Ναυτία στο αυτοκίνητο...

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Το άλλο σ/κ φεύγουμε για κανένα 15ημέρο στο σπίτι μας στη Χαλκιδική η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη 1 ώρα το πολύ αλλα η μικρή μου ζαλίζεται στο 10' στο αυτοκίνητο και κάνει εμετό.Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε το ταξίδι μας πιο ομαλό?Θα προτιμούσα να μην της δώσω αντιεμετικά γιατί δεν θέλω να την φορτώνω με έξτρα φάρμακα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αν εχει πρόβλημα το σκυλί και το θέμα δεν είναι σηνήθειας τότε δε νομιζω να υπάρχει άλλη λύση απο τα χάπια

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
η μόνη λύση αν ζαλίζεται είναι να βγάζει το κεφάλι του έξω απο το παράθυρο. (με προσοχή, προληπτικά μέτρα και τα μάτια 14 όμως)
εμένα στο πρώτο του ταξίδι με αυτοκίνητο έκανε 2 φορές εμετό στο πήγαινε και στον ερχομό καμία, αλλα έκανε μόλις κατέβηκε και μπήκε μέσα στο σπίτι.
Σύνολο: 3 φορές
τώρα όσο αφορά την σκόνη που μπορεί να μπει στα μάτια του σκυλιού απο τον αέρα, υπάρχουν ειδικά γυαλιά για σκύλους ειδικά για την περίπτωση και είναι ότι πρέπει νομίζω για την περίσταση.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
θα το δέσεις με ζώνη το σκυλί ή θα το εχεις στο crate;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Με μία δραμαμίνη πιθανότατα θα είσαι εντάξει.

Δοκίμασέ την κανά-δυό φορές σε κοντινές διαδρομές, πριν το ταξίδι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κοίτα αν μπορεί να κάτσει κάπου που να μη βλέπει έξω.
Ο δικος μου όταν δε βλέπει απο το παράθυρο είναι πολυ πιο ήρεμος και χαλαρός. Πιστεύω οτι είναι επειδή προσπαθούν να παρατηρουν τα εξωτερικά ερεθίσματα και ζαλίζοντε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Δεν ξέρω καθόλου, αν έχει να κάνει με το αν βλέπουν έξω ή όχι.
Η χρήση του box, είναι καθαρά θέμα περιορισμού, του στρες τους και πιθανότατα θα δουλέψει καλά.

Μόνο όμως μια δοκιμή θα σε πείσει.

Και εννοείται...όχι φαγητό, όχι νερό, ώρες πριν το ταξίδι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ειδικά φαγητό...όσες περισσότερες μπορείς.
Εγώ, αν ταξιδεύαμε νωρίς το πρωί, το αργότερο που θα την τάιζα, θα ήταν το προηγούμενο μεσημεροαπόγευμα. Και νερό, άντε μέχρι πέντε γουλιές, επειδή κάνει πολύ ζέστη, αργά το προηγούμενο βράδυ. Και το μαζεύεις. Δεν το αφήνεις να ξαναπιεί, μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Εφόσον βεβαίως, μιλάμε μόνο για μία ώρα ταξίδι ε; Θα ταίσεις και ποτίσεις, όταν με το καλό φτάσετε.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Είναι λιγότερο απο 1 ώρα βασικά απο Θεσ/νίκη απότε δεν νομίζω να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα για τόσο μικρή σχετικά διαδρομή απο άποψη νερού και φαγητού.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το θέμα είναι το σκυλί να μη φάει πριν το ταξίδι. Το ίδιο ακολουθούμε και σε μικρές διαδρομές ενός τετάρτου. Δεν έχει σημασία ποση ώρα θα είναι το ταξίδι.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
το θέμα είναι το σκυλί να μη φάει πριν το ταξίδι. Το ίδιο ακολουθούμε και σε μικρές διαδρομές ενός τετάρτου. Δεν έχει σημασία ποση ώρα θα είναι το ταξίδι.
Εννοώ μήπως διψάει ή πεινάει στη διαδρομή.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μη σε νοιάζει, θα φάει. Το θέμα είναι να το βοηθησεις να μην κάνει εμμετο, και αυτο θα το επιτύχεις με το να μη τον ταϊσεις/ποτίσεις.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και εγώ συμφωνώ με το box....χωρίς νερό και φαγητό. Η δραμαμίνη δεν θα της κάνει κακό πάντως. Ποτέ δεν αφήνουμε να βγάλει ο σκύλος το κεφάλι του από το παράθυρο, είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να πάθει ζημιά και στα μάτια του και στα αυτιά του. Ίσως να μπορούσες να δοκιμάσεις ένα φυτικό παρασκεύασμα ηρεμιστικό που δεν έχει χημικά.