ΜΑΚΗΣ said:
Άρα.
Αύριο θα εισάγω μια τροφή αξίας π.χ 25 ευρώ το 15κιλό.
θα την τιμολογήσω 50 και θα πώ ότι τα έξτρα 25 θα πάνε σε
σεμινάρια κτηνιάτρων (για να την σπρώχνουν)
μπόνους πωλητών (για να την σπρώχνουν)
διαφημίσης σε περιοδικά-εκτροφείς (για να την σπρώχνουν)
μπόνους σε διευθυντές αλυσιδών pet shop (για να την βάλουν μπροστά και γιατί όχι για να την σπρώχνουν)
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι κάτι τέτοιο παίζετε με όλες τις ΕΠΏΝΥΜΕΣ ακριβές τροφές
...και δεν εχεις καθολου αδικο!
Μολις διαβασα το Βιβλιο του Ullrich Grimm " Katzen wuerden Maeuse kaufen" (Γατες θα αγοραζαν ποντικια-, ομοιοτητα με το γνωστο διαφιμιστικο σλογαν σιγουρα δεν ειναι τυχαιο, οπος δεν ειναι και τυχαιο, οτι η Masterfood's εκανε αμεσος μηνηση στον εκδοτικο οικο και τον συγγραφεα, οταν βγηκε το βιβλιο στην αγορα- αλλα δεν καταφεραν σχεδον τιποτα, μονο το εξωφυλλο αλλαχτηκε)- οχι οτι δεν τα ηξερα, αλλα το οτι γινεται ΤΟΣΟ μεγαλη "απατη" και γενικος τρομερα πραγματα, με εκαναν αλλη μια φορα να χαιρομαι οτι ο σκυλος μου τρωει BARF.
Το αν μια τροφη ειναι καλη ή σκαρτη, φαινεται αρκετα καλα και απο την λιστα τον συστατικων- σε καμια περιπτοση απο την αναλυση μονο!
Ασχετα αν ειναι ακριβη ή φθηνη.
Εαν εκει τα δημητριακα ειναι στην πρωτη θεση (τα συστατικα αναφερονται με το περισσοτερο που περιεχεται στην αρχη και κατεβαινει.), ή ακομα στις πρωτ
ες θεσεις (πολλες φορες και διασπομενο σαν καλμποκι, καλαμποκαλευρο, γλυτεινη καλαμποκιου κλπ.) δεν ειναι καλη- τα σκυλια μας ειναι κρεατοφαγα και ετσι η τροφη τους πρεπει να αποτελειται κυριος απο κρεας.
Επισης θα απεριπτα οποιαδηπτε τροφη με υποπροιοντα!
Ειτε φυτικα- ειτε ζωικα! (Δεν χρειαζεται ο σκυλος μου να φαει σκουπιδια!)
Και μονο με αυτα τα ελαχιστα κρητιρια (για μενα θα ηταν σημαντικα και αρκετα αλλα, οπος να μην εμπειρεχονται αλλεργογονα καλαμποκια και αλλα) δεν μενουν και πολλες τροφες που θα εδινα με ελαφρια καρδια στον σκυλο μου.