Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική διαταραχή της ανάπτυξης της άρθρωσης του ισχίου.Παίζει και να καταλήξει σε δυσπλασία ισχίων ή πρέπει να υπάρχει γενετική προδιάθεση;
Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική διαταραχή της ανάπτυξης της άρθρωσης του ισχίου.Παίζει και να καταλήξει σε δυσπλασία ισχίων ή πρέπει να υπάρχει γενετική προδιάθεση;
εκφυλιστική που λένε ?Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική διαταραχή της ανάπτυξης της άρθρωσης του ισχίου.![]()
εκφυλιστική που λένε ?
Μπορω να ελεγξω - ρυθμισω το σκυλο βασιζομενος στο τετράπλευρο του Άκερμαν ;Αποτέλεσμα, αγκώνες και γόνατα με αισθητή κλίση προς τα μέσα και λάθος γεωμετρία στην ανάρτηση.... γωνία camber off.... άσχημο για τις στροφές... καταλήγεις σε χαντάκια.....
Πιστευω οτι στα σκυλιά που εχουν on-off απαιτησεις δουλευει καλυτερα WP.Noela said:Άμα βάλεις ohlins, ρυθμίσεις το sag και σφίξεις τη προφόρτιση, βελτιώνεται η κατάσταση;
Δύο ζευγάρια παπούτσια-ο φορτιστής και το μπλουτούθ-15 ρολλά χαρτί υγείας(κομφετί τώρα πια)-και το μωσαικό στο σημείο που βάζω την εφημερίδα είναι κάπως σαγρέ μετά από ένα μήνα μόνοΌποιος παίρνει σκύλο, πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι κάποιες μικροζημιές και φθορές μπορεί να υπάρξουν.
Oχι η γενετικη πληροφορια βρισκεται στα γονιδια. Τα γονιδια μορει να αλλαξουν μονο λογω μεταλλαξεων -χημικα,ακτινοβολιες,κατι παει λαθος οταν το γονιδιο διπλασιαζεται- η μεταξυ τους μπερδεματος -πολυ απλοικα- κατα τη δημιουργια ωαριων σπερματοζωαριων -γενετικος ανασυνδιασμος λεγεται-.εκφυλιστική που λένε ?
και τώρα που το σκέφτομαι έτσι εκφυλίστικά,
μήπως μετά από τα πατώματα και την λάθος (επίκτητη) ανάπτυξη των αρθρώσεων τελικά αυτό πέρασε και σαν γεννετική πληροφορία στους απογόνους?
μοιάζει λογική εικασία?
συζητιέται ότι ακόμα και γνωστικές πληροφορίες κληρονομούνται στους απογόνους (αυτό το έχω ακούσει σε σχέση με τον άνθρωπο αλλά σε γεννετικό επίπεδο άνθρωπος και σκύλος όπως και όλα τα έμβια δηλαδή ομοιάζουμε)
αυτό είναι που λένε ο θεός παίζει ζάρια?Oχι η γενετικη πληροφορια βρισκεται στα γονιδια. Τα γονιδια μορει να αλλαξουν μονο λογω μεταλλαξεων -χημικα,ακτινοβολιες,κατι παει λαθος οταν το γονιδιο διπλασιαζεται- η μεταξυ τους μπερδεματος -πολυ απλοικα- κατα τη δημιουργια ωαριων σπερματοζωαριων -γενετικος ανασυνδιασμος λεγεται-.
Η θεωρια των κληρονομησιμων επικτητων χαρακτηριστικων αναπτυχθηκε απο τον Λαμαρκ καπου τον 15ο αιωνα θα σε γελασω. Η θεωρια αυτη ελεγε πχ οτι η καμηλοπαρδαλεις αποκτουσαν ψηλο λαιμο επειδη τεντονοταν να φανε φυλλα και αυτο -το επικτητο- χαρακτηριστικο μεταφερονταν στους απογονους.
Η θεωρια αυτη καταριφθηκε απο τη θεωρια του Δαρβινου,που ελεγε οτι αν απο τυχη -μεταλλαξεις,ανασυνδυασμοι- καποιες καμηλοπαρδαλεις(πιο ορθα προγονοι τους) ειχαν μακρυτερο λαιμο αυτες θα επιβιωναν πιο ευκολα. Ετσι μεσα απο διαδικασια εκατονταδων χιλιαδων ετων φτασαμε να εχουμε τα ζωα αυτα
Μεχρι τωρα η θεωρια του Δαρβινου ισχυει. Μονο κατι τρελοαμερικανοι εχουν τη θεωρια του intelligent design, αλλα τρελοαμερικανοι ειναι αυτοι τι να κανεις![]()
αυτό να το πάμε στο θέμα αν το παίζει κάποιος θεός με τα σκυλιά του.Μεγαλος τζογαδορος ο Υψιστος!![]()
Με λίγα λόγια θα πάρεις μοκέτες/διαδρόμους για να στρώσεις και δε θα κυνηγάς το κουτάβι σου σε πλακάκια που είναι γυαλιστερά, σε μαρμάρινα πατώματα και σε ξύλινα.
Οι αρθρώσεις των ποδιών του είναι μαλακές και εύπλαστες και αν αντί τη μεγάλη τριβή που έχει το χώμα, αυτές βιώνουν καθημερινά τη γλύστρα, οι πατούσες των ποδιών (και παρασέρνοντας και το υπόλοιπο πόδι ανεβαίνοντας προς τον κορμό του) θα στρέψουν προς τα έξω, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν σε ισορροπία το ζώο.
Αποτέλεσμα, αγκώνες και γόνατα με αισθητή κλίση προς τα μέσα και λάθος γεωμετρία στην ανάρτηση.... γωνία camber off.... άσχημο για τις στροφές... καταλήγεις σε χαντάκια.....
laminate?καλημερα σε ολους στο σπιτι μου τα δαπεδο ειναι ξυλινο αλλα ημιμασιφ ματ χωρις λουστρο,δεν γλυστραει σχεδον καθολου αρα δεν νομιζω πως το κουταβακι μου θα εχει προβλημα αλλα θελω να ξερω τα νυχακια θα το καταστρεψουν?το πληρωσα χρυσο...βεβαια πηρα ενα πηρουνι κ το εξησα κ δεν επαθε τιποτα δεν νομιζω τα νυχια του να ειανι πιο σκληρα απο το πηρουνι ετσι δεν ειναι?