Νέο μέλος

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εμένα ο άντρας μου ξοδεύει πιο πολλά από μένα και το σκύλο μαζί. Μάλλον είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα.

Επί του θέματος, ποτέ δεν αναφέρθηκα στο παιδί σου κακοπροαίρετα. Γενικά μιλάω, ότι θέλει ΕΜΠΕΙΡΙΑ για να μεγαλώσεις ΣΩΣΤΑ (επαναλαβάνω) παιδί και σκυλί μαζί. Κι αν εσύ μπορείς μαγκιά σου. Αν όμως όχι, άσε το σκυλί για αργότερα κι αφοσιώσου στο παιδί σου.

Όσον αφορά τα price tags, κάτσε και διάβασε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι θέμα και αυτό ...:rolleyes:...δεν το έχω προσδιορίσει ακόμα ....οι γυναίκες ? τα σκυλιά ?

Να αφήσουμε τα γυναικόπαιδα στην ησυχία και...το κόστος τους και να ξαναγυρίσουμε στο...γιατί τόσα;:)

Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
ναι ωραια ολα αυτα τα διαβασα και εχω μια απορια mareco οταν δεν πουληθουν ολα αυτα τα κουταβια τι ακριβως τα κανουνε μπορει καποιος ακτροφεας να μου απαντησει?? γιατι εντακσει τον πρωτο χρωνο θα εχεις 5-6 τον επομενο???κ.τ.λ.?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αυτό τώρα εσένα, γιατί είναι πρόβλημά σου και τι σχέση έχει με την δική σου αναζήτηση;

Σε ότι αφορά τις δικές σου προδιαγραφές για την απόκτηση σκύλου, έχεις καλυφθεί από τα θέματα που έχεις διαβάσει μέχρι τώρα;
Εχεις απορίες, στις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε;
Εχεις καταλάβει γιατί ΠΟΤΕ δεν πάμε σε pet shops και δεν απαντάμε σε αγγελίες στις εφημερίδες και το ιντερνετ, με κουτάβια που χαρίζονται σε τιμή ευκαιρίας;

Αυτά πρέπει να έχουν σημασία για σένα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Συνήθως δε μένουν. Αν μείνουν και δε συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκτροφής, τότε χαρίζονται.
Αυτό όμως είναι σπάνιο φαινόμενο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ναι ωραια ολα αυτα τα διαβασα και εχω μια απορια mareco οταν δεν πουληθουν ολα αυτα τα κουταβια τι ακριβως τα κανουνε μπορει καποιος ακτροφεας να μου απαντησει?? γιατι εντακσει τον πρωτο χρωνο θα εχεις 5-6 τον επομενο???κ.τ.λ.?
Τα περισσότερα κουτάβια είναι κλεισμένα πριν καν γεννηθούν!
Γιατί τον επόμενο χρόνο δεν θα βρεθούν ακόμα 5-6?

Καλώς Ήρθες!

Εμένα ο άντρας μου ξοδεύει πιο πολλά από μένα και το σκύλο μαζί. Μάλλον είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα.

Επί του θέματος, ποτέ δεν αναφέρθηκα στο παιδί σου κακοπροαίρετα. Γενικά μιλάω, ότι θέλει ΕΜΠΕΙΡΙΑ για να μεγαλώσεις ΣΩΣΤΑ (επαναλαβάνω) παιδί και σκυλί μαζί. Κι αν εσύ μπορείς μαγκιά σου. Αν όμως όχι, άσε το σκυλί για αργότερα κι αφοσιώσου στο παιδί σου.

Όσον αφορά τα price tags, κάτσε και διάβασε.
κανενας γονιος που μεγαλονει ενα παιδι δεν θελει να καταντισει αλιτης η οτι αλλο σκευτει ο καθενας.τιν εμπειρια στιν μεταβιβαζουν οι γονοις σου αν εισαι σωστος θα κανεις το σωστο.εχω αδικο ???

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
κανενας γονιος που μεγαλονει ενα παιδι δεν θελει να καταντισει αλιτης η οτι αλλο σκευτει ο καθενας.τιν εμπειρια στιν μεταβιβαζουν οι γονοις σου αν εισαι σωστος θα κανεις το σωστο.εχω αδικο ???
Βρε άνθρωπέ μου τι λες? Τι κατάλαβες από αυτά που σου λένε? Δε σε κρίνουν αν μεγαλώνεις το παιδί σου ώστε να μη γίνει αλήτης ή οτιδήποτε άλλο. Τα παιδιά σου εξηγούν ότι έχεις ήδη μια πολύ μεγάλη ευθύνη που σου τρώει πολύ χρόνο, χρήμα και κόπο (ένα μωρό παιδί) και αν έχεις διαθέσιμο άλλο τόσο χρόνο χρήμα και κόπο για ένα μωρό σκυλί τότε να το τολμήσεις να πάρεις, αλλιώς να περιμένεις να μεγαλώσει το παιδί σου λίγο για να αποδεσμευτείς από τις πολλές ευθύνες του παιδιού.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλά ας αφήσουμε τις πλατωνικές φιλοσοφίες,γιατί σε συνδυασμό με χειρίστου είδους ορθογραφία πονάνε τα μάτια μου!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Τόνισα ότι χρειάζεται εμπειρία στο μεγάλωμα παιδιού και σκύλου ταυτόχρονα.

Ούτε είπα ότι είσαι ακατάλληλος γονιός, ούτε είπα ότι είσαι ακατάλληλος για σκύλο .

