Νέο μέλος

pennaki

Member
30 Ιουνίου 2013
11
0
Athens
Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος στην ομάδα παρόλο που την διαβάζω εδώ και μήνες. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι για να με ενημερώσετε για κάποια θέματα υγείας. Τον μικρούλι μου τον υιοθέτησα πριν από 3 βδομάδες (ήταν αδέσποτος) ο οποίος είναι 7,200 κιλά και 4 ετών περίπου. Τον στειρώσαμε, του κάναμε αποπαρασίτωση, του βάλαμε τσιπάκι, κολάρο για παράσιτα, αμπούλα για παράσιτα, χάπι για σκουλήκια και του κάναμε και εξετάσεις αίματος. Την προηγούμενη εβδομάδα του κάναμε και εξετάσεις αίματος για καλαζάρ και ερλίχια. Ενώ οπτικά δεν φαίνονται ενδείξεις, τα αποτελέσματα ήταν: Ehrlichia 1/1600 και Leishmania 1/200. Συμφωνήσαμε με τον κτηνίατρο να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις (δεν θυμάμαι πως μου τις είπε - κάτι σαν pcr-) όπου ανιχνεύει το παράσιτο και όχι απλά τα αντισώματα καθώς και γενική αίματος και αρχίσαμε Vibramycin 1 την ημέρα ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα τέλος της εβδομάδας. Να σας πω ότι τρώει κανονικά, παίζει και γενικά είναι ευδιάθετος παρόλη τη ζέστη! Εγώ από την μεριά μου τι άλλο πρέπει να κάνω; Θα θεραπευτεί ο μικρός μου; Φοβάμαι μην πάθει κάτι κακό! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Μπράβο για την επιλογή φάτσας. Εκανες την καλύτερη επιλογή :)

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται pcr σ'αυτή την φάση. Είναι και λίγο τσουχτερή. Παίζει από 70 έως 100. Η ερλίχεια μην σε απασχολεί. Θα φτιάξει. Την δικιά μου την βρήκα με 1/3200 χωρίς καθόλου ενδείξεις οπτικές, όπως λες, και τώρα είναι περδίκη. Απλώς, αργεί πολύ, να δείξει ο τίτλος μηδενικός. Η Λεισμάνεια, είναι πολύ μικρός ο τίτλος, για να είναι ανησυχητικός. Μόνο σ'αυτόν θα έλεγα να κάνετε μια επανεξέταση σε κανά μήνα και σίγουρα βιοχημικές, να τσεκάρετε ζωτικά όργανα. Απ'αυτό θα εξαρτηθεί και ο τρόπος αντιμετώπισης.

Να σου ζήσει ο μικρούλης. Ολα καλά θα πάνε :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Kαλώς ήρθες pennaki.
Aπό τον δρόμο κατευθείαν πήρατε τον μικρούλι σας; Mπράβο για την πράξη σας!
Η λεισμάνια πιθανότατα με την pcr να βγει αρνητική με τόσο χαμηλό τίτλο. Και οι δύο ασθένειες θεραπεύονται όταν είναι σε αρχικά στάδια, εάν βγει θετική η Pcr σίγουρα θα σου πει ο γιατρός να γίνουν εξετάσεις που θα δείχνουν και λειτουργία ζωτικών οργάνων . Εσύ μην κάνεις τίποτα προς το παρόν και περίμενε τις συμβουλές του γιατρού σου. Ο μικρός σου θα θεραπευτεί να είσαι σίγουρη γι αυτό το πρόβλημα ακόμη κι αν υπάρχει δεν φαίνεται μεγάλο.

pennaki

Member
30 Ιουνίου 2013
11
0
Athens
Του πήραμε ήδη αίμα για την Prc αλλά τα αποτελέσματα θα βγουν το Σάββατο. Ξέχασα να σας πω ότι το πρώτο Vibramycin που του έδωσα χθες το έκανε εμετό μαζί με την τροφή κανένα δύωρο μετά. Πριν από μία ώρα του έδωσα το δεύτερο χάπι! Να ανησυχήσω; Πρέπει να πάρω τον κτηνίατρο; I.Kyveli τον είχε μαζέψει η φιλοζωική από τον δρόμο και αφού δεν βρήκαν τον ιδιοκτήτη, τον υιοθέτησα εγώ. Ήταν γεμάτος τσιμπούρια μεγάλα και ψίλους. Μάλλον τον παράτησαν λόγω των ασθενειών από ότι φαίνεται! Πείτε μου ότι γιατρεύεται και δεν θα πάθει τίποτα γιατί διάβασα σε άλλα site ότι υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει! :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Mην σε νοιάζει pennaki πέρασαν πια οι εποχές που το καλαζάρ ήταν ανίατη ασθένεια. Τώρα θεραπεύεται με μεγάλη επιτυχία. Άσε που σου ξαναλέω με τόσο χαμηλό τίτλο κάτι μου λέει ότι το pcr θα βγει αρνητικό.
Δεν χρειάζεται να πάρεις τον κτηνίατρο παρά μόνο αν συνεχίσει τους εμετούς και βγάζει συνέχεια τα χάπια , τότε θα πρέπει να τον ενημερώσεις γιατί δεν θα γίνει σωστά η θεραπεία της ερλίχειας.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Του πήραμε ήδη αίμα για την Prc αλλά τα αποτελέσματα θα βγουν το Σάββατο. Ξέχασα να σας πω ότι το πρώτο Vibramycin που του έδωσα χθες το έκανε εμετό μαζί με την τροφή κανένα δύωρο μετά. Πριν από μία ώρα του έδωσα το δεύτερο χάπι! Να ανησυχήσω; Πρέπει να πάρω τον κτηνίατρο; I.Kyveli τον είχε μαζέψει η φιλοζωική από τον δρόμο και αφού δεν βρήκαν τον ιδιοκτήτη, τον υιοθέτησα εγώ. Ήταν γεμάτος τσιμπούρια μεγάλα και ψίλους. Μάλλον τον παράτησαν λόγω των ασθενειών από ότι φαίνεται! Πείτε μου ότι γιατρεύεται και δεν θα πάθει τίποτα γιατί διάβασα σε άλλα site ότι υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει! :(
Λες και ακουω εμενα πριν 5 μηνες!!
Τιποτα δεν θα παθει! Η δικια μου με Καλαζαρ 1/800 και Ερλιχια 1/1600 ειναι μια χαρα, θα κανουμε επαναληπτικες τον Σεπτεμβρη.
Αν σου φαινεται μονιμως κουρασμενος (εμας εκανε μια βολτα στο τετραγωνο και κοιμοταν 6 ωρες μετα, βεβαια απο σκυλι σε σκυλι αλλαζει), αυτο μετα τη θεραπεια θα αλλαξει.
Βιοχημικες εξετασεις εχετε κανει?

Να τον χαιρεσαι και να περασετε πολλα πολλα ομορφα χρονια αγκαλια!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να τον χαίρεσαι και μπράβο για την επιλογη σας να τον υιοθετήσετε!

Μην φρικάρεις χωρις λογο, εχουν ιαθεί σκυλια σε χειροτερη κατάσταση και τα βλέπεις τώρα και τα χαίρεσαι!!! Να δεις που ολα θα πανε καλα!

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Καλώς ήρθατε!! Πολλά μπράβο που πήρες το μικρό σου από φιλοζωική! Όλα θα πάνε καλά, εσύ ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του γιατρού σου και θα ζήσετε πολλά χρόνια ευτυχισμένοι μαζί! Βάλε μας φωτογραφία του μικρού σου!

pennaki

Member
30 Ιουνίου 2013
11
0
Athens
Λες και ακουω εμενα πριν 5 μηνες!!
Τιποτα δεν θα παθει! Η δικια μου με Καλαζαρ 1/800 και Ερλιχια 1/1600 ειναι μια χαρα, θα κανουμε επαναληπτικες τον Σεπτεμβρη.
Αν σου φαινεται μονιμως κουρασμενος (εμας εκανε μια βολτα στο τετραγωνο και κοιμοταν 6 ωρες μετα, βεβαια απο σκυλι σε σκυλι αλλαζει), αυτο μετα τη θεραπεια θα αλλαξει.
Βιοχημικες εξετασεις εχετε κανει?

Να τον χαιρεσαι και να περασετε πολλα πολλα ομορφα χρονια αγκαλια!
Καλημέρα και καλό μήνα! Η Prc δεν είναι βιοχημική; Πρέπει να κάνουμε και άλλες εξετάσεις λέτε;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Οι βιοχημικες ειναι εξετασεις για να δειτε σε τι κατασταση ειναι τα νεφρα και το συκωτι. Υπαρχουν περιπτωσεις που ζωα με καλαζαρ 1/100 τα επηρεασε σε αυτα τα δυο οργανα. Εγω θα σου προτεινα να κανεις, συζητησε το ομως και με τη κτηνιατρο σου.
Η pcr ειναι εξεταση για να παρεις περισσοτερες πληροφοριες για το καλαζαρ ή την ερλιχια (αναλογως για ποια απο τις δυο το εκανες ή και για τις δυο). Παντως και η δικια μας κτηνιατρος μας ειπε τον Σεπτεμβρη να κανουμε pcr.

pennaki

Member
30 Ιουνίου 2013
11
0
Athens
Καλησπέρα και πάλι! Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Το θέμα είναι ότι εδώ και 3-4 μέρες έχω παρατηρήσει ότι για 3-4 λεπτά μπορεί ο Σπόρος να κουτσαίνει στο δεξί μπροστινό πόδι ή καμιά φορά και στο αριστερό μπροστινό πόδι. Μου είπε ένας γνωστός ότι είναι από την αρρώστια και μου είπε να ρωτήσω τον γιατρό μου για βιταμίνες Neurobion. Θέλω όμως να πάω αύριο το πρωί να τις πάρω για να τις έχω γιατί με τον κτηνίατρο έχουμε δώσει ραντεβού αύριο το βράδυ. Να του ξεκινήσω εγώ αύριο το πρωί? Το ότι κουτσαίνει σημαίνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.798
20.115
Δεν δίνεις ποτέ, τίποτα, που δεν στο έχει συστήσει ο γιατρός σου.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Δεν δίνεις ποτέ, τίποτα, που δεν στο έχει συστήσει ο γιατρός σου.
Ούτε κατά διάνοια μη δώσεις κάτι που σου συνέστησε γνωστός...
Έχετε δίκιο.

@pennaki
Καταλαβαίνω το άγχος σου αλλά σκέψου ότι η διαφορά είναι λίγων ωρών. Kαι επειδή εγώ θα το σκεφτόμουν και θα έτρεχα αύριο πρωί πρωί να την αγοράσω προληπτικά να σου πω ότι η Neurobion είναι τόσο κοινή που αν σου τη συστήσει ο γιατρός σου σίγουρα θα τη βρεις και το βράδυ της Δευτέρας σε εφημερεύον (ανθρώπινο) φαρμακείο. :cool:

Μου είπε ένας γνωστός ότι είναι από την αρρώστια και μου είπε να ρωτήσω τον γιατρό μου για βιταμίνες Neurobion.
Όπως σε προέτρεψε και ο γνωστός σου, να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο.

Επειδή το είχα ψάξει λίγο να αναφερω ότι εγώ είχα βρει/καταλήξει σε σχέση με την ασφάλεια χορήγησης της Neurobion και παρόμοιων σκευασμάτων:
Η Neurobion είναι σύμπλεγμα βιταμινών Β1, Β6, Β12 που είναι υδατοδιαλυτές. Γνωστή στην ίδια κατηγορία είναι η trivimine και άλλες.
Νομίζω ότι κάποιοι τη χορηγούν δυο τρεις φορές την εβδομάδα και στη barf (σχετίζεται με τη λειτουργία του εντέρου).
Οι συγκεκριμένες βιταμίνες δεν περιέχονται στις τοξικές για το σκύλο ουσίες (όπως πχ το συμπλήρωμα σιδήρου) ούτε η αυξημένη λήψη τους έχει ενοχοποιηθεί για κάποια παρενέργεια.

Αν θυμάμαι καλά, για τη Β1 που εγώ έψαχνα, είχα διαβάσει ότι στον άνθρωπο οι μετρήσεις έγιναν με καθημερινή λήψη μέχρι και 3.000 mg ενώ η συνήθης ημερήσια πρόσληψη είναι 1,4 mg.
Στα πέντε πιο πλούσια τρόφιμα σε βιταμίνη Β1 ανά 100 γρ τροφής συγκαταλέγονται η μαγιά μπύρας, ο ηλιόσπορος, τα κορν φλέϊκς, το σουσάμι και το χοιρινό κρέας. Από τα παραπάνω τρόφιμα ο σκύλος είναι πιο πιθανό να φάει χοιρινό (με τις γνωστές προφυλάξεις) που δεν έχει ούτε 2 mg B1/100gr. Άρα σε ένα σκύλο μεσαίου μεγέθους η πρόσληψη θα είναι, ας πούμε, μάξιμουμ 10 mg.
Η περιεκτικότητα της Neurobion ανά ταμπλέτα είναι 100 mg Β1 :) B1 100 mg, B6 200 mg και Β12 0.2 mg).
Δε ξέρω αν σε συγκεκριμένες καταστάσεις ο οργανισμός έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες.
Πάντως προσωπικά σε υγιή σκύλο, ως συμπλήρωμα, δίνω σιρόπι betrimine με περιεκτικότητα Β1 10mg, B6 10mg, B12 0,1mg/5ml και δε μου έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Σε σχέση με τη Β6 και τη Β12 δεν είχα ψάξει αλλά με δεδομένο ότι σχεδόν όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο αγορά περιέχουν τις ίδιες βιταμίνες, ως προς την ασφάλεια της αυξημένης λήψης τους λογικά θα ισχύουν ομοίως. Άλλωστε και αυτές είναι επίσης υδατοδιαλυτές.

