Ξερουν ή οχι οι παλιοι?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για μενα το θεμα παει καπως ετσι....
Ενα σκυλακι απο γεννα οτι ναναι.
Εφυγε απο τη μανα του πολυ νωρις.
Ναι ο ιδιοκτητης χρησιμοποιει βια.....αλλα το σκυλι ειναι τεφαρικι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για μένα το θέμα πάει κάπως έτσι...
Ότι η βία είναι ανθρώπινος όρος! Ο φυσικός όρος είναι η συνέπεια!

Στην φύση δεν υπάρχουν ούτε ανταμοιβές, ούτε τιμωρίες!
Υπάρχουν συνέπειες!

Και άντε εσείς όλοι αποφασίστε τώρα ποιες πρακτικές/ενέργειες/συμπεριφορές μπορούμε να εννοούμε με τον όρο "συνέπεια" από τον άνθρωπο προς το ζώο!

Επίσης άντε να πιάσετε συζήτηση τώρα για το εύρος χαρακτήρα του κάθε σκύλου και την ποιότητα του!

Πολύ γενική συζήτηση με πολλούς εμπλεκόμενους παράγοντες...

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
To ενδεχομενο απλα ναναι melo το σκυλι,σαν χαρακτηρας?το χουμε σκεφτει?
αλλα ξερεις εε?το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται κ ο θεος...
αμα μεγαλωσει το μικρο κ πει "αι σιχτιρ πια παλιο μαμακα" κ του κανει κανα ντου θα φταιει η "ρατσα" υστερα,ετσι?
βεργα=βια,δεν εχει μα μου εκει...

ουτε εγω ειμαι της "θετικης" κ γω θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει πειθαρχεια κανονες κ συνεπειες αλλα ολα ως ενα βαθμο κ αναλογως κ την ηλικια του ζωου
αλλο ενα μωρο 4 μηνων κ αλλο ενα γαιδουρι 4 χρονων πχ
καπως στο μωρο πρεπει να δωσεις κ ενα μαμω free pass...που κ που...
το να αφηνεις ανεξελεγκτο το σκυλι μονο "κ@λ@σκυλο" θα σου βγει,ναι,γιατι ειναι η φυση του τετοια,αμα του δωσεις το ελευθερο θα κοιταξει πως να ανελθει στην ιεραρχια
αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να του κοβεις τα φτερα με καθε ευκαιρια
πρεπει να βρει ο καθενας την χρυση τομη που βολευει τον ιδιο κ το σκυλι του
παν μετρον αριστον

καπως μου το "τερματισες" με αυτο το θεμα κ δεν καταλαβαινω κ που θες να καταληξεις...
οτι το σκεφτεσαι ας πουμε?γιατι ναι μεν αλλα μου κανει καπως...
Εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου
Ανοιξα το θεμα για να καταλαβουν μερικοι οτι τα κουταβια δεν ειναι παιχνιδια οπως καποιοι τα θεωρουν και οτι η αυστηροτητα σε λογικα παντα πλαισια δηλαδη χωρις βια ειναι απαραιτητη απο μικρη ηληκια και ειδικα σε δυναμικες φυλες.

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Επίσης οι παλιοί (θυμάμαι απο τον παππού μου) στα χωριά, αν είχαν έστω και υποψία οτι ο σκύλος έφαγε μια κότα τον σκότωναν χωρίς δεύτερη σκέψη!!!
Εχω ακουσει και γω αρκετες τετοιες ιστοριες.

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Για μενα το θεμα παει καπως ετσι....
Ενα σκυλακι απο γεννα οτι ναναι.
Εφυγε απο τη μανα του πολυ νωρις.
Ναι ο ιδιοκτητης χρησιμοποιει βια.....αλλα το σκυλι ειναι τεφαρικι!
Εσυ κατι τετοιο δεν το θεωρεις εφικτο?

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Μη στεκεσαι μόνο στο καθαρά εκτελεστικό κομμάτι. Ζήτησε, εκτέλεσε... Κρινε πιο σφαιρικα και βάλε στα κριτήρια βαθμό προθυμιας, αμεσότητα εκτέλεσης, γλώσσα σώματος... Πολλά σκυλιά περπατανε διπλά στον ιδιοκτήτη αλλά λιγότερα με ζωηραδα, καλπασμο και χαρά. Αν τώρα μιλάς για τέτοια εκτέλεση σπάνιο στους τέσσερις μήνες αλλα εφικτό, τότε τι να πω; Είσαι σε θέση να αξιολογήσεις αυτά που ανέφερα; Το ότι με τον κόσμο είναι έξω καρδιά δε μου λεει κατι αφού είναι φυσιολογικό. Αν το συνδυάζεις με τη βεργα, πάλι δεν νομίζω να επιρρεαζει τον τρίτο που υπάρχει στην παρέα.
Εγω μεταφερω απλα γεγονοτα που ξερω οτι εχουν γινει δεν ειναι ουτε ψεματα ουτε αερολογιες. Δεν εγκρινω τον τροπο εκπαιδευσης αλλα πρεπει να ομολογησω οτι σπανια ενα σκυλακι 4 μηνων μαθαινει ολα αυτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν έμαθε τίποτα! Τώρα τα μαθαίνει!
Απλώς τυγχάνει να δουλεύει το μυαλουδάκι του και να έχει ευνοϊκό χαρακτήρα!

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Δεν έμαθε τίποτα! Τώρα τα μαθαίνει!
Απλώς τυγχάνει να δουλεύει το μυαλουδάκι του και να έχει ευνοϊκό χαρακτήρα!
Αν δεν εχεις δει το σκυλο με τα ιδια σου τα ματια λογικο ειναι να μην πιστευεις οτι τα ξερει τελεια ολα αυτα που ειπα στο αρχικο ποστ και εμενα αν μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα :D Ομως ειναι αληθεια. Θα σου περιγραψω ενα περιστατικο στην 1η γνωριμια μου με το σκυλακι αφου παιξαμε το χαιδεψα μου ειπε ο ιδιοκτητης ολα αυτα που εχει μαθει και μου εδωσε μια λιχουδια να του την ταισω το σκυλακι δεν την ετρωγε παρα μονο μετα απο τουλαχιστον 5 λεπτα και αφου ετρεχαν τα σαλια του απο την επιθυμια να την φαει ο ιδιοκτητης του του ειπε οτι μπορει να την φαει και την εφαγε. Μετα τον εβαλε θεση μεινε και μου ειπε να του πεταξω το μπαλακι του που τρελενεται να το κυνηγα του πεταξα το μπαλακι τιποτα και το κυνηγησε την 2η φορα αφου τον αφησε ο ιδιοκτητης του.

Nikos_Oo

Active Member
24 Ιανουαρίου 2011
36
15
Καλαματα
Εγω γιατι νομιζω οτι σου τρέχουν τα σάλια να τον ρωτήσεις πως το έχει καταφέρει αυτο, αν δεν έχεις ρωτήσεις ακομα, για να το κανεις και στο δικό σου σκυλάκι, και απλά περιμένεις την εντολή απο εδω;

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Αν δεν εχεις δει το σκυλο με τα ιδια σου τα ματια λογικο ειναι να μην πιστευεις οτι τα ξερει τελεια ολα αυτα που ειπα στο αρχικο ποστ και εμενα αν μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα :D Ομως ειναι αληθεια. Θα σου περιγραψω ενα περιστατικο στην 1η γνωριμια μου με το σκυλακι αφου παιξαμε το χαιδεψα μου ειπε ο ιδιοκτητης ολα αυτα που εχει μαθει και μου εδωσε μια λιχουδια να του την ταισω το σκυλακι δεν την ετρωγε παρα μονο μετα απο τουλαχιστον 5 λεπτα και αφου ετρεχαν τα σαλια του απο την επιθυμια να την φαει ο ιδιοκτητης του του ειπε οτι μπορει να την φαει και την εφαγε. Μετα τον εβαλε θεση μεινε και μου ειπε να του πεταξω το μπαλακι του που τρελενεται να το κυνηγα του πεταξα το μπαλακι τιποτα και το κυνηγησε την 2η φορα αφου τον αφησε ο ιδιοκτητης του.
Αυτό που περιγράφετε δεν είναι κάτι το τόσο ιδιαίτερο που δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο τρόπο. Εμάς ο δικός μας το πρώτο πράγμα που έμαθε ήταν να μην τρώει τίποτα εάν δεν ακούσει το οκ και το καταφέρνει σχεδόν τέλεια σε ηλικία μόλις 2 μηνών. Απλώς πρέπει να είσαι αυστηρή (Δεν μιλάω για βια) και υπομονετική και όλα τα καταφερνεις

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Και παλαιότερα συνηθιζαν να λένε στο δάσκαλο "το κρέας δικό σου και τα κόκκαλα δικά μου".
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, που μου πήρε να καταλάβω τι μπορεί να εννοούσαν με αυτή τη φράση..
o_O o_O :mad:

Dias2

Well-Known Member
13 Μαϊου 2016
104
22
39
Εγω γιατι νομιζω οτι σου τρέχουν τα σάλια να τον ρωτήσεις πως το έχει καταφέρει αυτο, αν δεν έχεις ρωτήσεις ακομα, για να το κανεις και στο δικό σου σκυλάκι, και απλά περιμένεις την εντολή απο εδω;
Εσυ πολλα νομιζεις και λιγο με ξερεις και δηλαδη τι ειναι εδω και πρεπει να παρω εντολη?

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
βασικα δεν καταλαβαινω την ερωτηση αν ξερουν οι παλιοι.
αν καποιος ξερει απο σκυλια ειτε ειναι 70 χρονων ειτε 25 ξερει απο σκυλια.
αν δεν ξερει απλα δεν ξερει.
επειδη στην ελλαδα ειμαστε λιγο πισω σε πολλα θεματα ειμαστε και σε αυτα.και οι πιο γεροι πιστευουν οτι τα σκυλια ειναι μονο για εργασια και τιποτα αλλο.αλλα δυστυχως στην επαρχια και οι νεοι τα ιδια πιστευουν.
απο κει και περα το να φωναξεις στο σκυλι ειναι τροπος εκπαιδευσης γιατι το σκυλι καταλαβαινει την αλλαγη που του μιλας,.δεν γινεται αν ατο μαλωνεις και να γελας.ουτε πχ να το μαλωνεις και να το χαιδευεις ταυτοχρονα.
αρα το να του φωναξεις ειναι αποδεκτο.το να τοτραβηξεις απο το λουρι γρηγορα - πεταχτα ειναι αποδεκτο και κανει δουλεια.
το να του ριχνεις ξυλιες δεν ειναι αποδεκτο και επιφερει καταγγελια .
εκτος και αν δεν του ριχνι ξυλιες απλα το 'ζουλαει' οταν ειναι στο μεινε που το κανει για να μεινει το σκυλι ωστε ουσιαστικα οταν ειναι στο μεινε να μην κουνηθει με τιποτα,.
παντως μην εχετε την ιδεα οτι παλια ξερανε με αλλο τροπο.απλα δεν ξερανε.
οι αποδεκτοι τροποι που λεω , οταν λεω αποδεκτοι εννοω απο τους ανθρωπους που ασχολουνται με εκπαιδευση και οχι μονο στην ελλαδα,.
να αναφερω οτι η θετικη εκπαιδευση δεν ειναι δωσε γλυκακι και ολα οκ....
τελος να πω οτι 4 μηνων να τα κανει αυτα ειναι πολυ μικρο μεν αλλα ειναι πιτμπουλακι.οποιοι ξερουν τα πιτμπουλ ξερουν οτι αν καποιος τους δωσει σημασια και γινει αρχηγος τον ακολουθουν και τον ακουν πιστα...ειδικα αν εινα ανθρωπος...τα πιτμπουλ οπως και τα ροτβαιλερ κτλ ερωτευονται τους αρχηγους-ανθρωπους τους και δεν μου φαινεται περιεργο αν το εχει 2 μηνες να ειναι τοσο εκπαιδευμενο.
απλα οταν φτασει 6 μηνων εως κατι παραπανω απο χρονο τοτε θα δειξουν ολα γιατι τοτε ειναι που ειναι στην εφηβεια και θα δοκιμασει καθε σπιθαμη ελευθεριας που του δινεις.