Νεα σκυλομαμα με αποριες!!!

Lewna

New Member
1 Ιουνίου 2018
4
1
36
Καλησπερα σε ολους τους σκυλογονεις! Πριν 2 μηνες βρηκαμε ενα ημιαιμο θηλυκο κουταβακι και το φεραμε σπιτι. Δεν της εχουν πεσει ακομα τα δοντια οποτε ειναι περιπου 3 μηνων. Του εχουμε κανει τα 3 πρωτα εμβολια, εχουμε εφοδιαστει με σπρευ, ξηρα τροφη και λιγα παιχνιδια και την πηγαμε τις πρωτες της βολτες. Εχουμε ομως το εξης θεμα: η μικρη Λεωνα δαγκωνει αρκετα συχνα. Εχω ρωτησει γνωστους μου που εχουν σκυλια και μου λενε "να της το κοψεις", "να της λες μη","παρε σχοινια και θα δαγκωνει συνεχεια αυτα"... με τα σχοινια δεν βελτιωθηκε η κατασταση κι οσο της λεω "μη", αγριευει περισσοτερο και δεν σταματα. Ησυχαζει μονο οταν με δει να πιανω το βαζακι με τις λιχουδιες! Ως νεα σκυλομαμα χρειαζομαι τις πολυτιμες συμβουλές σας! Ευχαριστω εκ των προτερων!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλά οι συμβουλές των γνωστών όλα τα λεφτά :whistle:

Πρώτον με σκοινιά να παίζει ΜΟΝΟ με τη δικιά σου επίβλεψη και να μην τα χρησιμοποιεις σαν μασουλητικό (θα καταπιει κλωστές και θα έχεις θέμα). Γενικά όλα τα παιχνιδια υπό επίβλεψη και μετά τα μαζεύεις... όπως με μικρό μωρό δλδ.
Για μόνιμη απασχόληση μπορείς να πάρεις κέρατο από ελάφι που πουλάνε σε πετ σοπ, μικρό όμως, μέγεθος S να γράφει η ετικετα, γτ το μεγάλο θα της φανεί σκληρό κ θα το παρατησει. Υπάρχουν επίσης μοσχαρίσια νεύρα, χοιρινά αυτιά. Τα ψεύτικα κοκκαλα και άλλα παρόμοια πράματα να τα αποφεύγεις. Ολα αυτά θα σου είναι χρήσιμα πάντα αλλά ειδικά τώρα που σε λίγο θα αλλαξει και τα δοντακια.

Δεύτερον σε αυτην την ηλικια δεν μπορεις να της το κόψεις εντελως αλλα μπορεις να το περιορίσεις. Στους μίτους που ανέφερε ο @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ θα βρεις πολλες πληροφορίες

• Like
Reactions: Haris Drazen

Lewna

New Member
1 Ιουνίου 2018
4
1
36
Καλά οι συμβουλές των γνωστών όλα τα λεφτά :whistle:

Πρώτον με σκοινιά να παίζει ΜΟΝΟ με τη δικιά σου επίβλεψη και να μην τα χρησιμοποιεις σαν μασουλητικό (θα καταπιει κλωστές και θα έχεις θέμα). Γενικά όλα τα παιχνιδια υπό επίβλεψη και μετά τα μαζεύεις... όπως με μικρό μωρό δλδ.
Για μόνιμη απασχόληση μπορείς να πάρεις κέρατο από ελάφι που πουλάνε σε πετ σοπ, μικρό όμως, μέγεθος S να γράφει η ετικετα, γτ το μεγάλο θα της φανεί σκληρό κ θα το παρατησει. Υπάρχουν επίσης μοσχαρίσια νεύρα, χοιρινά αυτιά. Τα ψεύτικα κοκκαλα και άλλα παρόμοια πράματα να τα αποφεύγεις. Ολα αυτά θα σου είναι χρήσιμα πάντα αλλά ειδικά τώρα που σε λίγο θα αλλαξει και τα δοντακια.

Δεύτερον σε αυτην την ηλικια δεν μπορεις να της το κόψεις εντελως αλλα μπορεις να το περιορίσεις. Στους μίτους που ανέφερε ο @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ θα βρεις πολλες πληροφορίες
Πολυ χρησιμα ολα αυτα! Ευχαριστω!

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
Καταρχάς ΕΥΓΕ για την κίνηση να προτιμήσετε ένα αδέσποτο κουταβάκι! Θα σας ανταμειψει και με το παραπάνω, να είστε βέβαιοι! Το δαγκωμα ειναι απόλυτα φυσιολογική (αλλα ενοχλητική) συμπεριφορά που θα βελτιωθει και μονη της με την αναπτυξη. Οπως και τα ανθρωπινα μωρα, εχουν αναγκη το μασημα. Ωστοσο αντι για μαλωμα, "μη", κλπ, το πιο αποτελεσματικο ειναι να εχεις καποιο παιχνιδι κοντα κι οταν σε δαγκωνει να λες απλα ενα ηπιο σταθερο "οχι" και να της "αντικαθιστας" αμεσως το χερι σου (η οτι αλλο δε θες να δαγκωνει) με το παιχνιδι. Τα παιχνιδια κατ'εμε δε χρειαζονται μαζεμα (και δεν πρεπει). Η αναγκη για δαγκωμα και για εκτονωση/απασχοληση στα κουταβια ειναι διαρκης, αρα διαρκης πρεπει να ειναι και η διαθεσιμοτητα των παιχνιδιων. Αλλιως θα βρει να "απασχοληθει" με κατι αλλο... Με τα σχοινια δε βελτιωνεται η κατασταση γιατι ουσιαστικα η διελκυστινδα ειναι ενα παιχνιδι που βαζει εξ'ορισμου το σκυλι σε κατασταση "ανταγωνισμου" και συνεπως το παροτρυνει να δαγκωσει πιο πολυ. Στη θεση σου θα προτιμουσα πιο μαλακα, "παιδικα" παιχνιδια, η αυτια, η το κερατο που αναφερουν πιο πανω. Η ολα μαζι. Βασικα ολα μαζι. Ειναι κουταβι :p . Με τις λιχουδιες, προσοχη στο ποτε τις δινεις. Αν δινονται κατα τη διαρκεια του δαγκωματος απλα για να σταματησει, απλα θα το εκλαβει ως επιβραβευση και θα συνεχισει να δαγκωνει για να τρωει λιχουδιες. Στη θεση σου θα τις εδινα οταν θα μασουλαγε κατι "καλο", η οταν θα της ελεγα οχι, αλλά μονο ΜΕΤΑ το σταματημα και ποτε κατα τη διαρκεια του δαφκωματος... Θα το βρειτε σιγουρα, ειναι νωρις ακομα! Να τη χαιρεστε! :)

• Like
Reactions: Amaliaz

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Αν τα παιχνίδια είναι συνέχεια διαθέσιμα στο κουτάβι ,μαθηματικά βέβαιο ότι θα τα βαρεθεί κάποια στιγμή και θα ασχοληθεί έτσι κι αλλιώς με κάτι άλλο. Και αυτό το κάτι άλλο θα είναι σίγουρα η καταστροφή κάποιου αντικειμένου ή τα χέρια σου.
Επίσης και για λόγους ασφαλείας του κουταβιού, τα παιχνίδια μόνο υπό την επίβλεψη σου ,ή ακόμα καλύτερα με τη συμμετοχή σου. Ένα κουτάβι έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλες αντοχές ,οπότε σε λίγη ώρα θα έχεις ένα ευτυχισμένο κουτάβι που θα κοιμάται .

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
Ειπα εξ'αρχης: προσωπικη αποψη. Το εφαρμοζω παντα, και δουλευει. Τοσο με κουταβια, οσο και με ενηλικα υπερδραστηρια/καταστροφικα σκυλια. Τα παιχνιδια ειναι σωτηρια πολλες φορες. Μπορει να μην ειναι σε φουλ ενταση 24/7, αλλα μπορει να του ερθει οταν λειπεις, η εχεις προσοχη στραμμενη αλλου. Δε μπορεις να απαιτεις απο το κουταβι να μην κανει ζημιες οταν δεν εχει τιποτα αλλο διαθεσιμο να μασησει. Αυτη η παροτρυνση δεν αναιρει τη σπουδαιοτητα της συμμετοχης, που εννοειται πως ειναι αναγκαια και ουτε φυσικα την υποκαθιστα.

• Like
Reactions: Amaliaz

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Ωστοσο αντι για μαλωμα, "μη", κλπ, το πιο αποτελεσματικο ειναι να εχεις καποιο παιχνιδι κοντα κι οταν σε δαγκωνει να λες απλα ενα ηπιο σταθερο "οχι"
Δηλαδή το "μη" είναι μάλωμα που δεν κάνει να το λέμε ,αλλά το "όχι" δεν είναι μάλωμα και κάνει; o_O
αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό το κουτάβι στη μία και στην άλλη περίπτωση;

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
Όχι καλή διατύπωση. Παρόλα αυτά, αν δεν είναι ήδη αρκετά προφανές, στο "μάλωμα" και την "ηρεμία" βρίσκεται η λέξη-κλειδί. Αν και μάλλον περιττή η διευκρίνιση. Φαντάζομαι η @Lewna θα καταλάβει τι εννοώ και άνευ...

Last edited:

Lewna

New Member
1 Ιουνίου 2018
4
1
36
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας!
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη της φωναζα και το μονο που καταφερνα ειναι να εξοργιζεται περισσοτερο. Πλεον της λεω "μη" σε ηρεμο τονο και εχω παντα διπλα μου ενα παιχνιδι ωστε την ωρα που δαγκωνει εμενα να της βαζω το παιχνιδι στο στομα! Τωρα ειναι σε φαση που βγαζει δοντακια και ωρες ωρες την πιανει μανια να δαγκωσει οπωσδηποτε κατι.
Μετα ομως απο αυτο το σταδιο μου χουν πει οτι τα σκυλια ηρεμουν πολυ!

• Like
Reactions: Christina01

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας!
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη της φωναζα και το μονο που καταφερνα ειναι να εξοργιζεται περισσοτερο. Πλεον της λεω "μη" σε ηρεμο τονο και εχω παντα διπλα μου ενα παιχνιδι ωστε την ωρα που δαγκωνει εμενα να της βαζω το παιχνιδι στο στομα! Τωρα ειναι σε φαση που βγαζει δοντακια και ωρες ωρες την πιανει μανια να δαγκωσει οπωσδηποτε κατι.
Μετα ομως απο αυτο το σταδιο μου χουν πει οτι τα σκυλια ηρεμουν πολυ!
Πολύ σωστά! Με υπομονή και επιμονή θα το βρεις τέλεια. Μεγαλώνοντας θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο ο κώδικας επικοινωνίας σας και όλα αυτά θα γίνονται αβίαστα και από τις δύο πλευρές! Είναι λίγο απαιτητική περίοδος αλλα και πολύ ωραία! Είναι μεγάλο πλεονέκτημα που την έχεις από μωρό. Ό,τι μάθει τώρα, σύμφωνα με την ηλικία της βέβαια, αργότερα θα το αντιλαμβάνεται ως δεδομένο.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όταν λέω για το μαζεμα παιχνιδιων εννοω εκεινα απο τα οποια μπορει να κοψει κομματι και να το καταπιει. Φυσικά κερατα αφτια και παρόμοια μασουλητικά μπορει να τα εχει μονιμα στη διαθεση του.

• Like
Reactions: Christina01

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν