Νεο απο την Διεθνη Κυνολογικη Ομοσπονδια (FCI)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Νεο: n FCI αποφασισε τον περασμενο μηνα στην Αυστρια οτι απο 1.1.2009 καθιερωνεται νεος τιτλος: Διεθνης Πρωταθλητης Μορφολογιας / International Show Champion για τον οποιο δεν χρειαζεται εργασια σε καμμια φυλη.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
οι σχετκοι κανονισμοι που εχουν στη σελιδα τους ειναι οι παλιοι (του 2006). Προφανως δεν εχουν ανανεωσει ακομα. Το νεο μου το εστειλε ο Γιαννης ο Βλαχος, ρωτα τον περισσοτερα...

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Αυτο τωρα ομως δεν θα επηρεασει την εκτροφη?

Δηλαδη οταν λεμε πως η εκτροφη μιας φυλης αποσκοπει και στο ταπεραμεντο/χαρακτηρα ενος σκυλου, τοτε αυτο τι σημαινει για τις εργασιακες φυλες?

Ή μηπως η FCI παραδεχεται πως ο χαρακτηρας και οι ικανοτητες ενος σκυλου δεν παιζουν ρολο στην κληρονομικοτητα?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι δύο θέματα που ανοίγεις εδώ.

Α) Μήπως επειδή σε αρκετές χώρες οι νόμοι περί ιδιοκτησίας σκύλων έχουν γίνει πιο αυστηροί, η οργανωμένη "κυνοφιλία" στρέφεται προς πιο "ήπιους" σκύλους στον χαρακτήρα; Αν είναι έτσι μάλλον συμβαίνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ΄ αυτό που υποπτευόσουν... δηλαδή αποδεικνύεται πως ξέρει πολύ καλά πως ο χαρακτήρας είναι κληρονομικός.

Προσωπικά εγώ, "πασπατεύοντας" σκύλους φυλών εργασίας σήμερα (σε εκθέσεις μορφολογίας), απογοητεύομαι σε σχέση με τους εργασίας των χθες. Έχουν μειωθεί ΠΟΛΥ σε ποσότητα οι καλοί σκύλοι εργασίας. Επίσης, μπορώ να προβλέψω αν ο σκύλος που "πασπατεύω" είναι από βόρεια Ευρωπαϊκή χώρα. Είναι οι πιο "γλυκούληδες". Είναι τυχαίο που στην Βόρεια Ευρώπη έχουν πολύ αυστηρούς νόμους ενάντια στην επιθετηκότητα σκύλων και στην ιδιοκτησία γεννικότερα;

Η απάντηση η δική μου στο "Α" είναι:
ΜΗΠΩΣ όλες οι φιλές θα έχουν σύντομα ΑΚΡΙΒΩΣ τον ΙΔΙΟ χαρακτήρα;

Μετά ανοίγεις άλλο θέμα:

Β) Οι επιστήμονες έχουν αρχήσει τα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσο αφορά της κληρονομικές παθήσεις. Υπάρχει περίπτωση οι κυνολογικοί όμιλοι να θέλουν να κάνουν τον τίτλο του πρωταθλητή πιο εύκολο, έτσι ώστε να μπορούν να ζευγαρώνουν πιο ΥΓΕΙΗΣ σκύλοι, και ας υστερούν στον χαρακτήρα....

Δηλαδή, ίσως βάζουν (προσωρινά) την εργασία σε 2η μοίρα, και στοχεύουν να γίνουν πιο αυστηροί όσον αφορά τις εξετάσεις υγείας/κληρονομικών ασθενειών. Του στυλ: "Ζευγαρώστε ότι θέλετε, φθάνει να μοιάζει με καλό δείγμα της φυλής, και να μην μεταφέρει ασθένειες στους απογόνους του!!!!"

Κάποιοι θα πουν πως ελλατώνεται η ΑΝΑΓΚΗ για σκύλους εργασίας. Διαφωνώ κάθετα με αυτό. ΌΣΟ υπάρχουν άνθρωποι θα χρειάζονται και καλούς "βοηθούς"!!! Ο σκύλος εργασίας είναι ΦΘΗΝΟΣ εργάτης και συμφέρει και οικονομικά. Εκμεταλεύσημος. Αναλώσιμος δυστυχώς. Επίσης ο καλός/σωστός χαρακτήρας σε σκύλος "εργατικού" ταμπεραμέντου, σημαίνει πως μπορεί να μάθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πράγματα, όχι μόνο καθήκοντα προστασίας. Γεγονός όμως είναι πως ΔΕΝ είναι για τον καθένα.

Πάντως ήδη εδώ και χρόνια, φίλοι μου "γνώστες" εκπαιδευτές σκύλων, που θέλουν ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ σκύλο για εργασία ή σπορ, κοιτάνε σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες (ανατολική ευρώπη, νότια αμερική, αφρική, ρωσσία). OOOooops! Τι λέω;
Κι εγώ το ίδιο έκανα....

Last edited: