Ξαφνική φοβία

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Καλησπέρα σας.

Χτές τό βράδυ ξαπλώσαμε με τον μικρό και μετα από λίγη ώρα πήγε και ξάπλωσε κάτω.. Είχα βάλει μία ταινία και έβλεπα και τον χάιδευα μιάς και ήταν ακριβώς δίπλα. Κάποια στιγμή ξυπνάει κάνοντας σαν τρελό απτο φόβο γάυγιζε τα έκανε πάνω του κανονικότατα και ήρθε και σφήνωσε στην αγκαλιά μου τρέμωντας... Κατάφερε να ξαπλώσει δίπλα μου αφού τον χαιδευα για 5-10 λεπτά... Κάποια γνώμη πάνω σε αυτό;

Ειναι 8 μιση μηνών, ζεί μέσα στο σπίτι και κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο δίπλα δίπλα.

Εχει μάθει και με "ειδοποιεί" όταν θέλει να βγει έξω στην αυλή να λερώσει.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
Καλησπέρα σας.

Χτές τό βράδυ ξαπλώσαμε με τον μικρό και μετα από λίγη ώρα πήγε και ξάπλωσε κάτω.. Είχα βάλει μία ταινία και έβλεπα και τον χάιδευα μιάς και ήταν ακριβώς δίπλα. Κάποια στιγμή ξυπνάει κάνοντας σαν τρελό απτο φόβο γάυγιζε τα έκανε πάνω του κανονικότατα και ήρθε και σφήνωσε στην αγκαλιά μου τρέμωντας... Κατάφερε να ξαπλώσει δίπλα μου αφού τον χαιδευα για 5-10 λεπτά... Κάποια γνώμη πάνω σε αυτό;

Ειναι 8 μιση μηνών, ζεί μέσα στο σπίτι και κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο δίπλα δίπλα.

Εχει μάθει και με "ειδοποιεί" όταν θέλει να βγει έξω στην αυλή να λερώσει.
Μαλλον δεν ειναι τιποτα μπορει να εβλεπε εφιαλτη. Αν δεν στο κανει συχνα μην ανησηχεις...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
1)Εαν κοιμοταν μαλλον ειδε καποιο κακο όνειρο.
2)Εαν δεν κοιμοταν,ποιος ξερει,τι μπορει να ακουσε ή να μύρισε (πυροβολισμος,καταιγίδα,αστραπες-βροντες,σεισμο κλπ φυσικα κ μη φαινομενα)
3)Εχετε φαντάσματα :ROFLMAO: που παρενοχλουν το κουταβι!

Γενικα,όπως κ οι ανθρωποι,ετσι κ τα σκυλια,που κ που κατι τους φοβιζει,αλλος θα σου πει μη το χαιδευεις γιατι ειναι σα να επιβραβευεις τον φοβο κ την ολη αντιδραση,αλλος θα σου πει δειξτου οτι το προστατευεις,εγω θα σου πω κανε οτι αισθανεσαι κ νομιζεις σωστο.

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Οχι δέν το έχει ξανακάνει, γενικά βλέπει αρκετές φορές όνειρα και απλά βγάζει κάτι ήχους οι οποίοι ειναι γελοίοι και τους λατρέυω!! Κοιμόταν σίγουρα πάντως και απλά πετάχτηκε! Λες να φέρω κανα παπά; :p
Χτες τον πήρα αγκαλιά και τον ηρέμησα αλλα γενικά πράττω ανάλογα πχ: στην βόλτα οταν βλέπει αμάξι τραβιέται προς τα πίσω αλλά εγώ δεν του λέω κάτι για να βλέπει οτι όλα είναι μια χαρά..

• Like
Reactions: mareco

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Βρηκα αυτο το σχετικό θέμα.
Δε ξέρω τι γίνεται απο χτες ...το γκρεμλιν που δε το χα δει ποτέ να φοβάται το έπιασαν ξαφνικές ανεξήγητες φοβίες. Γαυγιζει πολύ (ακομα περισσότερο) στη βόλτα χωρίς λόγο,γαυγίζει σε όλα ατ σκυλιά και θέλει να πάει αλλα γαυγιζει ασχημα, αμοκ, παέι στις γάτες και μολις φτάσει κοντά στο μέτρο θέλει να φύγει, το ίδιο έγινε με ενα κοκόνι, πρωτη φορα ηθελε να φύγει απο σκύλο (ειναι και τερμα ανισόρροπο το συγκεγκριμενο βεβαια και καλά κάνει) . Κανει σα να ξαφνιάζεται μολις φτανει και αρχιζει ενα πιο γοργό βήμα αλαφιασμένο.
Επιπλεον τρομαξε στιγμιαία με ενα επιπλο που κουνήθηκε, επίσης μια φορά πηγα να το χαιδέψω ενω ψιλοκοιμόταν και τρόμαξε πάλι.
Όταν λειπω παει και αρπάζει ενα κασκολ μου και κοιμάται μαζί του, άλλο περιέργο απο χτες.
Πριν παμε βόλτα σήμερα πήγα να του βάλω το στηθόλουρο και πήγε και κρύφθηκε μεσα στο κρεητ και δεν εβγαινε ουτε με φαι!!!!.Αυτο ηταν το πιο ανησυχητικο απο όλα!

Τι επαθε το σκασμένο μου μεσα σε μια μερα? Δεν εγινε τιποτα ιδιαιτερο αυτες τις μερες. Αυτο δε φοβόταν τιποτα ποτέ. Στιγμιαία ειναι ολα αυτα, την υπόλοιπη ωρα ειναι το ίδιο κωλόπαιδο αλλα ανησυχησα....

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ψάξε στο ίντερνετ για 2nd fear imprint period και δες αν όσα κάνει το Γκρεμλιν ταιριάζουν με αυτά που περιγράφονται.
Έτσι όπως διαβάζω τις περιγραφές σου μου θυμίζει πολύ την 2η περίοδο φόβου.

Προσπάθησε να αποφεύγεις καταστάσεις που μπορεί να τον στρεσάρουν και αν γίνει κάτι παιξτο κινεζα, σαν να μην τρέχει τίποτα.
Το παν είναι ο τρελός να νοιώθει αυτοπεποίθηση και όχι ανασφάλεια.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ψάξε στο ίντερνετ για 2nd fear imprint period και δες αν όσα κάνει το Γκρεμλιν ταιριάζουν με αυτά που περιγράφονται.
Έτσι όπως διαβάζω τις περιγραφές σου μου θυμίζει πολύ την 2η περίοδο φόβου.

Προσπάθησε να αποφεύγεις καταστάσεις που μπορεί να τον στρεσάρουν και αν γίνει κάτι παιξτο κινεζα, σαν να μην τρέχει τίποτα.
Το παν είναι ο τρελός να νοιώθει αυτοπεποίθηση και όχι ανασφάλεια.
This fear period is believed to be tied to the dog's sexual maturity and growth spurts.

Τωρα που τα διαβαζω συνάδει και αυτό, πρωτη φορά χτες μαλιστα αντέδρασε και πολυ εντονα σε σκύλα με οιστρο...ως τωρα τις μυριζε λιγακι και το ξεπερναγαμε ευκολα.

Παντα την αδιαφορη κανω, το πετυχαίνω καλά. Ακομα και οταν μικρος ανοιξαν βεγγαλικο διπλα μας και επεφταν οι σπιθες πανω μας και ηθελα να ουρλιαξω.

Θα εφαρμοσουμε επιπλεον λιγη ζαμπονοενισχυση και παιχνιδοθεραπεια, ειδα κανει δουλεια στη βολτα τωρα.

Δεν εχει και πολυ ορεξη επισης και υπομονη για νεα κολπα και τρικς αυτες τις μερες. Ειχα μεγαλες απαιτησεις ισως. Τον αφησα ησυχο μη μου παθει κανα σκαλωμα.

Ο προηγουμενος μου ηταν πιο ευκολος, φοβοταν παντα και ετσι δε προβληματιζομουν! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν