Ξηρά τροφή ή μαγειρεμενο φαγητό;

julie

Member
7 Ιουνίου 2011
9
0
Κυπρος
Γεια σας. Είμαι καινούργια στο forum σας. Είμαι από Κύπρο και έχω μια μικρούλα mini pintcher, περίπου 6 μηνών. Έχω μεγάλο πρόβλημα με την τροφή της. Την έχω πάρει από μία οικογενειακή μας φίλη η οποία έχει τον μπαμπά και τη μαμά της μικρής μου. Την έφερα σπίτι περίπου 2 μηνών και ήταν ήδη μαθημένη να τρώει ρύζι με κοτόπουλο στήθος και δυσκολεύτικα αρκετά να τη μάθω να τρωει ξηρή τροφή (royal canin). Έχω εφαρμόσει όλους τους πιθανούς συνδιασμούς (τροφή + γάλα, τροφή +ελαιόλαδο, τροφή + τόνο κτλ) αλλά τρώει λίγο και όχι με όρεξη. Τι να κάνω?

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Δεν είναι καθολου κακη ιδεα να αρχισεις να μην της κανεις το χατήρι :) Να της μαζευεις το πιατο της μετα απο 20 λεπτα κι ας μην εχει φαει σχεδον καθολου. Οταν πεινασει πραγματικα θα της ερθει η ορεξη.Δινεις πολυ καλη και πολυ γευστικη τροφη. Απλα καψωνια σου κανει. Μη φοβασαι δε θα παθει τιποτα και 1 και 2 μερες νηστικη. Σε εμενα προσωπικα επιασε αυτο. της εβαζα 100 γραμμαρια το πρωι και τρωγε τα μισα. Το μαζευα στο 20 λεπτο και το επομενο τάισμα ηταν μετα απο 8-9 ωρες. Ετσι ψωμολυσσουσε! Πλεον ξερει οτι αν δε φαει το πρωι θα ψωμολυσσαξει μετα και ετσι το τρωει στο 5λεπτο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
αν ειχα το χρονο και τη διαθεση παντως θα μαγειρευα στο σκυλο μου...απλα πρεπει να το ψαξεις και να βαλεις ολα εκεινα τα καλα θρεπτικα συστατικα και στη σωστη αναλογια που χρειαζεται....

julie

Member
7 Ιουνίου 2011
9
0
Κυπρος
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση... Το συζήτησα και με τον κτηνιάτρο ο οποίος είπε ότι καλυτερα να τρώει ξηρή τροφή... από την άλλη η μητέρα έχει δύο σκυλίτσες 15 και 14 χρονών οι οποίες ουδέποτε έφαγαν ξηρή τροφή...

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Ο κτηνιατρος σου ειπε πως ειναι καλυτερα να τρωει ξηρα τροφη με γνωμονα οτι στην ξηρα τροφη είναι συγκεντρωμενες ολες οι βιταμινες που χρειαζεται ο σκυλος σου σε σωστες αναλογιες. Ο καθενας πρατει οπως θελει. Κι εγω ξηρα δινω μη έχοντας χρονο για μαγειρεμα και καταμερισμου βιταμινων κτλ.

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
παιδια υπαρχει καπου μεσα στο φορουμ να μαθω αναλογιες και ολα τα σχετικα γιατι μαλλον θα αρχισουμε μαγειρεμνο φαγητο???

BRUNNO

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2010
36
0
LIMASSOL CYPRUS
Έχω την εντύπωση ότι το μαγειρευτό φαγητό αν και εφόσον είναι ισορροπημένο και με βάση τις ανάγκες του σκύλου (και όχι τα αποφάγια μας) είναι καλύτερο αλλά πάρα πολύ δύσκολο . Εδώ δεν τα καταφέρνουμε πολλές φορές να έχουμε ισορροπημένη διατροφή για εμάς τους ίδιους. Από την άλλη μια καλή ξηρή τροφή σε απαλλάσσει από την δυσκολία του να πρέπει να ετοιμάζεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με μαγειρευτό.
Γι αυτό το λόγο είμαι υπέρ στο να ταΐζω με μια καλή ξηρή τροφή
Άλλωστε τα mini pintcher είναι μικρόσωμη φυλή οπότε μια καλή ξηρή τροφή δεν επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εκτός από χρονοβόρο και δύσκολο (θέλει γνώσεις όπως και να το κάνουμε) το να μαγειρεύουμε στο σκύλο δεν είναι καλό για τα δόντια (οπότε καλό θα ήταν να έχει και κανένα κόκαλο να μασάει ή να τα βουρτσίζουμε).

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μακράν το καλύτερο είναι το μαγειρευτό, τουλάχιστον μια βδομάδα το μήνα έτσι τις ταϊζω αλλά λόγω έλλειψης χρόνου η ξηρά τροφή είναι η καλύτερη δυνατή λύση.