Να πάρει σκύλο κανείς ή να μην πάρει;;

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
;) καλησπερα σας παιδια!! πρεπει να ειμαι η μονη εδω... που δεν εχω σκυλο!!! το θεμα ειναι οτι θελω να παρω αλλα επειδη ειναι μια υπευθυνη αποφαση θελω πρωτα να το ψαξω! καταρχην τα σκυλια κ γενικα τα ζωα τα λατρευω! δεν εχω τολμησει ως τωρα να παρω γτ μενω σε διμαερισμα.. ο φιλος μ εδω κ ενα χρονο εχει παρει ενα γιορκσαιρ-κανις σκετη γλυκα κ το χω λατρεψει! εγω το βγαζω τα απογευματα βολτα! για να μην μακρυγορω την δευτερα συναντησαμε στο παρκο ενα κυριο με ενα τσιουαουα.. αυτο ηταν κεραυνοβολος!! απο τοτε ψαχνω σε σαι φωτογραφιες βιντεο πληροφοριες εχω τρελαθει!! θα ηθελα αν καποιος εχει τσιουαου να μ πει δυο πραγματα πριν κανω το μεγαλο βημα!! ουφ σας ζαλισα!!:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν όντως το ερωτευτηκες μπορείς να βρεις έναν εκτροφέα και να τον/την ρωτήσεις ότι θέλεις. Καλά τα βιβλία και τα βίντεο αλλά ένας άνθρωπος που ξέρει την φυλή και την ζει 24ωρες το 24ωρο, έχοντας δει τα πάντα, ξέροντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεια σου Νάνσυ,θα ήθελα αρχικά να σε πληροφορήσω οτι θα πρέπει να ψάξεις τα εκτροφεία τα οποία είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να αποκτήσεις ένα καθαρόαιμο κουτάβι.Σε περιπτωση που σκέφτεσαι τα χρήματα να σου πω οτι όσα "γλιτώσεις" αν το πάρεις απο πετ/ιδιώρη θα τα "φας" αργότερα στον κτηνίατρο,κάτι που είναι και επώδυνο και αρκετά δυνατό ώστε να το θυμάστε κι εσυ και το σκυλί για πάρα πολύ καιρό.

Λοιπόν έχω ένα τσιουάουα εδώ και πέντε χρόνια,τη λένε Λουλού.Το οτι τα τσιουάουα δε τα πάνε καλά με τα παιδιά και είναι επιθετικά προς τους ανθρώπους γενικότερα είναι μια μεγάλη φούσκα,αρκεί να φροντίσεις το σκυλί να κοινωνικοποιηθεί σωστά!Επίσης πρέπει να κοιτάξεις την εκπαίδευση,το γεγονός οτι το σκυλί είναι μικρό δε σημαίνει ούτε πως δε μπορεί να κάνει ζημιές ούτε πως δε μπορεί να γίνει απίστευτα ενοχλητικό κάποιες φορές(βλ. γάβγισμα).Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να μάθεις αλλά θα προσπαθήσω να καλύψω οποιαδήποτε ερώτησή σου.
Φιλικά.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προσπάθησε να επιλέξεις σκύλο όχι γιατί σ' αρέσει οπτικά αλλά βάσει χαρακτήρα κι απαιτήσεων.

Όσον αφορά τη διαμονή σε διαμέρισμα, αν βλέπεις τα μουλάρια στην υπογραφή μου μένουν μαζί μου στα 55 τετραγωνικά.

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
καταρχην σας ευχαριστω ολους που μου απαντησατε!ο λογος που το ερωτευτικα δεν ειναι η εμφανιση πολλα σκυλακια ειναι ομορφα κ μ αρεσουν κ πιο πολυ απτα τσιουαουα! ερωτευτικα τη χημεια γτ το πηρα στα χερια μ το χαιδεψα επαιξα λιγο μαζι του!! vas μιας κ εχεις τσιουαουα να σε ρωτησω πρωτον που θα βρω εκκτροφεα.. κ υστερα αν ισχυει η φημη οτι τα τσιουαουα ειναι γκρινιαρικα ζηλιαρικα κ γενικα δυσκολα σκυλια...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα τσιουάουα έχουν την φήμη που έχουν επειδί δεν τα σέβονται σαν σκυλιά. Αν μεγαλώεις ένα τσιουάουα σαν να ήταν σκυλί 50kg δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα τσιουάουα είναι μινιατούρες που νομίζουν ότι είναι ντόμπερμαν!! Μία παλιά μου φίλη έκανε εκτροφή, ΄τωρα έχει σταματήσει, και είχε 7,8 σκυλιά στο σπίτι της...Απίστευτα πλάσματα....Αν τα γνωρίσεις είναι σκέτοι κλόουν...χαδιάρικα και πανέξυπνα...Βέβαια δεν είναι από τις ράτσες που εκπαιδεύονται εύκολα και αυτό γιατί ο περισσότερος κόσμος, λόγω του μεγέθους τους θεωρεί ότι δεν χρειάζονται εκπαίδευση....το οποίο είναι λάθος γιατί καταλήγουν απίστευτα κακομαθημένα...όπως είχα διαβάσει κάπου "όταν βλέπεις τον κόσμο από ψηλά είναι εύκολο να πιστέψεις ότι είσαι γίγαντας"!!!!!

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
αν πάρεις τηλ/νο στον κοε θα σου δώσουν λίστα με εκτροφεία ... πάντως με τους εκτροφείς να είσαι πολύ επιφυλακτική δεν είναι άγιοι και να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα από την αρχή ετείμασε λίστα ερωτήσεων και αν δεις κάποιον που δυσανασχετεί σήκω και φύγε ....

εκτροφέας που εκδίδει pedigree δεν σημαίνει καλός εκτροφέας απλά ένας ακόμα σκυλέμπορος με pedigree....

να κοιτάξεις πρώτα αν σου κάνει σαν άνθρωπος και μετά αν έχει σκυλιά με πρωταθλήματα και άλλες ματαιοδοξίες ....
να προσέχεις γιατί και εκεί υπάρχει πολύ αλητεία...δεν δείνεις τα λευτά στον εκτροφέα μόνο για την υγεία αλλά και για να είναι δίπλα σου και να σε συμβουλεύει άλλωστε αυτό είναι ηθική εκτροφή και ανάδειξη μιας φυλής.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Νάνσυ την περίμενα την ερώτηση αυτή ( αν είναι κακομαθημένα και κακά) και γι'αυτο και σου το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου,όταν έχεις το σκυλί να τρώει μέσα απο το πιάτο σου και να το ταϊζεις στο στόμα προφανώς αυτό το σκυλί θα βγεί κακομαθημένο-να θυμάσαι δεν υπάρχουν επιθετικά σκυλιά,μόνο κακοί ιδιοκτήτες!Αν μεγαλώσεις το σκυλί ισοροπημένα τότε δε θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα,θα καταλάβεις οτι είναι πολύ αγαπισιάρικα σκυλιά και αρκετά δεκτικά-η δικιά μου ειδικά με μικρά παιδιά- ,σου τονίζω και σου ξανατονίζω οτι πρέπει να κοιτάξεις την εκπαίδευσή του γιατί είναι πραγματικά πολύ σημαντικό.Είναι πανέξυπνα και παρόλο που είναι μικροσκοπικά δε δυστάζουν να επιτηθονται αν νιώσουν κίνδυνο.Όπως σου είπαν είναι ένα ντόπερμαν σε μικρογραφία.Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνουμε το σκυλί να κάνει πράγματα που αργότερα δε θα θέλουμε να τα κάνει πχ άστο να ανέβει στον καναπέ τώρα που είναι κουρασμένο απο τη βόλτα αυτό είναι ΛΑΘΟΣ,αν το αφήσεις εκείνη τη μέρα θα το αφήσεις και την επόμενη και χωρίς να το καταλάβεις θα έχεις ένα σκυλί που θα κάνει ό,τι θέλει-όχι οτι φταίει το σκυλί,ό,τι του επιτρέπεται κάνει,φαντάσου ένα πεντάχρονο να το άφηναν να τρώει συνέχεια junk food και γλυκά,θα προτιμούσε να τρώει νερόβραστα λαχανικά; δε νομίζω!
Τηλεφώνησε στον ΚΟΕ και ζήτησε μια λίστα με τους εκτροφείς,να κοιτάξεις να σου κάνει πρώτα ο εκτροφεας και μετά να δεις τη δουλειά του.Είναι ένας άνθρωπος που θα επικοινωνείς μαζί του ανα τακτά χρονικά διαστήματα για διάφορες απορίες σου που θα είναι ο καταλληλότερος να σου τις λύσει,θα πρέπει λοιπόν να έχεις οικειότητα και να βρεις κάποιον που να είναι ανεκτικός.

Last edited:

nansy

Member
6 Απριλίου 2012
10
0
χαιδαρι
παιδια σας ζαλιζω αλλα σας ε4ιπα θελω να παρω μια υπευθυνη αποφαση κ μ εκοψαν παλι τα φτερα!! σημερα πηγε ο φιλος μου για κουρεμα το σκυλακι του και πρωτον κ ασχετο αλλα τ ειπαν οτι δεν κανει να κουρευουν τα σκυλια στο κεφαλι κ το αφησε ετσι ισχυει?? και δευτερον του ειπε οτι τα τσιουαουα που ρωτησε για μενα οτι να το αποφυγω γτ ειναι ευαισθητα αρρωστιαρικα κ πεθαινουν νωρις!! να μην στεναχωριεμαι τζαμπα!! στεναχωρηθηκα ηδη!! ειναι η αληθεια? εγω σκεφτομαι να το τολμησω παντως.. vas μ μιας κ εχεις τσιουαουα συγκεκριμενα μια παραμετροις ειναι κ το κοστος πανω κατω π θα πρεπει να ξερω,... οχι τοσο σε παιχνιδια κ λειπα γτ εχω θειο με petshop.. κτηνιατροι εμβολια κλπ.. περιπου ετσι ...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γενικά όσο πιο μικρόσωμο είναι το σκυλί τόσο περισσότερα χρόνια ζει.Είναι αρρωστιάρικα και πεθαίνουν νωρίς εκείνα που προέρχονται απο ανεξέλεγκτες γέννες.Οτι είναι ευαίσθητα είναι αλλά τώρα ας είμαστε σοβαροί,ποιός θα βγεί και θα κάτσει αρκετά σε τόσο κρύο περιβάλλον ώστε να πάθει κάτι το σκυλί; είναι ευαίσθητα σαν μωρά,όχι σαν άρρωστα.Η τροφή της να σου πω σε σχέση με του μεγάλου μου στοιχίζει κάπου στο 1/4 (υπ όψην οτι τρώνε royal canin και οι δύο) , τώρα για να σου πω την αλήθεια έχουμε αρκετό καιρό να κάνουομε εμβόλιο και δε θυμάμαι καθόλου,θα σε ενημερώσω το συντομότερο,είναι επίσης σημαντικό να βρεις σωστό κτηνίατρο που να είναι γιατρός και όχι επαγγελματίας καθαρά,να νοιάζεται και λίγο για το ζώο σου.

edit: θα πρέπει ωστόσο να υπάρχουν ορισμένα χρήματα στην άκρη σε περίπτωση που πάθει κάτι το σκυλί και χρειαστεί θεραπεία ή επέμβαση
(όσο για του κούρεμα στο κεφάλι πρώτη φορά το ακούω οτι δεν επιτρέπεται,μάλλον δεν ήξερε να κουρεύει ο τύπος και σου λέει "κάτσε μη του κόψω κανένα αυτί του σκυλιού" )