Νομίζω ότι ζηλεύει υπερβολικά...

rea_ zor

Member
10 Αυγούστου 2016
22
2
46
Καλησπέρα:grin:
Από τότε που φέραμε την Ίρμα στο σπίτι είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος ΟΛΩΝ μας (αδέρφια, γονείς, φίλοι...). Όλοι ξετρελαμένοι. Αυτή η κολόνια έχει κρατήσει χρόνια. Δεν ξεθυμαίνει. Από αγκαλιά σε αγκαλιά είναι ρε παιδιά. Έχει συνηθήσει να είναι το κεντρο του ενδιαφέροντος νομίζω. Φυσικά εμείς φταίμε γι αυτο. Δεν το συζητώ...
Έχω την εντύπωση πως η μικρή ζηλεύει υπερβολικά. Θα ήθελα να σας δώσω μερικά παραδείγματα να μου πείτε αν έχω αξιολογήσει σωστά αυτή τη συμπεριφορά. Μήπως κάνω λάθος; Μήπως ζηλεύει δηλαδή σε νορμάλ πλαίσια (όσο και τα δικά σας σκυλιά); και αν όχι τι μπορώ να κάνω για να το αποβάλλει;
Το λοιπόν:
1. Έχω στον τοίχο ένα κάδρο με φωτογραφίες από πολλές ράτσες σκύλων. Για να δω πώς θα αντιδράσει, πάω στο κάδρο και χαϊδεύω ένα από τα σκυλάκια και λέω καλοοό-καλοοό. Εκείνη απ'όπου κι αν βρίσκεται τρέχει και σηκώνεται όρθια προσπαθώντας να σπρώξει το χέρι μου που χαϊδεύει τη φωτογραφία.
2. Το ίδιο και όταν κάνω ακριβώς το ίδιο στο φίλο μου ή εκείνος σε μένα. (Είμαστε και οι δυο αφεντικά της.)
3. Πριν αρκετό καιρό όταν είχαμε πάει στην κτηνίατρο, ο φίλος μου χάιδεψε ένα κόκερ και εκείνη δεν πήγαινε κοντά του για 4-5 μέρες. :confused:
4. Ένα γούνινο τσαντάκι που φορούσα το κυνηγούσε με μανία να το ξεσκίσει. (μήπως απλά της άρεσε σαν παιχνίδι?)
Μήπως υπερβάλλω?
Η ζήλια εντωμεταξύ είναι συναίσθημα. Δεν είναι μόνο συμπεριφορά να την εκπαιδεύσεις. Γιατί τόσο άγχος;
Προβληματισμός: Αν έκανα που λέει ο λόγος ένα μωρό τι θα έκανε? (Να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά της με τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι άψογη!).
εκτός απο ζηλια, μπορει να εχει γινει και παιχνιδι όλο αυτο γα την σκυλιτσα σου. πρεπει να εστιασεις στο "οχι" και το "κακο"... τι δεν πρεπει να κανει.. να μπορεις να χαηδεψεις και αλλα σκυλακια ή να αγκαλιασεις τον συντροφο σου αλιμονο.
είναι ωραιο που νιωθει το κέντρο του συμπαντος και χαριτωμένο, αλλα καποια στιγμη θα πληγωθει απο την πραγματικοτητα, οτι δεν ειναι το κεντρο του συμπαντος, για παραδειγμα αν κανεις ενα παιδακι ( με το καλο) αναγκαστικα θα την παραμελησεις καπως την σκυλίτσα σου και μπορει να σταματησει να τρωει , να χασει την διαθεση της για παιχνιδι κτλ κτλ.
ΠΡΕΠΕΙ για το καλο της να την πειθαρχησεις λίγο σε αυτο.και επειδη εχει παγιωθει καπως αυτη η κατασταση θα ειναι λίγο δυσκολο στην αρχη ..θα ζοριστητε καπως και οι δυο σας ...αλλα αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις