Νοικιαζοντας σπιτι με αυλη...

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
Καθως λοιπον τα οικονομικα μου αρχισαν να πηγαινουν καλα κ ειδα οτι βγαινω αποφασισα να ψαξω ενα σπιτι με αυλη για να νοικιασω...
Πηρα λοιπον μια Χ.Ε,εφτιαξα καφεδακι κ το εριξα στο διαβασμα,ψαχνωντας για μονοκατοικιες κατα βαση κ μετα για οτιδηποτε αλλο θα μπορουσε να μου παρεχει την αυλη για χρηση(ισογειο διπλοκατοικιας κτλ κτλ)
Την πρωτη κρυαδα λοιπον αφου ειχα βρει αγγελιες κ αρχισα τα τηλεφωνα, την πηρα απο μια κυρια στον αγιο δημητριο (πρεπει να ηταν 70 +) η οποια στην αρχη ηταν γλυκητατη μεχρι που της ανεφερα τον σκυλο κ μονο που δεν ουρλιαξε:shock::shock::shock: κ να αναφερω οτι μιλαω για σπιτι με 90 τμ αυλη συν αλλα τοσα το σπιτι!!!
Οκ,λεω,επεσα σε περιπτωση...Ελα ομως που αυτο δεν ηταν η εξαιρεση:(
Ηταν ο κανονας...στα 13 σπιτια που πηρα τηλεφωνο τα 9 αρνηθηκαν κατηγορηματικα,τα 3 δεν ενθουσιαστηκαν καθολου κ 1 ηταν μονο του οποιου ο ιδιοκτητης ειναι κ αυτος κατοχος σκυλου(μα ποσο γκαντεμης θα μπορουσα να ειμαι,αρσενικου ροτ με προβλημα συμπεριφορας :( κ αντικοινωνικο με αλλα σκυλια)αλλα με μοιρασμενη αυλη...
Και ρωταω εγω τωρα...γτ τετοιος ρατσισμος???
Γτ αφου υπαρχει η αυλη να μην θελουν ιδιοκτητες σκυλων???

Παντως ασχετα με το θεμα αν ξερει κανενας κατι να νοικιαζεται με αυλη στις περιοχες π.φαληρο,νεα σμυρνη,αγιο δημητριο,μοσχατο,αλιμο,καλαμακι κ νομιζει οτι δεν θα υπαρχει ρατσισμος ας μου στειλει ενα pm...
Ευχαριστω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Tους χαλάει τα πατώματα λενε..... εμένα αυτό ήταν το ζήτημα της σπιτονοικοκυράς, αλλά την έπεισα οτι δεν είναι θέμα σε σπίτι με μαρμάρινα πατώματα!! Δεν είναι απο διαμάντι τα νυχια του σκύλου!:D

Επισης στην πολυκατοικία μου απαγορεύονται απο τον κανονισμό οι σκύλοι..... τους ενοχλεί λεει ο θόρυβος..... έχουν και κακές εμπειρίες απο τις γυρω πολυκατοικίες που έχουν σκυλιά που γαυγίζουν συνεχώς..... οπότε έδωσα μια μικρή μάχη στην αρχή..... ευτυχώς ο δικός μου δε γαυγίζει ποτέ, οπότε δεν τον ακούνε..... καμιά φορά που τον βλέπουν τους κάνει εντύπωση που έχω σκύλο!

Αλλο ζήτημα που ενοχλεί τους νοικάρηδες είναι το αν λερώνει τους εσωτερικούς χώρους... (ασανσερ, σκάλες κτλ)....

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
οκ ολα αυτα...αλλα σε μονοκατοικια με αυλη??????ημαρτον!!!!τι θα τους χαλασει?τον φραχτη η τα λουλουδια τους που στην τελικη αν δεν φροντισω την αυλη εγω...κ παλι θα χαλασουνε!!!:p:p:p

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
O νόμος τι λέει σε αυτές τις περιπτώσεις; είσαι αναγκασμένος από πριν να τους πεις οτι έχεις σκύλο; το ξέρω οτι είναι κακό βέβαια, αλλά αν δεν προκύπτει από το νόμο, ουδέν σκύλος, ουδέν ζημιά. Οτι ο κόσμος είναι περίεργος (γιατί ακόμα και ζημιά να κάνει ο σκύλος, θα την πληρώσεις και θα της φτιάξεις και το οίκημα από την αρχή δεν είναι κάτι νέο) αλλά είσαι υποχρεωμένος να τους το αναφέρεις;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
O νόμος τι λέει σε αυτές τις περιπτώσεις; είσαι αναγκασμένος από πριν να τους πεις οτι έχεις σκύλο; το ξέρω οτι είναι κακό βέβαια, αλλά αν δεν προκύπτει από το νόμο, ουδέν σκύλος, ουδέν ζημιά. Οτι ο κόσμος είναι περίεργος (γιατί ακόμα και ζημιά να κάνει ο σκύλος, θα την πληρώσεις και θα της φτιάξεις και το οίκημα από την αρχή δεν είναι κάτι νέο) αλλά είσαι υποχρεωμένος να τους το αναφέρεις;

Eίσαι αναγκασμένος να του το πεις ότι έχεις σκύλο.
Aπό την άλλη αν γίνουν τα συμβόλαια και εκείνος δεν αναφέρει τίποτα στο συμφωνητικό και μετά το πας το σκυλί και ισχυριστείς ότι το βρήκες, πολύ πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον νομικός.
Αν όμως έχει υπογράψει στο συμφωνητικό στους ειδικούς ορους ότι δεν δέχεται σκυλί στο σπίτι και έχεις υπογράψει ότι δέχεσαι τους ορους, τότε ο νομος όλος είναι με το μέρος του.

Το παιχνίδι παίζεται όλο στα συμβόλαια..
Καλο είναι να το αναφέρεις από πριν γιατί είναι κρίμα να φτάσεις στα συμβόλαια και ενώ έχεις θεωρήσει ότι έχεις βρει σπίτι να το χαλάσετε εκεί.
Χάνεις χρόνο και κόπο τσαμπα..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πανε στο Α.Τ της περιοχης που θελεις το σπιτι και ρωτα που εγιναν τελευταια πολλες διαρηξεις κοιτα αν υπαρχει σπιτι εκει γυρω με αυλη :D:D:D
Στην Γερμανια καλυτερα να εχεις σκυλια παρα παιδια σε αυτο το θεμα καλα ηταν.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
και ο ορος στο συμβολαιο παρανομος ειναι απο την στιγμη που ο νομος το επιτρεπει μπορεις να εχεις σκυλο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και ο ορος στο συμβολαιο παρανομος ειναι απο την στιγμη που ο νομος το επιτρεπει μπορεις να εχεις σκυλο
Στο συμφωνητικό υπάρχουν οι ειδικοί οροι όπου ιδιοκτητης έχει δικαίωμα να προστατέψει την περιουσια του όπως αυτός νομίζει.
Κάποιοι έχουν και πρόβλημα με μικρά παιδιά.
Αν λοιπόν έχει μπει στο συμβόλαιο και έχει δεχτεί ο ενδιαφερόμενος τους ορους του ίδιο ιδιοκτητη και υπογράψει τότε φυσικά και τίποτα δεν είναι παράνομο από την στιγμή που στην συμφωνία υπογράφτηκαν και αποδέχτηκαν και από τις δυο μεριές όλοι οι οροι.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
αν αποδεχτουν και οι δυο πλευρε οτι επιτρεπεται να κανουν φονο μεσα στο σπιτι παει να πει οτι μπορουν να το κανουν;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αν αποδεχτουν και οι δυο πλευρε οτι επιτρεπεται να κανουν φονο μεσα στο σπιτι παει να πει οτι μπορουν να το κανουν;
Eχεις αγοράσει ποτε -νοικιάσει σπίτι?
Τι από όλα αυτά σου φαίνεται παράλογο?
Δεν έχει δικαίωμα ο ιδιοκτητης να προφυλάξει την περιουσια του οπως αυτος νομιζει?
Εχεις δει ποτε συμφωνητικό?
Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα ξέρεις δεν θα υπήρχε καν..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Eίσαι αναγκασμένος να του το πεις ότι έχεις σκύλο.
Δεν είναι αναγκασμένος να πει τίποτα.

Στο συμφωνητικό υπάρχουν οι ειδικοί οροι όπου ιδιοκτητης έχει δικαίωμα να προστατέψει την περιουσια του όπως αυτός νομίζει.
Κάποιοι έχουν και πρόβλημα με μικρά παιδιά.
Αν λοιπόν έχει μπει στο συμβόλαιο και έχει δεχτεί ο ενδιαφερόμενος τους ορους του ίδιο ιδιοκτητη και υπογράψει τότε φυσικά και τίποτα δεν είναι παράνομο από την στιγμή που στην συμφωνία υπογράφτηκαν και αποδέχτηκαν και από τις δυο μεριές όλοι οι οροι.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το άρθρο 6 του ν. 31790/2003 αποτελεί διάταξη αναγκαστικού δικαίου *. Υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις όπου τα δικαστήρια αναγνωρίσαν ότι είναι έγκυρος ο όρος σε καταστατικό πολυκατοικίας ο οποίος απαγόρευε τα σκυλιά, αλλά αυτή η νομολογία είναι παλαιά και προγενέστερη του νόμου 3170/2003 ο οποίος τότε δεν υπήρχε και ρύθμισε το θέμα και μάλιστα με διάταξη, όπως εγραψα παραπάνω, αναγκαστικού δικαίου.

Ο μισθωτής με τον εκμισθωτή έχουν το δικαίωμα στο μισθωτήριο συμβόλαιο να βάλουν όρους οι οποίοι δεν είναι παράνομοι ή καταχρηστικοί. Σε περίπτωση που αυτοί αντίκεινται σε διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, οι όροι αυτοί είναι άκυροι και το συμβόλαιο ισχύει ως έχει κατά τα λοιπά.
Δεν μπορεί μια σύμβαση να παραβιάσει κανόνες αναγκαστικού δικαίου παρά μόνο ενδοτικού δικαίου.

* Αναγκαστικό δίκαιο: Ένα σύνολο κανόνων υποχρεωτικής (αναγκαστικής) εφαρμογής οι οποίοι ισχύουν ανεξάρτητα από τη βούληση των ιδιωτών.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγνώμη αλλα εγώ δεν μίλησα για καταστατικό πολυκατοικίας αλλα για ιδιωτικό συμφωνητικο.

Αν ο ιδιοκτητης βάλει σαν ορο ότι απαγορεύονται τα σκυλιά και το υπογράψεις δεν μπορείς να φέρεις σκυλί.

Αν δεν βάλει ορους ο ιδιοκτητης τότε ισχύει το καταστατικό της πολυκατοικίας.

Για οποιαδήποτε αμφιβολία πάνω σε αυτό το θέμα απο καποιον που είναι σε μια τέτοια κατάσταση και έχει πρόβλημα, μπορεί να ρωτήσει μεσίτες που εμπιστεύεται και τα ζουνε καθημερινα, όπου συνεργάζονται με δικηγόρους και συμβολαιογράφους και να τον συμβουλέψουν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν ο ιδιοκτητης βάλει σαν ορο ότι απαγορεύονται τα σκυλιά και το υπογράψεις δεν μπορείς να φέρεις σκυλί.
Μπορείς.

Tο άρθρο 6 του ν. 3170/2003 αποτελεί διάταξη αναγκαστικού δικαίου. Σου ξαναλέω πως σε περίπτωση που οι όροι μιας σύμβασης αντίκεινται σε διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, οι όροι αυτοί είναι άκυροι.
:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτό αφορά το καταστατικό της πολυκατοικίας και όχι τους ορους στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
Εχει δικαίωμα ο ιδιοκτητης να προστατεύσει την ιδιοκτησία του όπως αυτός πιστεύει.

Τέλος πάντων εγώ τι έκανα στον δικό μου.
Δεν του είπα τίποτα αλλα στους ειδικούς ορους τράβηξε γραμμή όπου σήμαινε ότι δεν μου βάζει κανέναν ορο.
Ετσι και εγώ έφερα τον μικρό και ενώ δεν μιλήσαμε ποτε για σκυλί το αποδέχτηκε και δεν υπήρχε πρόβλημα.
Ηταν όμως ρίσκο.

Καλο είναι για να γλιτώσουμε εμείς την ταλαιπωρία να το λέμε.
Καποιοι αλλωστε δέχονται σκυλία.:):)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, παίρνει εγγύηση για να αποκαταστήσει τις τυχούσες ζημιές που θα γίνουν κατά την διάρκεια της μίσθωσης, και έχει το δικαίωμα 1-2 φορές τον μήνα να έρχεται (προειδοποιημένα) και να ελέγχει την κατάσταση της περιουσίας του. Σε περίπτωση που θα διαπιστώσει ζημιές, θα απαιτήσει την άμεση αποκατάσταση τους, αλλιώς θα σε πετάξει έξω, και θα χρησιμοποιήσει την εγγύηση για να τις αποκαταστήσει.

Δεν έχει δικαίωμα να βάζει όρους που είναι αντίθετοι με τα δικαιώματα σου.
Έχεις δικαίωμα να έχεις παιδιά, και έχεις δικαίωμα να έχεις σκύλο. Κανένας όρος σε κανένα συμβόλαιο δεν μπορούν να καταργήσουν τα δικαιώματα σου. Όρεξη για καυγάδες να έχεις, και δεν σε κουνάει κανένας.

Οι όροι περί σκύλου, είναι ίδιοι με τους όρους περί μη εγκυμοσύνης που βάζουν κάποιοι ανεκδιήγητοι σε κοπέλες, προκειμένου να εργασθούν στις επιχειρήσεις τους. Είναι παράνομοι και καταχρηστικοί.

Από δικιά μου εμπειρία, μιας που κι εγώ ανήκω στην τάξη των ενοικιαστών και όχι των ιδιοκτητών, να σας πω ότι υπάρχει χειρότερο από το να ψάχνεις σπίτι, ενώ έχεις σκύλο. Να ψάχνεις σπίτι, ενώ έχεις και σκύλο, και παιδιά!!!

Εγώ, έβρισκα 1 ή 2 στους 10 που ανεχόντουσαν τον σκύλο, αλλά... δεν θέλανε παιδιά, και οι 2-3 στους 10 που ανεχόντουσαν τα παιδιά, δεν θέλανε σκύλο!!!

Τελικά, κάθε εμπόδιο σε καλό, βρήκα έναν χρυσό άνθρωπο, σπιτονοικοκύρη, που και σκυλιά ήθελε, και παιδιά, απλώς δεν ήθελε ο σκύλος να μπαίνει μέσα στο σπίτι!!!!!
Του είπα οκ, και φυσικά κάνω ότι θέλω εγώ, και όχι ότι ήθελε αυτός...

Όταν στις επισκέψει του είδε πως το σπίτι του είναι τζιτζι, δεν είπε κουβέντα, κι ας κατάλαβε από τα πράγματα του σκύλου (κρεβατάκι, νερό, παιχνίδια κλπ) ότι ο σκύλος μένει μέσα. Του είπα πως ούτε εγώ ηθελα τον σκύλο μέσα, αλλά και καλά γαύγιζε έξω, και ενοχλούσε, και φοβήθηκα τις φόλες, και αναγκάστηκα να αναθεωρήσω τις απόψεις μου, και ανέχομαι την παρουσία του σκύλου μέσα στο σπίτι!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Από την άλλη, μπορώ να καταλάβω την αναποδιά των περισσοτέρων να μην θέλουν σκύλο: Στο σπίτι που μένω, αλλάξαμε πόρτες και παράθυρα, γιατί ο προηγούμενος είχε κι αυτός σκύλο, και ο σκύλος είχε μασήσει κουφώματα, και είχε γρατζουνήσει με τα νύχια του τα αλουμίνια και τα τζάμια!!! Ναι, γρατζουνιές στα τζάμια, αν είναι δυνατόν, κι όμως είναι!!!

Στον κήπο, υπάρχουν ήδη κάποια φυτά και κάποια δένδρα. Κάποιοι σκύλοι, σκάβουν, ξεριζώνουν, μασάνε τα φυτά, καταστρέφουν τον κήπο. Εσύ μετά μπορεί να φύγεις, αλλά ο κήπος θα παραμείνει μπουρδέλο για καιρό.

Κάποια στιγμή που ο δικός μου σκύλος ζουρλάθηκε και άρχισε να σκάβει λαγούμια, ετοιμαζόταν να γεννήσει, κατέστρεψε 2-3 τριανταφυλιές. Όταν ηρέμησε, βάλαμε άλλα φυτά, και είπαμε στον σπιτονοικοκύρη πως τις βγάλαμε τις τριανταφυλιές γιατί χτυπούσαν τα παιδιά μου.

puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Πάντως κι εγώ που χρειάστηκε μια φορά (ευτυχώς μόνο μία) να νοικιάσω σπίτι και είχα τότε ένα μικρόσωμο σκυλί, δεν είπα τίποτα στον ιδιοκτήτη όχι από πονηριά αλλά επειδή ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό πως μπορεί να μου πει όχι :p
Στο συμβόλαιο δεν υπήρχε κανένας όρος που να το απαγορεύει και ο ιδιοκτήτης δεν είπε τίποτα όταν είδε το σκυλί στο σπίτι. Να υποθέσω ότι ήμουνα τυχερή, μάλλον.... :rolleyes:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σε ένα σπίτι που είχα νοικιάσει κάποτε, με ρωτήσαν αν είχα σκυλί. Τους απάντησα 'όχι' καθώς δεν είχα, αλλά στην πορεία απέκτησα.Το είδαν όταν έφευγα οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα.
Στο σπίτι που ήμουν μέχρι πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης είχε γράψει στο συμβόλαιο 'ένα σκύλο' (είχα τη Νοέλα μόνο τότε και ψαχνόμασταν για το τι θα ήταν το δεύτερο). Τον έβαλα να ξαναφτιάξει το συμβόλαιο και να λέει 'δύο κατοικίδια' όπως ορίζει ο νόμος. Εντάξει είχαμε και τον γάτο, αλλά αυτόν δεν τον δηλώνω καθώς όπου πάμε 'υιοθετούμε' κι άλλα γατιά της περιοχής.
Τώρα που έπρεπε να ξαναψάξω για σπίτι, εξαρχής δήλωνα σκυλιά. Άμα δε μας θέλουνε, ούτε εμάς μας κάνουνε. Δεν υπάρχει λόγος να έρθουμε σε σύγκρουση στην πορεία. Η νέα μου ιδιοκτήτρια σπιτιού έχει και είχε σκυλιά και ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε Ελληνικό Ποιμενικό. Της είπαμε αμέσως ότι προτιμάμε τους ανθρώπους που έχουν σκυλιά γιατί πιστεύουμε ότι είναι καλύτεροι άνθρωποι. Διαλέγουμε κι εμείς βλέπεις. ;)
Καταλήγω ότι είναι καλύτερα να το λες εξαρχής από το τηλέφωνο, να μη χάνει κανείς μας χρόνο.
Άμα ενδιαφέρεται κανείς για διαμέρισμα στο Μαρούσι που να επιτρέπει σκυλιά, ας μου στείλει πμ.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Τα ιδιωτικά συμφωνητικά ΔΕΝ μπορούν να κατισχύουν των νόμων του κράτους.
Δηλαδή, εάν εγώ νοικιάσω ακίνητο ως ιδιοκτήτης και βρω έναν ενοικιαστή που δέχεται ετήσια αναπροσαρμογή ενοικίου 15%, νομίζετε ότι στη σημερινή εποχή, η αναπροσαρμογή αυτή έχει καμία ισχύ;
Καμία απολύτως δεν έχει. Ο ίδιος ο ενοικιαστής που την υπέγραψε έχοντας σώας τας φρένας του, εάν την αμφισβητήσει νομικά, ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.
Οι νόμοι του κράτους είναι πάνω από το τι αναφέρονται στα καταστατικά. Ακόμα και με τις υπογραφές των συμβαλλομένων μερών.
Και έτσι είναι το σωστό.

Όσον αφορά τώρα τους κανονισμούς των πολυκατοικιών. Επειδή είμαι μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών και συνδρομητής στο περιοδικού που εκδίδει η Ένωση, έχω να πω το εξής :
Ο κανονισμός κάθε πολυκατοικίας, αποτελεί - κατά κάποιο τρόπο - τον καταστατικό χάρτη της. Με μία όμως προϋπόθεση. Ότι δεν θα έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την κοινωνική πραγματικότητα του ΣΗΜΕΡΑ.
Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις δικαστηρίων ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ που δικαιώνουν ιδιοκτήτες οι οποίοι στράφηκαν κατά κανονισμών πολυκατοικιών, οι οποίοι είχαν συνταχθεί πριν από 40 χρόνια και εμπόδιζαν συγκεκριμένες ενοικιάσεις ή τροποποιήσεις κτιρίων.
Στο Κολωνάκι, σε παλιά πολυκατοικία, ο κανονισμός απαγόρευε την επαγγελματική εκμετάλλευση εντός αυτής.
Κάποιος λοιπόν νοίκιασε ιδιοκτησία του ως επαγγελματική στέγη.
Κινήθηκε η πολυκατοικία εναντίον του επικαλούμενη τον προ 40 ετών κανονισμό.
Η τελεσίδικη απόφαση δικαίωσε τον ιδιοκτήτη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog