Να συστηθώ εγώ μέχρι να έρθει και ο σκύλος...

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
Γεια σας..:D Είμαι η Κατερίνα...
Σκοπεύω να αγοράσω σκύλο (καθαρόαιμο) αλλά είμαι ακόμα σε αναζήτηση ράτσας. Το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο και θα είμαστε μόνο οι δυο μας μέσα...Επίσης έχω και ταράτσα πολύ μεγάλη. Σκέφτομαι λοιπόν κάτι σε μεσαίου μεγέθους, όπως: Σίμπα Ίνου (πανάκριβα αλλά σαν άγγελοι!!) , Πίτ Μπουλ, Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ και Λαμπραντόρ Ριτρίβερ.
Χρόνο για να περνάω μαζί με τον σκύλο έχω άπειρο, προς το παρόν τουλάχιστον και σίγουρα για 1-2 χρόνια ακόμα (είμαι επί πτυχίο φοιτήτρια), καθώς και όρεξη για βόλτες...Επίσης μόνο του δεν θα μένει πολλές ώρες, γιατί μένουν οι γονείς μου δίπλα.
Πιστεύετε ότι κάποια από τις παραπάνω ράτσες θα είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί σε διαμέρισμα? Να σημειώσω ότι δεν είχα ποτέ στο παρελθόν σκύλο αλλά γενικά τα πάω καλά με μωρά-σκυλιά-γατιά...είμαι ήρεμη και έχω αρκετή υπομονή...:rolleyes:

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Γιατί δεν παίρνεις κάποιο αδέσποτο εφόσον δεν είσαι κολλημένη με ράτσα?
Επίσης, πιτμπουλ και λαμπραντόρ υπάρχει υπερπροσφορά αυτή τη στιγμή που ψάχνουν σπίτι.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Καλημερα και καλώς ορισες Κατερίνα!
Πολυ ωραία η σκέψη σου στο να αποκτήσεις εναν καινούριο φίλο!
Να σου υπενθυμίσω πως αν θέλεις καθαρόαιμο ξέρεις απο που θα το αποκτήσεις; Εκτροφειο και οχι πετ σοπ ή ιδιώτη. Οι τιμες πάνω κάτω ειναι ίδιες!
Οι ρατσες που μας έβαλες δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Με τι κριτήριο καταληγεις σε αυτες;
Ο σκυλος να ξέρεις θα σε συντροφεύει τουλάχιστον για 10-15 χρονια και αφου τον πάρεις θεωρείται μέλος της οικογένειας σου!
Οι γονείς σου τα πανε καλα με τα σκυλια;

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
Θέλω να πάρω από εκτροφέα...και όχι δεν θέλω αδέσποτο, θέλω να είναι ράτσα...από pet shop σίγουρα όχι πάντως...

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Πως κατεληξες σε αυτες τις ρατσες;
Τι ζητάς απο εναν σκύλο;

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Γεια σου και χαρά σου
Θα μιλήσω φιλικά το λέω προκαταβολικά μην δημιουργήσω λανθασμένη εντύπωση.:)
Αλλά ρε παιδιά που πάτε και τις βρίσκεται αυτές τις ράτσες το σίμπα ινού δεν το ξέρω αλλά απο ότι έριξα μια ματιά στην γουικι πέδια λέει
Sometimes,the Shiba tends to show dog aggression. This is more prevalent between female Shibas and is influenced by the breed's strong prey drive. The Shiba Inu is best in a home without other small dogs or young children
Τα πίτ και τα στάφ τα ξέρω είχα παλιότερα κάτι τέτοιο ΑΛΛΑ τότε πήγαινα γυμναστήριο και έκανα στον πάγκο 130 κιλά :cool:
Γνώμη μου πρέπει να κοιτάς πρώτα την ανθρωποκεντρικότητα και όχι την εμφάνιση.

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
την ταράτσα τη ανέφερα ως έξτρα χώρος που θα μπορούμε να παίζουμε πιο άνετα...
Ναι το ξέρω ότι δεν μοιάζουν, αλλά είναι κάποια από τα σκυλιά στο μέγεθος περίπου που θέλω, και που θεωρώ πιο όμορφα... Έχω διαβάσει χαρακτηριστικά για το καθένα... Το πιτ μπουλ και το αμσταφ μοιάζουν πιστεύω... Επίσης θέλω έναν σκύλο που να μπορώ να πάμε και μια βόλτα το βράδυ χωρίς φοβάμαι.. :p Πειραιά μένω, δύσκολα τα πράματα το βράδυ.. :p
Όσο για τους γονείς μου, ο πατέρας μου τα λατρεύει και πάντα ήθελε σκύλο, η μητέρα μου πιστεύει ότι δεν πρέπει να τα έχεις σε σπίτι και γενικά δεν έχει σχέση με σκυλιά...μόνο με παιδια...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλως ηρθες, και εγω απορω για το σιμπα ινου!Πανεμορφο μεν,αλλα πολυ δυσκολη φυλη, και θελει πολυ εμπειρο χειριστη..
και αλλα τοσα εχει στο μεγεθος που θες, το μεγεθος ειναι το κριτηριο σου?

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Αφού θέλεις personal guard, για το οποίο τα πιτ/αμσταφ δεν το έχουν, γιατί δεν κοιτάς σε Γ.Π. ή giant schnauzer ή cane corso "Cohors" which means "guardian," που το έχουν έμφυτο

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
Άλλα παιδιά και σκυλιά δεν έχουμε οπότε δεν θα είχε πρόβλημα... Αν και πιστεύω ότι παίζει βασικό ρόλο η κοινωνικοποίησή του... Και αν πάρω πιτ μπουλ ή αμσταφ δεν θα ήθελα να τα κάνω ντούκια..;-)

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
Το κριτήριό μου είναι το μέγεθος και το να μου αρέσει αυτό που βλέπω. Μετά ξεκίνησα να διαβάζω για χαρακτήρα. Λάθος κατάλαβες rodriguez...δεν θέλω personal guard, αλλά έναν σκύλο που να το σκέφτεσαι πρώτα κάποιος πριν με πλησιάσει βραδιάτικα... Και πολλά μικρόσωμα μου αρέσουν αλλά τα απέκλεισα γι'αυτόν το λόγο...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Άλλα παιδιά και σκυλιά δεν έχουμε οπότε δεν θα είχε πρόβλημα... Αν και πιστεύω ότι παίζει βασικό ρόλο η κοινωνικοποίησή του... Και αν πάρω πιτ μπουλ ή αμσταφ δεν θα ήθελα να τα κάνω ντούκια..;-)
απλα προσπαθουν να σου εξηγησουν οτι αυτες οι δυο φυλες δεν κανουν για φυλαξη, μιας και ανεφερες οτι θες να μη φοβασαι να βγαινεις το βραδυ.

Καλως ηρθες.

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
απλα προσπαθουν να σου εξηγησουν οτι αυτες οι δυο φυλες δεν κανουν για φυλαξη, μιας και ανεφερες οτι θες να μη φοβασαι να βγαινεις το βραδυ.

Καλως ηρθες.
Χμμμμ....για Λαμπραντόρ με βλέπω...μην πάει και χαμένος ο έρωτας τόσων χρόνων.. :rolleyes:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Γιατι με το λαμπραντορ θα σκεφτεται πιστευεις πριν σε πλησιασει καποιος?Δεν νομιζω να υπαρχουν πιο ευγενη σκυλια απο αυτα...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αρα θες ενα σκύλο που η εικόνα του να αποτρέπει?

Επειδή είδα οτι οι φυλές που έχεις επιλέξει δεν έχουν καμια σχεση η μια με την άλλη και έχουν τελείως διαφορετικές απαιτήσεις σε κοινωνικοποίηση και σε εκπαίδευση και σε εκτόνωση, μίλα με εκτροφείς (έχει ξεκινήσει εκτροφή σιμπα ινου στην Ελλάδα?) μίλα και με άτομα που έχουν αυτές τις φυλές και σκέψου τι είναι αυτό που σου ταιριάζει, βλέποντας ομως κάποια πραγματα οσο πιο μακροπρόσθεσμα μπορείς.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Επίσης θέλω έναν σκύλο που να μπορώ να πάμε και μια βόλτα το βράδυ χωρίς φοβάμαι.. :p Πειραιά μένω, δύσκολα τα πράματα το βράδυ.. :p
Συ είπας...
και επειδή τυχαίνει να είμαι Πειραιώτης (γένημα θρέμα) φιλικά σου λέω ότι κοιτάς λάθος ράτσες.
Σκανάρησε το φόρουμ να δείς, είχαμε τις προάλες μια συζήτηση ότι πλακώθηκε το αφεντικό και το πιτ κοίταγε.
Κάτι τέτοιο δεν σου αρέσει?

Katerina TT

Active Member
4 Ιουνίου 2013
27
0
Πειραιά
Γιατι με το λαμπραντορ θα σκεφτεται πιστευεις πριν σε πλησιασει καποιος?Δεν νομιζω να υπαρχουν πιο ευγενη σκυλια απο αυτα...
Σίγουρα όχι!! :p Με πιτ μπουλ όμως δεν πιστεύω να είχα πρόβλημα... Έχω κάνα μήνα τώρα που δεν μπορώ να αποφασίσω τι σκύλο να πάρω...το μόνο που καταφέρνω είναι να περιορίζω τις επιλογές μου!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Συ είπας...
και επειδή τυχαίνει να είμαι Πειραιώτης (γένημα θρέμα) φιλικά σου λέω ότι κοιτάς λάθος ράτσες.
Σκανάρησε το φόρουμ να δείς, είχαμε τις προάλες μια συζήτηση ότι πλακώθηκε το αφεντικό και το πιτ κοίταγε.
Κάτι τέτοιο δεν σου αρέσει?
Σε άτομο που δεν ειχε ποτέ του σκύλο δε θα πρότεινα giant schnauzer.