Ξηροδερμία στους αγκώνες

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό φαντάζομαι ισχύει για πολλά σκυλιά.

Η χοντρή έχει ξηροδερμία στους αγκώνες, το τρίχωμα έχει φύγει τελείως και το δέρμα έχει γίνει σαν δέρμα ελέφαντα. Χθες μάλιστα παρατήρησα και λίπωμα από κάτω.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να φύγει αυτή η ξηρότητα και μετέπειτα να αποκατασταθεί και το τρίχωμα ή από τα χρόνια είναι αδύνατον να επανέλθει;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Κάλους εννοείς?

Έχω ακούσει οτι βοηθάει η βαζελίνη σε αυτό το σημείο. Εγώ θα δοκίμαζα και σπαθόλαδο τουλάχιστον για να μαλακώσει το δέρμα. Όσο για το αν θα βγάλει πάλι τρίχωμα... αναλόγως! Αν όμως είναι πολλά χρόνια έτσι θα έλεγα πως οχι!

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Celestoderm V με Garamisin ή κάπως έτσι λέγεται η αλοιφή που συστήνουν οι περισσότεροι κτηνίατροι για τους κάλους. Υπάρχουν αρκετά θέματα στο φορουμ.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο και μου είπε οτι υπάρχει μια αλοιφή για αυτό, αλλά να μην την αγοράσω γιατί δεν κάνει την τρελή δουλειά.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω μια απλή κεραλοιφή.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Κάλους εννοείς?

Έχω ακούσει οτι βοηθάει η βαζελίνη σε αυτό το σημείο. Εγώ θα δοκίμαζα και σπαθόλαδο τουλάχιστον για να μαλακώσει το δέρμα. Όσο για το αν θα βγάλει πάλι τρίχωμα... αναλόγως! Αν όμως είναι πολλά χρόνια έτσι θα έλεγα πως οχι!
το σπαθόλαδο..τι είναι..;;;:rolleyes:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Προτεκτα παντ εννοεις μηπως? την εχω ακουσει κι εγω αλλα δε την εχω βρει πουθενα

Εμεις βαζουμε madecassol οταν ειναι πολυ κοκκινοι

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Το ίδιο πρόβλημα έχει η σκύλα μου και ο κτηνίατρος μου σύστησε Atrix (από σούπερ μάρκετ), λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Τρίχωμα πάντως δεν νομίζω να ξανά βγάλει.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως σε "κοντοτριχα" σκυλιά μετά από κάποια ηλικία???
το έχω σαν δεδομένο μέσα στο μυαλό μου αλλα μπορεί αν κάνω και λάθος

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Στα περισσοτερα βαρια σκυλια(οχι χοντρα). Να το αποφυγεις δε νομιζω να γινεται, αλλα το προβλημα εντεινεται οταν ξαπλωνουν σε σκληρες επιφανειες.

Ας πουμε οταν παμε το καλοκαιρι στο εξοχικο, περναει μεγαλο μερος της μερας στην αυλη, που ναι στρωμμενη με πετρα κατω. Τοτε γινονται χαλια οι αγκωνες της. Τωρα που ναι σπιτι με χαλια, ειναι πολυ καλυτερα. Για τη δικη μου μιλωντας...

Αλλα και του Γιορκσαιρ μου οι αγκωνες επηρεαζονται, οχι στον ιδιο βαθμο ομως

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ο σουπερμαν παντα του δε ποιντ.....
απλα οτι και να χρησιμοποιησετε πριν την βολτα ωστε να ξεχαστει και να μην το γλυφει....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Στα περισσοτερα βαρια σκυλια(οχι χοντρα). Να το αποφυγεις δε νομιζω να γινεται, αλλα το προβλημα εντεινεται οταν ξαπλωνουν σε σκληρες επιφανειες.

Ας πουμε οταν παμε το καλοκαιρι στο εξοχικο, περναει μεγαλο μερος της μερας στην αυλη, που ναι στρωμμενη με πετρα κατω. Τοτε γινονται χαλια οι αγκωνες της. Τωρα που ναι σπιτι με χαλια, ειναι πολυ καλυτερα. Για τη δικη μου μιλωντας...

Αλλα και του Γιορκσαιρ μου οι αγκωνες επηρεαζονται, οχι στον ιδιο βαθμο ομως
Χμ..ήταν πολλά χρόνια ξαπλωμένη σε μάρμαρο..Τώρα το χειμώνα είναι μονίμως ή σε μαξιλάρι ή σε χαλί. Το καλοκαίρι όμως λατρεμένο πλακάκι.

ο σουπερμαν παντα του δε ποιντ.....
απλα οτι και να χρησιμοποιησετε πριν την βολτα ωστε να ξεχαστει και να μην το γλυφει....
Πολύ χρήσιμη συμβουλή. Πραγματικά σκεφτόμουν πως θα της βάλω βαζελίνη και δε θα κάνει όλο το σπίτι τσουλήθρα. Ευχαριστώ!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αυτό φαντάζομαι ισχύει για πολλά σκυλιά.

Η χοντρή έχει ξηροδερμία στους αγκώνες, το τρίχωμα έχει φύγει τελείως και το δέρμα έχει γίνει σαν δέρμα ελέφαντα. Χθες μάλιστα παρατήρησα και λίπωμα από κάτω.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να φύγει αυτή η ξηρότητα και μετέπειτα να αποκατασταθεί και το τρίχωμα ή από τα χρόνια είναι αδύνατον να επανέλθει;
Βαζελινη!
Επειδη κ μεις ειχαμε ενα θεματακι κ μαζι με τις αιματολογικες (πηγε που πηγε στην κλινικη) ειπαμε να της κοιταξουν κ τους αγκωνες μην ειναι κατι αλλο.
Δεν ηταν ευτυχως οποτε στο δια ταυτα..
Βαζελινη..

Πιο ενοχα ειναι μαλλον τα χαλια (αν ειναι μαλλινα) παρα το γυμνο πατωμα.
Θα επανελθει λογικα το καλοκαιρακι :)
Εμεις τοτε ειμαστε οκ..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog