Νεο μελος στην οικογενεια - Βελγικος Ποιμενικος

Lybio

Active Member
22 Απριλίου 2013
30
0
Σπαρτη
Καλησπερα στην μεγαλη παρεα του φορουμ, πριν 11 ημερες απεκτησα ενα κουταβακι 35-40 ημερων(ξερω οτι ειναι πολυ νωρις αλλα η μαμα του ειχε καποια προβληματα),ομως δεν εχω μεγαλωσει ποτε τοσο μικρο σκυλακι και νομιζω πως ειναι πολλα τα λαθη που εχω κανει για αυτο θα ηθελα καποιες συμβουλες!

Μολις τον πηρα τον πηγα στην κτηνιατρο και του εδωσε χαπι για τα παρασσιτα και του εβαλε και μια αμπουλα στο τριχωμα.Οσο αφορα την τροφη του τον ξεκινησα με ξηρα τροφη της pedigree junior την τρωει με ευχαριστηση ομως την τεταρτη μερα αρχισε να μου κανει τα κακα του πιο νερουλα σαν γιαουρτι δεν εδωσα σημασια ομως μετα απο 2 μερες αφου συνεχισε να τα κανει νερουλα πηγα στην κτηνιατρο και μου πρωτινε 2 λυσεις η να μου δωσει μια κρεμα η να του φτιαχνω ρυζι με κοτοπουλο χωρις λιπος μονο καθαρο κρεας(για 4-5 μερες) και πρωτιμησα να του μαγειρευω! τι μπορω να κανω για αυτο? επειδη εχω ακουσει παρα πολλα για τροφες ποια ειναι η γνωμη σας για την ξηρα τροφη που του δινω και τι θα μου πρωτινατε εσεις? Και κατι πολυ σημαντικο ,στα κακα του απο την αρχη εκανε και κατι σκουλικακια λευκα μια ηταν νεκρα και μια ζωντανα οταν ξεκινησε τα νερουλα κακια του δεν εκανε καθολου σκουλικια η εκανε μια στο τοσο και η κτηνιατρος μου ειπε να του δωσω κι αλλο χαπι!Ακομα μου ειπαν πως επειδη ο σκυλος φαινεται να εχει πολλα σκουλικακια να του δωσω ασβεστιο γιατι του το τρωνε αυτα τια να κανω? με εχουν ανησυχισει αρκετα με αυτα που ακουω και δεν ξερω εαν εχουν δικιο η οχι! ελπιζω να μην κουρασα με την εκθεση που εγραψα! περιμενω με χαρα τις συμβουλες σας!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πως γινεται ολες οι μαμαδες σκυλες των byb να εχουν προβληματα????:mad:

Καλως ηρθες. Καλο διαβασμα.
Ασε το ασβεστιο, δε σου χρησιμευει σε τιποτα. Δωσε του μαγειρευτο για καμια βδομαδα και περνα σταδιακα σε μια ξηρα της προκοπης, οχι φρισκις.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
χαπι για τα σκουληκια λογικα μετα απο δυο με τρεις φορες θα καθαρισει η κοιλια του.. το κοτοπουλο με ρυζι σου το ειπε για να ηρεμησει η κοιλια του απο τυχον φλεγμονες,, με purina tonnus pupy μεγαλωσαν τα μισα σκυλια στην ευρωπη χωρις προβληματα την εχω σαν σημειο αναφορας..,,, τα υπολοιπα μεγαλωσαν με διαφορες φθηνοτερες τροφες και αλλες που ειναι πολυ ακριβοτερες.... το θεμα ειναι ποσο αντεχει η τσεπη σου,,,,,,,ασβεστια και διαφορα αλλα περιεργα σε κουταβι δεν δινουμε,,,,,,, το βασικο ειναι να ζησει το σκυλακι σου γιατι με γεννες σαν αυτη που δεν πρασεξαν την υγεια της μητερας σιγουρα εχει περασει και στα κουταβια με το γαλα καποια παρασιτα η ακομα και ασθενεια....,,

Lybio

Active Member
22 Απριλίου 2013
30
0
Σπαρτη
Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντισεις σας....μεχρι στιγμης ο μικρος ειναι πολυ ενεργιτικος τρεχει σκαβει τρωει χορταρακια δεν καθτε σε ηρεμια παιζουμε καμια 4 με 5 ωρες την ημερα,τραβαει φορμες τζιν παπουτσια τα παντα και φυσικα δαγωνει και τα χερια μας....εχω ακουσει οτι σε τοσο μικρεσ ηλικιες δεν κανει να τρεχουν τα σκυλια...αληθευει κατι τετοιο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Lybio, καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Πέρα απ'το ότι κάκιστα, έχεις το μωρό αυτό, στα χέρια σου [ειλικρινά, έχω βαρεθεί να ακούω αυτήν την ηλίθια δικαιολογία, για σοβαρό πρόβλημα της μανούλας], καλό θα ήταν να αφιερώσεις πρώτα περισσότερο χρόνο, στο διάβασμα του φόρουμ, παρά στην διατύπωση ερωτήσεων. Πιστεύω ότι θα σου λυθούν σχεδόν όλες σου οι απορίες, πριν καν τις εκφράσεις.

Τα χορταράκια, που τα βρίσκει και τα τρώει;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
χορταρακια να μην τρωει.., εχουν πολλα περιεργα ζωιφια τα χορταρακια,,, ισως και ψεκασματα ισως και λιπασματα,, ισως και ψαλιδες και χιλια αλλα δυο.. εσυ ξερεις τι χορταρακια ειναι,,, τρεχουν τα σκυλακια τοσο μικρα τοσο οσο μπορουν αυτα χωρις να τα προκαλεις για κατι παραπανω,, η να τους βαλεις λουρι και να περπατας καμια ωρα,,, σιγα σιγα με ρεγουλα,,, ειδικα στην αρχη,, κανα μπαλακι του τενις στα πεντε μετρα,,,

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ότι πρόβλημα και να έχει η μάνα, ο "εκτροφέας" οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει τα κουτάβια μεχρι να γίνουν 8 εβδομάδων.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ότι πρόβλημα και να έχει η μάνα, ο "εκτροφέας" οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει τα κουτάβια μεχρι να γίνουν 8 εβδομάδων.
,,,
αφου δεν φροντισε για την υγεια της μανας να κανει μια υγιη γεννα θα φροντιζε για τα κουταβια,,,?? .. καπως αλλοιως λεγεται αυτος,,, παντως ""εκτροφεα"" δεν τον λες ==))

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
η να τους βαλεις λουρι και να περπατας καμια ωρα,,, σιγα σιγα με ρεγουλα,,, ειδικα στην αρχη,, κανα μπαλακι του τενις στα πεντε μετρα,,,
35-40 ημερών κουτάβι να περπατάει καμιά ώρα με λουρί? :confused:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
35-40 ημερών κουτάβι να περπατάει καμιά ώρα με λουρί? :confused:
'''
τρεχουν τα σκυλακια τοσο μικρα τοσο οσο μπορουν αυτα χωρις να τα προκαλεις για κατι παραπανω,, η να τους βαλεις λουρι και να περπατας καμια ωρα,,, σιγα σιγα με ρεγουλα,,, ,,
///
εδω λεω οτι τοσο μικρα σκυλακια δεν τα προκαλουμε για κατι παραπανω απο οσο μπορουν η να τους βαλουμε λουρι και να περπατανε μια ωρα,,, ειναι αποτρεπτικο το υφος και ο συλλογισμος,, και οχι προτροπη για να το κανει,,,, ολοι οι αλλοι το καταλαβανε,, μονο εσυ πεταχτηκες ==))

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι γιατί ως γνωστόν δεν έχω απολύτως τίποτα άλλο να ασχοληθώ, εκτός από εσένα, ενώ συνηθίζεις να γράφεις με απόλυτα συγκροτημένο και κατανοητό τρόπο. Whatever.

Lybio

Active Member
22 Απριλίου 2013
30
0
Σπαρτη
Lybio, καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Πέρα απ'το ότι κάκιστα, έχεις το μωρό αυτό, στα χέρια σου [ειλικρινά, έχω βαρεθεί να ακούω αυτήν την ηλίθια δικαιολογία, για σοβαρό πρόβλημα της μανούλας], καλό θα ήταν να αφιερώσεις πρώτα περισσότερο χρόνο, στο διάβασμα του φόρουμ, παρά στην διατύπωση ερωτήσεων. Πιστεύω ότι θα σου λυθούν σχεδόν όλες σου οι απορίες, πριν καν τις εκφράσεις.

Τα χορταράκια, που τα βρίσκει και τα τρώει;
Τα χορταρακια τα τρωει απο τον κηπο μου και σαφως δεν ειναι ρεντισμενα , και οταν χορταρακια σε στυλ γρασσιδι και κανα μαρουλοφιλο αμα βρει βεβαια του τα περνω πιο πολυ για το παιχνιδι τα δαγκωνει...οσο για το τρεξιμο δεν τον πιεζω .... το μονο κακο ειναι οτι μου κατεβαινει(αερας) κατι σκαλοπατια κανα 5αρι μεγαλα σε πλατος και καμια 15 αρια ποντους σε υψος και κατι φορες που δεν ημουν δκοντα του ειχε πεσει....σε 10 μερες θα τον παω για τα πρωτα εμβολια και μετα θα τον ξεκινησω τις βολτες με το λουρι...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Τα χορταρακια τα τρωει απο τον κηπο μου και σαφως δεν ειναι ρεντισμενα , και οταν χορταρακια σε στυλ γρασσιδι και κανα μαρουλοφιλο αμα βρει βεβαια του τα περνω πιο πολυ για το παιχνιδι τα δαγκωνει...οσο για το τρεξιμο δεν τον πιεζω .... το μονο κακο ειναι οτι μου κατεβαινει(αερας) κατι σκαλοπατια κανα 5αρι μεγαλα σε πλατος και καμια 15 αρια ποντους σε υψος και κατι φορες που δεν ημουν δκοντα του ειχε πεσει....σε 10 μερες θα τον παω για τα πρωτα εμβολια και μετα θα τον ξεκινησω τις βολτες με το λουρι...
,,,
βολτες με το λουρι εξω απο τον ελεγχομενο χωρο σου θα τον πας 10 ημερες μετα τα τελευταια εμβολια,, αρα εχεις καιρο ακομα για βολτες.. και μην το τολμησεις πιο νωρις γιατι πολλοι τρεχαν και δεν φταναν μετα,,,

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις το όνομα του ανθρώπου απ΄όπου πήρες το κουταβάκι σου....

Lybio

Active Member
22 Απριλίου 2013
30
0
Σπαρτη
αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις το όνομα του ανθρώπου απ΄όπου πήρες το κουταβάκι σου....
Καταρχην ειμαι απο επαρχια.....η σκυλα εχει γεννησει αρκετες φορες κανα 6 αρι νομιζω αλλα αυτη την φορα μετα τις 30 μερες κατι παρουσιασε ... δεν θυμαμαι τι ακριβως, γνωριζω πως ειναι πολυ προσεκτικος με τα σκυλια του και πολυ περιποιητικος δεν ειναι εκτροφεας αλλα τρελενεται για τους βελγους και σαφως δεν τα πουλαει τα σκυλακια...μαλιστα εχουμε και την ιδια κτηνιατρο που επιβεβαιωσε και αυτη οτι υπηρχε προβλημα κτλπ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Αφού δεν είναι εκτροφέας, για ποιό λόγο, έχει βάλει την σκύλα του και γεννοβολάει;
Για να γνωρίσει κι αυτή, την χαρά του σεξ και της μητρότητας, όπως επιτάσσει η φύση της;

6 γέννες χ πόσα κουτάβια = πόσα άλλα ημίαιμα κουτάβια, σαν αυτά, που είχαν ήδη γεννηθεί και πεταχτεί, χωρίς σπίτι;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Καταρχην ειμαι απο επαρχια.....η σκυλα εχει γεννησει αρκετες φορες κανα 6 αρι νομιζω αλλα αυτη την φορα μετα τις 30 μερες κατι παρουσιασε ... δεν θυμαμαι τι ακριβως, γνωριζω πως ειναι πολυ προσεκτικος με τα σκυλια του και πολυ περιποιητικος δεν ειναι εκτροφεας αλλα τρελενεται για τους βελγους και σαφως δεν τα πουλαει τα σκυλακια...μαλιστα εχουμε και την ιδια κτηνιατρο που επιβεβαιωσε και αυτη οτι υπηρχε προβλημα κτλπ.
λυπάμαι αλλά ο άνθρωπος αυτός θέλει καταγγελία...:mad:

αν αγαπούσε πραγματικά τα σκυλιά του και τρελαινόταν για τους βέλγους όπως πιστεύεις :

1/ θα δήλωνε εκτροφέας, θα έκανε επώνυμη γέννα και θα αναλάμβανε την ηθική και την πρακτική ευθύνη για την όποια εκτροφή κάνει
2/ θα πούλαγε τα σκυλάκια του για να αντισταθμίσει τα έξοδα που έπρεπε να κάνει για την σκύλα -πριν γεννήσει αλλά και για να μεγαλώσει σωστά τα κουτάβια του.
3/ δεν θα έβαζε την σκύλα του να γεννήσει 6 φορές
4/ και άλλα πολλά για τα οποία μάλλον ακόμα δεν έχεις ιδέα....(π.χ. επιλογή γεννητόρων, ιατρικές εξετάσεις καταλληλότητας αναπαραγωγής, μελέτη pedigree,κλπ.κλπ.)

συγγνώμη αν το ποστ μου βγάζει θυμό.....αλλά αμάν πια!

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παντως και εδω στη γειτονια μου δυο γειτονες νομιζαν οτι ειχαν βελγικο μεχρι που τους εδειξα πως ειναι το βελγικο ==))

Lybio

Active Member
22 Απριλίου 2013
30
0
Σπαρτη
Αφού δεν είναι εκτροφέας, για ποιό λόγο, έχει βάλει την σκύλα του και γεννοβολάει;
Για να γνωρίσει κι αυτή, την χαρά του σεξ και της μητρότητας, όπως επιτάσσει η φύση της;

6 γέννες χ πόσα κουτάβια = πόσα άλλα ημίαιμα κουτάβια, σαν αυτά, που είχαν ήδη γεσυγνωμννηθεί και πεταχτεί, χωρίς σπίτι;
Ειπα εγω οτι ειναι ημιαιμος?και την σκυλα στα 7της εχει κανει 6γεννες που ειναι το κακο δεν μπορω να καταλαβω και βεβαια ζευβγαρωνει με βελγο....δεν μπορω να καταλαβω γιατι γραφεις ολα αυτα χωρις ξα ξερεις