Να μας κι εμάς...!!!!

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
Καλησπέρα σε όλους. Είμαστε ο Ρούντυ και η Μίλι, δύο τρελά standard dachshunds περίπου 3,5 μηνών και ζούμε στη Ρόδο!!! Αγοραστήκαμε από ιδιώτη στην Αθηνα και κάναμε μεγάλο ταξίδι, για να έρθουμε σπίτι. Μάθαμε να λερώνουμε ήδη εκτός σπιτιού, καθώς και την εντολή κάτσε και τώρα παλεύουμε το μείνε με ομολογουμένως όχι μεγάλη επιτυχία .....

Attachments

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες και να τα χαίρεσαι...

Εγώ που...δεν έχω πάει για καφέ..., θα σου πω, όταν έρθει η ώρα να στειρώσεις το θηλυκό...
(φαντάζομαι/ελπίζω δεν τα πήρες ..."ζευγάρι" για να διαιωνίσεις το...είδος, ναι???)

Όσον αφορά στον τρόπο απόκτησης, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος.

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
ενα αρσενικο και ενα θηλυκο , εχεις σκεφτει τι θα κανεις οταν αδιαθετησει το κοριτσακι?
το συζήτησα με το κτηνίατρό τους και είπαμε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να τα χωρίσω και όχι να αναστείλω ορμονικά το ζευγάρωμα, από τον πρώτο οίστρο, εννοείται βέβαια ότι η Μιλίτσα θα στειρωθεί ότανφτάσει στην ηλικία που πρέπει. Όσο για τον τρόπο απόκτησης το ξέρω αλλά όταν έψαχνα να αγοράσω, απευθύνθηκα σε δυο εκτροφεία και κανένα δεν είχε διαθέσιμα κουτάβια ούτε θα είχε σε κοντινό διάστημα και υπολόγισε ότι μένω Ρόδο...δεν είναι ευκολη η μετακίνηση και το ψάξιμο....αλλά δε με πειράζει τα λατρεύω όπως και να έχει....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
απευθύνθηκα σε δυο εκτροφεία και κανένα δεν είχε διαθέσιμα κουτάβια ούτε θα είχε σε κοντινό διάστημα
Για μένα δεν είναι αυτός λόγος για να απορρίψεις ένα καλό σκυλί απο εκτροφέα.
Αυτό το "θέλω σκυλί και το θέλω χθες" δεν είναι ο καλύτερος τρόπος σκέψεις όταν πέρνουμε σκύλο.

αλλά δε με πειράζει τα λατρεύω όπως και να έχει....
Μου ακούγεται λίγο εγωιστικό αυτό.
Όταν προτείνουμε να αποφεύγουμε ιδιώτες και καταστήματα, αποδυναμώνουμε τα κίνητρα τους με αποτέλεσμα να ελλατώνονται οι ανεξέλεγκτες γέννες. Μη κοιτάς μόνο το "σπιτι" σου, κοίτα και έξω...

Τώρα ότι έγινε έγινε (...) απλά θα ήταν καλύτερο να έκανες υπομονή.
Καλώς μας ήρθες και ότι απορίες και προβλήματα έχεις εδώ είμαστε.

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
Για μένα δεν είναι αυτός λόγος για να απορρίψεις ένα καλό σκυλί απο εκτροφέα.
Αυτό το "θέλω σκυλί και το θέλω χθες" δεν είναι ο καλύτερος τρόπος σκέψεις όταν πέρνουμε σκύλο.

Μου ακούγεται λίγο εγωιστικό αυτό.
Όταν προτείνουμε να αποφεύγουμε ιδιώτες και καταστήματα, αποδυναμώνουμε τα κίνητρα τους με αποτέλεσμα να ελλατώνονται οι ανεξέλεγκτες γέννες. Μη κοιτάς μόνο το "σπιτι" σου, κοίτα και έξω...

Τώρα ότι έγινε έγινε (...) απλά θα ήταν καλύτερο να έκανες υπομονή.
Καλώς μας ήρθες και ότι απορίες και προβλήματα έχεις εδώ είμαστε.
Ειλικρινα ευχαριστώ για τις συμβουλές και εχεις δικιο σε αυτά που λες. Εγω δεν το έθεσα σωστα, η μια εκτροφέας θα είχε μόνο ένα κουτάβι σε τρεις μήνες και μάλιστα η σύλληψη θα γινόταν με σπερματέγχυση, άρα εκθεσιακό κουτάβι και ήθελε να βρίσκομαι κοντά για να το παίρνει σε εκθέσεις....πράγμα αδυνατο για μένα και ο δεύτερος μου φάνηκε να έχει εγκαταλείψει λίγο το "σπορ", συγγνώμη για την έκφραση. Η οικογένεια από την οποία τα πήρα ζευγάρωσε τη σκυλίτσα της με σκοπό μετέπειτα να την στειρώσει.....Δεν δικαιολογούμαι απλά παραθέτω την κατάσταση. Ευχαριστώ και πάλι, ό,τι χρειαστώ θα ρωτήσω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το συζήτησα με το κτηνίατρό τους και είπαμε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να τα χωρίσω και όχι να αναστείλω ορμονικά το ζευγάρωμα, από τον πρώτο οίστρο, εννοείται βέβαια ότι η Μιλίτσα θα στειρωθεί ότανφτάσει στην ηλικία που πρέπει. Όσο για τον τρόπο απόκτησης το ξέρω αλλά όταν έψαχνα να αγοράσω, απευθύνθηκα σε δυο εκτροφεία και κανένα δεν είχε διαθέσιμα κουτάβια ούτε θα είχε σε κοντινό διάστημα και υπολόγισε ότι μένω Ρόδο...δεν είναι ευκολη η μετακίνηση και το ψάξιμο....αλλά δε με πειράζει τα λατρεύω όπως και να έχει....
Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ ποιά ακριβώς είναι η σωστή χρονική στιγμή για τη στείρωση;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ ποιά ακριβώς είναι η σωστή χρονική στιγμή για τη στείρωση;
Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κλείσει ένα χρόνο ζωής και ειδικά τα θηλυκά να έχουν περάσει και την πρώτη τους περίοδο.
Το έψαξα πολύ πριν στειρώσω την Ζουζού μου.

Αυτό είναι το σωστό, τώρα αν το μέλος εννοεί κάτι άλλο δεν μπορώ να το ξέρω.

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες στην παρέα μας,

Να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου και να τους προσφέρεις γενναιόδωρα αγάπη και φροντίδα.

Συμφωνώ και επαυξάνω με agathe και BiggBilly......και εγώ έχω κλείσει κουτάβι και θα το πάρω σε 5 μήνες περίπου αφού έμαθα για την φυλή και ψάχτηκα για τον κατάλληλο εκτροφέα.

Τουλάχιστον κοίτα να ενημερωθείς κατάλληλα απο την σωστή αντίληψη που επικρατεί στο forum περί απόκτησης κουταβιού....και να μεταφέρεις τις γνώσεις σου σε μελλοντικούς υποψήφιους αγοραστές...φίλους και μη...!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κλείσει ένα χρόνο ζωής και ειδικά τα θηλυκά να έχουν περάσει και την πρώτη τους περίοδο.

Γι' αυτό ρωτάω, μ' ενδιαφέρει πολύ να μάθω τι ακριβώς είπε ο κτηνίατρος του διότι τελευταία έχω ακούσει πολλές ανυπόστατες θεωρίες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γρίφε μη κάνεις πως δεν ξέρεις.
Εδώ στο Ελλάντα οι κτηνίατροι λένε πως πρέπει να κάνει μια γέννα πριν την στειρώσεις :D

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος

αυτό ακριβώς μου είπε κι εμένα ο κτηνίατρος

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
να σου ζησουν και τα δυο και να εχετε μονο ομορφες στιγμες. λυσε μια απορια ομως, ο τιτλος που κολλαει?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
αυτό ακριβώς μου είπε κι εμένα ο κτηνίατρος
Ναι, είναι και το καλύτερο. Έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους στον χρόνο, και τα θηλυκά με την πρώτη περίοδο έχουν πλέον πλήρεις τις ορμόνες τους.
Να προσέξεις πολύ κατά το χρονικό διάστημα της περιόδου με τον αρσενικό. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...

Και επί τη ευκαιρία, καλώς ήρθατε! Απάντησα ασυναίσθητα στο ποστ και δεν σας είχα καλωσορίσει!

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
να σου ζησουν και τα δυο και να εχετε μονο ομορφες στιγμες. λυσε μια απορια ομως, ο τιτλος που κολλαει?
Να μας κι εμάς στο forum....ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα