Νομίζω οτι είναι τεμπέλα...

Status
Κλειδωμένο θέμα

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Αυτή είναι η Ζιζέλ μου...

Είναι 8 μηνών, εμβολιασμένη και στειρωμένη. Την πήραμε από τα αδέσποτα του Κυνοκομείου Ηρακλείου την Τετάρτη, την πήγα για έλεγχο και στην κτηνίατρο και είναι υγιέστατη, της έβαλα και μικροτσίπ και καταχωρήθηκε στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.
Έχει ευγενικό χαρακτήρα, είναι όμορφο, γλυκούλικο, καλόχαρο, υπάκουο, φρόνιμο, φιλικό, χαδιάρικο (υπερβολικά χαδιάρικο θα έλεγα), καλόβολο, δεν πειράζει τίποτα από το σπίτι, δεν γαυγίζει (λιγάκι, μόνο αν δει άγνωστο από το μπαλκόνι), δεν δαγκώνει, δεν γλύφει, δεν ικετεύει για φαγητό, όταν τρώμε, υπακούει στο "κάτσε, έλα, μείνε, επ, όχι", κακά κάνει έξω στη βόλτα (τα μαζεύω μετά με σακουλάκι) αλλά τσίσα έχει κάνει μέσα 3 φορές στην είσοδο της πόρτας μάλλον κατά την διάρκεια που κοιμόμαστε (της έχω στο μπάνιο ένα κασονάκι με εφημερίδες που τις έχω νοτίσει με τα τσίσα της για να την ελκύει η μυρωδιά της, και της δείχνω καθημερινά αυτό το σημείο αλλά δεν ανταποκρίνεται, πάει και καθίζει πάνω τους το χαζό, με κοιτάει με απορία, καμιά πρόταση πως θα την κάνω να καταλάβει οτι είναι μέρος για πιπί της; Το ειδικό σπρέϊ για την εκπαίδευση τουαλέτας κάνει δουλειά);
Λοιπόν, έχω προβληματιστεί λιγάκι... ακούγεται ως το τέλειο σκυλάκι συντροφιάς, αλλά εμένα μου φαίνεται οτι είναι για 80χρονη συνταξιούχα!
Στην αγγελία την περιέγραφαν ως παιχνιδιάρα και τρελιάρα. Καμία σχέση τελικά. Είναι όλα τα παραπάνω χωρίς αυτό. Προτιμάει τα χάδια και την ξάπλα από το παιχνίδι. Μόλις δει χέρι να την πλησιάζει, απλώνεται ανάσκελα για χάδια. Αποβλακώνεται εντελώς! Θα έλεγα καλύτερα ότι είναι εντελώς αγαθιάρικο!
Μήπως φταίει που έχει κάνει πριν 2 βδομάδες στείρωση; Επηρεάζονται οι ορμόνες τους και αποβλακώνονται; Μήπως είναι θέμα προσαρμογής;
Απλά μου φαίνεται περίεργο ότι ένα σκυλάκι 8 μηνών, προτιμάει την ξάπλα από το παιχνίδι! Δηλαδή όταν μεγαλώσει κι άλλο τι θα κάνει; Θα βγάλει αράχνες; Μήπως είναι θέμα χαρακτήρα, ή ζητάω πολλά; Δεν θέλω να έχω απλά ένα στόμα να ταϊζω, να περιφέρεται και να χέζει! Θέλω να έχει και ΖΩΗ!!!
Πείτε μου τη γνώμη σας, σας παρακαλώ, γιατί ήθελα σκυλάκι σε όλη μου τη ζωή, και τώρα που απέκτησα, λυπάμαι που το λέω, αλλά με στενοχωρεί πάρα πολύ να είναι έτσι τεμπέλικο, και δεν απολαμβάνω την παρέα του…

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Περίμενε λίγο καιρό να προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον!
Μόλις μάθει και συνηθήσει την κατάσταση θα δεις τον πραγματικό χαρακτήρα της!

Πάντως εγώ προτιμώ ένα ήρεμο και χαλαρό σκυλί παρά έναν σίφουνα μέσα στο σπίτι....

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
τον Φλόπυ τον έφερα σπίτι τον Ιούνιο, από το παράνομο εκτροφέιο στα Δερβενοχώρια...
Στην αρχή,ήταν έτσι όπως περιγράφεις την μικρή σου..πολύ ήσυχος, σοβαρός, επιφυλακτικός, αφού καμιά φορά ξέχναγα ότι υπήρχε..
Του πηρε περίπου ένα μήνα για να "συνέλθει ", να προσαρμοστεί και να δείξει τον χαρακτήρα του...παιχνιδιάρης, τρελλιάρης και ακούραστος όταν παίζει με τα Golden..
Κάνε υπομονή...θέλει τον χρόνο της να προσαρμοστεί , να καταλάβει ότι εδω είναι το σπίτι μου και να αισθανθεί ασφαλής...
Είναι πολύ γλυκιά...μπράβο σου!!!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν νομιζω να φταιει η στειρωση!
αστην την καημενη λιγο να συνηθισει την καλοπεραση (ζεστη,φαγακι και χαδια) μετα την ταλαιπωρια του καταφυγιου και να σας συνηθισει!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Η περίπτωσή μας είναι παρόμοια με της Κατερίνας Κ. Και εμάς έκανε 1 μήνα περίπου να συνηθίσει (είναι και η ράτσα τέτοια), αλλά τώρα, δε μπορώ να πω! Ό,τι ώρα και να είναι, έχει πάντα όρεξη για παιχνίδια. Δώστης λίγο χρόνο και θα δεις ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα. Θα φτάσεις σε σημείο να λες 'όχι άλλο παιχνίδι, όχι άλλο κυνηγητό, έλεος!' :eek::D:paja1:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
...αλλά με στενοχωρεί πάρα πολύ να είναι έτσι τεμπέλικο, και δεν απολαμβάνω την παρέα του…
Προσεχε τι ευχεσαι :D;)

Και η δικια μου που ειναι απο καταφυγιο , συνεχεια θελει να κοιμαται ή να την χαιδευω ...φυσικα γουσταρει σαν τρελη να παει βολτα αλλα γενικα θα μπορουσε να θεωρηθει τεμπελα :D (εμενα καθολου δεν με χαλαει αυτο)

Ειναι συνηθες για σκυλια που αλλαζουν περιβαλλον και ειδικα απο κυνοκομεια / καταφυγια να κοιμουνται τον πρωτο μηνα συνεχεια ...σκεψου ποσα πραγματα βλεπουν για πρωτη φορα σε μεγαλη ηλικια . Η δικια μου κοιμοταν επι δυο χρονια μολις επεφτε ο ηλιος και ξυπναγε μολις χαραζε ...τωρα πρεπει να μαθει σε αλλα ωραρια....Ουτε καν το τεχνητο φως δεν ειχε ''μαθει'' :)

Δωσε της ενα μηνα καιρο και μετα μας λες ...

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Αχ, σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Δεν ξέρετε πόσο χρειαζόμουν να τα ακούσω αυτά!
Ξέτετε, επειδή δεν είχα ποτέ σκύλο και τώρα διαβάζω όλα αυτά περι εκπαίδευσης, ε, δεν ήξερα οτι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, νόμιζα οτι ήταν θέμα χαρακτήρα.
Όμως πείτε μου, με το θέμα της τουαλέτας τί να κάνω; Να ανοίξω post κάπου αλλού ή μπορείτε να μου απαντήσετε κι εδώ;
Δηλαδή η απορία μου είναι, πως θα την μάθω να κάνει πιπί της στο κασονάκι με τις εφημερίδες (ή να βάλω άμμο για γάτες); Κακά της κάνει στην απογευματινή βόλτα, κι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πιπί της μάλλον κάνει πολύ νωρίς το πρωί που εμείς κοιμόμαστε, στην είσοδο της πόρτας του σπιτιού (πάλι καλά που δεν τ ακάνει όπου βρει να τα πατήσουμε) και δεν μπορώ να επιβλέπω.
Τα ειδικά σπρέϊ εκπαίδευσης τουαλέτας, έχουν αποτέλεσμα; Πείτε μου τη γνώμη σας πως να την κάνω να καταλάβει οτι πρέπει να μπαίνει στο κασονάκι να κάνει τα πιπί της;

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Καταρχήν να σου ζήσει!!!:D:D:D:D
Εμένα τα σπρέι δεν με βοήθησαν καθόλου θα έλεγα!!!Αν και όχι ειδική προτείνω σιγά σιγά να το βάλεις σε ένα πρόγραμμα,και να κάνει έξω και τα τσίσα του. και γενικότερα όποτε το βλέπεις να θέλει να τα κάνει θα το πέρνεις και θα το βάζεις εκεί που θέλεις εσύ να πηγαίνει και όταν τα κάνεις εκεί που θέλεις να το επιβραβεύεις!!!!τουλάχιστον με τον κούταβο μου έτσι έκανα και τωρα δεν λερώνουμε ποτε!!!ειμαστε κύριοι:D:D:D
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ηλικία στον τρόπο εκμάθησης της τουαλέτας,πάντως τα κουταβάκια έτσι τα κάνουν..ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω νομιζω, οτι δεν θα μπει σε κανενα "κασονακι" για να κανει εκει τα τσισακια της.

Αφου αλλες ωρες δεν τα κανει μεσα- και τα κανει στην πορτα- μαλλον σου μενει μια λυση: να σηκωθεις πρωι πρωι- μονο και μονο για να αφησεις την μικρη να παει εξω για τσισα της- και μετα μαλλον θα αντεξει και αλλο.

Οι δικες μου εμαθαν ολες με αυτων τον τροπο- βγαινουν για τσισα κατα τις 5-6 το πρωι και μετα ξανααραζουν!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
νομίζω ότι δεν μπορεί να μπει κάπου για να κάνει την ανάγκη της, καλύτερα να της βάλεις μια πάνα στο πάτωμα. Εγώ αυτό έκανα με τον δικό μου, μετά τη νότισα που λες και εσύ και μια φορά που είχε πιει νερό άρχισα να περπατάω γύρω γύρω στο σπίτι, όταν είδα ότι με ακολουθούσε πέρασα πάνω από την πάνα και όταν πέρασε και αυτός, τη μύρισε και τσουπ τα αμόλησε.

Έχω χρησιμοποιήσει και απωθητικό σπρέϋ και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είτε σε μένα δουλεύει είτε από καθαρή σύμπτωση οταν έχει κάποιο ατύχημα αυτό συμβαίνει μόνο σε σημεία που δεν είχα ρίξει σπρέϋ :confused:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ πιστεύω ότι αφού είναι σχετικά μεγάλη κοπέλα δεν χρειάζεται να της μάθεις να τα κάνει σε κασονάκι ή πάνα, αλλά κατευθείαν έξω!
Αφού στα κάνει στην πόρτα δείχνει ότι μάλλον θέλει να βγει έξω να τα κάνει αλλά δεν μπορεί!
Αλλάξε λίγο το πρόγραμμά σου, βγάζε την έξω πιο νωρίς και σιγ'α σιγά θα το ρυθμίσεις να κάνει όλες τις ανάγκες έξω όταν την βγάζεις για την βόλτα της!

Και μια απορία....μόνο μια φορά την ημέρα πιπί της, που λες κι εσύ;

Last edited:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ή βγάζε την αργά το βράδυ πριν κοιμηθείτε για να μη ζορίζεται πολύ νωρίς το πρωί.

Πάντως όντως αν βγαίνει μία μόνο φορά δεν αρκεί για να κρατιέται όλη νύχτα.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Δύο φορές κάνει τσισάκια, έτυχε και τρεις, χθες, και μία φορά κακάκια. Απλά πολύ νωρίς το πρωί που εμείς κοιμόμαστε, τότε τα έκανε κατα λάθος. Όμως, δεν πίνει πολύ νερό. Άντε να πιεί ένα κρασοπότηρο νερού. Λίγο δεν είναι;
Πάντως, η απογευματινή βόλτα κρατάει 1 ώρα περίπου. Άρα να την βγάζω για πιπί της κι αργά το βράδυ για να μην κατουριέται νωρίς το πρωί, έτσι;
Και η πάνα είναι πιο αποτελεσματική από τις εφημερίδες; Έχει κάποιο "άρωμα" που τα ελκύει, ή είναι η αίσθηση που έχουν στα πόδια τους;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μη ξεχνάς ότι την έχεις παρει από Σωματείο...πράγμα που σημάινει ότι έμενε σε κλούβα και δεν είχε μάθει σε σπίτι για να κρατιεται τελείως..
Θέλει χρόνο και υπομονή...βραδυνή βόλτα απαραίτητη για πιπί, αφού έχει φάει και πιεί το νερό της...να μην έχει πρόσβαση σε νερό το βράδυ...
Δοκίμασε και τη πανα...απλώς μη κάνεις το λάθος να την αλλάζεις κάθε φορά που τη λερώνει...πρέπει να κρατήσει τη μυρωδιά ...και μην την αλλάζεις θέση μέσα στο σπίτι.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog