ΞΥΡΙΣΜΑ ΣΚΥΛΩΝ

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Καλημερα!! Θελω να ΚΟΥΡΕΨΩ το Golden μου!! Οχι να ξυρισω με μηχανη! Να κουρεψω, να μικρυνει η τριχα σε καποια σημεια που εχει μεγαλωσει πολυ! Παρολο που κοιταξα στο ιντερνετ, φοβηθηκα να το δοκιμασω μονη μου... Και δυστυχως πηρα σε 2-3 πετσοπ της περιοχης αλλα δεν δειχνουν να καταλαβαινουν τι ζηταω και ολοι μου λενε να ΞΥΡΙΣΩ!!!! Γιατι δεν μπορει να υπαρχει ενας γνωστης σε αυτα τα ζητηματα και το μονο που ξερουν οι "ειδικοι" ειναι να παιρνουν μια μηχανη και να ΞΥΡΙΖΟΥΝ ολα τα σκυλια ανεξερετως τι ακριβως μπορει να ηθελε ο ιδιοκτητης και κυριως τι χρειαζεται ο καθε σκυλος???
Απογοητευομαι για αλλη μια φορα που πηρα σκυλο ενω ζω στην ελληνικη επαρχεια...:mad::(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα golden δεν ειναι σκυλια που κουρευονται. Η τριχα τους μεγαλωνει μεχρι ενα σημειο, οποτε πεφτει γι'αυτο το σκυλι "μαδαει" σε αντιθεση π.χ. με τα κανις που δεν μαδανε και χρειαζονται κουρεμα.

Επισης το κουρεμα μπορει να ειναι επικινδυνο, τα γκολντεν εχουν υποτριχωμα που τους προστατευει απο τη ζεστη το καλοκαιρι και απο το κρυο το χειμωνα. Αν τον κουρεψεις, μενει απροστατευτος και μπορει να παθει θερμοπληξια.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μα γιατί θές να τον "κουρέψεις"? Επειδη μάκρυνε λιγο η τρίχα? Μα Golden είναι, λογικό είναι, τα λαμπραντορ είναι αυτά που έχουν κοντή τρίχα. Τι θα κερδίσεις με αυτό?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Θα πλεξει μαλλινες καλτσες για τον χειμωνα :D
Τι να σου κάνει μωρέ η τρίχα ενός Γκόλντεν. Έλα εδώ να χτενίσεις σήμερα την Ζήβα να δείς μαλί που θα βγάλεις να πλέξεις όχι απλά κάλτσες, αλλά και πουλόβερ. χε χε χε χε

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχουν δικιο τα παιδια, τα Golden δεν κουρεβονται- η δεν θα επρεπε να κουρεβονται τουλαχιστον- αλλα οστοσο υπαρχει δυνατοτητα καλλοπισμου.
Γινεται Carding - οπου αφαιρειται ολο το νεκρο υποτριχομα που ο σκυλος τωρα χανει λιγο λιγο και επισησ "συμμαζεμα" (αραιομα) στα σημεια που μακραινει πολυ η τριχα (Ουρα, παντελονια, φτερα, χαιτη).
Στην τελικη ο σκυλος δεν θα φαινεται κουρεμενος, αλλα θα εχει μεγαλη ποσοτητα τριχωματος λιγοτερα!
Ακομα και τα εκθεσιακα Golden ψαλιδιζονται σε διαφορα σημεια!

Απλα δεν εχεις βρει μαλλον ακομα τον σωστο Groomer, να κανει αυτο που πρεπει-, κατι που δεν με ξαφνιαζει καθολου!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτό μάλλον θέλει η κοπέλα παιδιά, αφού το εξήγησε πως δεν εννοεί ξύρισμα!

Πράγματι ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ τα γκόλντεν (αλλά ελάχιστα και μόνο ένα έμπειρο μάτι το βλέπει).
Γύρω από τα αυτιά, στον λαιμό, πίσω από όλα τα πόδια και στις πατούσες και γύρω από τον πρωκτό με ψαλλίδι thinning (και carding παντού ακόμη και στα μούτρα).

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή να ΜΗΝ κουρέψεις από κάτω (από τον ομφαλό και πίσω) όσο και να μπεις στον πειρασμό. Στα Γκόλνεν η κομμένη τρίχα είναι μυτερή και σκληρή και ερεθίζει υπερβολικά το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής.

Ψάξε στο ίντερνετ (show grooming the Golden Retriever) και δοκίμασε μόνη σου, little pony! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις (και θα μάθεις εύκολα να το κάνεις κάθε φορά και καλύτερα). Ή πήγαινε στην Αθήνα να σου δείξει η Frenchie! Αν σου μάθει πως να χρησημοποιείς το thinning, θα μπορείς να κάνεις θαύματα.

Last edited:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
οταν λεω κουρεμα ενω grooming καλλοπισμο η οπως τελος παντων ειναι ο σωστος ορος.. ξερω οτι δεν πρεπει να κουρευονται..προφανως ομως δεν καταλαβατε τι θελω να πω..αφου αν προσεξατε ειπα οτι εχω κοιταξει στο ιντερνετ πως γινεται και σε ποια σημεια..
εχω γεμισει αρκετες κουβερτες για το χειμωνα harry... 2 φορες τη μερα σκουπα τωρα που μαδαει.. και ξερω πολυ καλα τι πρεπει και τι δεν πρεπει και τι μπορει να παθει..
αν ηταν για ξυρισμα θα πηγαινα καπου και θα ειχε τελειωσει το θεμα..και δεν θα ημουν απογοητευμενη για κατι που δεν μπορω να βρω..
απλα ουρα, αυτια, ποδια πρεπει να κουρευονται να φευγουν καποιες περιττες τουφες που δειχνουν το σκυλι απερηποιητο... και κατω στις πατουσες και αναμεσα στα δαχτυλα που βγαινουν τριχες και κανουν το σκυλι να γλυστρα.. αυτα εννοω λοιπον οταν λεω κουρεμα, κοβεις τις περισιες τριχες..οχι ξυριζεις γουλι ολο το σκυλι!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
νομίζω ότι πήρες δύο πολύ σημαντικές απαντήσεις απο την FrenchieFan και την Dr.Zhivago.....
άρα αυτό που μένει είναι ή να προσπαθήσεις μόνη σου ή να βουτήξεις το σκυλί και να κατηφορίσεις προς Αθήνα μεριά.
Δεν είσαι δα και τόσο μακριά....

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Ναι οντως.. Ξεχασα να σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κοριτσια..
εχω ραντεβου με εναν που μου ειπε σημερα οτι ερχεται μια κοπελα που γνωριζει να δω αν θα βγαλουμε ακρη, αν καταλαβει δηλαδη τι ζηταω, αλλιως μαλλον θα επικοινωνησω με την FrenchieFan..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
μιας και άνοιξε το θέμα να ρωτήσω εγώ το εξής....
την παρασκευή είχαμε μια ατυχία με τον Ακίρα και καταλήξαμε στο νοσοκομείο απ΄όπου φύγαμε με δυο ξυρισμένα ποδάρια......( ευτυχώς κατά τα άλλα καλά!):)
Το ξύρισμα έγινε για να μπει ορός...
Επειδή το σκυλί θα κατέβει τον Αύγουστο στο παγκόσμιο στην Γαλλία θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που να βοηθήσει ώστε να βγούν οι τρίχες στα σημεία αυτά γρηγορότερα ή αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα..:cool:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Groomer για Golden δεν υπάρχει σωστός στην Αθήνα...δεν ξέρω αν η Αντριάννα μπορεί...(και όποιος σου πει ότι ξέρει...χμμμ...ψάξτο καλά)
Συνήθως για τις εκθέσεις οι εκτροφείς αναλαμβάνουν μόνοι τους το grooming των σκύλων τους...
Επίσης, αν ο groomer δεν είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ...κινδυνεύεις να πάρεις το σκύλο γεμάτο ψαλιδιές...και τρίχες που θα πετάνε γύρω γύρω!!!
Τους δικούς μου...που έχουν σταματήσει πια από τις εκθέσεις...τους κουρεύω μόνη μου τα πατουσάκια γύρω γύρω και από κάτω...τους φτιάχνω την ουρά και αν έχω όρεξη τους καθαρίζω το στήθος μπροστά και τους αγκώνες...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
:p
μιας και άνοιξε το θέμα να ρωτήσω εγώ το εξής....
την παρασκευή είχαμε μια ατυχία με τον Ακίρα και καταλήξαμε στο νοσοκομείο απ΄όπου φύγαμε με δυο ξυρισμένα ποδάρια......( ευτυχώς κατά τα άλλα καλά!):)
Το ξύρισμα έγινε για να μπει ορός...
Επειδή το σκυλί θα κατέβει τον Αύγουστο στο παγκόσμιο στην Γαλλία θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που να βοηθήσει ώστε να βγούν οι τρίχες στα σημεία αυτά γρηγορότερα ή αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα..:cool:
Extensions????????? :confused::idea::idea:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Εμένα η ουρά έχει μακρυνει αρκετά νομίζω και στα μπροστινά πόδια από πίσω.. Κ στα αυτακια πάνω μια ψαλιδια θα ηθελε κ στις παρούσες.. Δυστυχώς ήδη έχουμε ξυρισμενα τα πίσω πόδια από την βάση της ουρας κ κάτω λόγω των πληγών τον προηγούμενο μήνα.. Τώρα βγαίνουν σιγά σιγά τρίχες πάλι αλλά έχει ακόμα για να επανέλθουν κανονικά.. Ευτυχώς στο λαιμό στήθος που τμειχε ξυριστει πάλι τοπικά λόγω του πυοδερματος το Μάιο έχουν επανέλθει πλέον..

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Ε να μαι και πάλι , ναι ναι αυτός ο ενοχλητικός με το cocker!!! :p

Ζέστη πολύ ο μικρός σκάει , δυστυχώς φέτος δεν θα μπορέσω να τον πάρω μαζί μου την μια εβδομάδα που θα λειψω και σκέφτομαι να τον κουρεψω ή να τον κάνω "καραφλάκι" μιας και στην πανσιον θα γίνει χάλια;;;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και βεβαίως θα είναι πιο "ευαίσθητος" στη σκνίπα του καλαζάρ....και στη ζέστη!!!!!
Τι ωραία!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
Το ίδιο ρώτησα κι εγώ την κομμώτρια για τα δικά μου μαλλιά που θέλω να τα μακρύνω (για την ακρίβεια τη ρώτησα "να βάλω λίπασμα ή να τα τραβάω?":D). Μου απάντησε ότι η καλή διατροφή μακραίνει το μαλλί ταχύτερα.