένη για αρτιμελείς και μόνο. Ντροπή του πραγματικά.

JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
33
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αυτο που λειπει στις μερες μας ειναι συνειδηση ......Αν δωσουμε προτεραιοτητα στην ποιοτητα της συνειδησης του ανθρωπου μπορουμε να κανουμε τον κοσμο καλυτερο ...Ας προσπαθησουμε να ευαισθητοποιηθουμε σε ηθικα θεματα ,να απαλλαγουμε απο την αποστασιοποιηση απεναντι στους ηθικους κραδασμους του κοσμου , ελπιζονντας να τον κανουμε οχι βεβαια αγγελικοτερο αλλα ανθρωπινοτερο ....αυτο που συνεβη ειναι ελλειψη συνειδησης ελλειψης ανθρωπιας ελλειψης ηθικης ελλειψης παιδειας .....ο οδηγος για μενα εκπροσωπει τον αναλγητο ,αδιαφορο, ψυχικα πωρωμενο και ηθικα βουλιαγμενο νεοελληνα ..........

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Tα ξαναλεω διότι καποιοι δεν καταλαβαν το σκεπτικό μου, αλλα και καποιος -----(βαλτε οτι θέλετε, εγω εχω διαλεξει τον χαρακτηρισμο που θεωρω ότι του αξίζει... ), αντι αντεπιχειρηματων, προσπαθει να μου προσάψει ότι θέλει...
Καλώς επεβληθη στον οδηγο το προστιμο που προβλεπεται! (παρ ότι θα πρεπει να εξεταστει αν ειχε υπαρξει ενημερωση των οδηγων απ το ΟΑΣΑ για το ότι δεν χρειαζεται φιμωτρο ο σκύλος οδηγος)
Δεν προκυπτει πουθενα (απ τα λεγομενα της ιδιας) ότι της φερθηκε ασχημα ο οδηγός.
Δεδομενου ότι ο οδηγος ο οποίος εχει την ευθύνη των επιβατων, (που δεν γνωριζει από σκυλια αλλά κακώς ουτε τον νομο) θεωρει ότι δεν αποκλειεται η πιθανοτητα να δαγκώσουν κάποιον που θα βρεθει κοντα τους, ο δε χειριστης ειναι τυφλος αρα δεν βλεπει να προλαβει να δράσει αποτρεπτικα, δεν ειναι λογικο και ελαφρυντικό να μην θελει να μπει ενα μεγαλοσωμο σκυλι μεσα χωρις φιμωτρο, γιατι φοβαται το κακό περισσότερο απ την ευαισθησια που πρεπει να δείξει σε ένα ΑΜΕΑ;
Πιστευω λοιπον ότι λογω της αγνοιας του νομου, βρεθηκε σε πάρα πολύ δυσκολη θεση, τετοια θεση που κανενας δεν θα ήθελε να βρεθει.
Την αστυνομια δεν την φωναζεις παντα για να συλλαβει καποιον, αλλα για να επιλυσει μια κατασταση στην οποια ο καθε ενας πιστευει διαφορετικα.
Δεν εχω δει ποτε μα ποτε, άμεση ασχημη συμπεριφορα σε καποιον τυφλό. Ολοι οι αναίσθητοι, οταν δεν ειναι παροντες οι τυφλοι κλεινουν τους διαδρομους τους.
Το να προσπαθεις να ριξεις ολα τα δεινα των ΑΜΕΑ προσάπτοντας σε καποιον (που εκανε μεν λάθος, αλλα με τα ανωτερω ελαφρυντικά που παρεθεσα) εκτος του διοικητικου προστιμου που του επεβληθη και ποινη για ρατσιστική συμπεριφορα, χωρις να σε νοιαζει ότι τον διασύρεις βαρύτατα ως ανθρωπο, τι είναι; Ανθρωπιά;
Οι δε αστυνομικοι, απ οτι διατεινεται η ιδια, το θεμα της μηνυσης για ρατσιστική συμπεριφορα, καλλιστα κατ εμε, προσπαθουσαν να αποτρεψουν (ή να την πεισουν ότι δεν στεκει) και όχι το προστιμο!

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα