Ξηρά τροφή Άρτεμις (ελληνική)

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
+-Κι εγω αυτο δεν μπορω να καταλαβω.....κανεις απο τους 3 αυτους κτηνιατρους δεν την πουλουσε....βασικα δεν ειναι και φθηνη..με 15 ευρω παραπανω παιρνω royal..
εγώ όταν είπα στο γιατρό για barf δεν ήξερε που πάνε τα 4..μου λέει δεν την ξέρω.οποιος ακούει ότι ταΐζω ωμά frikari.exo εκτύπωση ένα χαρτί και τους το πασάρω

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
παιδια αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι ολα αυτα ειναι λιγο μουφες πληρωνουμε λιγο το ονομα λιγο την εισαγωγη λιγο τον εναν λιγο τον αλλο δηλαδη τι εννοω..η ρουαλ πχ αν ηταν σε τσουβαλι αρτεμης και το επερνες απο το εργοστασιο αποθηκη κατευθιαν δεν θα το πληρωνες τοσο..ουτε πιστευω οτι η ρουαλ εχει τα τοπ κουαλιτι συστατικα και γιαυτο κανει τοσο σε συγκριση τουλαχιστον με μια τροφη των 40 με 50 ευρω το 15κιλο!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
εγώ όταν είπα στο γιατρό για barf δεν ήξερε που πάνε τα 4..μου λέει δεν την ξέρω.οποιος ακούει ότι ταΐζω ωμά frikari.exo εκτύπωση ένα χαρτί και τους το πασάρω
Όσους κτηνιατρους έχω ρωτήσει για barf είναι κατά. Μπορεί και να είναι τυχαίο, μπορεί όντως να υπάρχουν κίνδυνοι, μπορεί και να τους συμφέρει να προωθούν τις ξηρές τροφές..

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Από περιέργεια, η flatazor πόσο έχει;

Εχε επίσης υπ' όψιν σου πως οι φτηνές τροφές ναι μεν είναι πιο φτηνές αλλά συνηστούν περισσότερα γραμμάρια ημερισίως να ταΐζεις τον σκύλο. Κοίτα το κι αυτό.
16 ευρω το 3 κιλα και τα 12 κιλα 62 ευρω..... η τροφη αυτη πιστευω ειναι καλη αποδεδειγμενα και πανω στον σκυλο μου σε θεμα υγειας, τριχωματος ενεργειας,κοπρανα κλπ....του εδινα 400 γραμμαρια την ημερα.να αυτην εδω:http://www.flatazor.com/en/maj-e/c2...atazor-super-premium/prestige-junior-maxi.htm

ΝΙΚΟΣ LAB

Active Member
20 Απριλίου 2011
39
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μιας κι εγώ ξεκίνησα όλη αυτή την ιστορία, εμένα ποσώς με απασχολεί εάν δίνεις πανάκριβη ή πάμφθηνη τροφή. Έθεσα ξεκάθαρα θέμα συστατικών. Άπαξ και δεν τα γνωρίζει τί να συζητήσουμε; Κι επειδή δεν κατάλαβα ούτε το συλλογισμό με τις τροφές από αποθήκη, ωραία σε αποθήκες βρίσκεις και τις laky. Γιατί δεν πας να πάρεις; Θυγατρική της εταιρείας αλλαντικών Βίκυ είναι; Η Άρτεμις δηλαδή γιατί σε έπεισε χωρίς να γνωρίζεις συστατικά.
Μιας και πας διακοπές στο χωριό γιατί πολύ απλά δεν μαγειρεύεις στο σκύλο;
Και κάτι ακόμα: Μάλλον δε γνωρίζεις τι είναι οι θερμίδες και πως μεταφράζεται αυτό σε γραμμάρια. Πες μου λοιπόν το εξής πολύ απλό. Αν ο σκύλος σου έχει ανάγκη 1000 θερμίδες την ημέρα (τα νούμερα και τα ποσά είναι τελείως τυχαία) κι έχεις μια τροφή Α που στα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν 300 θερμίδες και η τιμή της ανέρχεται στα 1,80 ευρώ το κιλό κι έχεις μια δεύτερη τροφή (χάρην απλουστεύσεων ας υποθέσουμε ότι και οι δυο σε συστατικά είναι αρτιότατες) Β που τα 100 γραμμάρια περικλείουν 500 θερμίδες κι η τιμή της είναι στα 3 ευρώ το κιλό. Τότε στην Α ο σκύλος σου χρειάζεται καθημερινά περίπου 330 γραμμάρια δηλαδή 0,59 ευρώ και στη δεύτερη χρειάζεται 200 γραμμάρια ημερησίως δηλαδή 0,60 ευρώ. Κι όμως η διαφορά τους στο κιλό είναι 1,20 ευρώ και στα 20 κιλά 24,00 ευρώ. Αν υποθέσουμε τώρα ότι η πρώτη είναι και φτωχότερη σε συστατικά τί γίνεται;

