Νεο μελος νεος σκυλος

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εδω γραφω αραγε.? καλημερες και καλως σας βρηκα,,,, βρηκα ενα σκυλακι θηλυκο σε αθλια κατασταση σε ερημια καταδαγκωμενο απο αλλα σκυλια και ολο τσιμπουρια,,, ειναι 4 μηνων σε ενα μηνα πηρε 4 κιλα το εχω δυο μηνες το πηγα σε κτηνιατρο και ολα ο.κ μου ειπε εκανε εμβολια χαπι καθαρισμο κλπ το ταιζω με purina και friskies που τα κατηγορουν για πολυ αλατι και σπιτικο φαγητο,, αν ξερει καποιος τι ρατσα ειναι στο περιπου να μου πει μοιαζει με βελγικο ποιμενικο και κατι με γερμανικο... σημερα την αφησα για δοκιμη ελευθερη στην αυλη γιατι οτι φτανει τιο καταστρεφει,,, οταν φευγω κλαιει ουρλιαζει χτυπιεται και οταν ερχομαι κανει σαν τρελη και κατουριεται μολις με βλεπει και μετα χυμαει επανω μου,,, και δαγκωνει πολυ,,, παρα πολυ,,,,δεν εχω εμπειρια απο σκυλους παρα μονο απο το ιντερνετ,,, καθε συμβουλη δεκτη ==))

Attachments

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γειά χαρά,
αξιέπαινη η κίνησή σου να τη μαζέψεις!
Η ούρηση που κάνει όταν σε βλέπει ονομάζεται υποτακτική ούρηση.
Άν κάνεις ένα search στο forum θα βρεις πολλές πληροφορίες.
Θέλετε δούλεμα στη σχέση σας σιγά σιγά,μέχρι να συνηθίσετε ο ένας τον άλλον.
Ο χαρακτήρας της μικρής βέβαια επειδή είναι πολύ υποτακτικός θα σε βοηθήσει,παράλληλα θα αγχώνεται όταν φέυγεις κ θα στρεσάρεται ..

Διάβασε εδώ διάφορα αρθράκια στο forum και μην έχεις άγχος τώρα που έκανες το πιο δύσκολο βήμα να τη μαζέψεις,τα άλλα θα έρθουν πολύ εύκολα!
Όσο για την τροφή,αν έχεις την δυνατότητα (επειδή ήδη έκανες πάρα πολλά)μπορείς να βρεις μια πιο ποιοτική να της δίνεις,πάλι έχει στο forum πολλές προτάσεις!

Λέγε μας νέα κάθε τόσο αν θες να βλέπουμε πας τα πάτε :)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι την όμορφη κουκλάρα σου :).........μα τι αυτάρες είναι αυτές *agapoylas*!!!!

Συγχαρητήρια για την κίνηση που έκανες και την μάζεψες από το δρόμο.
Όσο για το δάγκωμα, μην αγχώνεσαι θα το κόψει. Όλα τα κουτάβια δαγκώνουν, να της πάρεις παιχνίδια για τα δόντια της όπως κόκαλα για να μασάει και να ανακουφίζεται.

Όταν θα δαγκώνει τα χέρια σου δεν θα της φωνάζεις, θα κάνεις ένα πολύ δυνατό ''ααααχχχχ'' και θα της γυρνάς πλάτη με σταυρωμένα τα χέρια σου στο στήθος.....σιγά σιγά θα το κόψει, είναι μικρούλα ακόμη.....εγώ να φανταστείς έχω σημάδι ακόμα στο χέρι μου από τον δικό μου όταν ήταν 3 μηνών!!!

Το ότι κατουριέται όταν σε βλέπει είναι επειδή νιώθει ανασφάλεια όταν μένει μόνη της και χαίρεται όταν γυρνάς σπίτι......κι αυτό θα το κόψει.....και ο δικός μου τα ίδια έκανε αλλά βρήκα κόλπο. Όταν γυρίζω σπίτι δεν του μιλάω, δεν τον κοιτάω και του δίνω σημασία μετά από 5 λεπτά μόλις εξασθενίσει λίγο η χαρά του.....αυτό ήταν, το έκοψε το κατούρι :p.

Να την χαίρεσαι και πάλι και να περνάτε καλά!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τωρα της δινω purina tonus μισο μισο με friskies junior ,,, νομιζα οτι ηταν ποιοτητα ΑΑΑ ,,,, της πηρα κοκαλακια να ξεσπαει εκει τη μανια του δαγκωματος,,, 13.500 ζυγιζε 15 αυγουστου και 17.550 15 σεπτεμβριου αλλα δειχνη αδυνατη πολυ,,, βεβαια εχει αρκετη δυναμη τωρα ,,, οσο για αυτια ναι εχει αυταρες :rolleyes: εχει μαθει καποιες λεξεις,, , , , μη,, κατσε κατω,,, ελα εδω,,, πηγαινε μεσα,,, παρτο... παμε βολτα,,,της οποιες τις εκτελει οταν δεν εχει το μυαλο της σε κανα σκυλο που περναει η οταν ερχομαι απο τη δουλεια που τοτε δεν ακουει τιποτα απο τα γαυγισματα και τους λυγμους χαρας !! ευχαριστω που απαντησατε..!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλος ηρθες!!!

Καλε- τα αυτια ειναι οντος περιεργα!!
Μιαζουν με γαλλικου μπουλντογκ- ετσι τεραστια και στρογγυλεμενα στης ακρες που ειναι!
Απιστευτο!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλημέρα και καλώς ήρθες!! Είναι κούκλα και με υπέροχα αυτάκια!!!
και να φανταστείς σε διπλανό θέμα άλλοι σκοτώνονται που τα δικά τους δεν τα σήκωσαν ακόμη (σόρρυ για το άσχετο)!:p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πολύ όμορφη η μικρή, καλώς ήρθες!

Με τα άλλα σκυλάκια πώς τα πάει;

Μένεις Αθήνα;
Θα χρειαστείς τις συμβουλές ενός έμπειρου εκπαιδευτή για να βάλετε μία τάξη στην καθημερινότητά σας, κ αφού δεν έχεις εμπειρία με σκύλους θα σε βοηθήσει να θέσεις σωστές βάσεις στη σχέση σου με τη μικρή, κ το ότι είναι τόσο νεαρή, μόνο θετικό είναι!

George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Καλώς ήλθες στην παρέα! Μπράβο για την κίνηση! Είναι κούκλα! Να την χαίρεσαι!
Την τροφή να αλλάξεις άμεσα γιατί είναι στην ανάπτυξη και αυτή που δίνεις είναι πολύ κάτω του μέτριου.
Μια καλή λύση σε σχέση τιμής ποιότητας είναι η Brit και η Cibau που σου πρότεινε η @Kritikopoula (εγώ θα προτιμούσα Brit) η αν μπορείς να διαθέσεις λίγα € παραπάνω θα πρότεινα την belcando
Ταΐζοντας μια ποιοτική τροφή θα δεις πολύ εντυπωσιακότερα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και γενικότερα την εμφάνιση του σκύλου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχουν πολλές καλές τροφές, απλά πρότεινα τις παραπάνω προσπαθόντας να κρατήσω το κόστος σταθερό ή να το ανεβάσω ελάχιστα. Αν ο/η ferozasea μπορεί να διαθέσει παραπάνω, υπάρχουν πολύ καλές τροφές για να διαλέξει! (Συμφωνώ κι εγώ για belcando και την τρώει και πολύ ευχάριστα ο σκύλος μου)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πηρα brit με 1.70 ευρω το κιλο που λετε ειναι καλυτερη απο την tonus που την παιρνω 2.70 το κιλο στο ιδιο καταστημα,,, λιγο περιεργο μου ακουγεται παντως η φθηνη να ειναι καλυτερη απο την ακριβη ==)) της δινω παντως και κοτοπουλο και ψαρι και κιμα,,,, ετσι και της βαλω τη μεριδα που μου ειπε ο κτηνιατρος χαλαει ολο το κοσμο,,, θελει τη διπλη και τη τρωει σε μηδεν χρονο,,, και εχει κακη συνηθεια μη σε δει να τρως κατι,, χτυπιεται μεχρι να της δωσεις και ας εχει φαει,,,,

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Καλημερα!
Οταν χτυπιεται για να φαει απο το φα'ι' σου την ωρα που τρως εσυ,μην της δινεις ουτε φα'ι' ουτε σημασια.Οταν σταματησει και πλεον καθεται υσηχα χωρις να βγαζει τσιμουδια και να ζητιανευει,μπορεις να της δινεις μια μπουκιτσα (αφου εχεις τελειωσει εσυ το γευμα σου) για να την επιβραβευσεις που καθοταν υσηχη.Αλλα σε καμια περιπτωση μην της δινεις να φαει επειδη χτυπιεται,θα το κανει παντα αφου βλεπει οτι πιανει..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ουτε φαι ουτε σημασια τοτε βγαζει κατι λυγμους και γαβγισματα που πεταγεται η γειτονια στα μπαλκονια ==)) εσε που χυμαει να περασει αναμεσα στα καγκελα,,, εχω αρχισει να μπαινω και να βγαινω απο αλλη εξοδο απο το σπιτι για να μην χτυπιεται,,, οταν κραταω σακουλα,,,, αλλα παλι με ακουει,,, ειδες κατι αυταρες που εχει...??? και ετσι και μπει κατι σε κατσαρολα η μικροκυματα το μυριζει απο μακρυα και παει στο πιατακι της και γαυγιζει ==))

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Να χαίρεσαι την κουκλάρα σου.
Να θυμάσαι ότι εγκαταλημένο κουτάβι=πεινασμένο κουτάβι.Αυτό θα αργήσει πολύ να το ξεχάσει.
Εσύ δεν πρέπει να υποχωρείς σε καμία περίπτωση από λύπηση γιατί μόνο κακό θα της κάνεις.
Αν είσαι σταθερός θα το καταλάβει ποιο γρήγορα από ότι αν κάνεις υποχωρήσεις.

ΥΓ ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
πηρα brit με 1.70 ευρω το κιλο που λετε ειναι καλυτερη απο την tonus που την παιρνω 2.70 το κιλο στο ιδιο καταστημα,,, λιγο περιεργο μου ακουγεται παντως η φθηνη να ειναι καλυτερη απο την ακριβη ==)) ...

Την τιμή σε μια τροφή μπορεί να την ανεβάσει η ποιότητα, το μάρκετινγκ και διάφορα άλλα πράγματα. Στο πλάι, κάθε τσουβάλι γράφει τα συστατικά (ακόμα κι όταν αγοράζουμε χύμα, μπορούμε να δούμε στο πλάι του τσουβαλιού που έχει ανοιχτό το κατάστημα). Υπάρχει και πινακάκι με τη συνιστώμενη ημερησία ποσότητα. Δεν χρειάζεται να πιστέψεις εμένα, αλλά τα ίδια σου τα μάτια! Μπορείς να του ζητήσεις να δεις το πλάι όλων των τσουβαλιών που πουλάει χύμα και να διαλέξεις αυτό που θεωρείς καλύτερο σε αναλογία τιμής/ποιότητας

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
με την αναπτυξη που εχει δυο μηνες που την εχω παιρνει 1 κιλο την εβδομαδα περιπου ειναι 4,5 μηνων και πριν 15 ημερες εφθασε τα 17.500 κιλα ... βεβαια ας μην ξεχναμε οτι την βρηκα εξαθλιωμενη πεθαμενη της πεινας στη κυριολεξια,,, υπαρχει καποιος κανονας για το ποσα κιλα θα φτασει με αυτη την αναπτυξη,,?? δεν πηρε παχος γιατι καθε μερα εξασκηται,,, τωρα οργωνει το παρτερι στο κηπο για παραδειγμα αφου πεταξε ολες τις γλαστρες κατω για να μπει =))

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Να θυμάσαι ότι εγκαταλημένο κουτάβι=πεινασμένο κουτάβι.Αυτό θα αργήσει πολύ να το ξεχάσει.
Εσύ δεν πρέπει να υποχωρείς σε καμία περίπτωση από λύπηση γιατί μόνο κακό θα της κάνεις.
Τοσο αληθεια!!!
το τελευταιο κουταβακι που μαζεψαμε... παθαινε τραμπακουλο με το φαι.. αμασητες τις κατεβαζε τις κροκετες..

Αυτο μπορεις να το εκμεταλευτεις στη εκπαιδευση της, το οτι ειναι ειναι λιχουδα...
Παντως σπιρτοζα μου ακουγεται, καλο και αυτο... και μοιαζει να γινεται κουκλαρα! ..Αντε να τη δουμε να μεγαλωνει!
Μπραβο σου που την υιοθετησες! :D
Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να κανεις μερικα "session" με εκπαιδευτη μονο σε καλο θα σου βγει.. αλλιως ριξε λιγο διαβασμα ;) δεν θα παει χαμενο... μοναδικες εμπειριες!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
βαζω το φαγητο της στο ταπερακι της,,, στον ηλιο,,, το βουταει και παει και το τρωει στη σκια,,, τα μειονεκτηματα του μαυρου,,, τα πλεονεκτηματα,,, μονο που ειναι μαυρη τη βλεπουν και αλλαζουν πεζοδρομιο ==))

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97