Νοικιαζοντας σπιτι με αυλη...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εμείς σταθήκαμε μάλλον τυχεροί, αφού νοικιάσαμε μόλις το τρίτο σπίτι που είδαμε. Βγήκαμε μόνο λίγο εκτός των αρχικών μας απαιτήσεων μιας και ψάχναμε σπίτι μικρότερο των 100τμ αλλά θεωρήσαμε την αυλή του ιδανική περίπτωση, μεγάλη, με δέντρα, ηλιόλουστη αλλά και με πολλές σκιές, ξεχωριστή αυλή μπροστά και πίσω όπου μπορούμε εύκολα να "απομονώσουμε" τα ζώα κατά βούληση (πχ όταν λείπουμε τα σκυλιά μένουν στην πίσω αυλή που δεν έχει επαφή με το δρόμο).

Πέσαμε και σε καλούς σπιτονοικοκύρηδες που βέβαια μας είπαν κάποια στιγμή ότι όποιος τους ζητούσε το σπίτι είχε σκύλο, οπότε παρόλο που στην αρχή δεν ήθελαν (έτσι απλά δεν ήθελαν, η προκατάληψη που λέγαμε) κάποια στιγμή το πήραν απόφαση. Φυσικό είναι, με την αυλή που έχει και δίπλα στο βουνό που είναι πάντα σκυλάδες θα σας το ζητάνε τους απαντήσαμε εμείς. Βλέπουν κι όποτε έρχονται ότι το σπίτι και ο κήπος μια χαρά περιποιημένα είναι παρόλα τα σκυλιά, οπότε η συνεργασία συνεχίζεται μια χαρά. Όπου να'ναι θα ανανεώσουμε και το συμβόλαιό μας.

Τώρα που στο σκέφτομαι Κώστα, αν δεις κανένα σπίτι που να σου αρέσει δώσε μας το τηλέφωνο, να πάρουμε καμιά δεκαριά από 'δω να λέμε όλοι ότι έχουμε σκυλιά μπας και το πάρει απόφαση ο υποψήφιος σπιτονοικύρης :)

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
οκ ολα αυτα...αλλα σε μονοκατοικια με αυλη??????ημαρτον!!!!τι θα τους χαλασει?τον φραχτη η τα λουλουδια τους που στην τελικη αν δεν φροντισω την αυλη εγω...κ παλι θα χαλασουνε!!!:p:p:p
δεν μπορεις να ξερεις πως σκεφτεται ο αλλος και τι τρελα κουβαλαει

και δευτερον, εχε τον νου σου να μη του ριξουν φολες απο τον φραχτη ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν ένα κολπάκι που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να φέρουμε τα σκυλιά στο σπίτι (αν και χρησιμεύει γενικά) είναι όταν με το καλο συμφωνήσουμε με τον ιδιοκτητη και γίνουν τα συμβόλαια και δεν του έχουμε πει για σκυλί και δεν έχει γράψει κάτι σαν ορο στο συμβόλαιο και μπούμε μέσα, πριν βάλουμε τα έπιπλα να βγάλουμε φωτογραφίες στο σπίτι με ημερομηνία πάνω,.
Να κάνουμε εξονυχιστική αυτοψία μαζί με τον ιδιοκτητη έτσι ώστε να μην μπορεί να σου καταλογίσει μετά τίποτα, γιατι οποιοσδήποτε νομος και αν έχει ψηφιστεί αν έχεις κάνει υλικές ζημιες φυσικά καλείσαι να τις διορθώσεις.
Το θέμα είναι και η μεγαλύτερη παρεξηγήση αν ο ιδιοκτητης δεν έχει αντιληφθεί καλά φθορές στο πάτωμα από τον προηγούμενο ενοικιαστη και τις καταλογίσει σε εσένα με την δικαιολογία ότι τις έκανε το σκυλί.
Αν εμείς είμαστε κύριοι είναι καλο αυτό για να ξέρουμε και που βρισκόμαστε και για αν θέλουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία μαζί του και θέλουμε να μας ανανεώσει το συμβόλαιο όταν θα έρθει η ώρα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ξαναδιαβάζοντας το αρχικό post του Κώστα έχω να παρατηρήσω και το εξής:

Μην τους λες από την αρχή και ειδικά πριν δεις το σπίτι για το σκυλί.
Κάνε πρώτα μια βόλτα να δεις τι παίζει, γιατί η αγγελία μπορεί να λέει αυλή και να πας να δεις κανένα ακαλυπτάκι 3x2 που θα το μοιράζεσαι και με το διπλανό ισόγειο (μου έτυχε).
Ή η αγγελία μπορεί να λέει ισόγειο και στην καλύτερη περίπτωση να μπορείς να το χαρακτηρίσεις ημι-υπόγειο (κι αυτό μου έτυχε).
Ή να δεις καμία αυλή με περίφραξη ύψους 60 εκατοστών οπότε εκεί θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τυχόν κόστος για τη βελτίωση της περίφραξης , αφού βεβαίως συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης (αυτό δε μου έτυχε αλλά επειδή ο Μπρούνο μας προέκυψε... Παλαιοκώστας κάναμε βελτιώσεις στην περίφραξη ούτως ή άλλως :D).

Αφού πας και καταλήξεις ότι σου κάνει το σπίτι, κι αφού θα είσαι και πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιθανό σπιτονυκοκύρη σου, θα τον κόψεις και λίγο τι ρόλο βαράει, αναλόγως θα δεις αν και πως κολλάει να του κάνεις αναφορά στο σκυλί.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχει δίκιο η Σοφία. Κι εγώ επειδή ήμουν πρόσφατα σε αυτή τη διαδικασία, πήγαινα κι έβλεπα τα σπίτια εξωτερικά για αρχή να δω αν μου κάνανε. Τελικά μου έκαναν μόνο δύο και από αυτά μόνο το ένα και εσωτερικά. Σε αρκετά τηλεφωνήματα όμως έλεγα για σκυλιά από την αρχή για να γλυτώνω το τσάμπα τρέξιμο.

mairyk

Well-Known Member
27 Μαϊου 2008
198
1
47
Αθήνα
Εμείς αν και έχουμε δικό μας διαμέρισμα λόγω της ανάγκης μας για σκυλία αλλα και αυτονομία το νοικίασαμε και πήγαμε σε μονοκατοικία.
Ως ιδιοκτήτρια δεν έχω πρόβλημα με σκυλία αρκεί να μην έχουν οι συγγενείς μου (είναι οικογενειακή η πολυκατοικία) .Οι νοικάριδες μας έχουν γάτες και όλα καλα.
Μέναμε για τέσσερα χρόνια σε μονοκατικοικία ή οποία ήταν μια χαρά για τα σκυλία, για εμάς όχι και τόσο αλλά δεν αποφασίζαμε να φυγουμε για αυτά κυρίως.
Τελικά το κάναμε, στις περιοχές που κοιτούσαμε ή ακούγαμε τα γνωστά ή ο κήπος ήταν παρτέρι.
Βρήκαμε ένα υπέροχο σπίτι περίπου 20΄απο το προηγούμενο, είναι πολύ καλητερο για όλους μας. Οι ιδιοκτήτες έχουν ένα μικρό σκυλάκι και μας έδωσαν το ελευθερο να κάνουμε ότι θέλουμε και με το σπίτι και με τον κήπο.
Γενικά αν και είναι υσιχη περιοχή και έχουν σχεδών όλοι ζώα, σκευτόμαστε να φτιάξουμε την μπροστηνη περίφραξη και ένα μεγάλο κλουβί πίσο για κάθε ενδεχόμενο.

Κωστα αν σκεφτείς να ανέβεις στα βόρεια ίσως να μπορώ να βοηθήσω.Εδώ είναι σχεδών όλα μονοκατοικίες. Να παίζουν και τα ντοκάκια μας μαζί.

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Δηλαδή αυτό που λέτε είναι να μην αναφέρουμε καν ότι έχουμε κ σκύλο?
Είναι λίγο ρίσκο γιατί μπορεί να μην έχει πρόβλημα!
Θυμάμαι όταν ψάχναμε να νοικιάσουμε πέρσι,μετά το καλοκαίρι,σε Γέρακα,Γλυκά Νερά κ Χαλάνδρι,οι περισσότερες απαντήσεις στο αν επιτρέπονται τα κατοικίδια,ήτανε αρνητικές κ είχα απογοητευτεί πολύ γιατί ήτανε το πρώτο που με ένοιαζε.
Δεν υπήρχε περίπτωση να έμενα σε σπίτι χωρίς να έχω κατοικίδιο!
Συγκεκριμένα έλεγα πως ο γατούλης μου ήτανε ηλικιωμένος κ με το ζόρι περπατούσε(άσχετα που ήτανε μόλις 4άρων κ με μεγάλη κινητικότητα:p).
Τώρα από Νοέμβρη θα ξαναψάξουμε στα ίδια μέρη,έχωντας σα κατοικίδιο τον Ιβάν στα υπόψιν κ αυτό που με προβληματίζει είναι αν τον πάρω εξαρχής μαζί μας,στην τσάντα του,όταν βλέπουμε σπίτια ή είναι προτιμότερο να τον 'εμφανίσω' μετά.
Δεν θα είναι αργά όμως να κάνουμε πίσω αν δούμε στους όρους του συμβολαίου ότι δεν επιτρέπονται?Αργά γιατί ο ιδιοκτήτης θα έχει ήδη απορρίψει ενδιαφερόμενους,νυν κ μελλοντικούς κ θα έχει βγάλει τα συμβόλαια στο όνομά μας!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ελα βρε Αφροδίτη, πες τους ότι είναι δείγμα μόνο ο δικός σου, το κανονικό θα έρθει αργότερα! :D:D (πλάκα κάνω μην παρεξηγηθείς.....)

Πάντως είμαι σίγουρη οτι είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για τα μεγάλα σκυλιά σε σχέση με τα μικροσκοπικά.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Δε παρεξηγούμαι,μην ανησυχείς:D
Δειγμα,δείγμα αλλά κάνει περισσότερη φασαρία από τον δικό σου,kopritis(επειδή ανέφερες ότι ούτε καν γαυγίζει).
Ετσι πρέπει να είναι κανονικά αλλά κ τα μικρά αποτελούνε πρόβλημα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαλά εγώ και κουνέλι να είχα περισσότερη φασαρία θα έκανε..... η αλήθεια είναι οτι για αρκετό καιρό νομίζαμε οτι είναι μουγγός ο σκύλος..... τελικά δεν είναι, αλλά πρέπει να κάνεις τάμα πρωτα για να τον ακούσεις να γαυγίσει. Κι εχει και το καλό το γαυγισμα το βαθύ (τρομάρα του).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εδώ, Γερμανία αν κ πολύ φιλόζωοι, σε αρκετά σπίτια που νοικιάζονται δεν αφήνουν σκυλιά. Ίσως για τα παρκέ, ίσως για να μη χαλάσουν το γρασίδι από το τρέξιμο, δεν ξέρω...

Εμείς είπαμε στον ατζέντη που μας έψαχνε το σπίτι ότι θέλουμε μικρό κήπο, θα 'χουμε σκύλο κ χρειαζόμαστε κ γκαράζ. Οπότε μας έψαχνε με αυτά τα δεδομένα κ τελικά μας βρήκε μία βίλα κ μένουμε :p:p

Είναι δύσκολο γενικά, είναι περίεργος ο κόσμος με τα κατοικίδια. Δυστυχώς πρέπει να δηλώσεις ότι έχεις σκύλο σε περίπτωση που νοικιάζεις σπίτι (κ δεν αγοράζεις, που δεν θα τους ένοιαζε κ άλογο να 'χες, που λέει ο λόγος)...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog