Νεο μελος στην οικογενια

wizard

Member
3 Ιουλίου 2009
6
0
Χαιρετώ το forum μιας και είναι το πρώτο μου post. Έχω μερικές ερωτήσεις να κάνω σχετικά με το νέο μέλος τις οικογενείας μας :DΑπέκτησα ένα ακιτα πριν 3 εβδομάδες από pet shop . Δεν είχα βρει το forum οπότε μάλλον σαν επιλογή ήταν λάθος. :(
Θορυβήθηκα διαβάζοντας την άποψη να μην αγοράζουμε από shop. Το θέμα είναι τι πρέπει να προσέξω τώρα για να προλάβω τυχών προβλήματα; Από το shop μου είπαν ότι το pedigree θα αργήσει να έρθει … λένε αλήθεια η με δουλεύουν ; :pinokio:
Άσχετος τι έχει γίνει ένα άλλο που θέλω βοήθεια είναι για την διατροφή του. Μου έδωσαν ένα σακί Eukanuba που μάλλον δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει. Το σκυλί τρώει πρωί και βράδυ από 150 γραμμάρια (είναι 3 μηνών) αλλά μου φαίνετε ότι έχει αδυνατίσει. Οποιαδήποτε σκέψη σχετικά με την διατροφή του θα με βοηθούσε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το σκυλί πρέπει να τρώει περισσότερο και κυρίως σε 3 γεύματα, 2 είναι λίγα για την ηλικία του.

Pedigree δεν θα πάρεις, και να πάρεις δεν θα έχει καμία αξία.

Κτηνίατρος το παρακολουθεί ?

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Καλημερα να το χαιρεσαι το σκυλακι !
Για το πεντιγκρι συνφωνω με τον Ντενις ,μετα απο χρονια και αν ερθει θα ειναι πλαστο.
Για την τροφη Eukanuba ειναι καλη,απλα κοιτα να ταιριαζει στο σκυλι σου. Π.χ να την τρωει με ορεξη, να μην πινει τεραστιες ποσοτητες νερου , να εχει κανονικα κοπρανα και λαμπερο τριχωμα....

Α! και βαλτου Σκαλιμπορ ειναι σκνιπα-σιζον! Και στον κτηνιατρο γρηγορα....

wizard

Member
3 Ιουλίου 2009
6
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Έχει κάνει το πρώτο εμβόλιο και φυσικά θα πάει στον κτηνίατρο σήμερα που είναι η μέρα για το δεύτερο.

Για την τροφη Eukanuba ειναι καλη,απλα κοιτα να ταιριαζει στο σκυλι σου. Π.χ να την τρωει με ορεξη, να μην πινει τεραστιες ποσοτητες νερου , να εχει κανονικα κοπρανα και λαμπερο τριχωμα....

Για την τροφή με ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ότι την καταβροχθίζει όλη και με ευχαρίστηση αλλά ούτε νερό πίνει πολλή ούτε διάρροια και αλλά τέτοια συμπτώματα έχει.

Όσο αφορά το Pedigree μου είπαν 6 μήνες.

Τέλος τι πρέπει να προσέξω η να κάνω (πχ. Εξετάσεις ) στο σκυλί για τυχόν προβλήματα λόγο της αγοράς από το shop

Last edited:

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Kαταρχας σου ειπαν οτι εχει κανει το πρωτο εμβολιο ,ετσι; Βιβλιαριο υγειας σου εδωσαν μαζι ωστε να φαινεται το αυτοκολλητο απο το εμβολιο;

Συνηθη ασθενειες,απο πετ σοπ,εαν δεν κανω λαθος, ειναι ο τυφος , και η δυσπλασιες (επειδη γινετε ανεξελεκτο ζευγαρωμα απο μη ελεγμενους γονεις! ).... αρα η εξετασεις που μπορεις να κανεις ειναι αιματολογικες! η δυσπλασια φαινεται μετα απο 1 1/2 χρονο....

Επισης αποπαρασιτωση εχεις κανει ;

Οσο για την τροφη / αδυνατισμα , ρωτα τον κτηνιατρο σημερα που θα πας αφου αυτος ξερει καλυτερα εαν ειναι αδυνατο το σκυλι . Ζυγισε το κιολας !

wizard

Member
3 Ιουλίου 2009
6
0
Έχω εκπλαγεί από τις άμεσες απαντήσεις σας. Ευχαριστώ πολλή.

Kαταρχας σου ειπαν οτι εχει κανει το πρωτο εμβολιο ,ετσι; Βιβλιαριο υγειας σου εδωσαν μαζι ωστε να φαινεται το αυτοκολλητο απο το εμβολιο;
Το πρώτο εμβόλιο το κάνανε μπροστά μου και έχω και βιβλιάριο υγείας. Τα αυτοκόλλητα λένε Tetradog DHP & Tetradog L.

Συνήθη ασθενειες,απο πετ σοπ,εαν δεν κανω λαθος, ειναι ο τυφος , και η δυσπλασιες (επειδη γινετε ανεξελεκτο ζευγαρωμα απο μη ελεγμενους γονεις! ).... αρα η εξετασεις που μπορεις να κανεις ειναι αιματολογικες! η δυσπλασια φαινεται μετα απο 1 1/2 χρονο....
Θα τις ζητήσω από τον κτηνίατρο σήμερα σωστά ?
Για την δυσπλασία μου έδωσαν ένα χαρτί που αναλαμβάνουν λέει πλήρες την ευ8εινη σχετικά με κάτι τέτοιο !!!

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Εγγυηση Δυσπλασιας...
Ξεχνα το ...εχεις το σκυλι 1 χρονο και μετα παρουσιαζει δυσπλασια τι θα κανεις; θα το αλλαξεις με καινουργιο;;;; Λογικα θα πρεπει να υπεγραψες κατι χαρτια σωστα;

Tι εννοεις το κανανε μπροστα σου; Ο πετσοπας ;;; Και το βιβλιαριο ποιανου γιατρου την σφραγγιδα εχει;;; Οπως ειπε και η Χλοη εαν σου προτειναν κτηνιατρο αλλαξε τον!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κτηνίατρος το παρακολουθεί ?
wizard Aπαντησε σε αυτην την ερωτηση του denis..

Απο την στιγμη που ειναι απο πετ σοπ κανενα χαρτι δεν ειναι εγκυρο..

wizard

Member
3 Ιουλίου 2009
6
0
Όχι κτηνίατρος το έκανε … ήρθε και έκανε και σε όλα τα σκυλιά που ήταν εκεί. Δεν μου πρότεινε το shop γιατρό . Έτσι και αλλιώς είναι πολλή μακριά για να τον πας εκεί.

Ναι εγγύηση δυσπλασίας είναι πράγματι αλλά υποτίθεται ότι σου δίνουν και καλά άλλο. Τέλος πάντων μακριά από εμάς.

Προτείνετε σας παρακαλώ για τροφή γιατί έχω πελαγώσει λίγο με το θέμα

wizard

Member
3 Ιουλίου 2009
6
0
wizard Aπαντησε σε αυτην την ερωτηση του denis..

Απο την στιγμη που ειναι απο πετ σοπ κανενα χαρτι δεν ειναι εγκυρο..

Σήμερα θα πάει σε γιατρό για το δεύτερο εμβόλιο του. Έχουμε μια εδώ στον Πειραιά που είναι αρκετά καλή …. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον και εκεί θα το πάω

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Τροφες υπαρχουν πολλες και καλες Royal Canine , Acana , Orijen , Eukanuba, Hills , Pro plan ... ειναι μερικες απο αυτες . Τωρα για ποια ειναι η καλυτερη ειναι καθαρα προσωπικο θεμα....του σκυλου σου.
Το ποσο του κανει καλο μια τροφη φαινεται :
1.Απο τα κοπρανα (ποσοτητα και σκληροτητα)
2.Απο το τριχωμα (λαμψη και υφη)
3.Απο το ποσο νερο πινει (περιεχομενο σε αλατι στην τροφη)
4.Απο την ορεξη του σκυλου να την φαει.....
(εαν κανω καπου λαθος διωρθοστε με ...)

Προσοχη!!!
Οσο αφορα την τροφη....πρεπει να ελεγχεις την ταμπελα με τα συστατικα της,και την σειρα αυτων...π.χ κρεας ,δημητριακα...... εαν παει ετσι εχει περισσοτερο κρεας απο δημητριακα.
Επισης το ποσοστο πρωτεινης (γυρω στο 30%) αλλα και λιπους (~20%)
Να μην περιεχει citric oxid και αν περιεχει να μην την μουλιαζεις !
Και να ακουλουθεις το προγραμμα αλλαγης τροφης πιστα....
Και κατι ακομα....μια τροφη για να δειξει τα την επιρροη της στο σκυλι πρεπει να καταναλωνεται για 1.5 μηνα περιππου....

Οσο αφορα τον κτηνιατρο...και επειδη εχω μια προκαταληψη στους εισαγωμενους βρες καποιον που να αναγραφει στην σφραγιδα του το πανεπιστημιο που τελειωσε...εμενα π.χ ειναι αριστοτελειο Θεσσαλονικης..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το ποσο του κανει καλο μια τροφη φαινεται :
1.Απο τα κοπρανα (ποσοτητα και σκληροτητα)
+ το χρωμα...

3.Απο το ποσο νερο πινει (περιεχομενο σε αλατι στην τροφη)
Το καλοκαιρι ολα πινουν παρα πανω..

4.Απο την ορεξη του σκυλου να την φαει.....
Αυτο δεν εχει να κανει με την ποιατητα τροφης αλλα με τις προτιμησεις του σκυλιου..

Και να ακουλουθεις το προγραμμα αλλαγης τροφης πιστα....
Αυτο δεν το καταλαβα το εξηγεις αν θελεις?:)

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει το μικρό σου!
Ευχομαι να μην έχει κάποιο πρόβλημα και να είστε ευτυχισμένοι μαζί.

Όσο για την τροφή μην αγχώνεσαι πολύ. Θα πρέπει να μην αγοράζεις ξηρά ή ακόμα χειρότερα κονσέρβες από σούπερ μάρκετ αλλά ούτε και χύμα από το πετ σοπ.

Ξεκίνα με κάποια από τις μάρκες που ανέφεραν ήδη και δες ποιά του αρέσει περισσότερο, μάρκα, γεύση και λοιπά.

Έχε υπόψιν σου ότι τα Ωμέγα λιπαρά κάνουν πολύ καλό στο δέρμα και στο τρίχωμα, σε περίπτωση που θες να δώσεις εκεί έμφαση.:)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
To προγραμμα για να αλλαξεις τροφη , δλδ
2 πρωτες μερες 70-30 παλια νεα 2 επομενες 50-50 και 2 μεθεπομενες 30-70
(δεν ειμαι σιγουρος για τις αναλογιες γιαυτο δεν το εγραψα)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τέλος τι πρέπει να προσέξω η να κάνω (πχ. Εξετάσεις ) στο σκυλί για τυχόν προβλήματα λόγο της αγοράς από το shop
Εφόσον έχει κάνει τα εμβόλια και τις αποπαρασιτωσεις του, τρωει κανονικά, είναι ζωηρό, δεν έχει διάρροια, πυρετό η άλλη αδιαθεσία, δεν χρειάζεται να κανεις τίποτα.

Όσον αφορά στην τροφή, ρίξε μια ματιά στην ενότητα «διατροφή και άσκηση». Θα βρεις δεκάδες θέματα που θα σε βοηθήσουν να μαθεις να αξιολογείς μόνος σου την ποιότητα μιας ξηρας τροφής.

Να σου ζησει το κουταβι. :)