Νεο μέλος-υιοθεσία Λαμπραντορ

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Eπιτέλους μετά απο προσπάθιες να βρούμε το μαιλ, τα καταφέραμε! Τελικά έπρεπε να βγούμε και να ξαναμπούμε στο μαιλ:p(φανταστείτε πόσο χαζές) είμαι στην Νεφέλη και είχαμε μια συζήτηση πάνω σε ένα θέμα και έτσι μου πρότεινε να κάνω λογαρισμό στο φόρουμ για να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας, αλλά και για να ενημερωθώ γι ότι χρειάζεται!

Γεια σας παρέα του Dogforum! Καλώς σας βρίσκω! Ονομάζομαι Ντίνα και πολύ σύντομα θα αποκτήσω ένα αρσενικό Λαμπραντόρ. Ο μικρός βρέθηκε πριν κάποιο καιρό να τριγυρνάει στην Αμφιάλη, φορώντας ενα μπλε λουράκι. Είχε μικροτσίπ αλλά δεν υπήρχε κάποια καταχώριση σέ όνομα. Αφού λοιπόν η φιλοζωική έψαχνε καιρό γιατον ιδιοκτήτη του αποφάσισε να τον δώσει για υιοθεσία. Ο μικρός είναι στειρωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Αθηνών στειρώνει αδέσποτα καιφοράει στα αγοράκια μπλε λουράκι και στα κοριτσάκια κόκκινο. Οπότε έτσι πρέπε ινα έγινε και με αυτή την περίπτωση. Προς το παρόν ο μικρός φιλοξενείται και θα παραμείνει εκεί μέχρι το ποδαράκι του να γίνει καλά, καθώς είχε ένα ατύχημα και το έσπασε και έχει κάνει φλεγμονή. Παίρνει αντιβίωση και αν όλα πάνε καλά πολύσύντομα θα είναι κοντά μας! Θα είναι ο πρώτος μου σκύλος και γι αυτό ετοιμαστείτε για ποοοοολές ερωτήσεις! Διάβασα σχετικά άρθρα για εκπαίδευση, διατροφή κλπ στο φόρουμ και πραγματικά φάνηκαν πολύ χρήσιμα. Δυστυχώς πρόκειται για καθαρόαιμο Λαμπραντόρ που το παράτησαν, καθώς ακούει σε κάποιος βασικές εντολές και είναι εξοικειωμένος με την ζωή στο σπίτι. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ηλικία του… Είναι 5-6 χρόνων. Δεν είναι λίγο μεγάλος, δεν ξέρω… Θα έχει όρεξη για παιχνίδια; Μήπως θα κουράζεται εύκολα; Τι γνώμη έχεται εσείς;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλώς ήρθες!

Λαμπραντόρ είναι οπότε αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας γιατί να κουράζεται? Βέβαια δε θα πάρεις καθαρόαιμο λαμπραντόρ αλλά ένα ημίαιμο με την εμφάνιση του. :)

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Καλώς ήρθες!

Λαμπραντόρ είναι οπότε αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας γιατί να κουράζεται? Βέβαια δε θα πάρεις καθαρόαιμο λαμπραντόρ αλλά ένα ημίαιμο με την εμφάνιση του. :)
Μπορεί να μην έχει χαρτιά αλλά σε εμφάνιση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο ένα καθαρόαιμο! Οπως και να έχει είναι γλυκας... Αλλά δεν ξέρω μήπως είναι μεγαλούτσικος;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δε νομίζω να σου είπα το αντίθετο! :) Σαφώς και θα είναι γλύκας όπως και όλα τα σκυλούνια!

Τον έχεις δει από κοντά? Έχεις ασχοληθεί μαζί του? Τι πάει να πει μεγαλούτσικο?

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Δε νομίζω να σου είπα το αντίθετο! :) Σαφώς και θα είναι γλύκας όπως και όλα τα σκυλούνια!

Τον έχεις δει από κοντά? Έχεις ασχοληθεί μαζί του? Τι πάει να πει μεγαλούτσικο?
Σε ηλικία εννοώ. Οχι ακόμα μολίς γίνει καλά θα κατέβω να τον δω, και να μιλησω και με τους υπεύθυνους της φιλοζωικής και θα τον πάρω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
5-6 χρονών σκύλος δεν είναι σιτεμένος!
Καλά έχεις ενα δίκιο σε αυτό, αλλά άλλο να του πετάς 10 μπαλάκια και να στα φέρνει πίσω άλλο να πετάς 10 μπαλάκια και να σου φέρνει τα 8.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πέντε χρονών,δεν είναι μεγάλος ειδικά αν μιλάμε για μια δραστήρια φυλή σαν και αυτή.
ϊσα ίσα του έχει φύγει λίγο απο την εφηβική τρέλλα και θα είναι πιο ευκολη η συμβίωση ειδικά που είσαι άπειρη με το μεγάλωμα ενός σκύλου.
Καλό όμως είναι να τον δεις πρώτα, η χημεία παίζει μεγάλο ρόλο, λογικά έχεις πει στις κυρίες που τον βρήκαν το τι ακριβώς θέλεις , τι χώρο και χρόνο και τι εμπειρία έχεις και θα έχουν ήδη κρίνει αν ταιριάζεται ή όχι.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εγώ στον μουσια πετάω 10 και δε μου φέρνει κανένα! Τι να κανω δηλ?

Lanc the Lab έχεις σκοπό να τον έχεις όλη μέρα στο τρέξιμο? Agility? Τι? Σαφώς δε παιρνεις κουτάβι αλλά δε θεωρείται μεγάλο! Ενήλικας θεωρείται!

Είπες οτι δεν είχες εμπειρία από σκυλιά. Φαντάζομαι οτι είσαι και ανάλογης ηλικίας με το Νεφελάκι. Οπότε και φοιτήτρια? Η οικογένεια σου συμφωνεί?

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Εγώ στον μουσια πετάω 10 και δε μου φέρνει κανένα! Τι να κανω δηλ?

Lanc the Lab έχεις σκοπό να τον έχεις όλη μέρα στο τρέξιμο? Agility? Τι? Σαφώς δε παιρνεις κουτάβι αλλά δε θεωρείται μεγάλο! Ενήλικας θεωρείται!

Είπες οτι δεν είχες εμπειρία από σκυλιά. Φαντάζομαι οτι είσαι και ανάλογης ηλικίας με το Νεφελάκι. Οπότε και φοιτήτρια? Η οικογένεια σου συμφωνεί?
Οτι θα τον έχω στο τρέξιμο όλη μέρα θα τον έχω. Γι αυτό ρώτησα αν κουράζεται εύκολα. Ναι είμαι φοιτήτρια και εγώ αλλά έχω δικό μου σπίτι. Απο την στιγμή που ο σκύλος δεν θα μένει στο σπίτι των δικών μου δεν τους νοιάζει.

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Πέντε χρονών,δεν είναι μεγάλος ειδικά αν μιλάμε για μια δραστήρια φυλή σαν και αυτή.
ϊσα ίσα του έχει φύγει λίγο απο την εφηβική τρέλλα και θα είναι πιο ευκολη η συμβίωση ειδικά που είσαι άπειρη με το μεγάλωμα ενός σκύλου.
Καλό όμως είναι να τον δεις πρώτα, η χημεία παίζει μεγάλο ρόλο, λογικά έχεις πει στις κυρίες που τον βρήκαν το τι ακριβώς θέλεις , τι χώρο και χρόνο και τι εμπειρία έχεις και θα έχουν ήδη κρίνει αν ταιριάζεται ή όχι.
Nαι πρώτα α πάω να τον δω μια και έπειτα θα πάρω την απόφαση. Μιλησα με εναν κύριο και με ρωτησε που θα μένει ο σκύλος και εαν έχω πρηγούμενη εμπειριά κλπ και μου είπε οτι μπορώ να τον υιοθετήσω εαν περιμένω πρώτα να γίνει καλά, γιατί είναι πολύ ήσυχος και υπακουος και δεν θα έχω πρόβλημα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Απλά ανησυχώ για το αν θα έχει την όρεξη ενός μικρότερου λαμπ...
Έχεις lab? Ξέρεις τι θα πει όρεξη ενός μικρού lab? Δεν θέλεις να ξέρεις..:p
O σκύλος μου είναι 2 χρονών και δεν το πιστεύουν, εμφανισιακά μοιάζει μόνο, σε τρέλα νομίζεις ότι είναι κουτάβι.
Ο κολλητός του, lab κι αυτός είναι 5 χρονών, όλη μέρα κυνηγάει ένα μπαλάκι. Οπότε μην σε ανησυχεί καθόλου, θα έχει ενέργεια αρκετή για να ξαποστείλει και σένα και την φίλη σου!:p

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Έχεις lab? Ξέρεις τι θα πει όρεξη ενός μικρού lab? Δεν θέλεις να ξέρεις..:p
O σκύλος μου είναι 2 χρονών και δεν το πιστεύουν, εμφανισιακά μοιάζει μόνο, σε τρέλα νομίζεις ότι είναι κουτάβι.
Ο κολλητός του, lab κι αυτός είναι 5 χρονών, όλη μέρα κυνηγάει ένα μπαλάκι. Οπότε μην σε ανησυχεί καθόλου, θα έχει ενέργεια αρκετή για να ξαποστείλει και σένα και την φίλη σου!:p
Χαίρομαι! Απλά δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να καταλήξω με εναν σκύλο που βαριεται να κάνει οτιδήποτε! Βέβαια απο την άλλη δεν μπορώ και κουτάβι οπότε...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως κι εγώ σε δικό μου σπίτι ζω, αλλά το ότι έχω σκύλο επηρεάζει και τους γονείς μου. Υπάρχουν φορές, που αναπόφευκτα θα τους επισκεφτούμε όλοι μαζί. Κι εξέφρασαν γνώμη όταν τον αποκτήσαμε, κι ας μην είναι παρεμβατικοί γονείς, αντιθέτως υποστηρίζουν πολύ ακόμα κι όταν διαφωνούν.

Lanc The Lab

Banned
Banned
30 Απριλίου 2013
20
0
Πάντως κι εγώ σε δικό μου σπίτι ζω, αλλά το ότι έχω σκύλο επηρεάζει και τους γονείς μου. Υπάρχουν φορές, που αναπόφευκτα θα τους επισκεφτούμε όλοι μαζί. Κι εξέφρασαν γνώμη όταν τον αποκτήσαμε, κι ας μην είναι παρεμβατικοί γονείς, αντιθέτως υποστηρίζουν πολύ ακόμα κι όταν διαφωνούν.
Kαι οι δικοί μου το ίδιο. Δεν είναι οτι δεν θέλουν με τίποτα σκύλο, απλά δεν χωρούσαμε όταν μέναμε όλοι μαζί γι αυτό δεν είχαμε σκύλο. Αν βέβαια τους πω να μου τον κρατήσουν μια καμια βδομάδα,δεν θα έχουν πρόβλημα. Απλά τους πειράζει να είμαι μέσα στο σπίτι γιατί λερώνει. Μια βδομάδα όμως τον αντέχουν.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/κούκης.cookie.-.labrador.retriever-9007/

Καλώς ήρθες,δες αυτό το θέμα να δεις ένα λαμπ 5 + χρονών τι κάνει!!
Η δικιά μου ημιαιμη σαν και αυτό που κοιτάς όταν είναι στο σπίτι ησυχία όταν πιάσω το μπαλάκι χαμός!!
Αμα πάμε σε σκυλοπάρκο βόλτα μια χαρά είναι 3,5 χρονών!
Βασικά όλα αυτά είναι σχετικά γιατί είπες ότι κάτι έχει και το πόδι του?Θα μπορεί να περπατήσει καλά μέτα?Βασικά εγώ θα υιοθετούσα χωρίς καμία σκέψη σκύλο 5+ χρονών!:)