Ξηρά τροφή για κουτάβι

Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
42
Πειραιάς
Καλησπέρα

Χτές προστέθηκε στην οικογένεια ενα σκυλάκι 45 ημερών περίπου απογαλακτισμένο το οποίο ειναι ημίαιμο πίνσερ διασταύρωση τσιουάουα ή γιορκσάιρ μας ειπε ο κτηνίατρος που το εξέτασε και το βρήκε υγιέστατο.

Επειδή θα πάω να του πάρω ξηρά τροφή για μωρά υπάρχει κατι συγεκριμένο που πρέπει να του πάρω κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή να ρωτήσω στο pet shop και οτι μου δώσουν ?

Ευχαριστώ

Akardos

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2015
128
64
48
θεσσαλονίκη
Καλησπέρα

Χτές προστέθηκε στην οικογένεια ενα σκυλάκι 45 ημερών περίπου απογαλακτισμένο το οποίο ειναι ημίαιμο πίνσερ διασταύρωση τσιουάουα ή γιορκσάιρ μας ειπε ο κτηνίατρος που το εξέτασε και το βρήκε υγιέστατο.

Επειδή θα πάω να του πάρω ξηρά τροφή για μωρά υπάρχει κατι συγεκριμένο που πρέπει να του πάρω κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή να ρωτήσω στο pet shop και οτι μου δώσουν ?

Ευχαριστώ
Καλως σας ήρθε το νέο μέλος!!

Όποια τροφη πάρεις να είναι puppy. Από κει και πέρα βέβαια υπάρχουν πάρα πολλές τροφές puppy και εξαρτάται και από το μπατζετ σού. Στην αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις μια τροφη μικρη σε συσκευασία για να δεις αν ταιριαξει στο κουταβι και έπειτα βλέπεις πως θα κινηθείς.

• Like
Reactions: Spank

Spank

Member
17 Φεβρουαρίου 2018
9
5
42
Πειραιάς
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Ο πατέρας μου πήρε απο ενα μαγαζί με petshop την παρακάτω ξηρά τροφή που έχω στην φώτο , απο οτι είδα πίσω στις οδηγίες πρέπει να της βάζω περίπου 30 γραμμάρια ολη την ημέρα αλλα ρε γαμώτο κλαίει και θέλει να τρώει ... τι να κάνω ?

Εκτός αυτου δεν εχω μεζούρα για να μετράω ποσο ειναι τα 30 η 40 γραμμάρια και δυστηχώς στο petshop δεν είχαν δεν μου έδωσαν κατι.

Η συγκεκριμένη ειναι καλή τροφή ή πρεπει να πάρω κατι αλλο ?

Ευχαριστώ

Attachments

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
η συγκεκριμενη τροφη δεν ειναι σκουπιδια, αλλα δεν ειναι και η καλυτερη που μπορεις να αγορασεις. βασικα ειναι μια πολυ ακριβη τροφη για αυτο που προσφερει. βαλ΄της αυτη τωρα που την αγορασες και στην πορεια την αλλαζεις.

οι προτινομενες ποσοτητες στη συσκευασια ειναι παντα ενδεικτικες, δε χρειαζεται να τις ακολουθεις και κατα γραμμα.

αν δεν εχεις ζυγαρια για να μετρησεις, μπορεις να του βαλεις μια μικρη χουφτα τροφη.

το κουταβι μπορει να κλαιει για διαφορους λογους. μωρο ειναι αλλωστε.

μην αγοραζεις απο καταστηματα που πουλουν ζωα (pet shitty, κ.α.). μεινε στο φορουμ και ενημερωσου. μη στηριζεις ανευθυνες γεννες.

τι φυλο ειναι; βαλε μας καμια φωτο να το δουμε :).

• Like

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
το "απο που πρεπει" πρεπει να το βρεις εσυ (υπαρχουν καταστηματα στον πειραια), δε θα ηταν σωστο να σε κατευθυνω εγω.

το φορουμ εχει απειρα θεματα για διατροφη, παρε αγκαλια το μωρο και διαβασε τα :).

καλως τη δεχτηκες και καλως ηρθες.

• Like

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Την τροφή για αρχή μουλιασε την για 5 λεπτά με λίγο χλιαρό νερό να μπορεί να την φάει πιο εύκολα. Σπάσε την ποσότητα σε 3 ή 4 φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, πάνω κάτω γεύμα ανά 4/5 ωρες.

• Like

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
Καλησπέρα,
Καλώς την δεχτήκατε! Για το θέμα της ποσότητας, θα πρότεινα να αγοράσεις μία ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας. Έχουν μικρό κόστος και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

• Like