Να είσαι σκύλος στην Τσεχία

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αμα ενω εχεις κατσει για καφε σου πουν να φυγεις , σου φευγει συμπτωματικα ο σκυλος απο τα χερια την ιδια στιγμη και αμα τα κανει ολα πουτ@να τον πιανεις και φευγεις οπως σου ειπανε.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
ας ειμαστε ρεαλιστες...μονο στα ονειρα μας θα αντιμετωπιζοντε ετσι τα ζωα στην ελλαδα(οι σκυλοι στη δεδομενη):p
παντως θα ηταν ομορφα να ζεις σε μια χωρα που θα ειναι "dog friendly"....εγω λεω να μετακομισουμε στην πραγα μαζι με τις σκυλοοικογενειες μας μπας και δουν και αυτα και εμεις ασπρη μερα :p

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Λοιπόν για όποιον θέλει να μάθει το σκύλο του να κάθεται ήρεμα δίπλα του. Πάρε το σκύλο σε ένα καφέ με ένα κοντό λουράκι (1μέτρο) και άστον να κάνει ότι θέλει, φυσικά ως εχεί που φτάνει το λουρί. (Πάρε και τη μερίδα του σε κροκέτα μαζί) Μην του λες τίποτα, ούτε κάτσε, ούτε δίπλα τίποτα απολύτως. Μόλις σε κοιτάξει πες μπράβο και τάισε τον. Μόλις ξαπλώσει πες μπράβο και τάισε τον, αν συνεχίσει να ξαπλώνει ξανατάισε τον μετά από λίγο. (οχι μία κροκέτα, πολλές). Όσο πίνεις καφέ μην του λες τίποτα από εντολές, απλά παρατήρησε τι κάνει και μόλις ξαπλώσει ή σε κοιτάξει πολύ φαί και μπράβο (με ήρεμη φωνή, όχι πάρτι, τον θέλεις ήρεμο όχι έτοιμο για παιχνίδι). Στην αρχή θα ξαπλώνει και θα σηκώνεται, οπότε πρέπει να χτίσεις και διάρκεια. Σιγα σιγά αύξησε τη διάρκεια μεταξύ του του ταίσματος (Σιγά σιγά εννοώ μετά από κάποιες μέρες, οχι με την πρώτη) ώστε ιδανικά στο τέλος απλά να κάθεται ήρεμος δίπλα σου. Με την τακτική αυτή μαθαίνει να ξαπλώνει από μόνος του όχι επειδή του το λες και κοιτώντας σε αποκτάς μεγαλύτερη αξία από το περιβάλλον γύρω του και δεν το ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω του. Με το καλό θα πηγαίνεις για καφέ με ένα σκύλο που είναι ξάπλα δίπλα σου και σε κοιτάει όλη την ώρα, επειδή ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ωραία έτσι και όχι επειδή του το έχεις επιβάλεις με ένα μείνε. Αυτά δοκιμάστε το, είναι λίγο της υπομονής αλλά πιάνει. Με το δικό μου ξεκινήσαμε όταν ήταν 9 μηνών και μετά από 6-7 φορές πηγαίναμε χαλαρά για καφέ με λίγα μπισκοτάκια για επιβράβευση. Μην τσιγκουνευτείτε την κροκέτα. Την πρώτη φορά μπορεί να χρειαστεί και όλο το φαί του. Όταν ταίζετε πολλές κροκέτες μην ταίζεται μία χούφτα των 10 με τη μία αλλά μία μία 10 κροκέτες. Αποκτούν μεγαλύτρερη αξία έτσι. Αυτά καλή τύχη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ τον έμαθα πολύ απλά παίρνοντας τον από κουτάβι παντού μαζί μου, του έδινα κι ένα μασουλητήρι και καθόταν ήσυχος. Και μιλάμε για κουτάβι διάολο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πηγαίνοντας οδικώς στην Τσεχία υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον σκύλο στα σύνορα (ακόμα και αν έχει διαβατήριο κλπ..) ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