Να αλλάξω διαδρομή;;;την γνώμη σας παρακαλώ...

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Έχουμε μια εβδομάδα που βγαίνουμε βόλτα και ακολουθούμε την ίδια διαδρομή κάθε μέρα δυο με τρεις φορές την ημέρα ανάλογος της δραστηριότητες που πηγαινοφέρνω τα παιδια μου.της τρεις τελευταίες μέρες οταν βγαίνουμε έξω στο πήγαινε της διαδρομής σταματάει συνέχεια κάθεται και δεν κουνιέται ενώ στην επιστροφή όπου ειναι ένα στενό απο την πάνω μεριά επιστρέφουμε κανονικά.σταματαει σε οτι ακούγεται οτι περνάει γενικά.δεν σταματάει γιατί μυρίζει και προσπαθεί να μαρκάρει απλα σταματάει και κάθεται.τι να κάνω;;;;να αλλάξω διαδρομή;ρωτάω επειδή ειναι και οι πρώτες βόλτες και έχει κάνει μια φορά τσίσα και σχεδόν όλες της υπόλοιπες κακά.και δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω για αυτόν τον λόγο.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Και εκτός οτι δεν κουνιέται βήμα τσίσα και κακά τέλος στην βόλτα,τα κάνει με το που γυρίσουμε στην πάνα.τι να κάνω;;;;ας μου πει κάποιος

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σήμερα αποφάσισα να πάω όπου με παει απο μόνη της.μια ωρα και δέκα λεπτά σε ένα κομμάτι δυο τετραγωνικά.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Nα τη βγάλεις το πρωί μόλις ξυπνήσει και να είσαστε έξω μέχρι να τα κάνει (και πίστεψέ με , δεν θα αργίσετε πολύ). Τότε κάνε πανηγήρια, δωσε λιχουδιές κ.α. Ε, μια, δυο, τρεις θα το καταλάβει...
Γιατί να κάνεις πάντα την ίδια διαδρομή, θέλουμε να βιώσει διάφορα ερεθίσματα, μυρωδιές, ολά...
Εγώ συνέχεια αλλάζω διαδρομές για να έχει ενδιαφέρον :)

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν θυμάμαι τί ηλικία έχει ο σκύλος σου ή πόσο καιρό βγαίνετε βόλτα - υποθέτω είναι κουτάβι εφόσον μιλάς για πάνα. Αν έχετε πρωτοξεκινήσει τις βόλτες, πιθανόν να εντυπωσιάζεται από το παραμικρό θόρυβο ή μυρωδιά ή εικόνα, και θέλει χρόνο για να το εξερευνήσει. Έχε απλά το νου σου όταν εστιάζει στο έδαφος μη φάει / γλύψει κάτι περίεργο. Το πόση ώρα θα σταθείς στο ίδιο σημείο εξαρτάται κυρίως από σένα και όχι από τον σκύλο. Σαφώς και θα κοντοσταθείς σε διάφορα σημεία για να έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει, αλλά αυτό είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, όπως του αντικειμένου της προσοχής του σκύλου, του μέρους που βρίσκεσαι, του χρόνου που διαθέτεις και χίλια δυο.

Αν κάθεται και δεν κουνιέται όταν ξεκινάτε, πιθανόν δεν έχει συνηθίσει ακόμα τη βόλτα. Δώσε λίγο χρόνο, κι ενθάρρυνέ το να προχωρήσει αν δεις ότι "κολλάει" κάπου. Λογικά θα βλέπεις διαφορά σιγά σιγά στο πως αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται τα διάφορα ερεθίσματα. Όσο για την τουαλέτα, είτε είναι στην πάνα είτε εκτός σπιτιού, δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Κάποιοι σκύλου αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τί τους ζητάμε, κάποιοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Εξίσου φυσιολογικές και οι δύο περιπτώσεις, οπότε οπλίσου με υπομονή :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ακριβώς. Πρέπει να της δώσεις να καταλάβει. Επίσης δοκίμασε όπως σου λένε το πρωί με επιβράβευση και βγάλτην πρωί και ταϊσμένη. Σίγουρη επιτυχία ;)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Όταν ρυθμίσετε τη βόλτα σας καλό είναι να αλλάζεις διαδρομές και για ερεθίσματα αλλά και για να μάθει ο σκύλος την περιοχή...χτυπά ξύλο ποτέ δεν ξέρεις αν θα του χρειαστεί ο προσανατολισμος...

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Δεν θυμάμαι τί ηλικία έχει ο σκύλος σου ή πόσο καιρό βγαίνετε βόλτα - υποθέτω είναι κουτάβι εφόσον μιλάς για πάνα. Αν έχετε πρωτοξεκινήσει τις βόλτες, πιθανόν να εντυπωσιάζεται από το παραμικρό θόρυβο ή μυρωδιά ή εικόνα, και θέλει χρόνο για να το εξερευνήσει. Έχε απλά το νου σου όταν εστιάζει στο έδαφος μη φάει / γλύψει κάτι περίεργο. Το πόση ώρα θα σταθείς στο ίδιο σημείο εξαρτάται κυρίως από σένα και όχι από τον σκύλο. Σαφώς και θα κοντοσταθείς σε διάφορα σημεία για να έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει, αλλά αυτό είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, όπως του αντικειμένου της προσοχής του σκύλου, του μέρους που βρίσκεσαι, του χρόνου που διαθέτεις και χίλια δυο.

Αν κάθεται και δεν κουνιέται όταν ξεκινάτε, πιθανόν δεν έχει συνηθίσει ακόμα τη βόλτα. Δώσε λίγο χρόνο, κι ενθάρρυνέ το να προχωρήσει αν δεις ότι "κολλάει" κάπου. Λογικά θα βλέπεις διαφορά σιγά σιγά στο πως αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται τα διάφορα ερεθίσματα. Όσο για την τουαλέτα, είτε είναι στην πάνα είτε εκτός σπιτιού, δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Κάποιοι σκύλου αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τί τους ζητάμε, κάποιοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Εξίσου φυσιολογικές και οι δύο περιπτώσεις, οπότε οπλίσου με υπομονή :)
Ειναι τεσσάρων μηνών και έχουμε αρχίσει της βόλτες περίπου 10 μέρες κάθε μέρα κακά στην βόλτα και μια φορά τσίσα.το θέμα ειναι οτι τα πηγαίναμε μια χαρά και όλο αυτό γίνεται της τρεις τελευταίες μέρες.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Όταν ρυθμίσετε τη βόλτα σας καλό είναι να αλλάζεις διαδρομές και για ερεθίσματα αλλά και για να μάθει ο σκύλος την περιοχή...χτυπά ξύλο ποτέ δεν ξέρεις αν θα του χρειαστεί ο προσανατολισμος...
Ευχαριστώ θα το κάνω και αυτό.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Ακριβώς. Πρέπει να της δώσεις να καταλάβει. Επίσης δοκίμασε όπως σου λένε το πρωί με επιβράβευση και βγάλτην πρωί και ταϊσμένη. Σίγουρη επιτυχία ;)
Την βγάζω πρωί στις 7 ταϊσμένη καθόμαστε περίπου 20 λεπτά και μπαίνουμε μέσα γιατί πρέπει να ξυπνήσω-ετοιμάσω τα παιδια για σχολείο.μολις γυρίσω στης 8:15 παμε μεγάλη βόλτα περίπου μιάμιση ωρα.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Nα τη βγάλεις το πρωί μόλις ξυπνήσει και να είσαστε έξω μέχρι να τα κάνει (και πίστεψέ με , δεν θα αργίσετε πολύ). Τότε κάνε πανηγήρια, δωσε λιχουδιές κ.α. Ε, μια, δυο, τρεις θα το καταλάβει...
Γιατί να κάνεις πάντα την ίδια διαδρομή, θέλουμε να βιώσει διάφορα ερεθίσματα, μυρωδιές, ολά...
Εγώ συνέχεια αλλάζω διαδρομές για να έχει ενδιαφέρον :)
Δεν μπορώ να καθίσω μέχρι να τα κάνει λόγο παιδιών-σχολείο.απλα την βγάζω έστω για λίγο γιατί ειναι απο όλη την νύχτα +τάισμα πριν την βγάλω.και δεν τα κάνει.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Μήπως να μην την βγάλω καθόλου και να μην την ταΐσω στης 7 και να τα κάνω στις 8:15 αφού γυρίσω απο το σχολείο όπου έχω όσο χρόνο χρειαστεί;;;;;;;;;;;

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οι δέκα ημέρες που βγαίνετε είναι πολύ σύντομο διάστημα για να εντυπωθούν κάποια πράγματα στο κουτάβι. Ότι τις πρώτες ημέρες λέρωνε έξω και στη συνέχεια το σταμάτησε μην το βλέπεις υποχρεωτικά σαν πισωγύρισμα, σημαίνει πολύ απλά ότι θέλει κάποιο χρόνο ακόμα μέχρι να αντιληφθεί πλήρως τι της ζητάς και μετά να της γίνει συνήθεια.

Μια φίλη έχει έναν ενήλικο σκύλο που λερώνει στη βόλτα. Όταν κάποια στιγμή αλλάξαμε διαδρομή που βγάζουμε τα σκυλιά, για 3-4 ημέρες κρατιόταν μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι και να κάνει στην αυλή τους :) Απλά για να δεις ότι ακόμα κι ένα ενήλικο σκυλί μπορεί να "αποσυντονιστεί" από καινούργιες παραστάσεις, πόσο μάλλον ένα κουτάβι. Οπότε μην ανησυχείς, δεν κάνεις κάτι λάθος, δεν έχει πρόβλημα η μικρή, απλά κάθε πλάσμα θέλει το χρόνο του. Υπομονή, λιχουδιές και ενθουσιασμό μόλις τα κάνει, και η επιτυχία είναι σίγουρη!

• Like
Reactions: AlessaPapa

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν εχω καταλαβει τι ρολο παιζει η διαδρομη η ιδια με το αν τα κανει η οχι...
εκτος κ αν το βγαζει κανεις το ερμο για λιγα λεπτα..οποτε που να προλαβει να του ρθει η "εμπνευση"?
Στην θεση σου ναι,θα ετοιμαζα πρωτα τα παιδια,να τελειωσω μαυτα κ μετα θα βγαζα το σκυλι.
Ετσι οπως τα λες,κ επειδη ειναι κ μωρο μου ακουγεται σαν να φοβαται,οταν λες οτι καθεται κατω κ δεν το κουναει,κ ειναι πολυ νορμαλ,υπομονη μαυτο.μην το τραβας με το ζορι,μη του φωναζεις,γενικα μην χανεις την ψυχραιμια σου,μιλα του ζωηρα κ χαρουμενα,καλοπιασε το με κανα παιχνιδι η λιχουδια(οτι ανταποκρινεται καλυτερα) να σε ακολουθει κ μπραβο κ χαρες κλπ κλπ (ετσι θα το απευαισθητοποιησεις κιολας σιγα σιγα απο οτιδηποτε τεσπα ειναι αυτο που το φοβιζει)

Εμεις συνειδητα κανουμε διαφορες διαδρομες οταν ημαστε Αθηνα,καταρχας για να "συλλεγει διαφορες πληροφοριες" αλλα κ (μπορει ναμαι κ κουλη) να της "μαθαινω" διαφορους δρομους,να της εντυπωθουν οι διαφορετικες διαδρομες...εαν ποτε χαθει να ξερει που ειναι το σπιτι της κ πως πανε σαυτο... οπως κ της μαθαινω πως να αντιδραει στα αυτοκινητα,δλδ οταν περνανε να μπαινει μεσα,αμα πηγαινουν πολυ γρηγορα να πηγαινει πισω μου κλπ κλπ αυτα ολα βεβαια ειναι work in progress κ θαναι παντα αλλα εχουμε γυρισει καταυτον τον τροπο ολα τα στενα της Νικαιας κ του Κορυδαλλου...
κ μπορω να πω οτι πραγματι την βλεπω κ αναγνωριζει διαφορα πραγματα σε ανυποπτο χρονο :X3:
απαυτην την αποψη λοιπον ειμαι υπερ των εναλλαγων διαδρομων

Απο κει κ περα αυτο που εχω να προτεινω εγω οσον αφορα τις αναγκες τους ειναι χρονος ΑΠΛΕΤΟΣ δλδ αν ΔΕΝ τα κανει ΔΕΝ θα γυρνατε πισω,εφοσον βλεπεις που κ τι μυριζει (ΜΟΝΟ αμα βλεπεις,ΠΟΤΕ δε θαφηνεις να χωνει κεφαλι κατω απο αμαξια,μεσα σε θαμνους,σε σκοτεινες γωνιες που δεν βλεπεις τι εχει κλπ κλπ) να επιτρεπεις για οσο θελει να μυριζει το σκυλακι (τωρα πουναι κουταβι θασαι πολυ προσεκτικη να μην παταει μυριζει τρωει τσισα η κακα αλλων ζωων...οχι οτι μετα θα το αφηνεις αβερτα) -δε ξερω αμα εχει τελειωσει κ τον εμβολιασμο-οταν τελικα τα κανει,δεν εχει κ πολλες επιλογες, πολλα μπραβο χαρες κ πανηγυρια,λες κ μολις κερδισε το χρυσο,κ υστερα απο καποιο καιρο αφου μπειτε σε ρυθμους αρχιζεις κ του μαθαινεις κιολας "κατα παραγγελια" να τα κανει,δλδ με το που το βλεπεις να σκυβει για το ενα η για το αλλο λες κ την αντιστοιχη λεξη -τσισα ή κακα- ωστε μετα απο λιγο να αρχιζει να τα συνδυαζει,ετσι θα σας ειναι πιο ευκολο
κ να το χεις στο νου σου παντα ,οτι μετα απο υπνο,παιχνιδι,φαι κ νερο στανταρ θα θελει να τα κανει!

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Οι δέκα ημέρες που βγαίνετε είναι πολύ σύντομο διάστημα για να εντυπωθούν κάποια πράγματα στο κουτάβι. Ότι τις πρώτες ημέρες λέρωνε έξω και στη συνέχεια το σταμάτησε μην το βλέπεις υποχρεωτικά σαν πισωγύρισμα, σημαίνει πολύ απλά ότι θέλει κάποιο χρόνο ακόμα μέχρι να αντιληφθεί πλήρως τι της ζητάς και μετά να της γίνει συνήθεια.

Μια φίλη έχει έναν ενήλικο σκύλο που λερώνει στη βόλτα. Όταν κάποια στιγμή αλλάξαμε διαδρομή που βγάζουμε τα σκυλιά, για 3-4 ημέρες κρατιόταν μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι και να κάνει στην αυλή τους :) Απλά για να δεις ότι ακόμα κι ένα ενήλικο σκυλί μπορεί να "αποσυντονιστεί" από καινούργιες παραστάσεις, πόσο μάλλον ένα κουτάβι. Οπότε μην ανησυχείς, δεν κάνεις κάτι λάθος, δεν έχει πρόβλημα η μικρή, απλά κάθε πλάσμα θέλει το χρόνο του. Υπομονή, λιχουδιές και ενθουσιασμό μόλις τα κάνει, και η επιτυχία είναι σίγουρη!
Σε ευχαριστώ πολυ sis

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σήμερα απογοητεύτηκα τελείως.και στής δυο βόλτες δεν πήγαινε βήμα.την πείρα αγκαλιά και την πήγα σε δυο τρία σημεία όπου πηγαίναμε.εκει έκατσε αρκετή ωρα και μύριζε συνέχεια.πηγαινα όπου με τράβαγε εκείνη κάναμε πέντε βήματα δεξιά σταματούσε πάλι πίσω,πέντε βήματα αριστερά πάλι πίσω,όλο αυτό μια ωρα περίπου όπου μετα την πείρα αγκαλιά και επιστρέψαμε στο σπίτι.ας μου πει κάποιος κάτι.αισθανομαι οτι κάτι δεν κάνω καλά.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Έχει κάποιο παιχνίδι (αντικείμενο) που της αρέσει να παίζει; Μπορείς να το πάρεις μαζί σας την επόμενη φορά και να κάνεις μια στάση να παιξετε. Αν έχει καλή σχέση με το φαγητό, πάρε λιχουδιές μαζί σου και προσπάθησε να της μάθεις το "πάμε". Μίλα της όταν είστε έξω για να της τραβας την προσοχή σε σένα, και "μπράβο" και χάδια μόλις κάνει ένα βήμα.

Ίσως τα ερεθίσματα της βόλτας της πέφτουν πολλά για να τα διαχειριστεί, δοκίμασε να τα μειώσεις π.χ. τη διάρκεια της βόλτας, τα μέρη, αν μπορείς να βρεθείς σε πιο ήσυχο / απόμερο σημείο...
Κάντε μόνο το γύρο του τετραγώνου (κάποια ήσυχη στιγμή της μέρας αν μένεις σε πολυσύχναστο μέρος) - δε θα σε βοηθήσει με την τουαλέτα, αλλά καλύτερα ξαναπιάστο απ' την αρχή αν βλέπεις ότι ζορίζεται πάρα πολύ με τη βόλτα. Και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά και αντιδρά ανάλογα.

