Ναι μεν κυνόφιλη, αλλά...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Απο τη μια ειδα το σκυλι μου να δεχεται επιθεση και να ουρλιαζει και απο την αλλη αναγκαστηκα να κανω κατι που μισω. Ακομα τυψεις νιωθω..
Σε καταλαβαίνω, και εγώ θα ένοιωθα έτσι αλλά είναι θέμα επιβίωσης. Αν σαν είχαν επιτεθεί και τα υπόλοιπα της αγέλης το θέμα θα είχε πάρει τραγικές διαστάσεις.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
τι τύψεις βρε λενακι; που να ξερες πως ο αρχηγός την έχει ψωνίσει κ το κλαμπ είναι περιορισμένων μελών; σε τέτοιες ώρες κλωτσιά στα πλευρά θελει. Κόβει την ανάσα για λίγο, ανοίγει το στόμα το σκυλί κ παίρνεις το δικό σου. Κ παράλληλα λες μέσα σου, ωχ Παναγία μου βόηθα, να προλάβεις να φύγεις κ το άλλο σκυλί να κόψει λάσπη.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
I.Kyveli, δε θέλω να με παρεξηγήσεις, άλλωστε στα ποστ που κατά καιρούς έχεις γράψει σέβομαι τη γνώμη σου όμως έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης. Δεν πρέπει να μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι ιδιοκτήτες αλλά ότι το σωστό είναι αν ο χώρος παιχνιδιού δεν είναι δικός μας ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων δεν αφήνουμε ποτέ το σκύλο λυτό.
Κι εγώ βασίστηκα κάποτε στο ''δεν πειράζει'' κάποιου ιδιοκτήτη πιτ μπουλ και μπήκα με τα σκυλιά μου σε ένα ιδιόκτητο κήπο φίλου που είχε έρθει κι αυτός με το πιτ μπουλ. Καθόμουν σε μια καρέκλα με το σκυλάκο που είχα τότε των 7 κιλών στα πόδια μου ήσυχο και συζητώντας ανέμελα. Το Χάσκυ έτρεχε μόνο του παραπέρα. Εμφανίστηκε ο τυπάκος με το πιτ μπουλ το αμόλησε και το οποίο θεώρησε καλό να επιτεθεί στο σκύλο που είχα στα πόδια μου και σ' εμένα επειδή μπήκα μπροστά. Μία φορά χρειάστηκα προστασία και την είχα απ' το μοναδικό σκύλο που δε θα το περίμενα ποτέ όπως και κανένας άλλος, από ένα Χάσκυ. Δε λυπήθηκα καθόλου που το πιτ μπουλ έφυγε ματωμένο. Αυτό που με τσάντισε ήταν τα θυμωμένα λόγια του τύπου ότι αν θέλω να δω τι αξίζει ο σκύλος μου να τον πάω κάπου το βράδυ που μαζεύεται με τους φίλους του και κάνουν αγώνες. Τον απείλησα ότι αν πάω θα είναι μαζί με την αστυνομία.
Αλλά η ουσία είναι πως το ότι είχα το Χάσκυ λυτό λειτούργησε μεν αλλά ανάποδα, υπέρ μου. Δυστυχώς δε γίνεται πάντα έτσι.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κυβελη ΔΕΝ νομιζω οτι πρεπει να σταματησεις να πηγαινεις το σκυλο σου σε παρκα απλα σαν μια συμβουλη που δεν την εχω κανει γιατι δεν χρειαστηκε οταν πηγα στο παρκο απεναντι μας ειναι να βαζεις το σκυλο με το λουρι να κανεις μια βολτα στο χωρο να δεις αντιδρασεις κ να πραξεις αναλογως οπως πιστευεις εσυ (συζητα κ με ενα εκπαιδευτη για την σωστη διαδικασια πως μπαινω σε ενα χωρο με αλλα σκυλια ΚΑΛΟ θα σου κανει σιγουρα κ ας μην ειχες δεχτει ποτε επιθεση)!

Τωρα με το δαγκωμα που λες ηταν όντως επιθεση η ηταν "Κατι" απο επιθεση ? Γιατι οταν δαγκωσε το δικο μου ο "ακριτας" του εκανε γρατζουνιες με αιμα!

Ας πουμε κ το "Κανε κορσο" που ειναι εκει βαζει τον δικο μου κατω κ πηγαινει απο πανω κ του κανει κατι δαγκωματα αλλα το βλεπεις οτι παιζουν απλα δεν τους αφηνω γιατι γινετε χαλια κ δεν ειναι κ το σωστότερο παίξιμο για τετοια διαφορα σωματική!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σιγά μην σας παρεξηγήσω βρε παιδιά, αφού την γνώμη σας ζητάω γι αυτό και γράφω. Μα grife αν είδες το πρώτο μου ποστ αυτό ακριβώς λέω, μήπως τελικά το να ρωτάμε αν είναι safe είναι ουσιαστικά βλακεία γιατί κάθε σκύλος μπορεί να γίνει απρόβλεπτος οπότε μπαίνοντας σε ένα τέτοιο χώρο ουσιαστικά παίρνουμε εμείς την ευθύνη αποκλειστικά;
Cisse ο μικρός έχει παίξει με ενήλικα σκυλιά πολλες φορές και τον βάζουν κάτω και κυνηγιούντε και γίνονται χάλια και γρυλίζονται κλπ κλπ. Αυτό όμως χθες ήταν επίθεση, ο δικός μου ούρλιαζε σαν να του είχες κόψει το κεφάλι , απορώ πως δεν του έκανε πληγή να σου πω την αλήθεια. Ευτυχώς ξαναλέω επενέβη ο άνθρωπος που τον είχε..

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Κανείς οτιδήποτε για να προστατέψεις τον σκύλο σου όπως θα έκανες και για το παιδί σου.

Dorian

New Member
5 Ιουνίου 2011
4
0
Έχω πέσει σ'ενα σκηνικό να δαγκώνει αδέσποτο ένα μεγαλώσωμο σκύλο. Το είχε πιάσει απο τ'αυτί και δεν τ'αφηνε. Το αφεντικό του ωραίος ο παίχτης ψύχραιμος έδωσε δύο δυνατές στο σβέρκο του αδέσποτου και έφυγε τρεχωντας.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Φυσικά και αντιδράς και κάνεις οτι μπορείς για να σώσεις εσένα ή το σκυλί σου
το θέμα είναι να μην τραυματιστεί το αδέσποτο ή αν γίνει πρέπει μετα να το πας στο κτηνίατρο να μην το αφήσεις μόνο του να υποφέρει

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν νομίζω το έχω ξαναγράψει... είχαμε παρόμοιο περιστατικό με την Κλαίρη και δύο αρσενικά Τζακ Ρασσελ. Η μικρή σε θέση υποταγής είχε κάτσει να την επεξεργαστούν και από το πουθενά έρχεται και την πατάει στην κοιλιά το ένα το βλαμμένο...

Είμαι υπερ της κοινωνικοποήσης τουλάχιστον σε αρχικά στάδια υπό την επιτήρηση του ειδικού και με σκυλιά που είναι γνωστά στον εκπαιδευτή, ώστε να μπορεί να κρίνει κι εκείνος καλύτερα τι έγινε και πως...
Πλέον η μικρή ξέρει και βάζει στη θέση τους πολύ μεγαλύτερα κουτάβια όταν είναι άγαρμπα μαζί της, αλλά και πάλι με ένα ξένο σκύλο σε ένα ξένο χώρο θα διαλέξει την υποταγή και την απομάκρυνση ...
Εκεί δεν μπορώ να περιμένω από τον άλλο σκύλο να φερθεί κύριος όταν η μικρή είναι σε θέση τόσο εκτεθιμένη... θα είμαι από κοντά να ελέγχο και αν χρειαστεί θα επέμβω.

Βέβαια εμείς έχουμε και το μειονέκτημα του μεγέθους, που όσο να 'ναι πρέπει να είμαι πάντα με τα μάτια 400σια αλλά γενικά στα κουτάβια πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kλωτσια ή μπουνια σε αδεσποτο δεν εχω δωσει μεχρι τωρα.. δεν καταφερε κανενα να μας πλησιασει τοσο ή να ανησυχησω τοσο πολυ που να χρειαστει να παρεμβω... ομως εχει χρειαστει να δωσω στον Ντιεγκο, στον σκυλο που τον δαγκωσε και στον αρσενικο των γονιων μου οταν τσαμπουκαλευονται μεταξυ τους:rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97