Νάνσυ την περίμενα την ερώτηση αυτή ( αν είναι κακομαθημένα και κακά) και γι'αυτο και σου το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου,όταν έχεις το σκυλί να τρώει μέσα απο το πιάτο σου και να το ταϊζεις στο στόμα προφανώς αυτό το σκυλί θα βγεί κακομαθημένο-να θυμάσαι δεν υπάρχουν επιθετικά σκυλιά,μόνο κακοί ιδιοκτήτες!Αν μεγαλώσεις το σκυλί ισοροπημένα τότε δε θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα,θα καταλάβεις οτι είναι πολύ αγαπισιάρικα σκυλιά και αρκετά δεκτικά-η δικιά μου ειδικά με μικρά παιδιά- ,σου τονίζω και σου ξανατονίζω οτι πρέπει να κοιτάξεις την εκπαίδευσή του γιατί είναι πραγματικά πολύ σημαντικό.Είναι πανέξυπνα και παρόλο που είναι μικροσκοπικά δε δυστάζουν να επιτηθονται αν νιώσουν κίνδυνο.Όπως σου είπαν είναι ένα ντόπερμαν σε μικρογραφία.Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνουμε το σκυλί να κάνει πράγματα που αργότερα δε θα θέλουμε να τα κάνει πχ άστο να ανέβει στον καναπέ τώρα που είναι κουρασμένο απο τη βόλτα αυτό είναι ΛΑΘΟΣ,αν το αφήσεις εκείνη τη μέρα θα το αφήσεις και την επόμενη και χωρίς να το καταλάβεις θα έχεις ένα σκυλί που θα κάνει ό,τι θέλει-όχι οτι φταίει το σκυλί,ό,τι του επιτρέπεται κάνει,φαντάσου ένα πεντάχρονο να το άφηναν να τρώει συνέχεια junk food και γλυκά,θα προτιμούσε να τρώει νερόβραστα λαχανικά; δε νομίζω!
Τηλεφώνησε στον ΚΟΕ και ζήτησε μια λίστα με τους εκτροφείς,να κοιτάξεις να σου κάνει πρώτα ο εκτροφεας και μετά να δεις τη δουλειά του.Είναι ένας άνθρωπος που θα επικοινωνείς μαζί του ανα τακτά χρονικά διαστήματα για διάφορες απορίες σου που θα είναι ο καταλληλότερος να σου τις λύσει,θα πρέπει λοιπόν να έχεις οικειότητα και να βρεις κάποιον που να είναι ανεκτικός.