Ξηρά τροφή - 4 επιλογές

Ποια ξηρά τροφή προτείνετε;

• Purina

Votes: 3 10,7%
  • Hills

Votes: 5 17,9%
  • Royal Canin

Votes: 19 67,9%
  • Eukanuba

Votes: 1 3,6%

• Total voters
    28

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Παιδιά επειδή ψάχνομαι πολύ για το τι ξηρά να πάρω στον Buddy μου (ημίαιμο λυκάκι, 3.5 μηνών) κι επειδή απ' όσα διάβασα δεν έβγαλα άκρη, για πείτε μου τη γνώμη σας.

Ξέρω βέβαια ότι σε κάθε σκύλο μπορεί να ταιριάζει και διαφορετική τροφή, αλλά θέλω έτσι γενικά μια εικόνα για μια καλή και οικονομική (σημαντικό!) τροφή.

Εμείς προς το παρόν έχουμε φάει χύμα ανάπτυξης (πρώτη φορά, μόλις τον είχαμε μαζέψει) και Flatazor απ' το pet shop της γειτονιάς (το οποίο όμως πανάκριβο).

Θέλουμε κάτι καλύτερο και σε καλή τιμή. Στο Carrefour βρήκαμε Purina και σαφώς πολύ πιο οικονομική απ'την Flatazor (3 κιλά 20 ευρώ, δεν ξαναπάω σε αυτό το pet shop!). 3 κιλά Purina στα 9 ευρώ. Είχε την One και κάποια άλλη, δε θυμάμαι.

Η κτηνίατρος μας είπε:
Purina
Hills
Eukanuba
Royal Canin

Τι να δοκιμάσουμε;

(Να σημείωσω ότι έχουμε ζήσει και λίγο ως αδεσποτάκια στον δρόμο, οπότε προς το παρόν τρώμε Ο,ΤΙ μας δώσουν, δεν είμαστε δύσκολοι ;))

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Δεν μπορώ να το πω ακόμα με σιγουριά αυτό, ούτε μήνα δεν τον έχουμε τον Buddy...
Αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, θέλω κάτι οικονομικό. Και καλό όμως. Οικονομικό και καλό. Ποιο είναι το πιο οικονομικό καλό; Ή το πιο καλό οικονομικό; :)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
40 ευρώ τα 17,5 κιλά της Hills....

κατέληξα εκεί γιατί οτιδήποτε άλλο πήρα το μοίρασα στα αδέσποτα... είναι η μόνη που τρώνε.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Φανταζομαι οταν ενηλικιωθει θα χρειαζεται ενα τσουβαλι καθε 30 με 40 μερες? Οποτε ακεψου το ετσι.
Ποσα θα μπορεις να διαθετεις καθε μηνα για το φαγητο του. Γιατι εκτος απο αυτο να υπολογισεις και
αμπουλες, κανα εκτακτο αν χρειαστει στο γιατρο, να εχεις δηλαδη μια μικρη καβατζα.

Για την Royal και την Hills που εγραψες ειναι κομματακι ακριβουλες, γυρω στο 60 τα 15 κιλα.
Εκτος κ αν σου πει η Lostris απο που ψωνιζει για να σου ερχεται πιο φτηνα η Hills!

Αν βεβαια μπορεις να του μαγειρευεις θεωρω οτι θα σου ερθει πιο οικονομικα!

Γιατι δεν κοιτας και την Tonus η την Cibau γυρω στα 40 ευρω τα 15 κιλα.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Φανταζομαι οταν ενηλικιωθει θα χρειαζεται ενα τσουβαλι καθε 30 με 40 μερες? Οποτε ακεψου το ετσι.
Ποσα θα μπορεις να διαθετεις καθε μηνα για το φαγητο του. Γιατι εκτος απο αυτο να υπολογισεις και
αμπουλες, κανα εκτακτο αν χρειαστει στο γιατρο, να εχεις δηλαδη μια μικρη καβατζα.

Για την Royal και την Hills που εγραψες ειναι κομματακι ακριβουλες, γυρω στο 60 τα 15 κιλα.
Εκτος κ αν σου πει η Lostris απο που ψωνιζει για να σου ερχεται πιο φτηνα η Hills!

Αν βεβαια μπορεις να του μαγειρευεις θεωρω οτι θα σου ερθει πιο οικονομικα!

Το μαγείρεμα θα το σκεφτούμε στο μέλλον, προς το παρόν δεν προλαβαίνω.

Παίρνει βέβαια το σκατούλι καμιά φορά κι απ' το δικό μας φαγητό με την ξηρά του, οπότε θα είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ;)

Ψάχνω μανιωδώς να του πάρω μια super premium σε καλή τιμή, ελπίζω να μάθουμε για την οικονομική Hills!

Αλλιώς ναι, θα κατέβουμε λίγο αναγκαστικά...

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Απλα να προσθεσω οτι το πιο οικονομικη δεν εχει να κανει παντα με την τιμη του 15κιλου....
Πολλες φορες την παταμε και βλεπουμε φθηνη τροφη αλλα στο τελος στοιχιζει πιο πολυ απο μια φαινομενικα πιο ακριβη και να εξηγησω τι εννοω...
Αν η καθημερινη ποσοτητα της φθηνης ειναι περισσοτερη(που συνηθως ετσι γινεται) αποτι η προτεινομενη της ακριβης, στο τελος του μηνα στο συνολο θα χρειαζεσαι παραπανω κιλα!!!
Οποτε συμφερει η ακριβη και εχει και καλυτερα συστατικα!!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Purina, ποια;

Ψήφισα Royal γιατί αυτή φάνηκε η καλύτερη για το σκύλο μου αλλά αυτό δε σημαίνει πως σίγουρα θα ταιριάξει και στο δικό σου..

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Τελικά μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω. Ψάχνω όλη μέρα σήμερα για τιμές κι αυτές οι 4 εταιρείες είναι όντως πανάκριβες.

Τι λέτε για τις 2 παραπάνω; Tonus βρήκα online και με 33,90, αλλά Cibau πουθενά ακόμα.

Καμμιά άλλη οικονομική πρόταση σχετικά καλής ποιότητας; Δυστυχώς λεφτά δεν περισσεύουν...πληρώνω ακόμα χρέη των γονιών μου.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
ποιο οικομικη απο 34 ευρω?τα 15 κιλα.?
Όχι, μια χαρά τιμή είναι αυτή! Απλά αναρωτιέμαι αν λέει η Tonus, δεν ξέρω.
Μήπως η Cibau είναι καλύτερη;

Ή μήπως υπάρχει και κάποια άλλη καλύτερη κι ας είναι λίγο πιο ακριβή.
Δε θέλω να τρώει βλακείες το σκυλάκι μου.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Εχω ανοιξει ενα θεμα για μια τροφη που λεγεται Triplecrown.Κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα καλη και οικονομικη....βγαινει στα 40ε το 15κιλο
Αν θελεις κανε μια αναζητηση...γραφω και τα συστατικα της.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Εχω ανοιξει ενα θεμα για μια τροφη που λεγεται Triplecrown.Κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα καλη και οικονομικη....βγαινει στα 40ε το 15κιλο
Αν θελεις κανε μια αναζητηση...γραφω και τα συστατικα της.
Σ'ευχαριστώ, το κοίταξα...
Μπορείς να μου στείλεις ένα pm από πού την παίρνεις; Ωχ, είσαι Μεσολόγγι βέβαια...αλλά την έψαξε ο φίλος μου και δε μας βγάζει κανένα μαγαζί.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
για barf το εχεις σκεφτει?
Το έχω σκεφτεί φίλτατε συν-ιδιοκτήτη μαλινουά (ημιαιμάκι εμείς ;) ), αλλά και δεν ξέρω και φοβάμαι (μικρός ο Buddy) και αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ χρόνο ν' ασχοληθώ και να το ψάξω. Ίσως μελλοντικά.