Έρευνες που να αφορούν ειδικά σκύλους δυστυχώς δεν είχα βρει.
Είχα βρει μόνο ότι κάποιοι που δίνουν συχνά ψάρι προσθέτουν βιταμίνη Β1 (και για το λόγο αυτό το έψαχνα και εγώ).
Ενημέρωσε μας για τη γνώμη του κτηνιάτρου σου, θα ήταν ενδιαφέρον.

Εύχομαι τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι εξαιρετικά οπότε να είναι άκυρη όλη η σύζητηση! :)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Καλως ηρθατε και συγχαρητηρια για το νεο μελος της οικογενειας που αποκτησατε! Ο τιτλος καλαζαρ ειναι μικρος σε γενικες γραμμες...μπορειτε να επαναλαβετε ενα τιτλο σε ενα μηνα και μετα παλι ανα μηνα και μετα θα πει ο κτηνιατρος τι και πως! οσο αφορα την ερλιχια....ο τιτλος της κανει καιρο να πεσει...κι οταν λεω καιρο εννοω 12μηνο και βαλε οποτε καντε την θερπαεια με τα βιμπραμισυν και μετα βλεπετε....αλλωστε αν κανετε ανα 3μηνο μια απλη γενικη αιματος....αν τα ουδετεροφυλα αιμοσφαιρια ειναι ακομα....εκτος οριων...τοτε ισως χρειαστει παλι θεραπεια...αν ειναι σε φυσιολογικα ορια.....τοτε....η μουσουδοφατσα σου ειναι καλα...απλα θα θελει παρακολουθηση! (εμας η δικηα μας κτηνιατρος.....με μηνιαιες γενικες αιματοσ εβλεπε τα ορια των ουδετεροφυλλων για το θεμα της ερλιχιας)!
και παλι καλως ηλθατε ...και καλη ζωη να χει ο μικρος στην νεα του φαμίλια! [περιμενουμε και photo]!

pennaki

Member
30 Ιουνίου 2013
11
0
Athens
Καλησπέρα!Με την ερλείχια πάμε καλά προς το παρόν με αγωγή και βιταμίνη. Το θέμα μου είναι ότι είναι αλλεργικός στο σκάλιμπορ. Του πήρα ένα βιολογικό πριν 5 μέρες αλλά χθες το βράδυ βρήκα 2 ψίλους πάνω του, ένα ζωντανό και ένα ψόφιο. Ήθελα να ρωτήσω επειδή εκτός από το βιολογικό κολάρο και τη σιτρονέλα κάθε βράδυ του έχω βάλει και αμπούλα frontline combo, μήπως μπορώ επειδή θα φύγουμε διακοπές σε μία βδομάδα και θα πάμε εξοχή να τον ψεκάσω και με κάτι άλλο? Είναι 7,5 κιλά 4 χρόνων

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πότε του έβαλες τη frontline; Αν έχουν περάσει 20-25 μέρες θα σου πρότεινα να του βάλεις την advantix, και να χρησιμοποιείς αυτή στο εξής. Κάνει ότι και η frontline και επιπλέον καλύπτει και για σκνίπα. Προσοχή να είναι η κατάλληλη αμπούλα για τα κιλά του μικρού σου, πάει ανάλογα με το βάρος. Να ξέρεις πως τη κυρίως δουλεία την κάνει η αμπούλα, όλα τα άλλα (κολάρο, καθημερινό ψέκασμα κτλ.) δρουν επικουρικά και τα χρησιμοποιείς παράλληλα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
frontline ή frontline combo?
Η ombo εχει ευρύτερο φάσμα δράσης και στον χώρο που κινειται ο σκύλος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα