ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παίρνοντας αφορμή από συζητήσεις και μέσα από αυτό το Forum, αλλά και από την γενική άποψη περί εκφυλισμού των φυλών, θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω:

-Θεωρείτε ότι υπάρχει έκπτωση στα ένστικτα και τις ικανότητες των σκύλων της ομάδας 2? Τι φταίει?

-Μπορούν τα δείγματα αυτών των φυλών να παρουσιάσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό απόδοσης στην εργασία τους, κυρίως δηλαδή στην φύλαξη - σωματοφυλακή, αλλά και σε άλλες εργασίες που απαιτούν ένστικτα προστασίας - υψηλή εκπαιδευσιμότητα - συνεργασία με τον άνθρωπο? Είναι τα πράγματα χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν ή οι απαιτήσεις μας είναι υψηλότερες?

-Ποιές ράτσες έχουν αρχίσει να τείνουν περισσότερο σε σκύλους γενικής χρησιμότητας - συντροφιάς? Γιατί?

-Είναι αυτό κακό? Θα πρέπει να το δεχτούμε ή να θεσπίσουμε κάποιους κανόνες ώστε να το περιορίσουμε? (Στην Γερμανία τα standarts για την αναπαραγωγή σκύλων εργασίας είναι πολύ υψηλά, λεπτομέρειες θα μας πει ο ΜΑΚΗΣ :D :wink: )

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Θα έλεγα ότι οι σκύλοι δεν απεργούν, είναι μακροχρόνιοι άνεργοι!!!

Δεν έχουν αλλάξει οι σκύλοι, εμείς έχουμε αλλάξει, οι απαιτήσεις μας, η κοινωνική δομή, οι νόμοι, τι θεωρούμε σωστό και τι λάθος, κλπ.

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Εννοιεις παγκοσμιως,στην υπολοιπη Ευρωπη η ειδικα στην Ελλαδα?σε ρωταω για μπερδευτηκα με αυτο που εγραψες....

Στην Γερμανία τα standarts για την αναπαραγωγή σκύλων εργασίας είναι πολύ υψηλά, λεπτομέρειες θα μας πει ο ΜΑΚΗΣ )

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
-Θεωρείτε ότι υπάρχει έκπτωση στα ένστικτα και τις ικανότητες των σκύλων της ομάδας 2? Τι φταίει?
-Η μεγάλη ζήτηση που έχει η φυλή (τα rottweiller είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες παγκοσμίως), με αποτέλεσμα να γίνεται κουταβοπαραγωγή από puppy mills και όχι επιλεκτική εκτροφή. Για να μη σχολιάσω τους εκτροφείς της «πίσω πόρτας»

-Η ανάγκη του ανθρώπου να έχει ένα σύντροφο και όχι ένα «εργάτη», η οποία κατά κανόνα καταπνίγει τα ένστικτα του ζώου.

-Η άγνοια των ιδιοκτητών, όσον αφορά τις ανάγκες της φυλής.

-Η θετική εκπαίδευση (ένας από τον ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανόνες της θετικής εκπαίδευσης είναι να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ στο ζώο να εκφράσει με οποιοδήποτε τρόπο επιθετική συμπεριφορά.)

Μπορούν τα δείγματα αυτών των φυλών να παρουσιάσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό απόδοσης στην εργασία τους, κυρίως δηλαδή στην φύλαξη - σωματοφυλακή, αλλά και σε άλλες εργασίες που απαιτούν ένστικτα προστασίας - υψηλή εκπαιδευσιμότητα - συνεργασία με τον άνθρωπο? Είναι τα πράγματα χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν ή οι απαιτήσεις μας είναι υψηλότερες?
Μπορούν, αλλά δυστυχώς πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα και επειδή υπάρχουν λίγα και καλά δείγματα, ανεβαίνει ο πήχης και έχουμε ταυτόχρονα υψηλότερες απαιτήσεις.

-Ποιές ράτσες έχουν αρχίσει να τείνουν περισσότερο σε σκύλους γενικής χρησιμότητας - συντροφιάς? Γιατί?
Όλες ανεξαιρέτως!

-Διότι δεν υπάρχει πλέον κτηνοτροφία με τη μορφή που υπήρχε. Αντικαταστάθηκε από κτηνοτροφικές μονάδες, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για τσοπάνιδες και τσοπανοσκυλα.

-Διότι οι άνθρωποι προτιμούν ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού από ένα σκύλο φύλακα.

-Διότι δεν υπάρχουν αρουραίοι, ασβοί και αλεπούδες στις πόλεις για να ξετρυπώσουν τα terrier.

-Διότι οι άνθρωποι εξόντωσαν τα θηράματα και δεν έχει απομείνει τίποτα πλέον να κυνηγήσουν, οπότε τα κυνηγετικά σκυλιά μετακόμισαν επί του καναπέος.

Είναι αυτό κακό? Θα πρέπει να το δεχτούμε ή να θεσπίσουμε κάποιους κανόνες ώστε να το περιορίσουμε?
Κακό είναι…αλλά μην ξεχνάμε το εξής:
Αυτό είναι μια από τις χιλιάδες συνέπειες της αστυφιλίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και της βιομηχανικής παραγωγής και ανάπτυξης.

Τι κανόνες να θεσπίσουμε βρε Denis?
Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την σωτηρία και την προστασία του περιβάλλοντιος.
Η μέση θερμοκρασία της γης ανεβαίνει κάθε χρόνο και περισσότερο, τα δάση του Αμαζονίου καταστρέφονται με φρενήρης ρυθμούς, οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, χιλιάδες είδη της πανίδας και της χλωρίδας αφανίζονται και πολλά απειλούνται με εξαφάνιση, οι πάγοι στους πόλους λιώνουν και σε καμιά εκατοσταριά χρόνια ο κόσμος δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή του μορφή.

Εμείς εδώ στο Ελλάντα θα πρέπει (για να την σκαπουλάρουμε) να ανέβουμε κατά Πίνδο, Όλυμπο και Ταΰγετο μεριά! :roll:
Σκέψου ότι η Αθήνα θα έχει γεμίσει νησάκια... Το νησάκι Φιλοπάππου, το νησάκι Αιγάλεω, το νησάκι Λυκαβηττός κτλ :shock:

Όπως καταλαβαίνεις στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το «Εδώ ο κόσμος χάνεται και το …σκυλί χτενίζεται»! :lol: :shock: :? :(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εννοιεις παγκοσμιως,στην υπολοιπη Ευρωπη η ειδικα στην Ελλαδα?σε ρωταω για μπερδευτηκα με αυτο που εγραψες....
Παγκοσμίως (για το φαινόμενο)
Στην Ελλάδα (για τα μέτρα, αφού μερικές χώρες πέρνουν ήδη)

Η θετική εκπαίδευση (ένας από τον ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανόνες της θετικής εκπαίδευσης είναι να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ στο ζώο να εκφράσει με οποιοδήποτε τρόπο επιθετική συμπεριφορά.)
Την πάτησες!!! :D :D καλά ξεμπερδέματα!! :D :D
Η ανάγκη του ανθρώπου να έχει ένα σύντροφο και όχι ένα «εργάτη», η οποία κατά κανόνα καταπνίγει τα ένστικτα του ζώου.
Στην πυραααααά... :D :D
Αστειέυομαι φυσικά...... :wink:

Αυτό είναι μια από τις χιλιάδες συνέπειες της αστυφιλίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και της βιομηχανικής παραγωγής και ανάπτυξης.

Τι κανόνες να θεσπίσουμε βρε Denis?
Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την σωτηρία και την προστασία του περιβάλλοντιος.
Η μέση θερμοκρασία της γης ανεβαίνει κάθε χρόνο και περισσότερο, τα δάση του Αμαζονίου καταστρέφονται με φρενήρης ρυθμούς, οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, χιλιάδες είδη της πανίδας και της χλωρίδας αφανίζονται και πολλά απειλούνται με εξαφάνιση, οι πάγοι στους πόλους λιώνουν και σε καμιά εκατοσταριά χρόνια ο κόσμος δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή του μορφή.
Σε κυνολογικό site είμαστε....
εδώ συζητάμε ποια τροφή είναι καλύτερη και αν ο εκπαιδευτής μας μαζεύει τα κακάκια από τις κλούβες του.......αυτό σε πείραξε? :D :D Η σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν συζητάμε για (ενδεχόμενες) υποχρεώσεις του ΚΟΕ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Η θετική εκπαίδευση (ένας από τον ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανόνες της θετικής εκπαίδευσης είναι να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ στο ζώο να εκφράσει με οποιοδήποτε τρόπο επιθετική συμπεριφορά.)
Την πάτησες!!! :D :D καλά ξεμπερδέματα!! :D :D
Εγώ έχω ήδη ξεμπερδέψει denis! :wink:
Μου κόστισε βέβαια 900 ευρώ αλλά (δόξα τω θεώ) ξεμπέρδεψα μια και καλή! 8)

Σε κυνολογικό site είμαστε....
εδώ συζητάμε ποια τροφή είναι καλύτερη και αν ο εκπαιδευτής μας μαζεύει τα κακάκια από τις κλούβες του.......αυτό σε πείραξε? Η σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν συζητάμε για (ενδεχόμενες) υποχρεώσεις του ΚΟΕ?
Συμφωνώ, αλλά έχω και οικολογικές ανησυχίες!
Πέρα από την πλάκα βέβαια, το πρόβλημα είναι γενικό και αποτελεί σημάδι των καιρών. Ας μην κοιτάμε το δεντρο και να χάνουμε το δάσος!
Όλα έχουν σχέση μεταξύ τους και καλό είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να δούμε πέρα από τη μύτη μας, από τις τροφές του σκύλου μας και από το αν τα κακάκια του έχουν το σωστό χρώμα η είναι νερουλά!

Τώρα όσον αφορά στον ΚΟΕ… Τι να πρωτοκάνουνε και αυτοί οι ταλαίπωροι! :roll:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Χωρίς παρεξήγηση παιδιά αλλά δεν είναι πολύ ευγενικός ο παραπάνω διάλογος. :?

Και αν βγαίνουν off topic κάποιες συζητήσεις ή καταλήγει να συζητιέται το ίδιο θέμα σε 3-4 θρεντ, φταίει πρωτίστως ο admin που δεν ξέρει να κάνει moderation.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά όποιος ψάχνει λόγο για να παρεξηγηθεί, να είστε σίγουροι ότι θα τον βρει!
Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι ήμουν αγενής με κάποιον. Οι σημερινές μου παρατηρήσεις είχαν να κάνουν με την αδυναμία μου να παρακολουθήσω όμοιες συζητήσεις που διεξάγονται σε τρία διαφορετικά topics και με την διάθεση μου να αυτοσαρκαστώ, μιας και με έχει απασχολήσει πολλάκις το χρώμα και η υφή των κοπράνων του σκύλου μου.
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=449&postdays=0&postorder=asc&start=0

Όσον αφορά την θετική εκπαίδευση, επιτρέψτε μου να είμαι μερικές φορές υποκειμενική… Οποίος καεί στο χηλό, φυσάει και το γιαούρτι!

Τώρα αν όλα αυτά παρεξηγήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, ζητώ συγνώμη απ’ όσους παρεξήγησαν τα γραφόμενά μου με αποτέλεσμα να παρεξηγηθούν! Παρεξήγησις! 8)

Ουπςςςς!!!
Απ’ ότι βλέπω όμως αναβαθμιστήκαμε σε Moderators! :shock:
Μπράβο Admin, έχεις χιούμορ!
Άλλος να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά εεε? Ατιμούλικο! :wink:
Ε ΡΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!
Για να μας δω τώρα κυρίες και κύριοι…

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Χωρίς παρεξήγηση παιδιά αλλά δεν είναι πολύ ευγενικός ο παραπάνω διάλογος.
Ti εννοείς???
Με κάθε φιλική διάθεση, και ενώ διεξαγόταν συζήτηση στην οποία εγώ και η Savra τα λέγαμε για την θετική εκπαίδευση, εγώ υπονόησα ''περίμενε την αντίδραση της Savra'' εκεί πήγαινε το ''την πάτησες'' που είπα στην Rottie....το είπα με πολύ φιλική διάθεση και προς τις δύο....

Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι ήμουν αγενής με κάποιον.
Σε καμία περίπτωση! Δεν παρεξηγήθηκα μαζί σου (σήμερα :wink: )

Και αν βγαίνουν off topic κάποιες συζητήσεις ή καταλήγει να συζητιέται το ίδιο θέμα σε 3-4 θρεντ, φταίει πρωτίστως ο admin που δεν ξέρει να κάνει moderation.
Εγώ δεν ξέρω απ'αυτά ρε παιδιά... μπορούσε να το σώσει κάπως??

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
ROTTIE said:
Παιδιά όποιος ψάχνει λόγο για να παρεξηγηθεί, να είστε σίγουροι ότι θα τον βρει!
Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι ήμουν αγενής με κάποιον. …
Για να μιλησω προσωπικα για μενα για αυτο που εγραψες εδω ...

Αδυνατούμε πλέον να σας παρακολουθήσουμε!
Έλεος βρε παιδιά! Τα συμπεράσματα μας τα βγάλαμε!
Είναι κρίμα να αναλώνεστε αναμασώντας τα ίδια πράγματα!
καθολου δεν παρεξηγηθηκα,γιατι για να παρεξηγηθω και να με ενοχλησει καποιος,πρεπει να το επιτρεψω εγω,αλλα οτι ησουν αγενης,ναι ησουν!

Για να σου δωσω ενα παραδειγμα,ανοιχτηκε εδω ενα τοπικ για τον Κηφισσο
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=605
και εχεις γραψει απαντησεις επι απαντησεων για αυτο το θεμα και ουτε εγω ουτε πιστευω κανεις αλλος οχι μονο δεν ειπε τιποτα,αλλα δεν σκεφτηκε καν οτι αδυνατει να σε παρακολουθησει,δεν σκεφτηκε καν οτι ενοχλησες με τα γραφομενα σου παρολο που τουλαχιστον εγω δεν μενω σε αυτη την περιοχη,αρα δεν εχω αμεσα ενδιαφερον για τα δρωμενα και το τι κανει ο Δημαρχος εκει.

Το ιδιο συμβαινει και με πολλα αλλα θεματα που δεν μας ενδιαφερουν προσωπικα,μπορουμε απλα να μην τα παρακολουθουμε.

Πέρα από την πλάκα βέβαια, το πρόβλημα είναι γενικό και αποτελεί σημάδι των καιρών. Ας μην κοιτάμε το δεντρο και να χάνουμε το δάσος!
Όλα έχουν σχέση μεταξύ τους και καλό είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να δούμε πέρα από τη μύτη μας, από τις τροφές του σκύλου μας και από το αν τα κακάκια του έχουν το σωστό χρώμα η είναι νερουλά!
Υπαρχουν χιλιαδες φορουμ και αυτο ειναι για τα σκυλια αν δεν κανω λαθος,και γιαυτο θα συζητησω για ..."τις τροφές του σκύλου μας και από το αν τα κακάκια του έχουν το σωστό χρώμα η είναι νερουλά! "....αν ηθελα να συζητησω για τους παγους που λειωνουν και για τα δαση στον Αμαζονιο σαν κυριο θεμα,θα ειχα γραφτει σε ενα φορουμ που ασχολειται με την οικολογια και το περιβαλον.

Οι σημερινές μου παρατηρήσεις είχαν να κάνουν με την αδυναμία μου να παρακολουθήσω όμοιες συζητήσεις που διεξάγονται σε τρία διαφορετικά topics
Πρωτα πρωτα αυτα που συζητουσαμε με τον Denis δεν ξεφυγαν καθολου απο το θεμα αλλα ακομα και αυτο αν ειχε γινει επρεπε ο admin να μεταφερει τα ποστ.
Ειμαι moderator σε 3 φορουμ και το να μεταφερουμε ποστ απο το ενα θεμα στο αλλο ειναι κατι πολυ συνηθισμενο,και καθολου κακο,οι ερωτησεις-απαντησεις πολλες φορες ξεφευγουν και καταληγουν αλλου,αν σε κουραζει πολυ,απλα μπορεις να μην τα διαβαζεις!!

Ti εννοείς???
Με κάθε φιλική διάθεση, και ενώ διεξαγόταν συζήτηση στην οποία εγώ και η Savra τα λέγαμε για την θετική εκπαίδευση, εγώ υπονόησα ''περίμενε την αντίδραση της Savra'' εκεί πήγαινε το ''την πάτησες'' που είπα στην Rottie....το είπα με πολύ φιλική διάθεση και προς τις δύο....
:lol: :lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ότι υπάρχει έκπτωση στα ένστικτα των φυλών της ομάδας 2 δεν αποτελεί απλή εικασία, αποτελεί πλέον γεγονός και αυτό είναι ένα μόνο μέρος ενός γενικότερου προβλήματος του οποίου τις αιτίες, πιστεύω, ότι προσπαθήσαμε να αναλύσουμε παραπάνω.
amangos said:
Δεν έχουν αλλάξει οι σκύλοι, εμείς έχουμε αλλάξει, οι απαιτήσεις μας, η κοινωνική δομή, οι νόμοι, τι θεωρούμε σωστό και τι λάθος, κλπ
ROTTIE said:
@denis
Σαν λύση προτείνεις την ενεργοποίηση του ΚΟΕ και την ανάληψη (ενδεχόμενων) υποχρεώσεων.

Που ακριβώς πιστεύετε ότι θα μπορούσε να παρέμβει ο ΚΟΕ για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Α)O ΚΟΕ θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει με χρώματα τα pedigree των φυλών εργασίας, και να πέρνουν πχ. κίτρινο pedigree τα κουτάβια των οποίων οι γονείς έχουν περάσει από εξετάσεις εργασίας, και μπλε αυτά που δεν έχουν. Θα μπορούσε ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ να προτιμούνται σκυλιά με διαπιστωμένη την ικανότητα εργασίας των γονέων.

Β)Θα μπορούσε να φτιάξει και ένα δίκτυο εκπαιδευτών, οι οποίοι μετά ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ως προς την ικανότητά τους, να εκπαιδεύουν σκυλάκια για εργασία με μηνιαια συνδρομή και να μην παρατηρείται το φαινόμενο να ζητάει ο καθένας ότι θέλει και κυρίως να χρειάζονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λεφτά για να ασχοληθεί κάποιος με την εργασία...Αυτό θα ωφελήσει και τους εκπαιδευτές και τους ιδιοκτήτες.

Γ)Σκέφτομαι.... και επανέρχομαι...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
O ΚΟΕ θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει με χρώματα τα pedigree των φυλών εργασίας, και να πέρνουν πχ. κίτρινο pedigree τα κουτάβια των οποίων οι γονείς έχουν περάσει από εξετάσεις εργασίας, και μπλε αυτά που δεν έχουν.
...αυτο το εχω ξαναδιαβασει...ειναι προταση ?η ΘΑ το κανουν?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.... ΜΑΚΑΡΙ
ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ....
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ''ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ''...
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (ΧΡΟΝΙΑ) ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ...

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Αγαπητέ/ή nearos ,

Η δημοσίευση σου σβήστηκε γιατί δεν έβγαζε νόημα και ήταν ένα μακροσκελές copy/paste με κάποιο αποτυχημένο quote στο περιεχόμενο του.

Αν θές διάβασε λίγο εδώ και πιστεύω θα σε βοηθήσει να κάνεις την δημοσίευση σωστά.

Συγνώμη που σου έσβησα την δημοσίευση αλλά για να μπορεί να διαβαστεί και να γίνει κατανοητή ώστε να έχει και το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμείς αν θες επανέλαβε τη,σωστά αυτή την φορά.

Και πάλι με συγχωρείς...admin