Αυτό που σου υπογράμμισα είναι ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να μεγαλώσεις ένα παιδί σε τέτοια ηλικία κι ένα κουτάβι αργότερα. Πέρα από τις ευθύνες που έχεις ως γονιός και σκυλογονιός (οικονομικό, καθαριότητα, βόλτες παιδιού και σκυλιού, κτλ), υπάρχουν και θέματα ανατροφής.
Επειδή, λογικά και πολύ σωστά, θα δώσεις βάση στην ανατροφή του παιδιού σου, αν δεν γνωρίζεις να μεγαλώσεις ένα dogo κουτάβι, θα έχεις προβλήματα αργότερα.

Φιλικά στα λέω..

Αυτό τώρα εσένα, γιατί είναι πρόβλημά σου και τι σχέση έχει με την δική σου αναζήτηση;

Σε ότι αφορά τις δικές σου προδιαγραφές για την απόκτηση σκύλου, έχεις καλυφθεί από τα θέματα που έχεις διαβάσει μέχρι τώρα;
Εχεις απορίες, στις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε;
Εχεις καταλάβει γιατί ΠΟΤΕ δεν πάμε σε pet shops και δεν απαντάμε σε αγγελίες στις εφημερίδες και το ιντερνετ, με κουτάβια που χαρίζονται σε τιμή ευκαιρίας;

Αυτά πρέπει να έχουν σημασία για σένα.
εχω φιλο(γνωστο)που εχει pet shops και δεν θα επερνα απο εκει κουταβι.δεν ηξερα οτι δεν μενουν απουλιτα. αλλα και παλι δεν θα αγοραζα γιατι δεν μου αρεσει η αγωροπολησεις,αυτα ειναι τα πιστευω μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ωραία...καλά το πας...:)

Αρα λοιπόν, το συμπέρασμα που πρέπει να σου μείνει, είναι ότι:

- Αν θέλεις συγκεκριμένη ράτσα σκύλου [για τους χ, ψ λόγους σου], ψάχνεις αν υπάρχει εκτροφέας και το συζητάς μαζί του, και

- Αν θέλεις γενικώς και αορίστως σκύλο [και πολύ καλά κάνεις], κοιτάς σε αγγελίες αδέσποτων που χαρίζονται ή επισκέπτεσαι κάποιο φιλοζωικό σωματείο. Αν δεν έχεις πρόταιρη εμπειρία από μεγάλωμα σκύλου ή τον χρόνο να ασχοληθείς πολύ μαζί του, καλύτερα να μην σκεφτείς κάτι σε κουτάβι.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Χρίστο αν είσαι 32 εγώ είμαι ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ. Άσχετα πράγματα λες.Εσύ θες να αγοράσεις κουτάβι?Μην πάρεις dogo πάρε ένα ημίαιμο Δωρεάν απο μια φιλοζωική.Αν εσύ θες καθαρόαιμο και εκτροφικό πρέπει να το πληρώσεις πως να το κάνουμε

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Σκέψου απλώς ότι οι εκτροφείς υπάρχουν για να μπορείς εσύ να ζητάς dogo argentino, και όχι φυλή "απ'όλων" :rolleyes:

Χρίστο αν είσαι 32 εγώ είμαι ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ. Άσχετα πράγματα λες.Εσύ θες να αγοράσεις κουτάβι?Μην πάρεις dogo πάρε ένα ημίαιμο Δωρεάν απο μια φιλοζωική.Αν εσύ θες καθαρόαιμο και εκτροφικό πρέπει να το πληρώσεις πως να το κάνουμε
το καταλαβα.εσει γιατι δεν πιστευεις οτι ειμαι 32 και για τιν ακριβια 31χρονον 6μηνον και 1 ημερας φιλε μου αστροναυτη??

Last edited by a moderator:

Ωραία...καλά το πας...:)

Αρα λοιπόν, το συμπέρασμα που πρέπει να σου μείνει, είναι ότι:

- Αν θέλεις συγκεκριμένη ράτσα σκύλου [για τους χ, ψ λόγους σου], ψάχνεις αν υπάρχει εκτροφέας και το συζητάς μαζί του, και

- Αν θέλεις γενικώς και αορίστως σκύλο [και πολύ καλά κάνεις], κοιτάς σε αγγελίες αδέσποτων που χαρίζονται ή επισκέπτεσαι κάποιο φιλοζωικό σωματείο. Αν δεν έχεις πρόταιρη εμπειρία από μεγάλωμα σκύλου ή τον χρόνο να ασχοληθείς πολύ μαζί του, καλύτερα να μην σκεφτείς κάτι σε κουτάβι.
σε ευχαριστω πολυ.

dogmaster

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2012
117
0
φίλε Χρήστο σου προτείνω να ηρεμήσεις.. δεν αμφισβητεί κανείς τις ικανότητες σου απλά τα παιδιά σου λένε ότι διάλεξες μια δύσκολη ράτσα και δεν είναι σίγουρο αν θα προλαβαίνεις να είσαι σε όλες τις υποχρεώσεις σου εντάξει.. τώρα αν πραγματικά το θες και θεωρείς ότι θα είσαι εντάξει σε όλα (γυναίκα, παιδί, σκυλί) προχώρησε.. απλά σκέψου όλα όσα σου είπαν τα παιδιά παραπάνω.. μην είσαι επιπόλαιος στις επιλογές γιατί θα έχει επιπτώσεις στη ζωή σου.. κανείς δε σε κρίνει.. άλλωστε δε σε ξέρουμε , δε μας ξέρεις.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ... σκέψου πολύ πριν πάρεις αυτή την ​ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόφαση..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi