Ξαφνικά τα κάνει στο σπίτι...

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
αυτο σκεφτηκα και εγω απλα αν καταλαβα καλα τωρα ξεκινησε αυτες τις παλαβομαρες!μηπως λειπετε περισσοτερες ωρες απο οτι συνηθιζατε γιατι και εμενα ο δικος μου,μια ωρα να αργησω παραπανω μου τα κανει εκει που ειχαμε παλια την εφημεριδα!κατι σιγουρα τον εχει τσατισει εκτος αν ειναι θεμα με την υγεια του και του προεκυψε τωρα....

Frixos09

Member
12 Μαρτίου 2011
8
0
πραγματικά, δεν πιστεύω οτι είναι άγχος αποχωρισμού. Ούτε κουτάβι δεν κατουρουσε μέσα. Πάντα τις ιδιες ωρες λειπουμε εκτος αν παμε κανενα καφεδάκι. Ούτε καν κλαιει οταν φεύγω. Και αν εκλαψε στο παρελθον ποτε δεν κατούρησε.
Και ο καημένοε, δεν έιναι εκδικητικός να πεις οτι έχει στραβώσει και μας το δείχνει.
Πιστεύω οτι κάτι έχει γιατι και σημερα το εκανε. πειραμε ούρα για ανάλυση και έχει ο Θεος...
Σας ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα, ξαφνικά και απότομα. (ελπίζω να μην είναι πρόβλημα το ότι "ζωντανεύω" το πόστ, αντί να κάνω ένα καινούργιο)

τα έχει κάνει μέσα 2 φορές, χτες, μέσα σε περίπου 12 ώρες. Αλλαγές: Τη βάλαμε στο υπνοδωμάτιο για ύπνο, πριν 3-4 μέρες. Είναι σε οίστρο (1 βδομάδα τώρα). Της είχα δώσει ένα κόκκαλο. έχουν μικρύνει οι βόλτες της από τότε που μπήκε σε οίστρο και "σέρνει". Και τις δύο φορές, τα έκανε ενώ κοιμόμουν.

Μια ιδέα που έχω είναι ότι δε νοιώθει το υπνοδωμάτιο χώρο της και γι αυτό τα έκανε εκεί (όλα, 2 φορές τσίσα και 1 κακά), αλλά τη 2η φορά, τα έκανε στο μπάνιο. Μια άλλη ιδέα είναι ότι πίνει πολύ νερό με το κόκκαλο και ίσως γι αυτό. Την πρώτη φορά που της πήρα κόκκαλο όμως δεν είχε τέτοια αντίδραση. Πάντως γενικά πίνει περισσότερο νερό και τρώει περισσότερο (έχει φουσκώσει κιόλας, Δευτέρα πάμε στο γιατρό οπωσδήποτε για να τσεκάρει ψευδοκύηση). Οι βόλτες είναι ένα θέμα, αλλά όπως έχω ξαναγράψει, την πρώτη φορά που προσπάθησα να τη μάθω να τα κάνει στην αυλή κρατήθηκε κάνα 24άωρο.

Μ' αυτά και μ' αυτά δεν έχω ιδέα γιατί... Απόψε που την ξαναβάλαμε στο χωλάκι (με ανοιχτή πόρτα, για να διαλέξει που να κοιμηθεί) είχαμε "στεγνή" νύχτα. Αλλά υπάρχει περίπτωση να μην θέλει να κοιμάται μαζί μας; Δεν πάει αντίθετα στο ένστικτο της αγέλης αυτό;

Υπάρχει περίπτωση να "μαρκάρει" το σπίτι; Τα κακά δεν δικαιολογούνται βέβαια από τη θεωρία του μαρκαρίσματος... Όποια πρόταση δεκτή!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πολλά πραγματα που συμβαίνουν στα σκυλιά μας δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε με την μία. Π.χ. όταν ήρθε η Λούση στο σπίτι είχαμε την Μίνι μας και μια γάτα , και δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους με αποτέλεσμα να κάνουμε το λάθος να την περιορίσουμε στο υπνοδωματιόμας, σε ένα δωμάτιο με τα κομπιούτερ και σε ένα χωλάκι. Αργότερα αποφασίσαμε ότι δεν είναι σωστό να έχουμε το σπίτι χωρισμένο στα δύο και αφήσαμε την Λούση να γνωριστεί με Μίνι και γάτα, Φρου-φρου (για να μην θιχτεί). Δεν έχει σημασία για το thread πως εξοικειώθηκαν, σημασία έχει ότι η Λούση το καθιστικό δεν το είδε σαν σπιτι της και άρχισε να κάνει τα τσίσα της κανονικά σαν κυρία μπροστά στην τηλέοραση. Ακόμη και τώρα που πέρασαν 3 χρόνια αν δεν προσέξω θα πάει εκεί και θα κάνει τσίσα. Εγώ θεωρώ ότι μαρκάρει τον χώρο γιατί δεν τον θεωρεί "χώρο της" μπορεί να κάνω και λάθος όμως και η δική σου περίπτωση madicta παρόμοια μου φαίνεται.

Frixos09

Member
12 Μαρτίου 2011
8
0
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι και στα θηλυκά θα είχαμε θέμα μαρκαρίσματος και οριοθέτησης χώρου.Πίστευα ότι ήταν αντρικό "προνόμιο" αυτό.
Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρώ ότι σχετίζεται με το θέμα ορμόνες και οριοθέτησης χώρου. Άραγε τα στειρωμένα σκυλιά (θηλυκά ή αρσενικά)παρουσιάζουν ανάλογες συμπεριφορές? Αν έχει κανείς εμπειρία ας μας διαφωτίσει...

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Ακούγεται λογικό, δεδομένου ότι δεν είδε το υπνοδωμάτιο από την αρχή. Από την άλλη, γιατί να το κάνει 3-4 νύχτες μετά και όχι από το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκε εκεί;

(Δεν περιμένω απάντηση, σκέψεις κάνω)

Βασικά αναρωτιέμαι αν πρέπει να την ξαναβγάλω από το υπνοδωμάτιο (διότι, αν γι αυτό το λόγο τα κάνει εκεί, καλύτερα να βρει κλειστή την πόρτα την επόμενη φορά). Από την άλλη, δεν είναι σαν τιμωρία αυτό;

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι και στα θηλυκά θα είχαμε θέμα μαρκαρίσματος και οριοθέτησης χώρου.
Βασικά, εμένα τώρα που είναι σε οίστρο κάνει κάτι σα μαρκάρισμα. Κατουράει σε 2-3 διαφορετικά σημεία. Φαντάζομαι ότι ενημερώνει τα αρσενικά της γειτονιάς ότι είναι ...διαθέσιμη!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Και μόλις τελείωσα το σφουγγάρισμα...

Από προχτές την είχαμε βγάλει από το υπνοδωμάτιο και το crate της είχε επιστρέψει στην προηγούμενη θέση, στο χωλ, με τις πόρτες ανοιχτές, για να διαλέξει αυτή που θέλει να κοιμηθεί κτλ. Απόψε λοιπόν, έρχεται η καλή σου, τσουπ τσουπ, μυρίζει και την αμολάει σχετικά κοντά εκεί που τα έκανε την προηγούμενη φορά. Την είδα και φώναξα αλλά δεν αντέδρασε και μέχρι να σηκωθώ, να τη βγάλω από το δωμάτιο, απλά έκανε τα υπόλοιπα πάνω μου και στο διάδρομο. Δεν την έβγαλα έξω, πρώτον γιατί ήμουν με της πιτζάμες και μου φάνηκε παράλογο να βγάλω το σκυλί έξω 5-10 λεπτά μετά το ...μοιραίο και δεύτερον γιατί δεν κρατήθηκε καθόλου. Απλά άδειασε την κύστη της πάνω μου.

Το μαρκάρισμα το αποκλείω τελικά, διότι η ποσότητα σήμερα ήταν κάμποση.

Kyveli εσένα σταμάταει αν φωνάξεις ή αν τη σηκώσεις; (δοκίμασα να την πιάσω με την ουρά πάνω στο πιπί της, αλλά δεν κατάφερα κάτι. ίσως δεν την έπιασα και σωστά, δεν ξέρω).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97