Είσαι σίγουρος ότι η Άρτεμις που σου πρότεινε ο κτηνίατρος, ήταν η ελληνική Άρτεμις;

Α και

Μάλιστα. Εσύ κάθεσαι στο παγκάκι κι ο σκύλος τρέχει χωρίς οδηγό δεξιά κι αριστερά; Ή εννοείς κάτι άλλο;

Και τέλος, είσαι μικρός καταλαβαίνω πως είναι να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να παίρνεις γάλα, μακαρόνια, πελτέ, λουκάνικα όποια σ' αρέσουν στη γεύση. Θα σου πρότεινα μια φορά προτού τα φας να διαβάσεις τα συστατικά και την ενέργεια που περικλείουν και απλά να τα γκουγκλάρεις. Είσαι δεκαεννιά, κρίμα δεν είναι να φτάσεις τριανταπέντε και να έχεις ένα κάρο προβλήματα;
Την ελληνικη μου προτεινε σαν οικονομικη αν ηταν για την ξενη θα μου το ελεγε αφου μου ειπε οτι ειναι απο αποθηκη στον πειραια....τωρα για τον σκυλο που λες οτι τον αφηνω ελευθερο..ο σκυλος γυρναει σε περιβαλλον που ειναι οτι πρεπει γι αυτον μαζι με αλλα σκυλια και εννοειτε υπο την δικη μου επιβλεψη για το αν απομακρυνεται να μην τρωει απο κατω και γενικα οτι αλλο κανει....το σκυλι μου το εχω μαθει και δεν τρωει απο κατω και ακουει τις βασικες εντολες δλδ κατσε, μεινε, ελα εδω, φτυστω(αν βαλει κατι στο στομα του) και απλα να δινει το χερι του.

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εγω αυτο που εχω καταλαβει.. απο το παιχνιδι των τροφων.. επειδη παντα "εψαχνα" τις τροφες.. γιατι απο την αρχη αρνηθηκα να πληρωσω αδρα οποιαδηποτε ξηρα τροφη- επειδη δεν ειχα λεφτα!.. (οχι οτι δεν εκανα και αυτο αργοτερα..)
Λοιπον.. ειναι να εχεις μια σχετικη γνωση περι συστατικων , διαβασε.. το ιντρνετ εχει τα παντα.. και με τα λεφτα που διαθετεις.. ψαξε οτι καλυτερο μπορεις να παρεις.. εχω παρει ακριβη διαφημισμενη και γεμισε λιπος στο συκωτι του γατου μου..
Τα ταξιδια που κανουν οι τροφες απο διαφορες χωρες.. τα πληρωνουμε, τα διαφημιστικα φυλλαδια τα πληρωνουμε.. οτιδηποτε ξοδευτει για καποια τροφη σε διαφημιση την πληρωνουμε στην αγορα της..
οι κτηνιατροι λενε ..
Μεγαλοκτηνιατρος - πασιγνωστος- κατηγορει την ακανα και την οριτζεν για πολλα περιστατικα καρκινου.. χμμμ..
πολλοι κτηνιατροι προωθουν την hills και την royal και γενικα.... οτι αναγραφεται στα στυλο τους και τα τασακια τους.. ΧΜΜΜΜ...
προσωπικα δεν ειμαι εναντια των ελληνικων τροφων.. μικρο ταξιδι, μικρο κοστος.. και ναι, πολλοι εκτροφεις, κυνηγοι, πανσιον ταιζουν σκυλια τους ελληνικες τροφες....
εχουν μεγαλωσει πολλες γεννιες σαν το νουνου και αυτες.. αυτο δεν τις κανει καλυτερς αλλα ουτε και χειροτερες..

εχουμε ενα στανταρ, τις δοκιμαζουμε και βλεπουμε, η οψη στα σκυλια μας και οι εξετασεις αργοτερα.. και τα εχουμε ξαναπει ακομα και η καλυτερη, οποια και αν ειναι αυτη..δεν κανει για ολα τα σκυλια...αρα?

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
...Νεος ιδοικτητης σκυλου ,ροτβαιλερ αρσενικο πρωτο σκυλι...αλλα ξερεις κατι οσες δυσκολιες και να χω κυριως οικονομικες στους 6 μηνες που ειμαστε μαζι με τον Εκτωρ μετανιωνω που δεν ειχα σκυλο νωριτερα.....
Α να χαθείς! Δάκρυσα! Κι εγώ έτσι ακριβώς νιώθω!

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Δες το αλμπουμ στο προφιλ μου.:D:D:D
Κουκλιά! Να τα χαίρεσαι! Ο μαυρούκος δεν μπαίνει σπίτι κάτω απο τις κουβέρτες μαζί με την υπόλοιπη τσακαλοπαρέα?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καθεται αλλα εχω θεμα με την Ισιδα και τις φωτογραφιες. Φοβαται τη φωτογραφικη μηχανη και την την τραβαω μονο στα υπουλα γι αυτο και δεν εχω και πολλες φωτογραφιες της.

dimitrisfg11

Banned
Banned
3 Σεπτεμβρίου 2012
45
0
Εγω θα πω κατι αλλο...ο σκυλος οταν ζει σε μια οικογενεια...το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να τον αγαπουν και να τον φροντιζουν...Για σκεφτειτε ολοι αυτοι που το ταιζουν pedigree η carrefour να τον αγαπουν σαν παιδι τους και αυτοι που το ταιζουν hills ,acana να το χουν δεμενο στην αυλη...σας αρεσε ε....κι ομως ετσι ειναι..Το χω δει πολλες φορες...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγω θα πω κατι αλλο...ο σκυλος οταν ζει σε μια οικογενεια...το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να τον αγαπουν και να τον φροντιζουν...Για σκεφτειτε ολοι αυτοι που το ταιζουν pedigree η carrefour να τον αγαπουν σαν παιδι τους και αυτοι που το ταιζουν hills ,acana να το χουν δεμενο στην αυλη...σας αρεσε ε....κι ομως ετσι ειναι..Το χω δει πολλες φορες...
Με αυτή τη λογική να τους δινουμε παξιμάδια... τι να πληρώνουμε και τροφες τότε...
Και αν πάθει τίποτα κανενα όργανο από τα υπερβολικά σιτηρα, τα αλάτια ή καμια τροφική αλλεργία, θα το γιατρέψει η δύναμη της αγάπης ....

dimitrisfg11

Banned
Banned
3 Σεπτεμβρίου 2012
45
0
Και μην το ξεχασω ..δεν μπορω να ακουω αλλες βλακειες...δωστου καλη τροφη...για να μην σπασει τα κοκαλα του ..τι αηδειες ειναι αυτες? ειμαι σιγουρος οτι καποιοι ακουν acana και νομιζουν οτι το σκυλι τους ειναι ο superman...για σοβαρευτειτε λιγο...Ακουστε κι αυτο γτ ειναι σημαντικο...Ενας φιλος μου ειχε γερμανικο ποιμενικο που το ταιζε μαγειρευτο..μεχρι 5 χρονων ηταν 25 κιλα..(θηλυκο) υστερα μετακομισε και το σκυλι το κρατησε ο θειος του...μεχρι τοτε εσκιζε απο υγεια..ο θειος του ομως αλλαξε την τροφη και την εκανε οτι να ναι..σαλαμια κροκετες τυροπιτες πιτσες και οτι αλλο φανταστειτε..(ξερω οτι γελατε...)το σκυλι εφτασε να ζυγιζει εως και 40 κιλα ....Ναι μεν παχυσαρκο...αλλα η υγεια του ηταν η ιδια...πεθανε 14 χρονων ..σκεφτειτε κουβαλουσε τοσα κιλα και ηταν καλα...μονο το περπατημα ηταν βαρυ.και τελος πεθανε απο γεραματα...ισως να ζουσε και καποια χρονια παραπανω .δεν μπορω να το ξερω ομως αυτο...κι ομως με τετοια τροφη το σκυλι ηταν καλα...Για οσους λενε περι τροφων αυτο...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτο το να γενικεύεις μεμονωμένες περιπτώσεις το κάνεις παντου?
Γιατι δυστυχώς για εσένα, υπάρχουν και περιπτώσεις σκύλων που ετρωγαν ό,τι να ναι και εφυγαν από διαλυμμένο συκώτι στα 8 χρόνια...
Αν το γενικεύσω λοιπόν και εγώ αυτό το παράδειγμα, υποτίθεται θα κάνουμε γόνιμο διάλογο?
Θα σου πρότεινα λοιπόν να πας να διαβάσεις μελέτες και μετά να αρχίσεις τις εξυπνάδες

dimitrisfg11

Banned
Banned
3 Σεπτεμβρίου 2012
45
0
Μην μου πειτε πως ειναι τυχαιο...και αφηστε καλυτερα να μην πω τι τρωνε τα σκυλια ...και τι θα πρεπε να τρωνε..γτ αμα μιλησω ειμαι σιγουρος πως μερικο απο εδω δεν θα ξαναπαρουν σκυλο ποτε...η μηπως κι αυτο που εχουν τον σιχαθουν και τον πεταξουνν..ασε τωρα...

dimitrisfg11

Banned
Banned
3 Σεπτεμβρίου 2012
45
0
οχι κοπελια μου ...να μην αρχισεις....εγω διαλογο ξεκιναω εσυ μου πες για τα παξιμαδακια....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog