Νεο μελος great dane

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
Καλημερα.. ειμαι νεο μελος στο forum ,αγαπω παρα πολυ τα τετραποδα πλασματακια οπως ολοι σας υποθετω... ψαχνω να αγορασω ενα Μολοσσο.. μα δεν εχω βρει εκτροφεα στην ελλαδα... γνωριζετε καποιον εσεις;...και κατι αλλο... απο ποιες ασθενειες κινδυνευουν ;;
ευχαριστω πολυ

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σου και καλώς ήρθες!!:)

Γιατί δεν στρέφεσαι στο εξωτερικό για να βρείς αξιόλογο κουτάβι;

Πότε θα μας βάλεις φώτο του γουέστι σου;;;;:):)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Για Γερμανικό μολοσσό, το εξωτερικό είναι μονόδρομος.

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
καλως σας βρηκα!!!:)
Ειπα milou να ξεκινησω απο τπ παπουτσι απο τον τοπο σου ...;)και μετα να στραφω στο εξωτερικο... αλλα δεν το βλεπω μαλλον!!
οσο για την φωτο του "Αντρα "μου προσεχως... να φτιαξει λιγο το μαλλι!!:p

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Θα ήταν ενδιαφέρον σε αυτό στο σημείο , μια που έχουμε έναν ενδιαφερόμενο για Great Dane και έναν εκτροφέα Great Dane στο ίδιο θέμα , να γίνει μια προσομείωση του διαλόγου που ίσως θα είχαν και τηλεφωνικός ή κατ'ιδίαν , ο ένας στο ρόλο του υποψήφιου πελάτη/ιδιοκτήτη και ο άλλος του εκτροφέα.

Ας παραλείψουμε τα "Θες καφέ?"..."Πως τον πίνεις?"...κλπ. :D

Η πρώτη ερώτηση FAINOMENON θα ήταν "Τι χρωμα σ' ενδιαφερει?"?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Οχι. Θα ήταν τι σε εκανε να ενδιαφερθεις για το Μολοσσο? (το χρωμα απλως θα συντομευε την ερευνα του υποψηφιου αγοραστη γιατι εγω εκτρεφω μονο υποξανθα και ραβδωτα)

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
καλημερα... δεν θα ξεκινησω απο ο χρωμα.. θα ξεκινησω αποτο γιατι θελω τετοιο σκυλο... Μετα απο αρκετη μελετη και προηγουμενη εμπειρια απο μεγαλοσωμες ρατσες (Λυκο εργασιακο και ρονβαιλερ) κατεληξα στο Μολοσσο.. Γιατι θεωρω οτι ειναι ενας σκυλος ηπιου χαρακτηρα, εκπαιδευσιμος ,που μπορει να ζησει σε μια οικογενεια με παιδια.. και πανω απ ολαειναι ενας θεωρητικος σκυλος και πολυ πολυ ομορφος (για τα δικα μου γουστα) ο χρωμα ειναι υποκειμενικο δεν επειρεαζει το χαρακτηρα του πχ εμενα μ αρεσει ο Μπλε και οΑρλεκινος(περι ορεξεως...) Οσο για τις υπορεωσεις μου πανω στο μεγαλωμα του συγκεκριμενου σκυλου εχω ηδη ενημερωθει και απο εκτροφεις αλλα και απο κτηνιατρους . Ελπιζω να εγινα κατανοητη..:)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Οκ, παμε λοιπον στις επομενες ερωτησεις μου:
(Να υπογραμμισω εκ των προτερων οτι σκοπος μου δεν ειναι να γινω αδιακριτη ουτε να κανω ανακριση αλλα να προλαβω τυχον προβληματα και να διευκολυνω τη συμβιωση κουταβιου & ενηλικου Μολοσσου με την οικογενεια του...Αυτες οι συζητησεις γινονται κατ ιδιαν και οχι μεσω φορουμ, εδω μου ζητηθηκε να παραθεσω τις ερωτησεις που κανω για λογους ενημερωσης).

ηλικια σας
οικογενειακη κατασταση
ποιοι και ποσοι ζουν στο σπιτι? Υπαρχουν παιδια και τι ηλικιας? Αν δεν υπαρχουν, σκεφτεστε να αποκτησετε μωρο - και ποτε?
Ποιος θα ασχολειται κυριως με το σκυλο?
Θελουν ολοι στο σπιτι σας σκυλο και μαλιστα της συγκεκριμενης φυλης?
Προηγουμενη εμπειρια με σκυλια (λεπτομερως) μικροσωμες ή μεγαλοσωμες φυλες?
Μονοκατοικια - πολυκατοικια? Υπαρχουν σκαλες ή ασανσερ? Κοινοχρηστα ή ιδιωτικα? Γειτονες?
Πολη - προαστιο - εξοχη? Κηπος ή αυλη?
Ιδιοκτητο ή με ενοικιο?
Ο σκυλος θα ζει μεσα στο σπιτι? τι μορφή (επιφανεια) εχει το πατωμα?
Ποσο χρονο εχετε να ασχολειστε καθημερινα με το κουταβι? Ποσες ωρες θα μενει μονο του ή ποιος θα ασχολειται οταν εσεις λειπετε?
Επαγγελματικη κατασταση (σταθεροτητα / μονιμοτητα?) Υπαρχει περιπτωση μεταθεσης?
Ιδιατερες αναγκες - προτιμησεις - ασχολιες - δραστηριοτητες (π.χ. σπορ / ταξιδια κλπ)
Υπαχει καποιο ατομο υπερηλικο, με ειδικες αναγκες ή αλλεργιες στο περιβαλλον σας?

και στη συνεχεια,
Ειστε φανατικη με την ταξη και την καθαριοτητα? εχετε προβλημα οταν το κουταβι λερωσει / κανει εμετο μεσα στο σπιτι?
Θα εχετε την διαθεση & τη δυνατοτητα να αντιμετωπισετε καποια τυχον μακροχρονια ή σοβαρη ασθενεια του σκυλου που θα απαιτει συνεχη φροντιδα / υποστηριξη / φαρμακευτικη αγωγη και πιθανες δαπανες? Υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα καλυψης των αναγκων αυτου του σκυλου σε διατροφη, εκπαιδευση, περιθαλψη κλπ?
Υπαρχουν αντικειμενα ή κατι αλλο στο χωρο σας δυνητικα επικινδυνο (πχ πισινα) ?
Θελετε σκυλο για συντροφια ή εκθεσεις - αναπαραγωγη?
Τι φυλο προτιματε και γιατι?

Last edited by a moderator:

pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
Αρχικα δεν το βλεπω σαν ανακριση.. δεν με πειραζει που γινεται αυτο μεσω Forum μπορει στο μελλον να βοηθησουμε κι αλλα μελη..
Ειμαι 38 ετων-Διαζευγμενη - Στο σπιτι μενουμε εγω και 2 παιδια 10 και 13 ετων- Μωρο οχι αλλο ευχαριστω:)
Εγω θα ασχολουμαι με τον σκυλο
Βεβαια ολοι συμφωνουν με την επιλογη της ρατσας
Προηγουμενη εμπειρια.. 3 γερμανικοι ποιμενικοι εργασιακοι του προην συνροφου μου διαφορετικες ηικιες και φυλα .
1 ροντβαιλερ δικο μου δυστυχως το εχασα απο φολα..(καλοι γειτονες στο προηγουμενο σπιτι)
Τωρα εχω ενα Westie αρσενικο 1ετους μαθημενο σε κλουβα και υπακουο.. Προβλημα συμπεριφορας με μεγαλοσωμα σκυλια αναφερεται στο foroum .
Μονοκατοικια-οχι σκαλες-κηπος 200 τμ-προαστιο- ιδιοκτητο.
Σκοπος μου ο σκυλος να μενει μεσα στο σπιτι 126 τμ.
Ωρες ενασχολησης με το κουταβι καθημερινα τουλαχιστον για 5-6 ωρες
Μονο του θα μενει μονο 4 ωρες.
Επαγγελματικη κατασταση σταθερη..(αγνωσται αι βουλαι του αλλογοσκουφη..:p)
Ταξιδια οταν μας επιτρεπονται λογω σχολειων...
Δεν υπαρχουν υπερηλικα κλπ
Προβλμα στην ταξη καθαριοτητα;;;; Με 2 παιδια;; και 1 σκυλο;; Μμμ χλωμο..
Μακροχρονια ασθενεια κλπ ποτε δεν υπαρχει διαθεση ουτε για ανθρωπους ουτε για σκυλους αλλα οταν προκειψει σε μελος της οικογενειας δεν μπορεις να κανεις αλλιως...Μακρια απο εμας λεμε ολοι....
Ναι υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα..
Δεν υπαρχουν επικινδυνα αντικειμενα..
Σκυλο συντροφιας.. Προτιμο θηλυκο.. απο την αποψη οτι ειναι περισσοτερο φιλικο και προστατευτικο με τα παιδια και λιγοτερο κυριαρχικο λογω φυλου...
(μας φαγανε οι αντρες):(
Και λιγο χιουμορ... μετα απ ολα αυτα ... ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ για αντρα... σαν γραφειο συνηκεσιων εμοιαζε:):):) Ελπιζω να εγινα αρκετα κατανοητη...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ο ενδιαφερομενος για κουταβι απο εκτροφεα θα πρεπει να εχει υπομονη και να ειναι διατεθειμενος να περιμενει...