Καταλαβαίνω ότι έχεις τον πόνο σου, αλλά αλήθεια, η μόνη λύση είναι η υπομονή και να προσπαθήσεις να δεις τον κόσμο με τα μάτια της νεαράς!

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Έχει κάποιο παιχνίδι (αντικείμενο) που της αρέσει να παίζει; Μπορείς να το πάρεις μαζί σας την επόμενη φορά και να κάνεις μια στάση να παιξετε. Αν έχει καλή σχέση με το φαγητό, πάρε λιχουδιές μαζί σου και προσπάθησε να της μάθεις το "πάμε". Μίλα της όταν είστε έξω για να της τραβας την προσοχή σε σένα, και "μπράβο" και χάδια μόλις κάνει ένα βήμα.

Ίσως τα ερεθίσματα της βόλτας της πέφτουν πολλά για να τα διαχειριστεί, δοκίμασε να τα μειώσεις π.χ. τη διάρκεια της βόλτας, τα μέρη, αν μπορείς να βρεθείς σε πιο ήσυχο / απόμερο σημείο...
Κάντε μόνο το γύρο του τετραγώνου (κάποια ήσυχη στιγμή της μέρας αν μένεις σε πολυσύχναστο μέρος) - δε θα σε βοηθήσει με την τουαλέτα, αλλά καλύτερα ξαναπιάστο απ' την αρχή αν βλέπεις ότι ζορίζεται πάρα πολύ με τη βόλτα. Και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά και αντιδρά ανάλογα.

Καταλαβαίνω ότι έχεις τον πόνο σου, αλλά αλήθεια, η μόνη λύση είναι η υπομονή και να προσπαθήσεις να δεις τον κόσμο με τα μάτια της νεαράς!
Έχω μαζί μου λιχουδιές πάντα για την επιβράβευση τσίσα κακά οταν κάνει.μεσα στο σπίτι οταν ακούει το έλα πετάει,έξω όμως όχι.σταματαω μαζί της και καθομαι σχεδόν κάτω για να ειμαι στο ύψος της και της μιλάω,είτε της λέω την λέξη τσίσα που το κάνω και στο σπίτι και παει στην πάνα αμέσως η αν κάνει κάποια βήματα της λέω μπράβο.ισως όπως λες να καταλαβαίνει την νευρικότητα μου κάποιες φορές οταν πια δεν παει άλλο αφού έχει περάσει αρκετή ωρα στο ίδιο σημείο.το πιθανότερο τι να πω πια δεν ξέρω.οσο για τον χώρο μέχρι να φτάσουμε στο πάρκο που παμε και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας που ειναι δίπλα ειναι πολυ μικρή η απόσταση απο το σπίτι μας σχεδόν 100 μέτρα και εκει ειναι πολυ ήσυχα σχεδόν είμαστε μόνοι.

Ektorakos<3

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2015
84
78
Προκάλεσέ την όταν είστε έξω να κυνηγήσει το χέρι σου κρατώντας μία λιχουδιά ή ένα παιχνίδι...εγώ στις αρχές το έκανα συνέχεια αυτό κι στην ουσία κάναμε κύκλους γύρω απ τον εαυτό μας αλλά τρελαινόταν γιατί έχει έρωτα με τις λιχουδιες του(όπως τα περισσότερα), τρέξτε μαζί, χάιδευέ την που και που όταν περπατάτε...δείξτην ότι ειστε έξω για να περάσετε καλά!!! Βέβαια εξαρτάται και από τον σκύλο τι του αρέσει πιο πολύ να κάνει.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Θα σου πω τί έκανα εγώ, μήπως δουλέψει και σε σένα. Δεν ξέρω αν είναι λάθος ή σωστό, πάντως σε μένα δούλεψε. Τις πρώτες μέρες που την έβγαζα έξω, επειδή δεν ήξερε το λουρί πολλές φορές δεν περπατούσε. Έτσι την πήγαινα βόλτα με κάποιον που ήξερα ότι του έχει αδυναμία..Συχνά πυκνά όταν την έβλεπα ότι κόλλαγε, το άτομο που είχα μαζί μου προπορευόταν και την καλούσε με το όνομα της και αυτή συνήθως ξεκολλούσε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie